PDA

Επιστροφή στο Forum : Eκδρομή στην λίμνη Κερκίνη - Τι καλά περάσαμε


george
28-05-06, 22:13
Η πρώτη εκδρομή του ΠΣΦΕ που διοργάνωσε το κλιμάκιο Βορείου Ελλάδος έγινε σήμερα στην λίμνη Κερκίνη με απόλυτη επιτυχία.

Μαζευτήκαμε την προκαθορισμένη ώρα και ξεκινήσαμε παρέα (κάποιοι έτρεχαν πολύ και τους χάσαμε) για τον πρώτο μας σταθμό την Βυρώνεια του νομού Σερρών.

Επισκευθήκαμε το δημοτικό ενυδρείο όπου μας ενημέρωσαν για την ιχθυοπανίδα της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμώνα.
Μιλήσαμε με τον ευγενέστατο υπεύθυνο του ενυδρείου,του χαρίσαμε κλαδέματα και τον ενημερώσαμε για το έργο του συλλόγου μας.
Αν και η "τρέλλα" του είναι τα ερπετά (υπήρχαν πολλά είδη φιδιών,ιγκουάνα,βατραχάκια,σαύρες και ένα συμπαθέστατο κροκοδειλάκι ο Βύρωνας) πρέπει να ομολογήσω ότι τα ενυδρεία ήταν σε άψογη κατάσταση και ο χώρος πολύ περιποιημένος.

http://www.angelfire.com/pe2/petritsi/aquarium.html

Μετά από μια στάση για καφεδάκι πήγαμε στο Μανδράκι από το λιμανάκι του οποίου επιβιβαστήκαμε σε καραβάκι για ξενάγηση στον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης.Η βόλτα στην λίμνη κράτησε πάνω από μια ώρα και είδαμε από πολύ κοντά πελεκάνους,κορμοράνους,ερωδιούς και πολλά άλλα πουλιά.

Τα σχόλια του Κλαζ και άλλων στην διαδρομή μας ήταν απολαυστικά.

Σχόλια για το χρώμα του νερού της λίμνης...της μυρωδιάς του νερού...καθώς και για τα διάφορα είδη φυτών,κορμών και άλλων αντικειμένων που επέπλεαν, κατέληγαν όλα στο όνομα γνωστού "χομπίστα" της πόλης μας που δεν ήρθε μαζί μας στην εκδρομή λόγω άλλων υποχρεώσεων !

Μετά την βόλτα στην λίμνη πήγαμε στην Μακρυνίτσα (όχι του Πηλίου βρε παιδιά...δεν φτάσαμε τόσο μακριά) όπου μας περίμενε έτοιμο το τραπέζι μας (είδατε οργάνωση ο mikenuke ;; Πληροφορίες ότι ο ταβερνιάρης είναι γνωστός του και πήρε προμήθεια ... ελέγχονται).

Εκεί δοκιμάσαμε την τοπική σπεσιαλιτέ ... τον βούβαλο.
Βουβαλίσια μπριζόλα,μπιφτέκι,σουτζουκάκια,κοκκινιστό,λουκάνικ ο αλλά και φέτα από βουβαλίσιο γάλα τιμήθηκαν δεόντως μαζί με άλλους μεζέδες.
Έχει ανέβει λίγο και η τιμή του βούβαλου τελευταία για αυτό και οι τιμές ήταν λίγο τσιμπημένες αλλά χαλάλι.

Όλοι μας έλεγαν ότι στην περιοχή θα βρούμε και κοπάδια από βουβάλια να βόσκουν αμέριμνα στα λειβάδια αλλά εμείς δεν είδαμε. Λέτε να κρύφτηκαν για να μην τα φάμε ;;;

Γυρίσαμε πίσω γύρω στις 7 το απόγευμα και ελπίζω σύντομα να οργανώσουμε και άλλες εκδρομές.

Περιμένουμε σχόλια αλλά και φωτογραφίες !!!

klaz
28-05-06, 22:27
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12038

lasal
28-05-06, 22:28
Μερικές φωτογραφίες απο το χρονικό.
Πρώτος μας σταθμός το Δημοτικό ενυδρείο
Και φυσικά ενα μέρος της παρέας, που πολλαπλασιάστηκε στην συνέχεια.
Η αιθουσα παρουσιάσεων του Δημοτικού ενυδρείου ήταν πολύ όμορφη και λειτουργική.
Η στάση για το καφεδάκι, βαρκότσαρκα και έπεται συνέχεια ;)
Φυσικά Πλάζ & Κλάζ σε όμορφες στιγμές

klaz
28-05-06, 22:37
Πρώτος μας σταθμός το Δημοτικό ενυδρείο
Και φυσικά ενα μέρος της παρέας.αντεεεεεεεεεεεεεεεεεε δασκαλεεε,το βουβαλι ηταν και παραισθησιογονο!!!!!!!στη 2 φωτο ''παιζει'' καποιο κουιζ...??:Dplaz χ 2.....τοσο πολυ ηπια,και τα βλεπω 2πλα..........??:D:D:D

billy
28-05-06, 22:49
Mου φαινεται πως το βουβαλι σας εκατσε βαρυ,γι'αυτο αργητε να βαλετε καμια φωτο.Ακομα δεν χωνεψες φιλε κλαζ?Αντε να δουμε και εμεις ποσο ατυχη σταθηκαμε..:smt005:smt005:smt005:smt010:smt010:smt 010:smt010:smt010:smt009:smt009+-8

billy
28-05-06, 22:52
Μπραβο φιλε γιαννη.Θελω και αλλες...

Archon
28-05-06, 23:30
Μπάβο ρε παιδιά....άντε στην άλλη και εγώ....

Σχόλια:
1. Ελπίζω τα σχόλια για αυτά που επέπλεαν να μην αφορούσαν εμένα!!
2. Η βαρκάδα σίγουρα ήταν πριν το φαγητό???? βλέπω από την μεριά του klaz να γέρνει λίγο η βάρκα!!!:D
3. Εκείνη η κενή καρέκλα στο τραπέζι για μένα ήταν????:(

Εγώ παρόλο που δεν έφαγα βούβαλο.....δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμη ότι δεν ήρθα....:smt013:smt013:smt013

klaz
28-05-06, 23:32
ωχ..φτανει....φτανει......θα ερχομαι εγω να σας κανω αλλαγες νερου για 5 μηνες,αρκει να σταματησετε τις φωτος........δασκαλε ελεος......:p:p:D:D

halvas69
28-05-06, 23:35
Εκείνο το Golf με τα ξεφούσκωτα λάστιχα ποιανού είναι ? :p

klaz
28-05-06, 23:43
Εκείνο το Golf με τα ξεφούσκωτα λάστιχα ποιανού είναι ? :p...ειχε ενα τρυφερο τετ ατετ με το βυρωνα....:p

plaz
29-05-06, 00:27
λοιπον,να προσθεσω και τα δικα μου σχολια.η εκδρομη ηταν πολυ ωραια.περασαμε σουπερ,υπηρξε ικανοποιητικη οργανωση απο το μιχαλη,αλλα και τον δημητρη που γνωριζε προσωπα και μερη.ο''διαμαντοπουλος'' lasal αποθανατιζε ολες τις δραστηριοτητες.(περιμενουμε και αλλες φωτο,γιατι εχεις πολυ υλικο απο την εκδρομη).:pευχομαι συντομα,και αλλες εξορμησεις:p

dim
29-05-06, 02:35
περάσαμε υπέροχα σήμερα, ήρθαμε σε επαφή με την φύση και για μένα νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο πράμα απο αυτό.
εάν έχετε όρεξη ,ο Γιάννης ο υπεύθυνος του ενυδρείου, μου είπε ότι έχει ένα παιδί στην Εδεσσα που έχει φτιάξει ενυδρεία ,με Ελληνικά ψάρια ,και βρίσκετε κάτω απο τον μεγάλο καταράκτη.! νομίζω ότι αξίζει να πάμε και εκεί καμιά βολτούλα.! τί λέτε.?
μού ρθε και μια ιδέα και θά θελα να την πώ εδώ, εάν θέλετε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια άρθρα για το περιοδικό του συλλόγου και να βάζαμε τα ψάρια που βρίσκονται στα Ελληνικά ποτάμια και τις λίμνες. Η θα μπορούσαμε με συνεργασία με το ενυδρείο στην Βυρώνεια να έχουμε μια μόνιμη στήλη στο περιοδικό και να παρουσιάζουμε κάθε φορά και απο ένα Ελληνικό ψάρι,στον στρυμώνα απ ότι θυμάμαι μας είπαν ότι έχει 30 είδη ψαριών, για να γνωρίζουμε και τα ψάρια του τόπου μας. υπάρχουν κάμποσες πληροφορίες για τα ψάρια μας. θα ήταν πιστεύω κάτι πολύ καλό.
παρακάτω βάζω κάποιες φοτο , έχω τραβήξει κάμποσες και δεν ήξερα ποιές να διαλέξω...

SOCRATIS
29-05-06, 08:12
Με την σειρά μου να πω οτι ολα πήγαν καλά και να μην ξεχάσω ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.

Ειδικά τα μικρά παιδιά που είχαμε μαζί μας ζήσανε πρωτογνωρες εμπειρίες
Μπράβο στους διοργανωτές.

SpyrosK
29-05-06, 08:56
Μπράβο παιδιά,πάντα τέτοια.Έχω πάει πολλές φορές σ'αυτά τα μέρη (είναι η καταγωγή της γυναίκας μου),πρέπει να περάσατε φανταστηκά.

mikenuke
29-05-06, 09:30
H εκδρομη ειχε πολυ μεγαλη επιτυχια, εγω προσωπικα, δεν πιστευα οτι ο διοργανωτης θα τα καταφερει αφου ειναι αχρηστος, αλλα τελικα ολα πηγαν κατ'ευχην.
Το ενυδρειο ειχε πολυ ενδιαφερον, ο κυριος Γιαννης εχει πολυ μερακι για αυτο που κανει και τα συγχαρητηρια του αξιζουν.
Η βαρκαδα ηταν τελεια, ο καπετανιος μας ο Μιχαλης, πολυ εξυπηρετικος και φιλικος, μας εκανε και ξεναγηση με την Βοηθεια του Μιχαλη (Μαγδος) που δε σταματησε να του κανει ερωτησεις! Οποιος θελει να κανει βαρκαδα θα τον βρει στο λιμανακι του χωριου Μανδρακι.
Η Ταβερνα στη Μακρινιτσα στην κεντρικη πλατεια του χωριου μετα απο μια διαδρομη στους προποδες του βουνου με χιλιαδες πεταλουδες δεξια και αριστερα στο δρομο, ηταν καταπληκτικη. Οι σπεσιαλιτε απο βουβαλο φανταστικες και τα γλυκα επισης πολυ ωραια. Τους ευχαριστουμε για την αψογη εξυπηρετηση!
Η συμμετοχη των μελων και των φιλων και οικογενειων ηταν πολυ ενθαρυντικη, ειχαμε σχεδον 30 ατομα (28 για την ακριβεια) και ενα Κομβοϊ απο 9 αυτοκινητα με κολλημενα αυτοκολλητα του συλλογου στο πισω παρμπριζ!
Η επομενη εκδρομη πιστευω θα εχει μεγαλυτερη συμμετοχη.

Και μη ξεχνατε αυτη την Κυριακη εχουμε συναντηση και εκλογες κλιμακιου.

Μάγδα
29-05-06, 09:37
Περάσαμε υπέροχα!!!

Και όπως είπε και ο Σωκράτης όχι μόνο εμείς αλλά και όλα τα παιδάκια που ζήσανε αυτή την εμπειρία και παίξανε πολλές ώρες όλα μαζί.

Εχω τραβήξει κι εγώ φωτογραφίες, θα τις βάλω σύντομα.

Υ.Γ:Δημήτρη μακάρι η επόμενη να είναι στην Εδεσσα :)

klaz
29-05-06, 09:41
εδεσσα-ελυσα.....δεν εχει σημασια...οπου και να βρεθουμε θα ειναι τελεια,γιατι απλα ΞΕΡΟΥΜΕ να περναμε καλα και ειμαστε τρελλη και παλαβη παρεα(αυτο το τελευταιο για να ζηλευουν ορισμενοι:rolleyes: ):D :D :D ΥΓ.αν ηξερα οτι ειχαν ερπετα θα ειχα φερει ενα πλαστικο για να τρομαξω κανα συναδελφο..........:p

Tolis
29-05-06, 10:40
Συγχαρητηρια και παντα τετοια! :p

Ηδη εχει παρουσιαστει ενα ειδος αναλυτικα στο περιοδικο, και γιατι οχι, να παρουσιαστουν και άλλα. Προσφερεται κανεις να το αναλαβει?

notos
29-05-06, 10:47
3066

3067

3068

3069

3070

3071
Ηταν οντως πολυ ομορφα ολα! Μακαρι να ακολουθησουν κι αλλα τετοια! Οριστε μερικες φωτο κι απο μενα...

klaz
29-05-06, 11:12
εγω θελω να προσθεσω κατι πολυ σημαντικο.θα ηταν λυπηρο αυτον το συλλογο στον οποιο ειμαστε ολοι μας μελη,αν δεν τον γνωρισει αρκετος κοσμος,ο οποιος εχει μονο να κερδισει πανω στο χομπι που λατρευει.θα πρεπει να εχουμε υλικο(πχ περιοδικα, προσπεκτους,διαφημιστικα του συλλογου κλπ)τα οποια να τα διαθετουμε,οχι μονο εμεις που συμμετεχουμε σε τετοιες δραστηριοτητες μακρια απο αστικα κεντρα,αλλα και οι διαφοροι παραπλησιοι συλλογοι(πχ της βυρωνειας)-πετσοπς,να τα δινουμε-πουλαμε στους επισκεπτες,ετσι ωστε και γνωστος να γινεται ο συλλογος,και να δυναμωνει με ανθρωπινο δυναμικο,αλλα και οικονομικα,ετσι ωστε η δυναμικη που θα υπαρξει να βοηθησει να πραγματοποιηθουν και αλλα σημαντικα πραγματα,οπως πχ,και γιατι οχι και ενα ''υποκαταστημα-εδρα'' του συλλογου στη θεσ/νικη,οπου θα μπορουν να ερθουν νεοι χομπιστες,να δουν ,να μαθουν απο κοντα το χομπι,και να φυγουν και με ενα πλατυ χαμογελο,μαζι με μια σακουλιτσα με κλαδεματα-ψαρακια....;) :p :p .γνωριζω βεβαια τις δυσκολιες που θα υπαρξουν μεχρι να υλοποιηθει κατι τετοιο,αλλα με καποιο τροπο πρεπει να αυξηθει η δυναμικη μας,και να μην μεινουμε σε μια κουπα καφε για 2 ωρες μια φορα το μηνα.....ΥΓ.το παραπανω ''ονειρο-ιδεα'' και βεβαια δεν ειναι δικο μου,αλλα ειναι κατι που το θελουμε-προσδοκουμε ολοι μας εδω πανω....συγνωμη για τον παραπανω χειμμαρο,αλλα αυτη η ιδεα σιγοψηνεται οπως ενας καλος ελληνικος καφες μεσα μας......:D τι λες προεδρε...?θα το καταφερουμε?(θα χρειαστουμε ομως αρκετη βοηθεια απο εσας που κινειτε τα νηματα.....)

george
29-05-06, 12:49
Kλαζ ... πήρες φόρα και δεν σταματάς.
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά δεν είναι ούτε το σωστό μέρος αλλά ούτε και ο σωστός χρόνος για να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση.

Να το ξέρεις όμως ότι οι προβληματισμοί σου (όπως και πολλών άλλων) είναι γνωστοί και προς συζήτηση και σύντομα θα μπει σε όλα μια σειρά.

Κάνε λίγο υπομονή !

george
29-05-06, 13:06
π
εάν έχετε όρεξη ,ο Γιάννης ο υπεύθυνος του ενυδρείου, μου είπε ότι έχει ένα παιδί στην Εδεσσα που έχει φτιάξει ενυδρεία ,με Ελληνικά ψάρια ,και βρίσκετε κάτω απο τον μεγάλο καταράκτη.! νομίζω ότι αξίζει να πάμε και εκεί καμιά βολτούλα.! τί λέτε.?



Ακόμα εδώ είμαστε ;;;
Φύγαμεεεεεεεεε :

http://www.edessacity.gr/museum/watermuseum/ed820-5_el.htm

klaz
29-05-06, 13:11
αψογος οπως παντα,με το λινκ του,με ολα.....:p :p αντε να ετοιμαζουμε την εξορμηση....ααα,απ'οτι ειδα εχει και ερπετα...(εκεινο το φιδακι το πλαστικο να θυμηθω που το εβαλα....:D :D )

mikenuke
29-05-06, 13:18
Ωραια!
Βλεπω για Σεπτεμβρη πριν τελειωσουν οι πολλες οι ζεστες που θα εχουν γυρισει και ολοι, να οργανωνουμε την επομενη εκδρομουλα μας στην Εδεσσα!

Ξερω και μια ταβερνα που κανει σπεσιαλιτε! κορκοδειλα! Αχαχα :p

klaz
29-05-06, 13:21
Ωραια!
Ξερω και μια ταβερνα που κανει σπεσιαλιτε! κορκοδειλα! Αχαχα :pμεσα....αρκει να μην μας βγει κροκοθρασυς.....:D

Μάγδα
29-05-06, 13:24
Βλεπω για Σεπτεμβρη πριν τελειωσουν οι πολλες οι ζεστες που θα εχουν γυρισει και ολοι, να οργανωνουμε την επομενη εκδρομουλα μας στην Εδεσσα!

Κι εγώ για Σεπτέμβριο σκεφτόμουνα, θα έχουμε μαζευτεί από τις καλοκαιρινές διακοπές, πριν ανοίξουν και τα σχολεία.

george
29-05-06, 13:29
αψογος οπως παντα,με το λινκ του,με ολα.....:p :p αντε να ετοιμαζουμε την εξορμηση....ααα,απ'οτι ειδα εχει και ερπετα...(εκεινο το φιδακι το πλαστικο να θυμηθω που το εβαλα....:D :D )

Ξερω και μια ταβερνα που κανει σπεσιαλιτε! κορκοδειλα! Αχαχα :p
μεσα....αρκει να μην μας βγει κροκοθρασυς.....:D

Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας παρακαλώ !

Giorgos
29-05-06, 15:39
Μπράβο παιδιά και συγχαρητήρια στους διοργανωτές!
Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. :smt023
Άλλες φωτογραφίες δεν θα δούμε;;;

dim
29-05-06, 17:20
Συγχαρητηρια και παντα τετοια! :p

Ηδη εχει παρουσιαστει ενα ειδος αναλυτικα στο περιοδικο, και γιατι οχι, να παρουσιαστουν και άλλα. Προσφερεται κανεις να το αναλαβει?

Τόλη αν θές αναλαμβάνω. θα παω θα βγάλω καλές φοτό απο τα ψάρια θα μαζεψω ότι πληροφορίες μπορώ, θα πάρω πληροφορίες και απο τον Γιάννη και θα σου ετοιμάσω κάποια άρθρα. όποιος άλλος έχει όρεξη να βοηθήσει ας το πει. πάντος έχει εκεί και ταμπελάκια με πληροφορίες για το κάθε είδος, θα μπορούσαμε να πάρουμε αυτές, και ότι άλλο βρούμε.
θα μπορούσαμε όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω να βγάλουμε και κάνα διαφημιστικό φυλλάδιο να το έχει εκεί ο Γιάννης και να το μοιράζει στον κόσμο για διαφήμιση και θα μπορούσαμε και εμείς να διαφημίσουμε τα ενυδρεία της βυρώνειας απο μέρους μας.
να μιά φοτο με πληροφορίες για τα γριβάδια

lasal
30-05-06, 02:08
Εκείνη η κενή καρέκλα στο τραπέζι για μένα ήταν????:( Δεν υπήρχαν κενές καρέκλες ;)
Ή άλλον ηταν φαινομενικά κενές για παράδειγμα η plaz σηκώθηκε τουλάχιστον 4 φορές για νερό.
ΑΑΑΑαααα για το νερό δεν μίλησε κανείς.
TDS=155 ppm της λίμνης και 54 ppm.......απο αυτό που πίναμε.
Είπατε τίποτε?
:)
ωχ..φτανει....φτανει......θα ερχομαι εγω να σας κανω αλλαγες νερου για 5 μηνες,αρκει να σταματησετε τις φωτος........δασκαλε ελεος......:p:p:D:D Τώρα να τις βγάλω ???? ή θα τρομάξεις πάλι τα παιδάκια
:rolleyes:
Κάντους 6 μήνες αλλιώς θα "πέσουν" χωρίς λογοκρισία
:D:D:D:D

Άλλες φωτογραφίες δεν θα δούμε;;; Φυσικά και υπάρχουν και ειναι στην διάθεση του περιοδικού ;)

Μάγδα
30-05-06, 10:22
Μερικές και από εμένα.


3089309030913092
30933094309531023097
309831013103309630993100

Pritanis
30-05-06, 10:28
Κλαζ μηπως εκτος απο δισκακια περιμενεις και Κλαζακια...... Τι κοιλια ειναι αυτη;;;; Ολοκληρο βουβαλο εφαγες;;;;;

Apostolis
30-05-06, 10:34
Κλαζ μηπως εκτος απο δισκακια περιμενεις και Κλαζακια...... Τι κοιλια ειναι αυτη;;;; Ολοκληρο βουβαλο εφαγες;;;;;

Ααααααααααα!!! Μην zw τον klazούλη!!! Τα περισσότερα μέλη του σύλλογα έχουν "διογκωμένο" προφίλ...!!! (Εκτός Πεταλά!) ;)

klaz
30-05-06, 11:31
Κλαζ μηπως εκτος απο δισκακια περιμενεις και Κλαζακια...... Τι κοιλια ειναι αυτη;;;; Ολοκληρο βουβαλο εφαγες;;;;;χεχεχε....μαλλον δεν μπηκες στο προφιλ του σωστου χομπιστα...εμφανισιακα πρεπει να δειχνεις ογκωδης,να καπνιζεις πολυ,και να εχεις σωστη αισθηση του χιουμορ...:p :p εσυ εχεις μονο το δευτερο......:D θελεις ακομα δουλεια...ισως ενας image maker να βοηθουσε:D και ναι οντως εφαγα πολυ σε σημειο σκασμου...βλεπεις λιγο η φυση,το βουνο,η λιμνη,η παρεα....ξεφυγαμε:D :D

Giorgos
31-05-06, 08:37
Τα περισσότερα μέλη του σύλλογα έχουν "διογκωμένο" προφίλ...!!! (Εκτός Πεταλά!) ;)
Είναι για να..... ξεχωρίζω... :D