Επιστροφή στο Forum : DIY εξωτερικό φίλτρο
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα εξωτερικό φίλτρο για ένα μικρό ενυδρειάκι (50 λίτρων) ώστε να ξεφωρτοθώ το εσωτερικό που έχει τώρα.
Ωφέλιμος χώρος 1,5λιτρα μέχρι 2 λίτρα από μπουκάλι
Στο σχημα φαίνεται αυτό που έχω σκεφτεί. τα ρόζ πραγματάκια είναι τα ρακορ που ρωτούσα σε άλλο ποστ.
Αν αξίζει να τα φτιχτεί αυτό το πράγμα τι υλικό να βάλω μέσα.
Το μπουκάλι δεν ακούγεται καλό σαν ιδέα. Πως θα το γεμίσεις με υλικά και πως θα το συντηρείς;
αν γεμισει με μακαρόνι ή με substrat δεν θα είναι ευκολα τα πραγματα?
1,5 λιτρο μακαρόνι δεν αρκεί για ενα 50λιτρο ενυδρείο?
Σφουγγάρι όχι??
Θα δυσκολευτείς νομίζω, χωρίς αξιόλογο αποτέλεσμα.
δυσκολια εχει στην συντήρηση το καταλαβαίνω. αλλα γιατί να μην δουλέψει το συστημα.
πλεονεκτήματα.
* έχει μικρή σχετικά διάμετρο οπότε το νερό δεν θα βρει εύκολη διαδρομη αλλα θα περνάει από όλα τα μακαρόνια.
* θέλει λίγη υπόμονή να το γεμίσες με μακαρονάκι αλλά γίνεται
* είναι ευκολο στην κατασκευη
* προορίζεται για μικρό ενυδρείο όπου φαντάζομαι οι περισσότεροι εχουν εσωτερικό φίλτρο
μειονεκτήματα.
* δεν ξέρω αν αρκεί για ένα 50λιτρο ενυδρείο.
* δυσκολία συντήρησης και αλλάγής του υλικού
Ναι αλλά με το μηχανικό φιλτράρισμα πώς θα γίνει?
IMO μια χαρά βιολογία θα έχεις με τόσο μακαρόνι για 50lt αλλά σίγουρα θα κατακρατούνται κ όλα τα σκουπιδάκια που θα μπαίνουν στο μπουκάλι ή θα σου γυρνάει πίσω 'βρώμικο' νερό?
Βέβαια και ιδικά αν σου περισσεύει μία αντλία, μία δοκιμή θα σε~μας πείσει ;)
θα το επιχειρησω μια μερα. θα δοκιμασω να βαλω και λιγο υαλοβαμβακα και θα δώ πως θα αντιδράσει.
τώρα που το σκέφτομαι, λογω του μπουκαλιού που είναι διαφανές θα μπορει καποιος να βλεπει αν θέλει συντήρηση το φίλτρο του ή όχι.
Νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσω απο βδομαδα!
Νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσω απο βδομαδα!
Όπως λέει και η ΝΙΚΕ "JUST DO IT"
και όπως θα λέγανε και πολλοί άλλοι εδω μέσα, ενημέρωσέ μας για την λειτουργία του :D
κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί και εγώ να κάνω κάποια στιγμή αλλά σίγουρα θα με προλάβεις .... ελπίζω να με προλάβεις και με καλά αποτελέσματα :p
τρίτη ξεκινάω την κατασκευη.
Και κάτι ακόμα θέλω να ρωτήσω,
κάπου διάβασα στο φορουμ ότι οι πετρες λάβας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν υλικό φιλτραρίσματος με πολύ καλή απόδοση. Ισχύει κάτι τέτοιο? Να βάλω από αυτές μέσα στο φιτλράκι μου ή να πάρω μακαρόνι?
Έχω λίγα κιλά από πετρούλες λάβας για υπόστρωμα. Πρίν βρώ το φόρουμ σας μου πουλούσανε ότι θέλανε, ανάμεσα σε άλλα και την "ιδανική" για υπόστρωμα λάβα. Μετά, είδα και έπαθα για να την βγάλω από το ενυδρείο χωρίς να το ξεστήσω και χαλάσω τα φυτά μου.
κάπου διάβασα στο φορουμ ότι οι πετρες λάβας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν υλικό φιλτραρίσματος με πολύ καλή απόδοση. Ισχύει κάτι τέτοιο? Να βάλω από αυτές μέσα στο φιτλράκι μου ή να πάρω μακαρόνι?
Ναι μπορουν να χρησιμοποιηθούν αρκεί να εχουν μικρό μέγεθος.
http://www.eheim.cz/cz/image/hmoty/2519051-ehfilav.jpg
Σίγουρα δημιουργούν καλύτερη βιολογική αποικία απο το μακαρόνι.
http://www.eheim.cz/cz/image/hmoty/2507051-ehfimech.jpg
καλύτερο βιολογικό αποτέλεσμα θα εχεις με προιόν σαν το substrat pro
http://www.eheim.cz/cz/image/hmoty/2510051-substrat%20pro.jpg
thanx!!! μάλλον την λαβα θα χρησιμοποιήσω αφού υπάρχει και είναι καλυτερη από το μακαρόνι
και λίγο υαλοβαμβακα
πρωτη προσπάθεια απέτυχε. ανοιξα μεγαλη τρυπα στο μπουκάλι από όσο έπρεπε. αλλα θα ξαναπροσπαθήσω σήμερα.
περιμένουμε νέα σου.... ελπίζω άν τα καταφέρεις να να ανεβάσεις και φωτογραφίες για να δούμε τι και πώς ακριβώς το έχεις κάνει ... γιατί έχω και εγώ μερικά σχέδια κατα νού ..αλλά προς το παρόν είναι μόνο...σχέδια .. :D
καλή επιτυχία :p
Εγω παιδια , στο σχεδιο του φιλου μας δεν εχω καταλαβει τι αντλια θα βαλει για να ''γυρναει'' το νερο απο το ''φιλτρακι'' στο ενυδρειο...
H αντλια που θα βαλεις , θα δουλευει εξω απο το νερο , σωστα ? αυτη στη φωτο τετοια ειναι ή submersible ?
θα δουλευει έξω από το νερό.
Φιλε μου εισαι σιγουρος οτι κανει αυτη η αντλια για εξωτερικη χρηση ? Τι μαρκα ειναι και ποιο μοντελο ?
ναι είμαι κατα 99% σίγουρος. Αυτή είναι με 500lt/h και χρησιμοποιώ την ίδια μάρκα αλλα την 1000αρα για υδροψυξη στο pc και την έχω εξωτερικά
Αν δεν σου κανει κοπο , μου λες τη μαρκα της και το μοντελο ?
JBL είναι η μάρκα και το μοντέλο pro flow 500 (500lt/h)
Το μπουκάλι είναι έτοιμο να δεχτει το βιολογικο υλικό και να προσαρμοστεί η αντλία αλλά και να γίνει και το τεστ στεγανοτητας.
Σκέφτομαι να προσθέσω και υαλοβάμβακα πρίν την αντλία τον οποίο θα αλλάζω (αν πετύχει το εγχείρημα) κάθε μήνα με μια τσιμπίδα από το στόμιο του μπουκαλιού.
Φωτογραφία θα ανεβάσω όταν ολοκληρωθεί η κατασκευη.
λοιπον το τεστ στεγανοτητας ολοκληρώθηκε με επιτυχια. αυριο θα γίνει η τοποθέτηση των υλικών.
Αναζητώ λοιπόν τους σωλήνες τους σκληρούς και πλαστικούς που δίνουν μαζί με τα εξωτερικά φίλτρα. Ο ένας έχει αυτό το ποτήρι κάτω για να τραβάει νερό και ο άλλος ένα ανάποδο χωνί για να βάζει νερό στο ενυδρείο. πουλάνε τέτοιους σκέτους στα μαγαζιά?
Ετοιμο!!!!
περιμένω σχόλια - παρατηρησεις....
Eνδιαφέρον φαίνεται... Μένει να το δούμε στην πράξη τωρα...
Προσωπικα θα προτιμούσα να μπορούσα να βάλω και σφουγγάρι μεσα στο φίλτρο...
Αν μπορεις να σφηνώσεις από το στόμιο του μπουκαλιού κομάτια σφουγγαριού κάτι μπορεί να γίνει.
Ακόμα δεν έχω πάρει τα πλαστικά εξαρτήματα αλλά το έχω βάλει σε λειτουργία σε ένα 60λιτρο με 2 χρυσοψαρα. Έχω αφήσει και το εσωτερικό φίλτρο που έχει, μέχρι να αναπτύξει βιολογια το καινούριο.
Δεν πήρα έτοιμη βιολογια από το εσωτερικό για να μην το χαλάσω ώστε αν αποτυχει το μπουκάλι να έχω φίλτρο στο ενυδρείο.
Πόσο χρόνο θέλει να αναπτυξει βιολογια το μπουκάλι? Σκέφτομαι να τα αφησω και τα δύο ενα μήνα και μετα να αφήσω μόνο το μπουκάλι όπου με τακτικές μετρήσεις να δώ την απόδοση του.
Γιατι δεν εβαλες μεγαλυτερο μπουκαλι ?
ελπιζω να μην χανει ...
δεν ξέρω γιατί δεν έβαλα μπουκάλι 2 λίτρων. Βλακεία εεε?
Σκέφτηκα ότι αφού για 50 λίτρα είναι μια χαρα γιατί όχι..... είχα και ένα δύο έτοιμα άδεια και χωρίς πολύ σκέψη το έκανα.
Αν πετύχει και δουλευει καλά μπορείς να βαλεις μπουκάλια σε σείρα....:p
Δεν χάνει από πουθενά, πέρασε τα τεστ στεγανότητας και αντοχης.
πολυ πολυ επικινδυνο για διαρροες....... Το πλαστικο του μπουκαλιου ειναι πολυ λεπτο και με τις κινησεις που θα κανεις σιγουρα θα εχεις διαρροες συντομα...... Πολυ καλυτερη λυση και πολυ οικονομικη ειναι τα πλαστικα μπετονακια για τροφιμα (ελιες, μουσταρδασ κλπ) με βιδωτα καπακια..... Ενα 3 λιτρο κανει 3 € και μπορεις να κανεις πιο σιγουρα τρυπες και εννωσεις χωρια που η συντηρηση ειναι παιχνιδακι............ ΠΑντως αν επιμενεις με το μπουκαλι θα την πατησεις σιγουρα και μετα....... 50 λιτρα ειναι περιπου 5 κουβαδες και κανα μισαωρο σφουγγαρισμα....... Χωρια φουσκωματα, βραχυκυκλωματα και σκουριες...............
φτου φτου φτου σκόρδα μακριά από εμάς.
Το έχω "τίνγκα" στη σιλικόνη και σε πλαστικό λιωμένο με κολητήρι. το τέσταρα και σε κομπρεσέρ αέρος και έδειξε ότι δεν μασάει. Τώρα ο "διάολος" έχει πολλά ποδάρια λένε στο χωριό μου.
Επίσης έχω βάλει σωλήνα εισαγωγής και εξαγωγής σχετικά κοντά στην επιφάνεια όποτε αν γίνει η στραβή να χυθούν λίγα λίτρα νερό.
ΠΑντως αν επιμενεις με το μπουκαλι θα την πατησεις σιγουρα και μετα....... 50 λιτρα ειναι περιπου 5 κουβαδες και κανα μισαωρο σφουγγαρισμα....... Χωρια φουσκωματα, βραχυκυκλωματα και σκουριες...............
Για να το λες...κάτι θα ξέρεις εσύ !!!
πρεπει να σημειωσεις οτι ενα φιλτρο θα δουλευει 24 ωρες , μερα νυχτα ....
εγω ετσι που το βλεπω συμφωνω με τον Πρυτανη ...φοβαμαι οτι δεν θα αντεξει ...και περα απο το σφουγγαρισμα , θα χασεις και τα ψαρια σου ...ειναι και καλοκαιρι τωρα , μπορει να λειπεις απο το σπιτι ...
ΙΜΟ , για εναμιση λιτρο φιλτρο δεν αξιζει ...ασε που μολις κανεις τη σουμα (αντλια + σωληνες + στραινερ κλπ κλπ) θα δεις αν αξιζε ή οχι ...η λυση με τα πλαστικα μπετονακια για τροφιμα (αυτα τα πορτοκαλι) , θα ηταν πολυ πιο σοφη ...
Καλως τον Μαυρογιαλλουρο.........
Το δοχεια δεν θα εχει προβλημα απο τις εσωτερικες πιεσεις αλλα απο τις καταπονησεις στις ενωσεις.....
κρίμα.... με πείσατε και το εβγαλα....
πάμε για να φτιάξουμε βάση τώρα. (καλά κρασιά δηλαδή.....:rolleyes: :rolleyes: )
...η λυση με τα πλαστικα μπετονακια για τροφιμα (αυτα τα πορτοκαλι) , θα ηταν πολυ πιο σοφη ...
Ούτε να το δοκιμάσεις ... :smt066
έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικά μπετονάκια του εμπορίου ...
όλα χάνουν στο καπάκι ...
η πίεση είναι τεράστια μέσα στο φίλτρο ... και δύσκολα το κρατάς μέσα !
δοκίμασα τα πάντα ... πίστεψε με ...:smt002
εγώ έχω βάλει εδώ και μία εβδομάδα σε λειτουργία DIY εξωτερικό φίλτρο εφαρμοσμένο σε taper ...
σε καμία εβδομάδα θα κάνω μέτρησης και άμα διαπιστώσω ότι όλα είναι καλά θα κάνω μια αναλυτική παρουσίαση να την δείτε ...
παντός τα δοχεία τροφίμων ξεχάστε τα ... εντελώς ακατάλληλα !! πιστέψτε τον καμένο !! ;)
παντός τα δοχεία τροφίμων ξεχάστε τα ... εντελώς ακατάλληλα !! πιστέψτε τον καμένο !! ........................................... τοτε πιθανον κατι δεν εκανες καλα ......δουλευουν περιφημα και δεν χανουν ουτε σταγονα .... δουλευω τρια τετοια ,των 45,60 και130 λιτρων για ενα επταμηνο χωρις κανενα προβλημα
Εγώ δοκίμασα 3 διαφορετικά του εμπορίου …
Και στα 3 μόλις το νερό έφτανε στο καπάκι άρχιζε να ξεχειλίζει από παντού …
Προσπάθησα να τα στουμπώσω με διάφορους τρόπους αλλά τζίφος !!
Δοκίμασα λαστιχάκια , σιλικόνες , σακούλες , τεφλόν …
Δεν είναι θέμα να κάνεις εσύ λάθος όταν τρέχει το νερό από το κλειστό καπάκι … κακή κατασκευή δοχείου λέγετε …
Τώρα τα δικά σου δεν ξέρω μήπως είναι καλλίτερης ποιότητας και δεν τρέχουν !! Άμα θες μας λες την μάρκα, από πού τα πείρες , πόσο έκαναν … και με ποιόν τρόπο τα δουλεύεις ακριβώς να δούμε τη πήγε στραβά με τα δικά μου …
Εγώ παντός δοκίμασα
Και ένα που έκανε 3 ευρό …
Και ένα που έκανε 7 …
Και ένα που έκανε 12 …
Και τα τρία έχαναν στο καπάκι …
Φίλε jojo, μπορείς να κάνεις μια αναλυτική παρουσίαση της πατέντας που εχεις εφαρμόσει με τα πλαστικά μπετόνια τροφίμων? Πιστεύω οτι θα ενδιαφέρει πολλούς εδω μέσα..(εμένα πάντως σίγουρα!!! )
Όταν λες 45 – 60 και 130 λίτρα εννοείς τα δοχεία ???
Ίσως εκεί να είναι και η λύση στο μυστήριο ???
Μπορεί σε αυτά τα μεγέθη να είναι άλλος ο τρόπος κατασκευής τους … και να μην χάνουν στο καπάκι …
Παντός σου εγγυώμαι ότι στα μικρά μεγέθη το 5,5 με 10 λίτρων , δεν υπάρχει στεγανότητα στο καπάκι …
Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον θέμα παντός να μα περιγράψεις λίγο πως τα δουλεύεις … με τι τα έχεις γεμίσει … και σε τι ενυδρεία τα έχεις …
Φιλικά lsourtzo
Όταν λες 45 – 60 και 130 λίτρα εννοείς τα δοχεία ? Nαι,αυτα ειναι τα λιτρα των δοχειων.η εταιρια ειναι η detz plast το τηλεφωνο 2104907030.Εχω χρησιμοποιησει και τεφλον και σιλικονη στις βολτες αλλα και την ελαστικη φλαντζα που παει μαζι με το καπακι.Επειδη δεν εχω ασχοληθει με μικροτερα δοχεια μπορει να εχεις δικιο για την ποιοτητα των μικρων,δεν τα εχω δοκιμασει.Τα μεγαλα παντως δουλευουν αψογα ,τα εχω και τα τρια σε 3500 λιτρ ενυδρειο και μεχρι τωρα δεν τα εχω ανοιξει ποτε.Τιμες δεν θυμαμαι καθολου να σας πω....αυτα.....
melitropos
18-06-06, 12:20
Εγω παντως που το δοκιμασα σε δοχειο απο 5 λιτρο πλαστικου χρωματος ...οσο για τα αλλα των τροφιμων ειναι απλος οδοντοκρεμες...ολα αυτα που ειναι μπορντω σαν τα δοχεια για ελιες η λαδι πρεπει να παρεις χωρητικοτητας ανω των 50 λιτρων για να εχουν λαστιχενια φλαντζα στο καπακι...ξερετε ποσα δοχεια πηγαν αχρηστα?...αυτο του χρωματος παντως δεν ειχε διαροες απο πουθενα αλλα....εσκαγε απο την πιεση(γι αυτο στα αγοραστα ετοιμα εχουν αγκιστρα η εγκοπεσ ασφαλειας η κατι που δενει καπακι και δοχειο τελως παντων
...αφου εβγαλα το σφουγγαρι ...αφησα μονο βιοσφαιρες και ζιποραξ κτλ κτλ και δεν στομωνε...αλλα ακαι παλι δεν ειχε την φιλτρανση και την ροη που ηθελα...
αν υπολογισω...τα υλικα...το τρεξιμο...τα εξοδα περα δωθε...σιγουρα το ετοιμο θα ηταν στα ιδια λεφτα και πιο ασφαλες ΚΑΙ εγγυημενο....
μονο απο την αποψη πειραματισμου μου αρεσε...
:rolleyes:
Εγώ εμπνευστηκα από το
http://www.finostrom.com.gr/images/canister/
Μήπώς το ιδανικό δοχείο είναι απο αυτά τα γυάλινα σαν αυτό στη φώτογραφία. Το χρησιμοποιώ για αποθήκευση ριζιού αλλά δεν ξέρω από που??? το έχω πάρει. Έχει πλαστικό καπάκι που βιδώνει στο γυάλινο στόμιο από το οποίο χωράει το χέρι μου.
Μήπώς το ιδανικό δοχείο είναι απο αυτά τα γυάλινα σαν αυτό στη φώτογραφία.
το προβλημα σε ένα τέτοιο δοχείο θα ήταν η δεύτερη τρύπα ...
η πρώτη πάει στο καπάκι ... η άλλη ??
πρεπει να παρεις χωρητικοτητας ανω των 50 λιτρων για να εχουν λαστιχενια φλαντζα στο καπακι...
Εχω χρησιμοποιησει και τεφλον και σιλικονη στις βολτες αλλα και την ελαστικη φλαντζα που παει μαζι με το καπακι.
νομίζω οτι λύθηκε το μυστήριο ...
και εγώ όσα δοχεί και να πήρα ούτε ένα δεν είχε ελαστική φλάτζα ...
Και οι δύο στο καπάκι πάνε. Απλά στη μία βαζεις σωληνάκι και την οδηγείς στο πάτο του ενυδρείου. Κάπως έτσι το φαντάζομαι. Αν θυμηθώ και από που το πήρα το δοχείο θα την παλέψω την πατέντα.
:smt017 :confused:
και πως θα ανοίγει το βιδωτό καπάκι με γεμάτο από υλικά βάζο :confused:
θα πρέπει να βάλεις τον μακρύ σωλήνα στο κέντρο … και πάλι θα έχεις πρόβλημα στο γέμισμα !!!
melitropos
18-06-06, 20:46
ειδα το σχεδιο στο λινκ που δινεις...
1- οι τιμες ειναι απο καταλογο του 2002...και ενδεικτικες
2-μιλαμε για pvc...αρα θες και κολες pvc και σχαρακια κτλ κτλ
και + το υλικο εσωτερικα + σωληνες + βανες + τσιμουχες...εχεις βγει εξω στην αγορα να δεις ποσο ζητανε για ολα αυτα?ποσο χρονο θες να πας να αγορασεις ολα?θα τα εχεις παρει στην καλυτερη τιμη?αν δουλευες τοσες ωρες ποσα χρηματα θα σου εδιναν? ...παλι τονιζω την προσοχη στο θεμα κοστους...
3- παλι τονιζω το θεμα μαστορευω....πειραματιζομαι...κτλ σε παραθεση με το πιο λογικο πρακτικο συμφερον εγγυημενο κτλ κτλ
δεν νομιζω πως εχω να πω κατι αλλο...μια δοκιμη και ερευνα αγορας ισως σου δωσει την απαντηση που θες...:!:
Αν ήταν συμφέρουσα η κατασκευή εξωτερικού φίλτρου όλοι τέτοια θα φτιάχνανε και όχι Sump. Το καλύτερο και λειτουργικότατο και παραμετροποιήσιμο στις ανάγκες του καθενός είναι το sump.
Απλά κουβέντα να γίνεται και για την χαρά της δημιουργίας και του πειραματισμού.
Τώρα για τον σωλήνα μέχρι τον πάτο του δοχείου έχεις δίκιο για τα προβλήματα στο γέμισμα και στην συντηρηση. Αν υπήρχε κάποιος τρόπος να τρυπήσουμε το γυαλί με ευκολία τότε γιατί όχι...
Απλά κουβέντα να γίνεται και για την χαρά της δημιουργίας και του πειραματισμού.
Νομίζω τα είπες όλα ... :D
Παντός το DIY εξωτερικό φιλτρακι με το οποίο πειραματίζομαι τωρα ... 5 λίτρα καθαρό όγκο ... και περί τα 800 λίτρα / ώρα αντλία δεν μου στοίχισε πάνω από 50 ευρο ...
δύσκολα βρίσκεις εξωτερικό φίλτρο με τόσα ... ε ?
stratos111
18-06-06, 23:58
Αν υπήρχε κάποιος τρόπος να τρυπήσουμε το γυαλί με ευκολία τότε γιατί όχι...
Υπαρχουν ειδικα τρυπανια (απο βαναντιουμ, αν δεν κανω λαθος) Που ανοιγεις ευκολα τρυπες.
Παντός το DIY εξωτερικό φιλτρακι με το οποίο πειραματίζομαι τωρα ... 5 λίτρα καθαρό όγκο ... και περί τα 800 λίτρα / ώρα αντλία δεν μου στοίχισε πάνω από 50 ευρο ...
Καμια φώτο να πάρουμε ιδέες...
περιμένω τις πρώτες μετρήσεις το σαββατοκύριακο ... άμα όλα είναι όπως πρέπει θα κάνω αναλυτικό Post με φωτογραφίες .. προς γνώση και των υπόλοιπων !!
http://C:\Documents and Settings\giorgos\Εικόνα345
πειτε μου πως μπορω να ανεβασω 2 φωτο που εχω για να τις δειτε.εχω ενα αυτοσχεδιο φιλτρο που δουλευει εδω και μηνες χωρις προβλημα.απλα πειτε μου πως θα το κανω.
για τα δοχεια τροφιμων υπαρχουν δυο ειδη καπακια..... Ενα μασιφ και ενα που ειναι σε δυο κομματια ενα το δαχτυλιδι που βιδωνει και ενα ο πλαστικος δισκος στη μεση..... Το πρωτο καπακι κανει..... Εγω χρησιμοποιησα το 5 λιτρο το πορτοκαλι που ειναι για ελιες.......Εβαλα τεφλον μπολικο στα πασα, εσφιξα καλα και δεν χανει ουτε σταγονα...... Για επιπλεον ασφαλεια υπαρχουν δαχτυλιοι τεφλον (ο ρινγκ) που μπορεις να βαλεις......Αλλα σου ξαναλεω το σκετο τεφλον φτανει..... Μπολικο ομως......Τωρα για να σκασει το δοχειο μου φαινεται λιγο εως πολυ απιθανο.....
Αν παλι καποιος ειναι μερακλης ας παρει σωληνα PVC και με δυο καπακια πανω κατω εχει ετοιμο το φιλτρο που θελει..... (Σωληνα φ100-φ150 και ταπα επισκεψης κολλητη στα δυο ακρα.......
Εβαλα τεφλον μπολικο στα πασα, εσφιξα καλα και δεν χανει ουτε σταγονα...... Για επιπλεον ασφαλεια υπαρχουν δαχτυλιοι τεφλον (ο ρινγκ) που μπορεις να βαλεις......Αλλα σου ξαναλεω το σκετο τεφλον φτανει..... Μπολικο ομως......
ένα ολόκληρο μασουράκι έβαλα ... πόσο μπόλικο εννοείς ... :confused:
αυτούς τους δακτυλίους που μπορεί να τους βρει κανείς ??
σε δύο - τρία μαγαζιά που ρώτησα δεν ήξεραν να υπάρχουν τέτοιοι !!!
είναι συγκεκριμένων διαστάσεων … ή είναι σε κάποια μορφή που το κόβεις εσύ όσο θες ??
Βαλε μια φωτο απο το δοχειο σου που δεν μπορεις να στεγανωσεις..... Επισης δες και την λυση με τη σωληνα Pvc που ειναι φθηνη και ευκολη λυση..... ‘Τετοιους δακτυλιους θα βρεις σε καταστηματα με βιομηχανικο εξοπλισμο..... Ειναι αρκετα εξειδικευμενα προιοντα (:(:()..... Ο Mikenuke θα σου δωσει περισσοτερες λεπτομερειες..... (που εισαι ρε αχαιρευτε;;;;, εισαι και μοντερατορας, βαλε στο φιλο μας μια φωτο το φιλτρο αμμο που καναμε να καταλαβει το καπακι )
Λοιπών το πρώτο δοχείο που δεν κατάφερα να στεγανόσω ήταν το πορτοκαλί … ;)
Υποθέτω πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που εσύ κατάφερες να σταγανώσεις με το πολύ τεφλον … :oops:
Οι άλλες Φώτο είναι από το φίλτρο που τελικά έφτιαξα … :rolleyes:
Είναι ένα Ταπερ καλής "ποιότητας" :smt104:smt005:rolleyes:… το οποίο όπως μπορείτε να δείτε είναι αμπαλαρισμένο με ταινία ώστε να εξισορροπήσω την πίεση και να μην ανοίξει … :smt037
στέλνω ναι μία φωτό με την κάτοψη του φίλτρου για να πάρετε και μία ιδέα πως είναι εσωτερικά !!
Η τρόμπα είναι προσωρινή και ελπίζω σύντομα να την αντικαταστήσω με διακόπτη :smt069… Παντός ελλείψει διακόπτη βοηθάει πολύ μετά από αλλαγή νερού για την επανακυκλοφορία του νερού !!
Όταν λες 45 – 60 και 130 λίτρα εννοείς τα δοχεία ? Nαι,αυτα ειναι τα λιτρα των δοχειων.η εταιρια ειναι η detz plast το τηλεφωνο 2104907030.Εχω χρησιμοποιησει και τεφλον και σιλικονη στις βολτες αλλα και την ελαστικη φλαντζα που παει μαζι με το καπακι.Επειδη δεν εχω ασχοληθει με μικροτερα δοχεια μπορει να εχεις δικιο για την ποιοτητα των μικρων,δεν τα εχω δοκιμασει.Τα μεγαλα παντως δουλευουν αψογα ,τα εχω και τα τρια σε 3500 λιτρ ενυδρειο και μεχρι τωρα δεν τα εχω ανοιξει ποτε.Τιμες δεν θυμαμαι καθολου να σας πω....αυτα.....
Jojo η κατεύθυνση του νερού στο σχήμα σου είναι σωστή? Στα φίλτρα σου το νερό που εισέρχεται πρώτα περνάει από τον υαλοβάμβακα?
file://C:\Documents and Settings\giorgos\Εικόνα345
δύσκολα βρίσκεις εξωτερικό φίλτρο με τόσα ... ε ?
Βρισκεις ....αντε να σου παει λιγο παραπανω με τα μεταφορικα ...:
http://www.mm-aquaristik.de/Shop/pd911794046.htm?defaultVariants=search0_EQ_300_AND _%7BEOL%7D&categoryId=
αλλα ειναι σιγουρο , εχει εγγυηση και καποιοι χρηστες του εδω ειναι απολυτα ικανοποιημενοι ...τα sacem κατασκευαζονται στην Ιταλια .
πειτε μου πως μπορω να ανεβασω 2 φωτο που εχω για να τις δειτε.εχω ενα αυτοσχεδιο φιλτρο που δουλευει εδω και μηνες χωρις προβλημα.απλα πειτε μου πως θα το κανω.
1. Πατάς απάντηση ...
2. Στην επόμενη οθόνη πας ποιο χαμηλα και στο πλαίσιο "Πρόσθετες Επιλογές" πατάς στο "Διαχείρηση Συνημμένων Αρχείων" ...
3. Στο νέο παράθυρο που ανοίγει πας στο "BROWSE" ... Βρίσκεις το αρχείο στον δίσκο σου και πατας ΟΚ ... και μετά "ανέβασμα"
4. Περιμένεις λίγο ... και μόλις ανέβει η Φωτό πατας "κλείσιμο Παραθύρου".
5.Τέλος στο 1ο παράθυρο πατάς "καταχώρηση απάντησης"
Βρισκεις ....αντε να σου παει λιγο παραπανω με τα μεταφορικα ...:
http://www.mm-aquaristik.de/Shop/pd911794046.htm?defaultVariants=search0_EQ_300_AND _%7BEOL%7D&categoryId=
αλλα ειναι σιγουρο , εχει εγγυηση και καποιοι χρηστες του εδω ειναι απολυτα ικανοποιημενοι ...τα sacem κατασκευαζονται στην Ιταλια .
“Δεν είναι η δόξα … δεν είναι τα λεφτά … είναι του δρόμου η χαρά … ”
Σοφός ο ποιητής …
Αλήθεια … αυτό έρχεται πλήρες … εννοώ διακόπτες , σωλήνες κτλ … (όχι γέμισμα)
melitropos
20-06-06, 10:38
αυτο μαλιστα ειναι της προκοπης....
για πες περιεχει τα υπολοιπα εξαρτηματα?:)
αυτο ειναι το αυτοσχεδιο φιλτρο μου παιδια.δουλευει εδω και μηνες χωρις προβλημα.
melitropos
20-06-06, 20:05
Μηπως να σε μισο απο σημερα?! ε?! οεο?! το καπακι αυτου του δοχειου εχει τσιμουχα?η λαστιχο?σφουγγαρι εχει μεσα? και τι ειδος?
εγω προσπαθω και ολο χανουν η σκανε απο την πιεση κτλ κτλ
σημερα πηρα υλικα να φτιαξω αυτο απο σωληνα pvc γιατι μου αρεσει το πειραμα...(αλλιως ετοιμο δεν το συζητω)....
μου στοιχισε 22 ευρο
ο σωληνας 45cm
οι 2 ταπες
οι 2 βανες ας το πουμε εισοδου εξοδου απο μπρουντζο...
και τσιμουχακια
παιδιαααααααααα!!!!η κολα ειναι τοξικη φοβαμαι... μην επιρεαση το νερο?
τι ξερετε γι αυτο?
τα μεταλλικα στοιχεια επιρεαζουν?
καλύτερα να βάλεις πλαστικά ρακορ - βανες.
Είμαστε δηλαδή σε αναζήτηση πλαστικού δοχείου που να κλείνει καλά και να μην χάνει. Όποιος βρεί κάτι ας πέι.....
Νομίζω ότι η λύση με τον σωλήνα PVC είναι η καλύτερή γιατί το νερό είναι δύσκολο να βρεί ευκολο δρόμο λόγω στενότητας οπότε θα περνάει από όλα τα υλικα του φίλτρου.
melitropos
20-06-06, 21:13
δεν βαζω πλαστικα γιατι δεν αντεχουν την πιεση οσο αυτα και αλλωστε ειναι μπρουτζος σχεοδν ακακος νομιζω.....σημερα το αφηνω να στεγνωση καλα αυριο μονταρισμα διασωληνοση κτλ κτλ πειτε καμια ιδεα για diy σχαρακια...
αν αντεξει το crash test....θα με φιλησω!!!
:smt026
αυτο το δοχειο εχει 2 καπακια.ενα εφαρμοζει και ενα βιδωνει.αυτο που εφαρμοζει εχει λαστιχο και μετα οταν βιδωνει το αλλο στεγανοποιει αριστα.επειτα η αντλεια οπως ειδες εξωτερικη και στο κατω μερος ωστε οταν τραβαει τραβαει και το πωμα προς τα κατω ακομα καλυτερη στεγανοποιηση.και βεβαια ολα με συνδεσμους και βανακια απο ειδη κηπου για ευκολη αποσυναρμολογηση.εχω μεσα σφουγγαρι και ziporax.
melitropos
20-06-06, 21:27
πολυ σωστος εισαι και μου αρεσει αυτο...το κακο ειναι οτι εδω βρισκεις δυσκολα δοχεια σε αυτα τα λιτρα με τσιμουχα....και πλαστικες βαλβιδες σαν τις δικες σου τις μπλε δεν εχω ακομα πουθενα...
θελω να πω ακομα πως σε τετοια κατασκευη πιανει καλυτερα η θερμοσιλικονη απο οτι αλλο στις ενωσεις με το δοχειο...(πετρωνει κι ολας μετα και κανει "σωμα")
ουφ!:smt025
παιδια αυτο το δοχειο δεν σκαειουτε σκεβρωνει.και πολυ ευκολο να το φτιαξεις παιδια.σε 10 λεπτα εχεις ανοιξει τρυπες και κολας τα ρακορ.την αλλη μερα δουλευει.η αντλια ειναι hydor 700 λιτρα ανα ωρα και δεν καμτετε καθολου το δοχειο.το λαστιχακι υπαρχει οταν το αγοραζεις το δοχειο
για τσιμουχα δεν υπαρχει προβλημα.σημαδευεις σε μια σαμπρελα και το κοβεις και ειναι ενταξει μην ανχωνεσε.οσο για τα ρακορ αποκλειετε να μην βρισκεις στην αθηνα.αυτα τα ρακορ εχουν και παξιμαδι και βιδωνουν και γινεται πολυ καλη σταγανοποιηση.επειτα οταν ειναι η αντλια οταν τραβαει απο κατω πιεζει το καπακι προς τα κατω και στεγανοποιει ακομα καλυτερα με το λαστιχο.εχει και βανακια θα βγαλω φωτο και την πισω πλευρα και θα δεις
melitropos
20-06-06, 22:13
εμενα η αντλια θα στελνει το νερο του ενυδρειου (εσωτερικη στο ενυδρειο δηλαδη)στο δοχειο δεν εχω τετοια σαν την δικη σου...και δεν δινω αλλα ευρο γιατι ξεπαραδιαστηκα με ολα αυτα τα "πειραματα"...(αλλα μου αρεσει):rolleyes:
το νερο απο το ενυδρειο προς το δοχειο κατεβαινει με φυσικη ροη,η αντλια χρειαζεται για να παιρνει το νερο απο το δοχειο προς το ενυδρειο.
για DIY σκαράκια με ένα κομάτι πλέξιγλας και πολλές πολλές τρύπες νομίζω ότι θα είσαι ΟΚ.
melitropos
21-06-06, 02:04
συμφωνα ομως με το σχεδιαγραμμα το σφουγγαρι το ειχε αναποδα αρα...δηλαδη τωρα πρεπει να παρω αντλια?κια αλλα ευρο?
πλεξι γκλας? -οχι- πολυ ακριβο κι αν πεις να στο κανουν και στρογγυλο?και τρυπες? θα μου τον π* :d κανονικα.
αλλη ιδεα?
melitropos
21-06-06, 09:57
σχαρακια αντι...θα παρω πλαστικο ψιλο πλεγμα και θα ειναι μια χαρα!!!και σχεδον τζαμπα!!!:D με αντλια δεν ξερω τι να κανω...
σχαρακια αντι...θα παρω πλαστικο ψιλο πλεγμα και θα ειναι μια χαρα!!!και σχεδον τζαμπα!!!:D με αντλια δεν ξερω τι να κανω...
Βρε Νάσο μην μοιράζεις λεφτά χωρίς λόγο. Το πρόβλημα σου εσένα δεν ειναι η κυκλοφορία του νερού αλλα οι διαροές. Ρίξε λεφτά για να σταματήσεις τις διαροές. Εκτός και εάν η ροή τπυ νερού είναι μικρή τότε ααλλάζει το θέμα.
Mεταξυ μας σε γδαρανε για το pvc...... Ουτε 10 € δεν επρεπε να κανει...... Τωρα οσο αφορα την κολλα μπορεις πολυ ευκολα να την αντικαταστησεις με σιλικονη.......Βαλε μπολικη στο κομματι της ταπας ( αφου αφαιρεσεις το καπακι για να μην κολλησει) και φορεσε το στη σωληνα ωστε να παει παντου η σιλικονη....... Ο σωληνας αποκλειεται να σκασει!!!! Για βανακια τωρα και εξαρτηματα μην αγχεσαι..... Παρε απο καταστημα με ειδη κηπου και ποτιστικα.... Αν βρεις κανα χονδρεμπορα θα τα παρεις τζαμπα....Η εισοδος νερου θα ειναι κατω και θα γινεται με φυσικη ροη και στο πανω καπακι κολλας ενα κυκλοφορητακι για να στελνει το νερο πισω.......Ειναι πολυ απλο.....Για τα υλικα παιρνεις σεξυ δικτυωτο καλτσον (αυτα με τη μεγαλη τρυπα) και βαζεις καθε ειδος υλικου σε ενα καλσον..... Ξεκινας απο κατω προς τα πανω με μηχανικο μακαρονι, μετα σφουγγαρι χοντρο, μετα βιολογικο υλικο και τελος υαλοβαμβακα.......Οσο πιο πολυ βιολογικο τοσο καλυτερα.....(1 μερος μηχανικο με 3 μερη βιολογικο).......
ΥΓ Μιχαλη κοιμασαι;;;;;Ποτε θα βαλεις τις φωτογραφιες;;;;;
melitropos
21-06-06, 12:49
διαροες τελος.... το pvc πολυ πιο καλο !!!!....το μονο που με προβληματιζει ειναι η τοξικοτητα της κολας.
επισης αντι στηθεοθληπτες που μου ειχες πει εχυ εβαλα κανονικα υδραυλικα εξαρτηματα και αντεχουν πιο πολυ.
-προς ΑΠΑΝΤΕΣ βρηκα πλεγμα πλαστικο μαυρο με μικρο καρε που μου ειπαν οτι ειναι για ιχθυοκαλιεργειες ιδανικο αντι σχαρας διαχωριστικο ενυδρειων κτλ κτλ4 ευρο /μετρο...ισως πουλανε και αλλου πιο φτηνα...
Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ μου ειναι το οτι εγω πηρα στην αρχη αντλια εσωτερικη και οχι σαν αυτη του σχεδιαγραμματος (εξωτερικη)...και ειναι ακριβες και στο μαγαζι που την πηρα δεν εχει για να την αλλαξω...οποτε αυτη μεσα στο ενυδρειο τραβαει...στελνει στο κατω μερος του δοχειου -φιλτραρετε- και βγαινει απο την πανω μερια το καθαρο...
ειμαι ενταξει τι λετε?:rolleyes:
melitropos
21-06-06, 12:57
τα κολησα κι ολας με την κολα pvc πειραζει?:confused:
οσο για τις τιμες η μια ταπα φ125 εχει σχεδον σε ολους 2,5 ευρο
αρα 2,5 χ 2 = 5
2 ευρο η κολα pvc
σωληνας
προσθηκη σωληνα
μπρουτζινα βανακια να το πω ετσι και τελειωματα σε φ12
22 ευρο ολα τα παραπανω
4ευρο το 1τετραγωνικο πλεγμα απο αυτο που περιγραφω παραπανω
βανακια οπως λες βρηκα σε ειδη κηπου στοιχησαν ολα 6 ευρο
....τωρα η κυκλοφορια με προβληματιζει οπως το λες εσυ...
εχω μονο εσωτερικη αντλια...που τραβαει και στελνει...
ΒΟΗΘΕΙΑ εγινε σουπα το κεφαλι μου
εχει και πολυ ζεστη!!!!-+10 φρικαρα επισης γιατι ο καθενας πουλαει οσο θελει...
Δεν εχω βαλει ακομη φωτογραφιες επειδη δεν εχει τελειοποιηθει το φιλτρο.
εχω μονο εσωτερικη αντλια...που τραβαει και στελνει...
ΒΟΗΘΕΙΑ εγινε σουπα το κεφαλι μου
Αν καταλαβα καλα, δεν θα κανει δουλεια η εσωτ. αντλια ετσι...
Χρειαζεσαι εξωτ. αντλια τοποθετημενη στην εξοδο του ''φιλτρου''...
μπρουντζος στο ενυδρειο ? :shock: :smt018
melitropos
21-06-06, 13:50
Αν καταλαβα καλα, δεν θα κανει δουλεια η εσωτ. αντλια ετσι...
Χρειαζεσαι εξωτ. αντλια τοποθετημενη στην εξοδο του ''φιλτρου''...
θα την κανω την ψυχαναλυση με αυτα που μου λετε...
παμε παλι...
-χρειαζομαι εξωτερικη αλλα δεν εχω.στοπ
-θα βαλω την εσωτερικη αντλια (που στελνει) μες το ενυδρειο, θα στελνει (το νερο το βρωμικο του ενυδρειου) στην κατω εισοδο θα γινεται φιλτρανση (μεσα στο δοχειο απο πεβεσε ) και απο την πανω εξοδο του φιλτρου θα φευγει το καθαρο νερο για να πεφτει μες το ενυδρειο.στοπ
σαφες ετσι?! τα λεω και γω χαλια αλλα...ειπα ζεστη!!!!
ειναι ΕΝΤΑΞΕΙ ? θα δουλευει? θα σκασει?
ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΚΑΝΑ ΕΤΟΙΜΟ!!!:smt013
melitropos
21-06-06, 13:53
ναι μπρουτζος!!!:smt043(οχι στοενυδρειο τα 2 βανακια του φιλτρου)
θα παρακαλουσα να ειναι πιο σαφεις οι απαντησεις σας και οχι μονολεκτικες (με αιτιολογια) για να τις καταλαβαινω και εγω και ισως και αλλοι που διαβαζουν αλλιως ισως να μην τις λαμβανω-ουν υπ οψιν...
μαλλον δεν καταλαβες,δεν ειναι για γελια
ειναι τοξικος -+5
στην περιπτωση που ερχεται σε επαφη με το νερο.....οτι βγαζει θα μπει και στο ενυδρειο
melitropos
21-06-06, 14:05
οι πλαστικοι εως τωρα δεν αντεχουν την πιεση
επισης ....ολοι αυτοι που εχουν βαλει μεταλλικα τετοια μερη δεν ειδα να εχουν προβλημα...αν καλυψω τα ακαλυπτα σημεια απο τα βανακια με με κολα η σιλικονη η κολα πεβεσε?βανακια λεω αν δειτε το σχεδιο αυτα που λεει να πεβεσε σετ και οχι τις βανες διακοπης...τις προεξοχες αποληξης απο τις 2 τρυπες του δοχειου...
...και με το θεμα αντλιας τι γινεται?
καταρχην ηρεμηστε ..... Τα βανακια δεν ειναι μπρουτζινα αλλα ορειχαλκινα...... Πιστευω οτι τα λες μπρουτζινα λογω του χρωματος....Ή κανω λαθος;;;;; Αν θες βαλε καποια φωτο..... Τα ορειχαλκινα που ειναι και για ποσιμο νερο δεν πρεπει να εχουν προβλημα αν και υπαρχουν διαφορες αποψεις....... Τωρα οσο αφορα την κυκλοφορια του νερου δεν εχεις να χασεις τιποτα να δοκιμασεις με το εσωτερικο κυκλοφορητακι...... Προσεξε το μανομετρικο υψος δηλ την αποσταση απο την αντλια μεχρι τον πατο του φιλτρου σου..... Τα περισσοτερα εσωτερικα δεν εχουν καθολου μανομετρικο και το πιο πιθανο ειναι να μην εχεις σοβαρη ροη εως καθολου..... Δοκιμασε να σηκωσεις το φιλτρο σου οσο πιο ψηλα μπορεις (κοντα στην αντλια ) να δεις αν θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα..... Φυσικα θα πρεπει να γεμισεις το φιλτρο σου και τους σωληνες με νερο πριν το βαλεις σε λειτουργια γιατι αλλιως μην περιμενεις......
βαλε καποιες φωτο για να μιλαμε πιο συγκεκριμενα.....
οκ ισως κανω και λαθος για τον μπρουντζο απλα εχω μια εντυπωση οτι ετσι ειναι.δεν σκουριαζει αλλα περιεχει χαλκο και η πατινα που βγαζει επιφανειακα με προβληματιζει κατα ποσο καταληγει στο ενυδρειο και τι περιεχει.
Απλα προσωπικα δεν θα το ρισκαρα τι στιγμη που τα βανακια απο ειδη κηπουρικης θα αντεχουν σιγουρα.
Εδω αντεχουν πανω απο 3 bar που ειναι η πιεση της βρυσης,και οπως ειδαμε χρησιμοποιουντε ηδη απο καποιους επιτυχως
αυτα ουφ
melitropos
21-06-06, 15:06
Συμφωνω και με τους 2 σας ...με ολους...με οτι ειναι σωστο...
να και φωτο...απελπιστηκα μπορω να πω..
melitropos
21-06-06, 15:15
Αν ειχα πιστωτικη καρτα θα τα επερνα ολα απο εκεινο το σαιτ με τα ετοιμα δοχεια που εχει και ολα τα εξαρτηματα απο πεβεσε και αντιο τρεχα γυρευε...
η αγορα λυπαμαι πολυ που το λεω αλλα στην ελλαδα ειναι ακομα σε αθλια κατασταση και απο ειδη και απο υπηρεσιες...επισης αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα και μη γνωστες οι πωλητες....υπαρχουν εξαιρεσεις σιγουρα αλλα τρεχα βρες αναμεσα στο χαος...
μην απελπιζεσαι :smt005
αν εχω δικιο οτι βγει θα βγει σε βαθος χρονου.
Βαλε το να δεις αν αντεχει και προχωρας αναλογα
απο την αλλη ,ολοι πινουμε νερο απο χαλκοσωληνες και απο αυτες γεμιζουμε τα ενυδρεια μας.
ισως ειναι λιγο υπερβολικη η εκτιμηση μου για τα βανακια
αλλα κατσε να ακουσουμε και καμμια αλλη αποψη
melitropos
21-06-06, 15:34
...... Προσεξε το μανομετρικο υψος δηλ την αποσταση απο την αντλια μεχρι τον πατο του φιλτρου σου..... Τα περισσοτερα εσωτερικα δεν εχουν καθολου μανομετρικο και το πιο πιθανο ειναι να μην εχεις σοβαρη ροη εως καθολου.....
δεν εχουν μανομετρικο τι?
η εξωτερικη αντλια εχει πολυ πολυ πιεση?
ουμφ!!!:smt017
ωραια κατασκευουλα.... Θα παει καλα...... .....Το συστημα με τα βανακια που εκανες ειναι δυσχρηστο.....Απο τα ποτιστικα ειδη αγοραζεις ταχυσυνδεμο με στοπ (οπως οι κλασσικοι συνδεσμοι που χρησιμοποιουμε για τα λαστιχα ποτισματος μονο που εχει ενα στοπ και οταν βγαινει απο την υποδοχη δεν χανει νερο.....http://www.gardena.co.uk/catalog/index.cfm?lang=uk
το Art. No 913-50. Χρειαζεσαι ενα ενδιαμεσο με βανακι το Art. No 2976-26 και ενα απλο ταχυσυνδεμο το Art. No 915-50. Κοβεις τη σωληνα σου και συνδεεις το ενα ακρο με τον απλο ταχυσυνδεσμο και το αλλο ακρο με τον ταχυσυνδεσμο με το στοπ. Βαζεις και τους δυο ταχυσυνδεσμους στο εξαρτημα με το βανακι και εισαι ετοιμος.... Οταν θελεις να καθαρισεις το φιλτρο , κλεινεις το βανακι και βγαζεις το ακρο με το ταχυσυνδεμο που εχει το στοπ... Φυσικα και μπορεις να αγορασεις και αλλη μαρκα που ειναι και πιο φθηνη...
ΤΟ μανομετρικο υψος ειναι το υψος που μπορει να ανεβασει νερο η αντλια σου..... Οσο πιο πολυ πλησιαζεις το υψος αυτο τοσο μειωνεται η παροχη.... Ακομα και τα ετοιμα φιλτρα εχουν ενα μεγιστο μανομετρικο υψος......
Μπρούτζος = χαλκός συν...διάφορα άλλα μέταλλα.
Συνιστώ να αποφύγετε οποιοδήποτε μέταλλο σε απαφή με το νερό του ενυδρείου. Ακόμα και τα ανοξείδωτα, κάποια στιγμή τρώγονται και αρχίζουν οι διαρροές ουσιών στο νερό.
melitropos
21-06-06, 19:50
ωραια κατασκευουλα.... Θα παει καλα...... .....Το συστημα με τα βανακια που εκανες ειναι δυσχρηστο.....Απο τα ποτιστικα ειδη αγοραζεις ταχυσυνδεμο με στοπ (οπως οι κλασσικοι συνδεσμοι που χρησιμοποιουμε για τα λαστιχα ποτισματος μονο που εχει ενα στοπ και οταν βγαινει απο την υποδοχη δεν χανει νερο.....http://www.gardena.co.uk/catalog/index.cfm?lang=uk
το Art. No 913-50. Χρειαζεσαι ενα ενδιαμεσο με βανακι το Art. No 2976-26 και ενα απλο ταχυσυνδεμο το Art. No 915-50. Κοβεις τη σωληνα σου και συνδεεις το ενα ακρο με τον απλο ταχυσυνδεσμο και το αλλο ακρο με τον ταχυσυνδεσμο με το στοπ. Βαζεις και τους δυο ταχυσυνδεσμους στο εξαρτημα με το βανακι και εισαι ετοιμος.... Οταν θελεις να καθαρισεις το φιλτρο , κλεινεις το βανακι και βγαζεις το ακρο με το ταχυσυνδεμο που εχει το στοπ... Φυσικα και μπορεις να αγορασεις και αλλη μαρκα που ειναι και πιο φθηνη...
ΤΟ μανομετρικο υψος ειναι το υψος που μπορει να ανεβασει νερο η αντλια σου..... Οσο πιο πολυ πλησιαζεις το υψος αυτο τοσο μειωνεται η παροχη.... Ακομα και τα ετοιμα φιλτρα εχουν ενα μεγιστο μανομετρικο υψος......
Πηρα λοιπον το μοτορι και πηγα και εφυγα για πρακτ*ερ...ειχαν μονο το ενα απο αυτα που μου εγραψες ενω μου ειπαν στην αρχη πως εχουν ολη την σειρα...οσο για τιμες?
περιπου 12 η βανα 7 το στοπ και 2,5 το αλλο συμφωνα με παρομοια εξαρτηματα που ειχαν...
με κερδισε παντως ο τροπος που μου απαντησες
ευλογησον:rolleyes:
Ειναι λιγο φαρμακειο η gardena..... Με 12 € παιρνεις διπλα βαννακια eheim. Παντως αν εχεις διαθεση (ή μαζοχισμο που ολοι εμεις οι πολυτεχνιτες και ερημοσπιτηδεα εχουμε) ψαξε να βρεις τα ιδια εξαρτηματα σε λιγοτερο επωνυμα προιοντα..... Πιστευω οτι καταλαβες πως λειτουργει και μπορει να φτιαξεις πατεντα και με αλλα εξαρτηματα κηπουρικης ....(καλο ειναι να προτιμας τα πλαστικα).... Πριν απο ολα ομως δοκιμασε την αντλια σου να δεις αν θα σου κουβαλησει νερο.......
Προς αποφυγη παρεξηγησεων ο Μπρουτζος και ο Ορειχαλκος ειναι το ιδιο μεταλλο. Η πρωτη ονομασια ειναι η κοινη. Φυσικα υπαρχουν κραμματα με διαφορες περιεκτικοτητες.
απο την αλλη ,ολοι πινουμε νερο απο χαλκοσωληνες και απο αυτες γεμιζουμε τα ενυδρεια μας.
ισως ειναι λιγο υπερβολικη η εκτιμηση μου για τα βανακια
αλλα κατσε να ακουσουμε και καμμια αλλη αποψη
Ε και ;
Σε ολο τον κοσμο χρησιμοποιουνται εδω και δεκαετιες χαλκοσωληνες για υδρευση και ποσιμο νερο.
Μαλιστα θεωρουνται ασφαλεστεροι απο τους χαλυβδοσωληνες
http://www.eurocopper.org/eci/jsp/index.jsp?idx=36
In addition, copper gives excellent protection against contaminants to the domestic water supply. Nothing can get through: no fluids, no germs, no oxygen, no ultra-violet rays - nothing. Copper doesn't absorb organic substances, and cannot be softened by them in service.
http://www.copperinfo.org/health/protecting.html
Copper is a natural, environmentally friendly-element that has been used to deliver drinking water since the time of the pharaohs. However, only recently have scientists discovered the public health benefits of copper plumbing tube.
The antimicrobial effects of copper helps copper plumbing tube to preserve the purity of drinking water. Copper plumbing tube has been found to inhibit water-borne microorganisms, such as bacteria, viruses, algae, and infectious parasites, in the drinking water supply that resides in the plumbing tube. These microorganisms can pose a variety of health risks to humans, including Legionnaire's Disease, deadly E. coli infections, and polio.
Although potable water is generally free of pathogenic organisms, it is possible for viruses, bacteria, fungi, and parasites to thrive in public drinking water systems. Copper plumbing tube is an effective way to help protect against the presence of these organisms and the possibility of disease. The positive effects of copper plumbing tube on destroying pathogens have been documented even when the copper levels in the water are below guidelines for potable water.
Since copper plumbing tube is non-porous, it can prevent petrochemicals, insecticides, and organic contaminants from absorbing into the tube and polluting the water supply.
http://www.copperinfo.org/health/protecting.results.html
Copper plumbing tube has a unique ability to reduce the threat of disease from opportunistic waterborne pathogens. Controlled laboratory tests demonstrate that certain viruses and bacteria, such as the Polio virus, E-coli O157, and Legionella pneumophilia, which causes Legionnaire's Disease, are inhibited by copper plumbing tube.
In test samples, 97% of Polio virus type 1 and 96% of Polio virus type 2 were reduced by passage through "aged" copper plumbing tube. In new copper plumbing tube, 80% of Polio virus type 2 was removed within 3 hours. The virus was completely eliminated within 24 hours.
The same experiments also demonstrate that it does not take high concentrations of copper in water to reduce the viruses. In circumstances simulating overnight stagnation in copper pipes, only 0.6 mg of copper per liter was leached to the water, a level significantly below WHO guidelines. This suggests a significant public health benefit from the use of copper plumbing tube, as well as an added benefit from the overnight retention of drinking water in copper plumbing - without the risk of ingesting excess copper.
Prior studies have demonstrated this antimicrobial behavior of copper and the inhibitory effect of copper plumbing tube on bacteria and viruses. It has been demonstrated that copper plumbing tube inhibits the growth of Pseudomonas fluorescens, Bacillus subtilis, and Bacteriophage MS2, which can cause gastrointestinal disturbance. In all cases, these beneficial effects were registered in tap water containing copper concentrations that were well below drinking water guidelines.
Ριξτε και μια ματια στο site της ΧΑΛΚΟΡ ( www.halcor.gr) οτι οι χαλκοσωληνες που παραγει στην Ελλαδα ειναι πιστοποιημενοι για ποσιμο νερο απο τους οργανισμους :
DVGW - RAL - NSF - bsi
Αλλα μας πειραζουν οι χαλκοσωληνες οταν το κεντρικο δικτυο διανομης νερου εχει τα χαλια του
melitropos
22-06-06, 10:21
εχετε δει και σκεφτει οτι στα περισσοτερα πετ σοπ που εχουν τεραστια αντλητικα - συστηματα φιτρανσης κτλ κτλ οι παροχες κτλ κτλ ειναι με μεταλλικα εξαρτηματα και οχι πλαστικα διοτι δεν αντεχουν τετοιες πιεσεις...και δεν υπαρχουν σε τετοια...μεγεθη:rolleyes:
αρε george!!!
Λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης μου με τον χώρο σε πληροφορώ
ότι υπάρχει πλήθος εξαρτημάτων από ότι υλικό και σε ότι διάσταση μπορείς να φανταστείς !!!
melitropos
22-06-06, 12:23
γι αυτο σε παω!!!το αλλο με τον τοτο το ξερεις?
βρε!!!!υπαρχουν αλλα για να τα βρεις πρεπει να κανεις ταμα στην Τηνο.
η να ερθω θεσ/νικη να τα παρω να κανω και βολτα?
λες?!.....:smt060
αγοραστηκαν ολα οσα πρεπει ΤΕΛΟΣ οι τσοντες και οι πατεντες την επομενη ετοιμο και με το κλειδι στο χερι ....:smt115
melitropos
22-06-06, 13:20
λοιπον παιδια...
δοκιμασα πριν λιγο το φιλτρο....χανει απο την μια ταπα....
αν δεν ξαναδειτε ποστ μου εχω αυτοκτονηση..
το εκανες λιγο ποντιακο αλλα διορθωνεται.... Σιλικονη μπολικη.....Τι ροη εχεις????
Πάει....αυτοκτόνησε αυτός !!!
melitropos
22-06-06, 14:40
τι εννοεις ποντιακο?γιατι τα ανεκοδτα τους μου αρεσουν?!!που να βαλω σιλικονη τωρα?ολα εχουν γινει σωμα δεν μα Δεν ξεκολανε!!!
ειναι πολυ δυνατη η κολα πεβεσε.ροη εχω....ξεχυλιζει απ την ταπα!!!
αντε ρε γαμωτο τοσο κοπος και λεφτα τσαμπα...:smt010
δεν υπαρχει πιθανοτητα να μην τα καταφερεις....... Βαλε σιλικονη εκει που χανει..... Ανεβασε μια φωτο με λεπτομερεια του σημειου που χανει....... ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ
melitropos
22-06-06, 15:16
δεν εχει αερα να μπει σιλικονη εκει που χανει...ειναι προσωπο με τον σωληνα...επισης οι ταπες αν και εχουν τσιμουχα-λαστινο χανουν...οποτε...
δεν εχει αερα να μπει σιλικονη εκει που χανει...ειναι προσωπο με τον σωληνα...επισης οι ταπες αν και εχουν τσιμουχα-λαστινο χανουν...οποτε...
Οπότε... Θηλιά ή ξυράφι...! :D :smt031
melitropos
22-06-06, 16:03
σχοινι και σαπουνι?
ξυραφακια οχι...ειπατε οχι μεταλλα....θα δοκιμασω να κοψω τις φλεβες μου με μπαλακι του πινκ πονκ για να παιδευτω κι αλλο ο μαζοχας...
δε το φερνεις απο το συλλογα το σαββατο μπας και βρουμε ακρη?
οχι τουτο (λογω γ.σ ) το αλλο, ...
παντως αν θες σουχω λυση,
Hara-kiri \Ha"ra-ki`ri\, n. [Jap., stomach cutting.] Suicide, by slashing the abdomen
melitropos
22-06-06, 18:44
χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αναθεμα σε!!!!εσυ επρεπε να ποσταρεις και σε κυριακατικα ενθετα εφημεριδων....
ενταξει το σαββατο που δεν εχει δ.σ.
να δω πως θα το φερω με την μοτο....ειναι σαν μπαζουκας
οκ
και θα σου γραψω παλι το ριμαδοσιντο με τις ατακες γιατι δεν βλεπω να λες αν παιζει η οχι...
melitropos
22-06-06, 18:48
λοιπον νεος τομεας που θα λεγετε:
ας το φτιαξουν αλλοι:smt015
stratos111
22-06-06, 22:18
Με καμινετο ζεστενεις σιγα σιγα απο μεσα την ταπα(ξεβιδοτη:D) και με ενα κατσαβιδι, μαχαιρι ή κατι τετοιο βγαζεις την παλια ταπα και βαζεις καινουργια. Ζεστενεις την σωληνα, βαζεις μπολικη κολα στην ταπα και την κολας.Αν εχεις γνωστο υδραυλικο πες του να στο φτιαξει.Ειναι πολυ ευκολο. Οσο για τα καπακια στις ταπες βαλε σιλικονη , φλατζα σιλικονη.
(15 χρονια υδραβλικος ,εχω κολησει.....:D:D:D:D)
φλατζα σιλικονη.
το εξηγείς λίγο περισσότερο αυτό ???
είναι ειδική φλάντζα ??? ή απλή σιλικόνη που με πατέντα την κάνεις φλάντζα ??
melitropos
23-06-06, 09:41
ειναι φλαντζα που αντι να ειναι απο λαστιχο ειναι απο σιλικονη...στην οδο Αθηνασ μερικοι τις εχουν.Επισης υπαρχει αν σε ενδιαφερει κατι που ειναι σαν κορδονι απο μαλακη σιλικονη και κοβεις οσο θες και το κανεις φλαντζα ...πληροφοριες εντος:rolleyes:
melitropos
23-06-06, 09:44
Με καμινετο ζεστενεις σιγα σιγα απο μεσα την ταπα(ξεβιδοτη:D) και με ενα κατσαβιδι, μαχαιρι ή κατι τετοιο βγαζεις την παλια ταπα και βαζεις καινουργια. Ζεστενεις την σωληνα, βαζεις μπολικη κολα στην ταπα και την κολας.Αν εχεις γνωστο υδραυλικο πες του να στο φτιαξει.Ειναι πολυ ευκολο. Οσο για τα καπακια στις ταπες βαλε σιλικονη , φλατζα σιλικονη.
(15 χρονια υδραβλικος ,εχω κολησει.....:D:D:D:D)
ξεκολαει αρα το πεβεσε!!!με καμινετο θα το κανω κατι ξερω και γω αλλα σπασανε τα νευρα και απογοητευτικα ...μου ειπαν εκει στο μαγαζι κατοπιν οτι αυτες οι ταπες δεν ειναι απολυτα στεγανες ....αν ηοσυν εδω θα στο εδινα να το αναλαβεις σιγουρα!!!!:D:p:rolleyes:
ειναι φλαντζα που αντι να ειναι απο λαστιχο ειναι απο σιλικονη...στην οδο Αθηνασ μερικοι τις εχουν.Επισης υπαρχει αν σε ενδιαφερει κατι που ειναι σαν κορδονι απο μαλακη σιλικονη και κοβεις οσο θες και το κανεις φλαντζα ...πληροφοριες εντος:rolleyes:
απο που ???
ποσο ??
ποτε ?? :D
melitropos
23-06-06, 10:29
απο που ???
ποσο ??
ποτε ?? :D
-απο μαγαζια επι της οδου αθηνας η και στον Ρεπα στην Κακουργοδικιου (καθετος στην Αθηνας) στον ιδιο δρομο εχει μαγαζι με ποτηστικα ειδη πολυ φτηνα για βανες κτλ κτλ σιγουρα πας να δεις!!!
-οποτε θες πρωινες ωρες καλυτερα γιατι πολλοι απο αυτους κλεινουν το απογευμα.
-ποσο?τσιμουχες εχουν σε διασταση πχ φ125 απο 0,80 ευρο εως οσο τους αρεσει...μεγαλη πηγη γι αυτο ειναι ο Μπενος στην Καματερου που ειναι προεκταση της Αχαρνων...
-το αλλο που ειναι σαν κορδονι ειναι πιο σπανιο και υαπρχει με το μετρο η μασουρια....το βρισκεις απο υδραυλικα ειδη μεχρι υλικα επιπλοποιηας πολλοι το ξερουν σαν βοηθητικο για στηριξη νεροχυτων απο κατω η μονωτικο γυρω γυρω...
(ειμαι ανορθογραφος το εχω ξαναπει, σουτ!)
stratos111
23-06-06, 21:15
Σορυ. Ξεχασα ενα κομμα. Βαζεις σιλικονη μετα την φλατζα και μετα παλι σιλικονη.Αν παλι θες βαζεις μονο σιλικονι και βιδωνεις.Αντεχει σε μεγαλες πιεσεις. Περιπου 9 ατμ., αλλα ετσι κι αλλιως τοσο δεν αντεχει η σωληνα
Σορυ. Ξεχασα ενα κομμα. Βαζεις σιλικονη μετα την φλατζα και μετα παλι σιλικονη.Αν παλι θες βαζεις μονο σιλικονι και βιδωνεις.Αντεχει σε μεγαλες πιεσεις. Περιπου 9 ατμ., αλλα ετσι κι αλλιως τοσο δεν αντεχει η σωληνα
εννοείς πάντα τν απλή σιλικόνη έτσι ???
thanks ...καλή σαν ιδέα ...
stratos111
23-06-06, 23:06
Την απλη σιλικονη ενοω.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.