Επιστροφή στο Forum : να το σωσουμε το καιμενο
πρην μια εβδομαδα πηρα bacopa και σημερα μου εχουν μεινη μονο 2 φυλαρακια οπως την ειχα παρει ειχε βγει ολη εξω απο το σακουλακη και σκεφτομαι οτι εκανα βλακια ου πληρωσα 4 ευρο για ενα καταστραμενο φυτο.. απο λιπασματα χρησιμοποοω τησ tetra το plantmin
απο φυτα εχω λιγα και αυτα φενονται αδυναμα τη τελευταια δε τους βαζω φως γιατι με τετοια ζεστη θα τα ψυσω τα ζωντανα
την ανουμπια μου την εχω δεσει πανω σε ενα ξυλο καλα εχω κανει ???
και το java moss δε μεγαλωνει με τυποτα
να βαλω co2 στο pet shop μου ειπαν οτι εχω πολυ μικρο ενυδρειο για co2 και εχουν δικαιο αν και σκεφτομουν ενα 0,5λιτρο μπουκαλακι πειτε μου γιατι στο μελλον θα συνεχισω με φυτεμενο......
είδα οτι έχεις 10 λίτρα ενυδρείο, οπότε μπορείς να είσαι άψογος εάν αγοράσεις όλη την σειρά λιπασμάτων της seachem (κυρίως flourish, iron και potassium) και το seachem excel για co2. θα κρατήσουν κοντά στο χρόνο φαντάζομαι για τα λίτρα σου (είναι τα καλύτερα και τα πιο οικονομικά!!!). επίσης θα βάλεις και τον σωστό φωτισμό (μία λαμπίτσα 5-8 watt) και θα είσαι τζετ!!! για να μην ψηθούν τα ψάρια θα βάλεις ένα ανεμιστηράκι για υπολογιστές (ψάξε εδώ μέσα για αντίστοιχα ποστ) και θα συμπληρώνεις το νερό που εξατμίζεται :D
ναι το κολπο με τα ανεμηστερακαι τι ξερω καιρω αν και νομιζω οτι δε τη χριαζομαι ακομα
για λαμπα εχω μια που ειναι ειδικη για φυτα βεβαια ειναι 100w αλλα απεχει αο το νερο 50 εκατοστα και τισ τελευταιες εβδομαδες ουτε που την αναβω.
κανα λινκ με τα λιπασματα που μου ειπεσ
αν και τησ tetra λεει οτι εχει νατριο σιδερο μαγνησιο και αλλα προσθετω 2,5 ml το μηνα που κανω και 50% αλλαγη νερου,
στο pet shop ρωτησα αν μπορω να βαλω στο φιλτρο ανθρακα και μου ειπε οτι για τα λιτρα μου ειναι απαγορευτικο και μου συνετισε να βαλω ενα υλικο σαν ασπρες μπιλητσες που βοηθαει και τα φυτα.
και πλαι ευχαρηστω για την απαντηση
λινκ για τα λιπάσματα δεν έχω κανένα να σου δώσω εγώ τα αγοράζω από τον azores εδώ θεσσαλονίκη, νομίζω οτι στέλνει και εκτός θεσσαλονίκης όμως κοίτα το www.azores.gr . Η λάμπα σου είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΤΑΤΗ για το ενυδρείο σου καλά είναι να πάρεις μία κατάλληλη γιατί είναι απαραίτητο να να έχει φως το ενυδρείο σου. Της tetra το λίπασμα είναι νεροζούμι και τζάμπα λεφτά, ψάξε της seachem και δεν θα ξαναγοράσεις άλλο θα δεις. επίσης μία φορά το μήνα αλλαγή στο 50% για τα λίτρα σου είναι πάρα πολύ λίγο! κάνε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο 70% ακολουθώντας την σωστή διαδικασία αλλιώς θα πνίγεται το ενυδρείο στα νιτρικά (όπως σίγουρα συμβαίνει τώρα) και φυτάκια τέλος!
ο άνθρακας δεν σου χρειάζεται
αν θες πες μας λίγο τι ψάρια έχεις στο 10λιτρο και τι φίλτρο (και το περιεχόμενό του)
ελπίζω να μην σε αγχώνω, είναι κάποια λάθη που πιστεύω όλοι κάναμε πριν βρούμε αυτό το φόρουμ, το ενυδρείο σου γίνεται τέλειο εύκολα και με λίγα χρήματα αν ακολουθήσεις τις συμβουλές του φόρουμ;)
διαβασε πολυ,εδω μεσα εχει ολες τις πληροφοριες για αρχαριους,και μετα δες και εδω http://www.tsamisaquarium.com/periechomena.htm (http://www.tsamisaquarium.com/periechomena.htm)
ναι αλλα τι λαμπα πρεπει να βαλω ?????
ενταξι θα με βρησετε και ηξερα τα λιτρα μου και ολα ενταξει μη βαρατε
για τα λιτρα μου το χω παραπαρακανει εχω 4 red eye tetra μια γαριδα(αλαξα και κελυφοσ:D) και δυο γατοψαρα δε θυμαμαι απεξω το ονομα τουσ αν και ξερω πια ειναι:):)
το φιλτρο μου και αφτο ειναι βλακεια αγορα ειναι τησ elite mini και εχει ενα σφογκαρι πο οτι μπλε δεν ειναι σκεφτομαι να αφησω πολι λιγο σφουγκαρι και να βαλω και αλλα υλικα αλλα δεν εχω χρημα
το 70% την εβδομαδα δεν ειναι υπερβολικο δε θα τα παιξουν τα ψαρια μου εγο σκεφτομουν να πηγαινω 30%τισ δυο εβδομαδεσ και στησ επομενεσ δυο αλλα 50% που θα βαζω και τα λιπασματα μου που θα καθαριζω δε θα ειναι και καλο για το φιλτρο ο καδοσ τοθ φιλτρου απο τι καταλαβαινετε ειναι υπερεολαχιστος
τι υλικα θα μπορουσα να βαλω οστε να βοηθαει τα φθτα μου ???
ουτε θα σε βρισουμε καλε μου φιλε,ουτε θα σε μαλωσουμε...η λαμπα δεν ειναι αυτη τη στιγμη το σοβαρο σου προβλημα...αλλα ειναι,οπως τα πολλα ψαρια σε λιγα λιτρα,και το γεγονος οτι δεν κανεις τακτικες αλλαγες νερου....γιαυτο το λογο κατσε και διαβασε σε παρακαλω στο παραπανω λινκ που σου εδωσα....απλα διαβασε,και θα με καταλαβεις....;)
για το φίλτρο...απλά σφουγγάρι...
μπορεις για βιολογια να βαλεις στον πυθμενα το υλικο σπασμενο μακαρονι η τιποτα αλλο...........το εκανα σε ενα φιλο που ειχε το ιδιο προβλημα και ηταν καλη λυση για τοσο μικρο ενυδρειο με τοσο μικρουλη φιλτρο.....
συγγνομη δεν ειδα ΚΛΑΖ το λινκ σου για αυτο απαντησα...
για τα πιπασαματα που μου ειπατε παραπανω τα ξερω τα χω βρει να διαβυθμιζονται σε πολλα site
το site tsamisaquarium το χω διαβασει ολο εδω και καιρο τα μονο θεματα που δεν εχω διαβασει ειναι για τησ λιμνες
τα λιπασματα που μου ειπατε τα ξερω τα χω δει σε διαφημισεισ σε διαφορα site
για το φιλτρο δε θα ηταν καλυτερα να ταν μπροστα το σφουγκαρι και μετα οτι υλικο θα βαλω ??? το σφουγκαρι θα το κοψω λιγο απλος θα το χω για να κραταει τα πολλα φυλαρακια και τετοια
Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσεις άμεσα είναι αυτό της σχέσης λίτρων με ψάρια και αλλαγές. Εχεις ΠΟΛΛΑ ψάρια, σε ΛΙΓΑ λίτρα και κάνεις ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ & ΑΡΑΙΕΣ αλλαγές νερού. Νομίζω ότι σύντομα θα αρχίσεις να έχεις προβλήματα σοβαρά...(φυσικά και ΔΕΝ σου το εύχομαι!). Και εσύ (με την αντιμετώπισή τους) και τα ζωντανά που φιλοξενείς...
- Κατ΄αρχήν, καθιέρωσε εβδομαδιαίες αλλαγές, το μισό νερό, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
- ΔΕΝ χρειάζεσαι λιπάσματα για το ενυδρείο αυτό και για τα φυτά που έχεις, ούτε Co2.
- Το φιλτράκι που έχεις δεν σηκώνει πρόσθεση υλικών - δουλεύω 3 από δαύτα, έχω δοκιμάσει τα πάντα και τελικά κατέληξα σε άλλα... - είναι χαμηλών απαιτήσεων και μάλλον δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε αυτό. Επειδή είναι μικρό, μπουκώνει εύκολα, που σημαίνει ότι θέλει καθάρισμα κάθε 15 μέρες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
- Αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα για το θέμα της υψηλής ιχθυοφόρτισης, είναι να ταϊζεις λίγο και προσεκτικά και να φροντίζεις να καθαρίζεις πολύ καλά τον πυθμένα σε κάθε αλλαγή.
- Πρέπει να βάλεις Κερατόφυλλο ή Elodea ή και τα δύο, για να καταναλώνεις τα νιτρικά. Είναι εύκολα φυτάκια και "τρέχουν" μόνα τους (ειδικά το Κερατόφυλλο).
Επειδή βλέπω ότι είσαι στο Παγκράτι - είμαστε κοντά δηλαδή - αν θέλεις, έλα μια μέρα από μένα, να πάρεις φυτάκια, να δεις τα ενυδρεία και διάφορους τρόπους αντιμετώπισης αντίστοιχων προβλημάτων σε μικρά ενυδρειάκια κλπ κλπ. Αν θέλεις στείλε μου μήνυμα να σου δώσω τηλέφωνο να συννενοηθούμε.
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ακόμα και με μικρό ενυδρείο, αλλά θέλει προσοχή, λόγω περιορισμένων λίτρων. :cool:
για τα φυτά που έχεις δεν χρειάζεσαι και πολλά λιπάσματα όντως, απλά επειδή μίλησες για bacopa πρότεινα τα λιπάσματα και γενικά για οποιδήποτε πιο δύσκολο φυτό αποφασίσεις αργότερα να βάλεις
ειχα μεσα και τρισ γαριδουλεσ πιο παλια στην αρχη που δεν ειχα τα ψαρια και τα γατοψαρα και αποβιοσαν βασικα τισ εβαλα μετα απο τρισ μερες αφου εβαλα το φιλτρο ειχα νερο απο στρωμενο ενυδρειο εδω και ενα χρονο και μετα απο 3 εβδομαδεσ παιθαναν μπορω να πω οτι αφου αρχησε το ενυδρειο μετα απο μια εβδομαδα εβαλα τα ψαρια τισ πρωτε μερεσ δε τρωγανε και ειχε γεμισει το ενυδρειο με τροφη μετα αποφασισα να μη τα ταισω για 3-4 μερε και απο τοτε βαζω παρα πολυ λιγα flakes
εχω και egeria densa που ξερω οτι αποροφα τα νιτρικα τελοσπαντον
ουτε να δοκιμασω να βαλω αλλο υλικο υπο δοκιμη
κερατοφυλλο τι ειναι δε μπορω να καταλαβω μπορει να ξερω ποσ ειναι αλλα δε το καταλαβαινω με την ελλενηκη μεταφραση ποιο ειναι ???
επισης εχω σκεφτει για το εδαφοσ riccia fluitans αλλα δε βρισκω πουθενα δε θυμαμαι αν ειναι μετριο η ευκολο τελοσπαντον
και αν θελετε δε μου προτεινετε κανα φυτο τορα το ξερω απο την troppica ειναι πολυ καλα τα φτα αλλα και ακριβα πειτε μου που βρισκετε φυτα οχι τησ τροππικα το ξερω δε πρεπει να κανουμε διαφημισει για αυτο αν θελετε στειλτε μου μυνημα αν εχετε κεφι
κερατοφυλλο τι ειναι δε μπορω να καταλαβω μπορει να ξερω ποσ ειναι αλλα δε το καταλαβαινω με την ελλενηκη μεταφραση ποιο ειναι ???
Ceratophyllum demersum
επισης εχω σκεφτει για το εδαφοσ riccia fluitans αλλα δε βρισκω πουθενα δε θυμαμαι αν ειναι μετριο η ευκολο τελοσπαντον
Πολύ δύσκολο, θέλει φώτα, co2, λιπάσματα, ευχέλαια κλπ κλπ :D
και αν θελετε δε μου προτεινετε κανα φυτο τορα το ξερω απο την troppica ειναι πολυ καλα τα φτα αλλα και ακριβα πειτε μου που βρισκετε φυτα οχι τησ τροππικα το ξερω δε πρεπει να κανουμε διαφημισει για αυτο αν θελετε στειλτε μου μυνημα αν εχετε κεφι
:mad: ΓΚΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ...! :mad:
...Επειδή βλέπω ότι είσαι στο Παγκράτι - είμαστε κοντά δηλαδή - αν θέλεις, έλα μια μέρα από μένα, να πάρεις φυτάκια, να δεις τα ενυδρεία...
:D ;)
το γκρρρ που κολαει
φιλοξενε σου σ τειλα μυνημα ελεξε το
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.