PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρησμένο μάτι σε Platy


xouxou
24-05-06, 19:06
εχω προβλημα με φουσκωμενο ματι σε ενα πλατυ και δε ξερω τι να κανω.
εχω διαβασει στο φορουμ παρομοιες καταστασεις σε αλλου ειδους ψαρια αλλα για πλατυ ρωταω μηπως κατι ειναι διαφορετικο αφου καθε ψαρι ειναι διαφορετικο.

αυτη τη στιγμη εχω ριξει 4 γραμμαρια αλατι για καθε λιτρο στα 120 λιτρα που εχω αλλα δε μπορω να το απομωνωσω αφου δεν εχω δευτερο ενυδρειο

θα ηθελα τη βοηθεια σας

αλλοι λενε αλατι αλλοι αντιβιωση
τι να κανω?

netblues
24-05-06, 21:22
Το αλάτι ειναι μια μορφη αντιβιοτικού.
Αφου δεν έχεις ενυδρειο καραντινα μπορεις να δοκιμασεις τη μεθοδο με τα συντομα μπανια σε πυκνο αντιβιωτικό.. πχ bactopur ή aquafuran, σε ενα μικρο δοχειο με χρηση αεραντλιας για 30 λεπτα περίπου και δοσολογια που αναγραφεται στις οδηγιες του εκαστοτε αντιβιοτικού.
Αλλα και με το αλατι με λιγη τυχη θα περάσει.

xouxou
24-05-06, 22:10
netblues σε ευχαριστω πολυ

θα κανω οτι μου ειπες. λεω να περιμενω μια μερα να δω το αλατι τι θα κανει κι αν δε δω βελτιωση τοτε παμε για αντιβιωση. αυτο μπορει να το προκαλεσα κι εγω? βαζοντας το χερι μου μεσα για διορθωσεις μπορει να μετεφερα μικροβια?

caverman
29-05-06, 08:48
xouxou,

καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο παραπάνω. Η μέθοδος με το αλάτι θέλει τον χρόνο της για να έχει αποτέλεσμα. (Συνήθως οι θεραπείες με αλάτι κρατάνε περίπου 10 ημέρες)
Και εφόσον ξεκίνησες με αυτό τον τρόπο καλό θα ήταν να περιμένεις. Υπάρχουν και παλαιότερα post σχετικά όπου συνειστούν να μην "ανακατεύουμε " τις μεθόδους...
Ελπίζω να έχεις αποτέλεσμα σύντομα.