Επιστροφή στο Forum : Καφε αλγη
Μετά από 3 μήνες λειτουργίας του ενυδρείου 80 L καθαρά, μου παρουσιάστηκε καφέ άλγη.
Τη πρόσεξα 3 μέρες μετά την τοποθέτηση diy CO2 και 2 μέρες μετά την προσθήκη 2ης λάμπας 18 w daylight (είχε άλλη μια 18 w) και άναβαν 12 ώρες.
Αφαίρεσα το CO2 και μείωσα τον φωτισμό σε 8 ώρες μια και παρατήρησα ότι ήταν πιο έντονη στο μέσον του ενυδρείου, εκεί όπου φωτίζεται περισσότερο.
Σε ξενόγλωσσο site διάβασα ότι για την καταπολέμηση της καφέ άλγης πρέπει να αυξήσουμε τον φωτισμό.
Τελικά τι ισχύει? Αύξηση η μείωση του φωτισμού ?Χωρίς CO2
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ε, είναι η αλλαγή στο φως... καμμία σχέση με το διοξείδιο.
Αν έχεις κάποιον γλύφτη, θα τη καθαρίσει. Αν όχι, θα φύγει από μόνη της μετά από κάποιο καιρό. Μη μειώνεις τη φωτοπερίοδο- ξαναβάλε το διοξείδιο.
***Ολα αυτά από προσωπικές παρατηρήσεις. Σε όλα μου τα ενυδρεία, είτε με γλύφτη είτε με τον καιρό, έφυγε η καφετίλα (και δεν "ξανάρθε") . Δεν μπορώ όμως να εγγυηθώ οτι θα φύγει και στο δικό σου ;)
Και στο δικό μου την εξαφάνισαν τα σαλιγκ'αρια από τα φυτά σε 3 μέρες στο ενυδρείο που έχω για γέννήστρα. Εκείνο τον καιρό είχα βάλει τα collisa lalia να γεννήσουν και δεν είχα κανένα άλλο ψάρι μέσα μόνο full φυτά.
Οκ αυξανω παλι τον φωτισμο,απ'οτι εχω καταλαβει το δυσκολο δεν ειναι να φυγει καποια αλγη αλλα να μην ξαναδημιουργηθει.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις ;)
Όταν κάνουμε αλλαγή της ρουτίνας στο ενυδρείο πρέπει να γίνεται σιγά-σιγά.
Δηλαδή στην περιπτωσή σου ιδανικό θα ήταν να κρατούσες την φωτο-περίοδο της πρώτης λάμπας και να άναβες το πρώτο καιρό για λίγες ώρες την δεύτερη αυξάνοντας τον χρόνο λειτουργίας της ανά εβδομάδα π.χ.
Τώρα είμαι και εγώ της άποψης να βάλεις πάλι το co2 και μερικές extra αλλαγές νερού , πάντα βοηθούν. ;)
Οντως εκανα πολλες αλλαγες μαζι (co2+εχτρα φως) + εναρξη λιπανσης που δεν ανεφερα στο 1ο post :rolleyes:
Οι εχτρα αλλαγες νερου γινονται ηδη.
Η τροφοδοσια της 2ης λαμπα συνδεθηκε στο υπαρχον καλωδιο με
σκοπο να μεινει 1 καλωδιο,1 διακοπτης,1 χρονοδιακοπτης οποτε, η και οι 2 αναβουν η καμμια!
Ευχελαιο χρειαζεται? :)
Ευχελαιο χρειαζεται? :)πριν απο ευχελαιο,υπομονη χρειαζεται,και ακριβως οτι ειπε ο φιλος juan......αν οχι συντομα θα εχεις επισκεψεις της ''φιλης'' αλγης ,αλλα σε πολλες μορφες:( .......ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.....οι αλλαγες-προσθηκες σου......
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.