PDA

Επιστροφή στο Forum : Εξατμιση νερου


Stilatos
22-05-06, 14:49
Tωρα που πιασανε οι ζεστες αναγκαστικα επρεπε να βαλω ανεμνιστηρα λογω την θερμοτητα που ανεβαζαν οι λαμπες το θεμα ομως ειναι μου εξατμιζεται το νερο γρηγορα. Παρολο που στην αλλαγη νερου που κανω καθε βδομαδα πρωτα συμπληρωνω το νερο που χαθηκε και μετα αδειαζω το νερο να ελατωθει καπως το προβλημα να μου ανεβει η σκληροτητα τι αλλο μπορω να κανω? Αντιστροφη οσμωση δεν εχω να συμπληρωσω αρα τι αλλη λυση υπαρχει? το νερο που πουλανε για τα ψυγεια αυτοκινητου κανει η θα κανει κακο στα ψαρια? μιλαμε για το απιονισμενο νερο οχι το παραφλου.

klaz
22-05-06, 14:56
. Παρολο που στην αλλαγη νερου που κανω καθε βδομαδα πρωτα συμπληρωνω το νερο που χαθηκε και μετα αδειαζω το νερο να ελατωθει καπως το προβλημα να μου ανεβει η σκληροτητα τι αλλο μπορω να κανω? .αυτο με κουφανε λιγο....να υποθεσω δηλαδη,οτι οταν προσθετεις νερο,ριχνεις και αντιχλωριο,και μετα απο 5-10 λεπτα,κανεις την αλλαγη,και ξαναριχνεις αντιχλωριο....??:confused: :confused: ....και το αλλο,με το απιονισμενο....τι το θελεις..???αν οντως χρειαζεσαι μαλακο νερο,τοτε εκ των πραγματων αγοραζεις μια οσμωση..αλλιως θα γεμισεις μπετονακια......δωσε μας να καταλαβουμε το πρωτο σκελος της ερωτησης σου...γιατι πλακωσε και ζεστη.....:rolleyes: :confused: .........

dimitris21
22-05-06, 15:00
Μπορείς να συμπληρώνεις το εξατμισμένο νερό με απιονισμένο από το Lidl (μετά από μετρήσεις που έχω κάνει νομίζω ότι είναι το καλύτερο) και μετά να κάνεις τις αλλαγές κανονικά όπως και πριν.

Stilatos
22-05-06, 15:03
Λοιπον για να τα κανω πιο λιανα. Χανω περιπου 1.5 λιτρα νερο καθε μερα τωρα με τους ανεμνιστηρες. Επειδη R/o δεν εχω χρισημοποιω νερο βρυσης. Πριν κανω αλλαγη νερου παιρνω ενα κουβα γεμιζω λιγο νερο ριχνω αντιχλωριο και μετα συμπληρωνω το νερο που χαθηκε. Αφου το κανω αυτο τοτε προχωραω στην αλλαγη νερου που κανω καθε βδομαδα περιπου 30%. Ο λογος που σημπληρωνω το νερο που χαθηκε πριν κανω την 30% αλλαγη ειναι να μην παει η σκληροτητα στα υψη λογω υπερβολικης εξατμισης. Το θεμα ειναι αυτον δεν μπορω να το κανω συνεχεια διοτι απλως καθυστερω του ανεβασματος της σκληροτητας. Το θεμα ειναι αφου δεν εχω R/o τι αλλη λυση υπαρχει? μπορω να συμπληρωσω το νερο που εξατμιστηκε με απιονισμενο νερου που πουλανε για τα ψυγεια αυτοκινητου/σιδερα πριν κανω την κανονικη αλλαγη 30%? Η αυτα τα απιονισμενα νερα που πουλανε δεν κανουνε καλο στα ψαρια?

dimitris21
22-05-06, 15:07
Μπορείς να συμπληρώνεις το εξατμισμένο νερό με απιονισμένο από το Lidl (μετά από μετρήσεις που έχω κάνει νομίζω ότι είναι το καλύτερο) και μετά να κάνεις τις αλλαγές κανονικά όπως και πριν.
...

klaz
22-05-06, 15:11
μπορεις να συμπληρωνεις με απιονισμενο νερο σαν αυτο που αναφερεις,απλα,εγω προσωπικα δεν τα εμπιστευομαι,για τον απλο λογο οτι τις περισσοτερες φορες δεν αναγραφουν τα μπετονακια τα πληρη στοιχεια της συνθεσης του νερου....η γνωμη μου,ειναι οτι αν το δεις σε μελλοντικη βαση,και θα κανεις γρηγοροτερα αποσβεση τα χρηματα σου,και θα εχεις σιγουρο το κεφαλι σου,και θα γλυτωσεις απο το κουβαλημα....,θα δημιουργεις λιγοτερα σκουπιδια,και αργοτερα,αν χρειαστει θα μπορεις να χρησιμοποιησεις την οσμωση με ψαρακια που θα χρειαζονται μαλακο νερακι(πχ δισκοι)......

liquid
22-05-06, 16:30
Νομίζω οτι το απιονισμένο νερό είναι ακατάλληλο για το ενυδρείο όπως και για να το πιούμε.

Για να έχεις μαλακό νερό μπορείς να βάλεις άνθρακα στο φίλτρο σου. Ο άνθρακας δεσμεύει τα βαριά μέταλλα που υπάρχουν στο νερό και έτσι όταν το νερό εξατμίζεται δεν αφήνει πίσω του μέταλλα που σκληραίνουν το νερό. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να προσθέτεις νερό χωρίς να ανεβαίνει η σκληρότητα.

Μην ξεχνάς μόνο 2 πράγματα: μην αλλάζεις περισσότερο από 50% του νερού κάθε εβδομάδα και να αλλάζεις τον άνθρακα κάθε 3-4 εβδομάδες το πολύ. Επίσης όσο καλύτερη η ποιότητα του άνθρακα τόσο το καλύτερο.

Stilatos
22-05-06, 16:37
μα τα μεταλλα τι σχεση εχουνε με την σκληροτητα του νερου? η σκληροτητα του νερου ειναι απο τις πετρωματα που περναει το νερο. Δεν λεω οτι τα πετρωματα δεν εχουνε μεταλλα αλλα δεν εχουνε σχεση με την σκληροτητα. H σκληροτητα του νερου (ΚΗ) ειναι απο τη συγκέντρωση Ανθρακικών (carbonates) και Διτανθρακικών μεσα στο νερο, το (GH) ειναι η συγκέντρωση των διαλυμένων αλάτων στο νερό. Συνήθως αναφέρεται στη συγκέντρωση αλάτων Ασβεστίου (Ca 2+) και Μαγνησίου (Mg 2+).

Tolis
22-05-06, 16:42
Η χρηση ανθρακα ΔΕΝ μαλακωνει το νερο.

halvas69
22-05-06, 17:33
έτσι όταν το νερό εξατμίζεται δεν αφήνει πίσω του μέταλλα που σκληραίνουν το νερό
Άλατα, όχι μέταλλα και ο άνθρακας δεν τα δεσμεύει.