Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Φωτορεπορτάζ & παραλειπόμενα συνάντησης 20/5/06

filoxenos
21-05-06, 18:26
Το πρώτο Τρίμετρο 500άρι ενυδρείο του συλλόγου είναι πλέον γεγονός! :smt038 :smt038 :smt038
Και φυσικά, ευχαριστούμε και τα μέλη από το κλιμάκιο Β. Ελλάδος για τη συμμετοχή τους στην κατασκευή +-3 ;)
Να και μερικές φωτογραφίες από την διαδικασία...

hellenicsun
21-05-06, 18:33
Μπράβο σας:p!

Πολύ καλή δουλειά!

Αν θέλετε,στείλτε το μου στην Ηγουμενίτσα με έξοδα αποστολής δικάς σας:D!

Ευχαριστώ:D!

(πλακίτσα..:cool: )

Θα υπάρξουν και ενημερώσεις με φωτογραφικό υλικό για τη συνέχεια του project έτσι;

halvas69
21-05-06, 18:36
Λοιπόν θα μου έρθετε στην Πάτρα να μου κολήσετε ένα 900άρι ?
Βάζω τα υλικά (σιλικόνες-τζάμια-σουβλάκια-μπύρες) και 1ας τυχερός θα κοιμηθεί αγκαλίτσα μαζί μου καθότι δεν φτάνουν τα κρεββάτια :p

filoxenos
21-05-06, 18:44
Ξέρω ότι τα περιμένετε... Πως και Πως ! ;)
Νάτα λοιπόν, κι αυτά... :D :D :D

Υ.Σ.: και μην ακούσω... γκρίνιες, έτσι? It is HUMOR!

melitropos
21-05-06, 19:40
Δεν ξερω για εσας....αλλα εγω μετα με την Blanch ταραξαμε τα φιστικια...ουμφ! ωραια ηταν παλι...
(αληθεια ολο το ιδιο ατομο χωνουν στο κολλημα-γιατι αραγε;)
:smt026

klaz
21-05-06, 20:38
Δεν ξερω για εσας....αλλα εγω μετα με την Blanch ταραξαμε τα φυστικια...ουμφ! ωραια ηταν παλι...

ωχχχχχχχ...προσεχε την,και για καλο και κακο,παρε κανα λεξικο μαζι σου.....:D:D:D:D:D

melitropos
21-05-06, 20:51
τι θες να πεις σχετικα με το λεξικο!?

Blanch
21-05-06, 21:00
Ολόκληρος σύλλογας με καταλαβαίνει εκτός από τον klaz!!! :D :D :D

Και αυτό το Σάββατο ζήσαμε αξεπέραστες εμπειρίες. :p Ο ένας πρόσεχε τον άλλον απερίσπαστα. :smt056 Όσο για μένα, μερικοί μερικοί, το φόβο μου νά' χετε...:D :smt059

george
21-05-06, 22:24
Aυτόν τον άχρηστο από το κλιμάκιο Βορείου Ελλάδος τι τον θέλατε ; :smt021
Είναι και γκαντέμης...ελπίζω να μην έχει διαρροές το ενυδρείο !!!

Όσο για τα υπόλοιπα...όποιος φοβάται...πάει και :smt015

klaz
21-05-06, 22:27
Aυτόν τον άχρηστο από το κλιμάκιο Βορείου Ελλάδος τι τον θέλατε ; :smt021
Είναι και γκαντέμης...ελπίζω να μην έχει διαρροές το ενυδρείο !!!

Όσο για τα υπόλοιπα...όποιος φοβάται...πάει και :smt015και το'πα...με ποιον μοιαζει,με ποιον μοιαζει.......:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolle yes::rolleyes:αρε,πρυτανη...........τι θα μας φερεις απο το συλλογο...?????ΥΓ.ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου μεσω sms....

Apostolis
22-05-06, 08:29
Με το που το είδε ο φίλος μου ο Takashi, αμέσω μου έστειλε e-mail: "Wow!!! F*cking Great for Planted! Tha kanete mal*kia an den to kanete fitemeno!" Αλήθεια... τί θα το κάνουμε??? Μαιευτήριο για Kribensis? Γκαπο-ενυδρείο? Ή μήπως κάτι τέτοιο? :smt081:smt035:smt045+-6+-3

filoxenos
22-05-06, 10:18
...Αλήθεια... τί θα το κάνουμε??? Μαιευτήριο για Kribensis? Γκαπο-ενυδρείο? ...
Sump... Για το 4000 λίτρα που θα γίνει αργότερα ! :D

Tolis
22-05-06, 14:20
Yπαρχουν καποιοι περιορισμοι στα ενυδρεια που θα μπουν στον Συλλογο, απο αποψη συντηρησης. Δεν ειμαστε καθε μερα εκει, εκτος του Σαββατου που μαζευομαστε, αντε να περναει καποιος δυο φορες ακομα την εβδομαδα. Οποτε φυτεμενα υψηλων απαιτησεων, reef, και οτι άλλο χρειαζεται καθημερινη φροντιδα, δυσκολο.

Giorgos
23-05-06, 00:00
Οποτε φυτεμενα υψηλων απαιτησεων, reef, και οτι άλλο χρειαζεται καθημερινη φροντιδα, δυσκολο.
Εκτός βέβαια κι αν διατίθεται ο φίλτατος Αποστόλης να αναλάβει την φροντίδα του φυτεμένου..... :smt112

laskarino
23-05-06, 00:30
Εκτός βέβαια κι αν διατίθεται ο φίλτατος Αποστόλης να αναλάβει την φροντίδα του φυτεμένου..... Άμα είναι σαν το τρίτο.....

Juan
23-05-06, 09:30
Το Σάββατο μαζί με τον Αποστόλη 'ονειρευόμασταν' να γίνει φυτεμένο !!!
Η διαστάσεις του είναι ιδανικές !
Το τέταρτο ενυδρείο που μας δείχνει ο Αποστόλης, θεωρείται φυτεμένο υψηλών απαιτήσεων ;
Βέβαια θα χρειαστεί παραπάνω εξοπλιμό (κόστος) όπως περισσότερες λάμπες και co2.....

Χωρίς να θέλω να επηρεάσω την κατάσταση, κάποια στιγμή ως Σύλλογος πρέπει να έχουμε και ένα ενυδρείο που να βγάζει μάτια :shock: στην 'βιτρίνα' μας. (είτε γλυκό, είτε αλμυρό)

Apostolis
23-05-06, 12:26
Φίλε Juan, αν και το τρίτο είναι το καλύτερο απο τα παραπάνω, ωστόσο, για το 4ο, +-3
Τώρα για την φροντίδα, 50 χλμ πήγαινε-έλα 2 φορές τη βδομάδα, μου είναι ΠΟΛΛΑ!!! Είχα βρεί μέρος για το σύλλογο 100 μέτρα απο το σπίτι μου, αλλα δεν βόλευε άλλους...

filoxenos
23-05-06, 23:23
Μην ανησυχείτε... θα σας δώσω εγώ λύση...:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Χαρίζω στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων του Ενυδρείου:

160 περίπου ψάρια:

- 100 γκάππυς διάφορα μεγέθη και χρώματα (κόκκινα, πορτοκαλιά, μπλε, μαύρα, κίτρινα, με βούλες ή χωρίς, με ρίγες ή χωρίς κλπ κλπ)
- 50 πλάτυς κατακόκκινα, χρυσά, κοκκινόχρυσα και μαυροκόκκινα
- 2 μόλυς λευκά (ζευγάρι)
- 2 SAE (6 cm έκαστο)
- 3 CAE (7, 10 & 12 cm)

Διάφορα φυτά:

- 2 περίπου μέτρα κερατόφυλλο
- 15 ρίζες Egeria Densa
- 15 κοτσάνια Cabomba Caroliniana
- 5 κοτσάνια Hydrocotyle Leucocephala
- 1 Lobelia Cardinalis
- 2 Cryptocoryne Willisii (50 cm έκαστη)
- 1 Limnophila Aromatica (μωβ)
- 15 κοτσάνια Hygrophila Polysperma
- 6 Anubias
- 1 μεγάλη χούφτα (…) Java Moss

Διάφορα άλλα:

- 10 πέτρες-βραχάκια μη ασβεστολιθικά
- 10 πέτρες-βραχάκια ασβεστολιθικά
- 30 κιλά χαλίκι χαλαζία 1-4 mm
- 3 λάμπες 90άρες SYLVANIA GRO LUX με τα μπάλαστ τους
- 1 μεγάλη φωτογραφία μου (για να μπει πάνω από το ενυδρείο… :D )
- 1 ζευγάρι πλαστικές παντόφλες (χρειάζεται στις αλλαγές νερού… :D )

με ΜΟΝΑΔΙΚΟ όρο:

>>>>> Να μπουν σε ΤΡΙΜΕΤΡΟ 450 λίτρων τουλάχιστον ενυδρείο εντός των γραφείων του Συλλόγου στον Κορυδαλλό και να μείνουν εκεί, τουλάχιστον 1 χρόνο! (τα γεννητούρια τους μπορείτε να τα δίνετε… τα αρχικά ψάρια, ΟΧΙ! :smt018 ) <<<<<

Υ.Σ. 1: Μάγκες…. ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ! :smt045 :smt045 :smt045
Υ.Σ. 2: Η προσφορά ίσχύει μέχρι τέλος Ιουνίου 2006 (τα μεταφορικά, δικά σας!) :D ;)

lasal
24-05-06, 01:00
Συγκινήθηκα απο την προσφορά προς τον σύλλογο
Το μόνο που μπορώ να πω ειναι
:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038: smt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038
+-3

Apostolis
24-05-06, 09:23
Μην ανησυχείτε... θα σας δώσω εγώ λύση...:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Χαρίζω στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων του Ενυδρείου:

160 περίπου ψάρια:

- 100 γκάππυς διάφορα μεγέθη και χρώματα (κόκκινα, πορτοκαλιά, μπλε, μαύρα, κίτρινα, με βούλες ή χωρίς, με ρίγες ή χωρίς κλπ κλπ)
- 50 πλάτυς κατακόκκινα, χρυσά, κοκκινόχρυσα και μαυροκόκκινα
- 2 μόλυς λευκά (ζευγάρι)
- 2 SAE (6 cm έκαστο)
- 3 CAE (7, 10 & 12 cm)

Διάφορα φυτά:

- 2 περίπου μέτρα κερατόφυλλο
- 15 ρίζες Egeria Densa
- 15 κοτσάνια Cabomba Caroliniana
- 5 κοτσάνια Hydrocotyle Leucocephala
- 1 Lobelia Cardinalis
- 2 Cryptocoryne Willisii (50 cm έκαστη)
- 1 Limnophila Aromatica (μωβ)
- 15 κοτσάνια Hygrophila Polysperma
- 6 Anubias
- 1 μεγάλη χούφτα (…) Java Moss

Διάφορα άλλα:

- 10 πέτρες-βραχάκια μη ασβεστολιθικά
- 10 πέτρες-βραχάκια ασβεστολιθικά
- 30 κιλά χαλίκι χαλαζία 1-4 mm
- 3 λάμπες 90άρες SYLVANIA GRO LUX με τα μπάλαστ τους
- 1 μεγάλη φωτογραφία μου (για να μπει πάνω από το ενυδρείο… :D )
- 1 ζευγάρι πλαστικές παντόφλες (χρειάζεται στις αλλαγές νερού… :D )

με ΜΟΝΑΔΙΚΟ όρο:

>>>>> Να μπουν σε ΤΡΙΜΕΤΡΟ 450 λίτρων τουλάχιστον ενυδρείο εντός των γραφείων του Συλλόγου στον Κορυδαλλό και να μείνουν εκεί, τουλάχιστον 1 χρόνο! (τα γεννητούρια τους μπορείτε να τα δίνετε… τα αρχικά ψάρια, ΟΧΙ! :smt018 ) <<<<<

Υ.Σ. 1: Μάγκες…. ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩ! :smt045 :smt045 :smt045
Υ.Σ. 2: Η προσφορά ίσχύει μέχρι τέλος Ιουνίου 2006 (τα μεταφορικά, δικά σας!) :D ;)

Ώχ πάει το όνειρό μας Juaaaaaaaaaaaan...!!! :(

Juan
24-05-06, 09:47
Δεν πειράζει.
Θα φτιάξουμε ένα με τα χεράκια μας και θα το αναλάβουμε παρέα :D .
Θα το αιτηθούμε παρέα στο σύλλογο να δούμε αν μπορεί να γίνει. Τι λες ;

Άσε να περάσει το καλοκαίρι να μην υποφέρουν (τα φυτά μας :cool: ) και μετά . .

Pritanis
24-05-06, 10:35
Apostolis & Juan εσεις μπορειτε να επιμεληθειτε το πρασινο του συλλογου..... Αλλα γιατι να μας σπαταλατε ενυδρεια;;;;; Γλαστρες δεν σας κανουν;;;;; Βαλτε και μια λαμπα απο πανω και θα ειστε τζετ........Αν τις βαλετε και πισω απο τα ενυδρεια (background)θα φαινεται σαν να ειναι μεσα............

ROCK RULES ,
ETERNAL ALGAE TO MPOSTANADES!!!!!!!!!!!!!

Juan
24-05-06, 10:49
Πρόσεχε γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα και τα γραμμένα μένουν... :D

filoxenos
24-05-06, 11:02
Ώχ πάει το όνειρό μας Juaaaaaaaaaaaan...!!!
Δεν πειράζει. Θα φτιάξουμε ένα με τα χεράκια μας και θα το αναλάβουμε παρέα...
Παίδες, μην ανησυχείτε!
Πίστεύω ότι το αργότερο εντός 3 μηνών - το πολύ μετά το καλοκαίρι δηλαδή - θα μπορέσω να ψήσω τον τζαμά μου να κάνει δωρεά και το 2ο ίδιο ενυδρείο (για το διπλανό χώρισμα στο Σύλλογο)... Αρκεί να του "περπατήσει" λίγο η διαφήμιση που του βάλαμε στο περιοδικό, για το 1ο...
Οπότε... Υπομονή... ;)

Tolis
24-05-06, 19:28
Ευχαριστουμε πολυ Ντινο για την προσφορα.
Πρεπει να περιμενει ομως λιγο:
Το συγκεκριμενο ενυδρειο, καθως και οποιο άλλο μπει κατω απο τα παραθυρα, λογω ελλειψης υψους (40 εκ ολο) δεν προσφερεται για φυτα - θα χρειαζομασταν τουλαχιστον 5 με 7 εκ. χαλικι για να τα φυτεψουμε, και θα αφαιρουσε παρα πολυ αυτο απο το υψος. Τα συγκεκριμενα "χωρανε" μονο ενα λεπτο στρωμα αμμου ισα να καλυφθει το γυαλι, και με βαση αυτο θα σκεφτουμε τι θα γινουν (m'buna, tanganyika, κρυου νερου κλπ).

filoxenos
24-05-06, 22:57
Ευχαριστουμε πολυ Ντινο για την προσφορα.
Πρεπει να περιμενει ομως λιγο: Το συγκεκριμενο ενυδρειο, καθως και οποιο άλλο μπει κατω απο τα παραθυρα, λογω ελλειψης υψους (40 εκ ολο) δεν προσφερεται για φυτα - θα χρειαζομασταν τουλαχιστον 5 με 7 εκ. χαλικι για να τα φυτεψουμε, και θα αφαιρουσε παρα πολυ αυτο απο το υψος. Τα συγκεκριμενα "χωρανε" μονο ενα λεπτο στρωμα αμμου ισα να καλυφθει το γυαλι, και με βαση αυτο θα σκεφτουμε τι θα γινουν (m'buna, tanganyika, κρυου νερου κλπ).

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα !

Ξέρεις πως για το συγκεκριμένο ενυδρείο, νοιώθω "κάπως" λόγω του τρόπου με τον οποίο βρέθηκε (σαν χορηγία) στο Σύλλογο. Από αυτό ορμώμενος λοιπόν, αποφάσισα μετά από πάρα πολύ σκέψη, να κάνω την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και θέλοντας επιτέλους να δω και κάποια ζωοτόκα σε πραγματικά ευρύχωρες συνθήκες, για να μπορέσουμε και εμείς που τα λατρεύουμε, να τα απολαύσουμε, αλλά και αυτά να ζήσουν λίγο "διαφορετικά" (δυστυχώς, δεν μπορώ να τους προσφέρω κάτι τέτοιο στον χώρο μου. Εδώ, ξεκίνησα να κάνω ένα μεγάλο και σταμάτησα γιατί έγινε χαμός! Σκοτωθήκαμε στην οικογένεια! Και η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν χωράει)...

Τόλη, το επιχείρημα του "χαμηλού ύψους" θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν στέκει. Για να επιχειρηματολογήσω, επισυνάπτω τα 3 από τα 10 ενυδρεία μου, όπου στον τίτλο τους, μπορείς να δεις το ύψος της γυάλας (όχι του νερού, που είναι χαμηλότερα...), τα οποία είναι 40άρια και το ένα 32άρι... Αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να πω και πολλά, γιατί ξέρεις καλύτερα από εμένα, ότι την ομορφιά των φυτών μπορείς να την έχεις και σε ένα... ποτήρι!
Ελπίζω λοιπόν, να μην είναι μόνο θέμα νοοτροπίας (συγχώρα με ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ αν κάνω λάθος!), ότι δηλαδή - όπως έχω ακούσει και από άλλους στο Σύλλογο: "...σιγά μωρέ μη χαραμίσουμε 500 λίτρα τρίμετρο ενυδρείο για γκάππυς...!"

Και μη νομίζεις ότι ήταν εύκολη η απόφαση να διαλύσω 5 ενυδρεία από ψάρια, φυτά κλπ, που για μένα είναι το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της εποχής της ζωής μου και που μόνο εγώ ξέρω πως νοιώθω γι' αυτά, αλλά και τι μου προσφέρει καθημερινά η παρουσία τους... Οπως και τι μου έχουν κοστίσει, ζώντας 3 χρόνια σκληρής ανεργίας...
Ομως, θέλω πολύ να κανω ότι μπορώ περισσότερο για τον Σύλλογο, γιατί πραγματικά πιστεύω σ' αυτήν την προσπάθεια... Και νόμιζα ότι αυτό το ενυδρείο (που στο κάτω-κάτω δική μου ιδέα ήταν, σας την πρότεινα και πάλεψα ΠΟΛΥ για να την υλοποιήσω τελικά, όπως είδες) θα μπορούσε να μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία...

Τέλως πάντων...

Κρίμα μόνο, γιατί ήμουν τόσο σίγουρος ότι αυτή η πρόταση θα περάσει (λέει...), και το Σαββάτο ήταν πιθανό να ξεκινήσει να στήνεται... (λέει...), που ξεκίνησα από σήμερα που δεν είχα δουλειά, να κλαδεύω και να μαζεύω τα πρώτα φυτά σε δοχεία... :(

Tolis
24-05-06, 23:16
Μα η προταση εχει περασει ;) και για μεγαλο ενυδρειο σιγουρα.
Εγω διαφωνω με οσους λενε οτι ειναι κριμα να χαλαλισουμε 500 λιτρα για ζωοτοκα - ισα ισα που θαναι υπεροχο.
Ημουν ομως σημερα στον Συλλογο και χαζευα το 3μετρο, και εβλεπα οτι ειναι πολυ χαμηλο - υπολογιζοντας παντα και τα 5-7 εκ. χαλικιου που θα θελει για να φυτευτει, συν τα 3 σιγουρα εκ. που θα φαμε απο πανω. Το ξανασυζηταμε αν θες το Σαββατο πρακτικα και μπροστα του.

filoxenos
25-05-06, 00:11
...Εγω διαφωνω με οσους λενε οτι ειναι κριμα να χαλαλισουμε 500 λιτρα για ζωοτοκα - ισα ισα που θαναι υπεροχο...
Γειά σου ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ! Ετσι σε θέλω ! Και για να το κάνουμε ποιο υπέροχο, δεν το κάνουμε και... 2 x 500 λίτρα? :D ;)
...Το ξανασυζηταμε αν θες το Σαββατο πρακτικα και μπροστα του.
Εγινε...
Εγώ πάντως, θα κάνω την αρχή, κρατώντας τις... παντόφλες!!! :) :D ;)

Mariel
25-05-06, 00:52
κιχλιδες,ζωοτοκα,ολα κανονιζονται σιγα-σιγα...να δω για μονομαχους ποτε θα ερθει η κουβεντα για να μπουν κι αυτοι στο συλλογο... :smt021

Apostolis
25-05-06, 09:25
κιχλιδες,ζωοτοκα,ολα κανονιζονται σιγα-σιγα...να δω για μονομαχους ποτε θα ερθει η κουβεντα για να μπουν κι αυτοι στο συλλογο... :smt021
Έχω σκεφτεί ένα ΓΑΜΑΤΟ project για μονομάχους... 100 ποτηράκια σε ΓΕΡΗ ΒΑΣΗ (για να αντεξει το βάρος), sump απο κάτω και το κάθε ποτηράκι με υπερχείληση...!!! :smt081 ...αντε "γειά μας"!:smt030

Juan
25-05-06, 09:48
Ξεκίνησα να γράψω μια πρόταση για τα ενυδρεία, αλλά νομίζω ότι πρέπει να μεταφερθούμε στο forum του συλλόγου.

Apostolis
25-05-06, 09:50
Ημουν ομως σημερα στον Συλλογο και χαζευα το 3μετρο, και εβλεπα οτι ειναι πολυ χαμηλο - υπολογιζοντας παντα και τα 5-7 εκ. χαλικιου που θα θελει για να φυτευτει, συν τα 3 σιγουρα εκ. που θα φαμε απο πανω.

...το είπα στον φίλο μου τον Amano και μου είπε να σε μαλώσω Πρόεδρα! Κάτι μου έλεγε για πέτρες και glossostigma μόνο σε διαφορετικά επίπεδα... ;) Α! Και καμια 80αριά καρδινάλιους και καμια 20αριά γαριδούλες... και ΟΚ!

filoxenos
25-05-06, 10:15
Κάποια στιγμή το καλοκαίρι, θα ετοιμάσω ένα Bettas Multi System από τα δικά μου και θα το βάλω στα γραφεία... Ετοιμάσου μόνο για να το "φορτώσουμε"... ;)