Επιστροφή στο Forum : Εμφανιστηκαν κοχυλια στο ενυδρειο!
Στο γραφειο εχω ενα ενυδρειο carrefure με 2 χρυσοψαρα.
Το ενυδρειο αγοραστηκε μεταχειρισμενο μαζι με το χαλικι του απο τον φιλο Tricky. Το χαλικι πλυθηκε νομιζω αρκετα καλα και χρησιμοποιηθηκε. Επισης χρησιμοποιηθηκε σε μεγαλο βαθμο , βιολογικο υλικο απο σφουγγαρια που μου εδωσε μαζι.
Παρατηρω τωρα οτι εχουν εμφανιστει 10-20 κοχυλια!
Γκρι στο χρωμα, κωνικο σωμα (σαν χωνακι παγωτο) και το μεγαλυτερο να ειναι περιπου 1 ποντο.
Σκαρφαλωνουν στις καρυδες, τζαμια, φιλτρα.
Τι ειναι αυτά?
Θα προσπαθησω αυριο να ανεβασω φωτογραφια.
...ελπιζω ναμιλας για σαλιγκαρια..?τα (κοχυλια)ειναι λιγο κουφο.....
και ο ξάδερφός μου έτσι τα λέει. Δεν είναι τίποτα...σαλιγκαράκια του Θεού...μάλλον ήρθαν παρέα με κάποιο φυτό ή με το χαλίκι αν δεν το έβρασες.
Είναι το αναγκαίο κακό-καλό ενός ενυδρείου με φυτά.
...ελπιζω ναμιλας για σαλιγκαρια..?τα (κοχυλια)ειναι λιγο κουφο.....
Ψαχνω με το search και βρισκω αναφορες για κωνικα σαλιγκαρια.
Τι να σου πω. Εμενα μου κανουν για κοχυλια.
Οταν ημουν παιδακι και εκανα μπανιο στο εξοχικο, κοχυλια τα λεγαμε! :)
Εχεις κανενα Link μηπως με φωτογραφιες ?
Εχεις κανενα Link μηπως με φωτογραφιες ?για δες.....http://www.tsamisaquarium.com/Selides/enydreia/schnecke.htm
Είναι το αναγκαίο κακό-καλό ενός ενυδρείου με φυτά.
Ο Βασιλης δεν ειχε φυτα μεσα. Βεβαια μου ειχε πει οτι ειχε κανει αποτυχημενες προσπαθειες να το φυτεψει αλλα δεν εκατσε.
Ο Βασιλης δεν ειχε φυτα μεσα. Βεβαια μου ειχε πει οτι ειχε κανει αποτυχημενες προσπαθειες να το φυτεψει αλλα δεν εκατσε.δεν εχει σημασια....μπηκαν αυγουλακια...και οταν ηρθε η ωρα....τσουπ......;)
για δες.....http://www.tsamisaquarium.com/Selides/enydreia/schnecke.htm
Καμία σχεση!
Σου μιλαω οτι ειναι εντελως κωνικα. Σαν παγωτο χωνακι ειναι με στριφογγυριστο χωνακι που καταληγει σε μυτη.
Edit :
Εψαξα στο google και βρηκα μια καλυτερη φωτογραφια.
Melanoides tuberculata
Ετσι λεγονται τα σαλιγκαρακια μου!
Τα γουσταρω πολυ! :)
Δεν νομιζω να δημιουργησουν προβλημα. Ετσι και αλλιως δυο ανουμπιες εχω μεσα. Εξαλλου τα βλεπω να εχουν ιδιαιτερη αγαπη με την καφε αλγη.
οχι,δεν θα εχεις προβλημα....μαλιστα σε νορμαλ ποσοτητα,ανακατεβουν το υποστρωμα βοηθωντας πολυ την βιολογια....
κοχύλια λένε ότι απομένει από τα οστρακοειδή όταν πεθαίνουν, τα καβούκια τους δηλαδή, όταν είναι ζωντανά χρησιμοποιείται η ονομασία του ζωντανού οργανισμού, π.χ. στρείδια, κυδώνια, πίνες, χοχλιοί (κοχλίες), σαλιγκάρια και άλλα πολλά :D Η μπουρού ας πούμε είναι κοχύλι (που την βάζουμε στο αυτί και ακούμε και καλά την θάλασσα) όταν είναι ζωντανή όμως είναι σαλιγκάρι
ριξε μια ματια στα θεματα με τους δισκους ειχα παρομοιο προβλημα και το ελυσα......μη παρεκλινετε απο το θεμα με το πως θα τα πουμε εννοει τα κλασικα κωνικα σαλιγκαρια που εμφανιζονται σε πολλους απο μας......
http://www.greekaquarist.com/vb/forumdisplay.php?f=25
Εγω παντως τα εξαφανισα με 3 clown.Δεν εμεινε ουτε ενα για δειγμα.μπορει να ειναι κακο για την βιολογια και την αλγη,αλλα αισθητικα για εμενα ειναι καλυτερα.
...αισθητικα για εμενα ειναι καλυτερα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά γιατί είναι "αντιαισθητικά" τα σαλιγκάρια :confused:
Απλα σαλιγγαρια ειναι ..τωρα που ζουσαν στο ενυδρειο που εδωσα στον andreasp ενας Θεος ξερει !! το ενυδρειο ειχε μεσα 5 clown !
εχουν πλακα που ειναι ετσι κωνικα .. κακο δεν κανουν παντως !
εγώ στο ενυδρείο του μονομάχου έριξα επίτηδες 3 τέτοια για να πολλαπλασιαστούν και να δουλέψουν σαν εργαλείο και το πέτυχα :D (χαμός) μόνο την νύχτα βγαίνουν, την ημέρα δεν βλέπεις τίποτα αντιαισθητικό, τρώνε υπολείμματα, άλγες και ανακατεύουν τον βυθό
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά γιατί είναι "αντιαισθητικά" τα σαλιγκάρια :confused:
Πρωτον γιατι το σφουγγαρι του φιλτρου μου γεμισε απο τα κοπρανα τους και ειναι μεσα στο ενυδριο και ειναι πρωτη μουρη και δευτερον πολλαπλασιαστηκαν τρελα και οπου και να κοι;) ;) ταζες αυτα εβλεπες.
εγώ στο ενυδρείο του μονομάχου έριξα επίτηδες 3 τέτοια για να πολλαπλασιαστούν και να δουλέψουν σαν εργαλείο και το πέτυχα :D (χαμός) μόνο την νύχτα βγαίνουν, την ημέρα δεν βλέπεις τίποτα αντιαισθητικό, τρώνε υπολείμματα, άλγες και ανακατεύουν τον βυθό..χεχε..και μετα οι κλοουν..τι θα κανουν.....κλεφτες θα γινουν....???;);):rolleyes:
Εψαξα στο google και βρηκα μια καλυτερη φωτογραφια.
Melanoides tuberculata
Ετσι λεγονται τα σαλιγκαρακια μου!
Τα γουσταρω πολυ! :)
Δες εδώ
melanoides tuberculata=σαλιγκάρι Τρομπέτα της Μαλαισίας
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/snails_greek.html
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.