Επιστροφή στο Forum : κοιταξτε τι βρηκα:αδεσποτο γατακι!!!
κοιταξτε τι βρηκα χτες στο δρομο...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-kitty1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-kitty2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-kitty3.jpg
την εσωσα λιγο πριν την πατησει ενα αυτοκινητο...:( κατεβαινα εκεινη την ωρα απο το σπιτι και ειδα ολο το σκηνικο.καθισα λιγο ψαχνοντας τη μαμα της η αλλα αδερφακια,αλλα δε βρηκα τιποτα.
ηταν μια γατα εκει κοντα,αλλα δε μου φανηκε πολυ "μητρικη"η συμπεριφορα της,οποτε υπεθεσα οτι δεν ηταν η μαμα της.
να μην τα πολυλογω,την πηρα πανω στο σπιτι(παρολο που δεν πολυσυμπαθω τις γατες,αυτη την βρηκα πανεμορφη :D ).την πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι ειναι περιπου 30 ημερων και οτι μοιαζει πολυ με γατες αγκυρας(προφανως θα κουβαλαει τα σχετικα γονιδια)
το προβλημα μου ειναι βεβαια οτι δεν προλαβα τα μαγαζια να παρω γατοτροφη μολις ανακαλυψα οτι το δικο μας γαλα δεν ειναι καταλληλο,οποτε πρεπει να περιμενω μεχρι τη δευτερα...:(
αφου εφαγε λιγο,ζωηρεψε πολυ και γενικα πρεπει να'ναι συνεχεια πανω μου να κοιμαται,αλλιως αρχιζει να κλαιει...:smt100
Κουκλάκι! Θα το κρατήσεις? Μπορείς να του/της δώσεις λίγο γάλα χτυπημένο με αυγό (αφού το έχεις ζεστάνει λίγο). Είναι η καλύτερη DIY λύση για να πλησιάσεις το μητρικό γάλα της γάτας.
Προσοχή γιατί όταν μεγαλώσει τρώει... μονομάχους.
Σιγα που δεν του αρεσει το γαλα που εχεις...
Τρωει τα παντα, απλα μην το παρακανεις.
Δωστου λιγο απο το δικο σου φαγητό...
Και τα supermarket κλεινουν στις 8.. προλαβαινεις.
Tι ομορφουλικο που ειναι...
Κουκλακι ειναι :) :)
Ασχετα απο το κοινο γαλα, που μια χαρα θα του αρεσει,μπορεις να του παρεις και Milkodog της Vetoquinol.Το milkodog ειναι υποκαραστατο γαλακτος για κουταβια αλλα και για γατες.Ειναι μειγμα γαλακτος και αυγου, με αρωμα βανιλιας και παρεχει ολα εκεινα τα συστατικα του μητρικου γαλακτος.
ελα..κιτικιτικιτι....ελα ψιψιψι...ελα κιτι κιτι....:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::r olleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::r olleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::r olleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::r olleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::r olleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::r olleyes:........δεν ερχεται....γιατι αραγε...............:confused::confused::smt093:sm t093:smt093:smt040:smt040:smt040:smt040:smt040:smt 040:smt040:smt040:smt040..................?????
μπορείς να του φτιάξεις και μία φωλίτσα με την μυρωδιά σου...πχ κάποιο ρούχο σου μαλακό (ή φορεμένο ή τρίψε το επάνω σου) για να κοιμάται επάνω και να σε νιώθει κοντά....πάρε άμμο και φτυαράκι και μάθε την από τώρα που θα κάνει την ανάγκη της...λεπτομέριες αν θέλεις με π.μ. γιατί δεν θα τις αντέξουν πολλοί άμα τις γράψω!!!!!!! (εγώ πάντως μέχρι 3 μηνών τρεις γατούλες νεογέννητες που είχα μαζέψει τις τάιζα με μπιμπερό γιατί δεν ήξεραν ακόμα να τρώνε).
αχούυυυυυυ
Καλώς την δέχτηκες :D:D:D
γουτσου γούτσου γούτσου
Νομίζω μάριελ πως πρέπει να ξεκινήσεις απο εδώ και μάλιστα σύντομα.
http://www.whiskas.gr/whiskas/el-gr/Articles/Kittens/default.htm?Section=&GUID={9A3721DA-BD44-4C1F-AD37-808F84B8FC85}&HideHeader=true (http://www.whiskas.gr/whiskas/el-gr/Articles/Kittens/default.htm?Section=&GUID=%7B9A3721DA-BD44-4C1F-AD37-808F84B8FC85%7D&HideHeader=true)
και μετά εδώ
http://www.gatoselida.gr/arth31.html
Καλό +-4
ΥΓ.
Και μακρυά απο τον κλαζ.....δαγκώνει.
ΥΓ. του ΥΓ.
Ξέρεις οτι πρέπει να τρώει πάνω απο 6 φορές την ημέρα?
Οσο για ΝΗ3 δεν το συζητάω.
:) :) :) :) :) :) :) :)
λοιπον,εχουμε νεοτερα...
τελικα βρηκα γαλα για γατακια και τροφη σε κονσερβα για μωρα γατακια επισης.αφου παιδευομουν μια ωρα με το γαλα,διαπιστωσα τελικα οτι ενω μου εκανε τη δυσκολη,μολις της εδωσα την τροφη την εξαφανισε,αφου σε καποια φαση φοβομουν οτι θα εσκαγε!!
ερωτηση λοιπον...τωρα δινω μονο τροφη κανονικη η και γαλα??θελει 6 φορες ταισμα ε?(λασαλ σ'ευχαριστω για τα λινκς ;) )
μετα απο ομηρικους καυγαδες μεσα στο σπιτι(γκουχου,γκουχου)τολμω να πω οτι ειμαι αισιοδοξη οτι η ΚΛειω(οπως ονομαστηκε :D )θα παραμεινει εδω!
Είναι πραγμαγικά κουκλάκι.
Η διατροφή σε όλες μου τις γάτες, ήταν πάντα και με κονσέρβες ή κροκέτες (όταν μεγαλώσει λίγο) αλλά και με ότι έτρωγα εγώ.
Λένε ότι η διατροφή στα ζώα δεν πρέπει να είναι μόνο κροκέτες, γιατί έχουν πολύ αλάτι και δεν τους κάνει καλό (για τον ίδιο λόγο που το πολύ αλάτι δεν κάνει καλό και σε μας).
Αυτό που μπορείς να κάνεις,είναι να πάρεις τηλέφωνο έναν οποιονδήποτε κτηνίατρο (αν δεν έχεις κάποιον γνωστό), και να ρωτήσεις κάποιες πρώτες πληροφορίες. Ολα τα υπόλοιπα θα τα βρείς και μόνη σου (με τη βοήθεια της μικρούλας σου βέβαια, που να είσαι σίγουρη ότι θα σου δείχνει τα γούστα της.)
Πανεμορφη η Κλειω! Στην αρχη θα σου κανει την δυσκολη με την διατροφη αλλα συντομα θα τρωει πολυ! Απο εμβολια της εκανες τιποτα?
:D
Ειναι νωρις ακομα για εμβολια
Μπράβο Mariel! Να σου ζήσει η καινούρια φιλεναδίτσα. Μόνο εκπαίδευσέ την σχετικά με τους Μονομάχους, για να μην έχουμε δράματα αργότερα... Και στερέωσε καλά όλα τα μικρά ενυδρεία, για να μην μπορεί να τα ρίξει όταν μεγαλώσει (σκαρφαλώνουν πάνω τους, ξέρεις...) ;)
Φέρτην καμιά μέρα απο νέο Ηράκλειο να κάνει γνωριμίες με γατια της υψηλής κοινωνιας...Εσένα θα σε κεράσουμε καφέ και την Κλειώ γάλα.Ο Λιολιος και η Φιλού θα χαρούν πολύ να παίξουν μαζί της.
Πάντως είναι κουκλί!Φτού φτού φτού!!!
φερτην,και απο δω να παιξουν με τον ντανιλο κανα...... 0,20sec....ισως και λιγοτερο...αν ειναι αργη....:rolleyes::rolleyes::D:D:D:D:D
φερτην,και απο δω να παιξουν με τον ντανιλο κανα...... 0,20sec....ισως και λιγοτερο...αν ειναι αργη....:rolleyes::rolleyes::D:D:D:D:D
τς...τς...τς.... Κρυάδες... ;)
σας ευχαριστω ολους :D !!
Φέρτην καμιά μέρα απο νέο Ηράκλειο να κάνει γνωριμίες με γατια της υψηλής κοινωνιας...Εσένα θα σε κεράσουμε καφέ και την Κλειώ γάλα.Ο Λιολιος και η Φιλού θα χαρούν πολύ να παίξουν μαζί της.
Πάντως είναι κουκλί!Φτού φτού φτού!!!
η Κλειω ενθουσιαστηκε με την προταση και ρωταει ποτε θα ερθουμε ;)
Απο εμβολια της εκανες τιποτα?
ειπε ο κτηνιατρος οτι προς το παρον πρεπει μονο να την ψεκασουμε(:D )για ψυλλους.εμβολια σε καναν μηνα ολα μαζι,συν αποπαρασιτωση
συμπληρωματικη ερωτηση,οι κονσερβες οταν ανοιχτουν διατηρουνται στο ψυγειο η εξω?
Καλύτερα στο ψυγείο, αλλά πρόσεχε μην την ταίσεις με παγωμένο φαγητό μετά.
συμπληρωματικη ερωτηση,οι κονσερβες οταν ανοιχτουν διατηρουνται στο ψυγειο η εξω?
Καλύτερα στο ψυγείο. Να τη σκεπάζεις με νάυλον που θα το πιάνεις με λαστιχάκι, για να μην μυρίζει και να την ξεπαγώνεις πριν την δίνεις.
Φέρτην και από το Σύλλογο να τη δούμε... ;)
... Θα καταλάβατε βέβαια ότι έχω πολυυυυυυυυυυυυ αργη σύνδεση και μέχρι να γράψω... προλαβαίνει άλλος :D ;)
μαριελ εισαι πολυ τυχερη!οι γατες ειναι καταπλητικα πλασματα..
εγω προσωπικα τις λατρευω..μαλιστα ειχα απο 8χρονων μια καταπληκτικη αγκυρας,αλλα απο ενα ατυχες περιστατικο την εχασα πριν 3χρονια..
θα δεις,εχουν τρομερη προσωπικοτητα!α,κ καποια στιγμη θα πρεπει να σκεφτεις το ενδεχομενο της στειρωσης,κατι που εγω δεν εκανα,αφου ειχα εμπειρια απο 5!!γεννες της!!
τελοσπαντων,επειδη με κοβω να γραφω κατεβατο κειμενο για τη γατα μου,
ας σταματησω εδω!
ΥΓ.η μικρη σου ειναι μια κουκλα!!
καλημερα κι απο μενα! Το γαλα να το προσεχεις, μην του δινεις πολυ συχνα, προκαλει διαρροια... Α, και οπωσδηποτε να παρεις εγκαιρως να του δωσεις φαρμακακι για σκουληκια!!! Φανταζομαι θα ξερεις πως οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα, αρα αν του δινεις φαγητο μαγειρεμενο να το λαβεις αυτο υποψιν σου...
υπαρχει και φαρμακο για τα σκουληκια:confused: ??
@Ριτα,βασικα ποτε δε φανταζομουν τον εαυτο μου με γατα,μιας και συνεχεια τια κατηγορουσα επειδη τις θεωρουσα πολυ εγωιστριες κτλ κτλ...δεν ξερω ομως,μολις ειδα αυτο το γατακι,κατι επαθα...δεν το'χω ξαναπαθει με γατα...μολις το κοιταξα,ε,αυτο ηταν,τελειωσε...
αμα την εχεις απο μικρη την γατα σε μαθαινει...εμενα οταν γυρνουσα απο το σχολειο με περιμενε στην εξωπορτα κ με συνοδευε μεχρι τον δευτερο οπου ηταν κ το σπιτι μου...κοιμοταν στα ποδια μου το βραδυ,μονο σ εμενα ερχοταν κοντα,τον πατερα μου κ την μητερα μου ουτε να τους πλησιασει..
για να μη σου πω οτι μια φορα ειχε πεσει απο το μπαλκονι(2οροφο) και ειχε σκιστει η μυτη της και της σκουπιζα τα αιματα ολο το βραδυ,εγω της εδινα τα φαρμακα...ασε,σχεσεις στοργης...εχω πολλες ιστοριες να σου πω..πιστευω οτι δεν ειναι τοσο εγωιστικα οσο λενε,ειναι αρκετα τρυφερες..
εγω σαν ανθρωπο την εβλεπα,αφου να φανταστεις οταν καμια φορα της παταγα την ουρα καταλαθως ,της ζητουσα συγνωμμη..:D :D
Καλύτερα να μην το ταίσεις ποτέ ωμό κρέας (δεν εννοώ τα ποντίκια και τα ψάρια που τρώει όταν βρίσκει, αλλά για μπριζόλες κ.τ.λ.). Ο κτηνίατρος μου είπε ότι στις γάτες αυτό λειτουργεί αρνητικά γιατί σαν αιλουροειδή...
Και μια συμβουλή για σας που σας έχει τύχει να βρείτε παρατημένα σκυλάκια ή γατάκια μικρά και ψάχνετε για φαί.Χρησιμοποίηστε γάλα Noulac. Γέμισε ένα μπιμπερό 250ml με γάλα και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ένα μπιμπερό φτάνει για 4 σκυλάκια τις πρώτες 10 μέρες της ζωής τους ενώ μετά φτάνει για μόνο 2!!!
Τα ταίζετε μέχρι να φουσκώσουνε και όχι πολύ γιατί:smt078
Παρεπειπτόντως τα μάτια της γάτας είναι φανταστικά.
Υ.Γ. Έχω μεγαλώσει 8 σκυλάκια έτσι που είχα βρει σε έναν κάδο που μάλλον τα πέταξε κάποιος ιδιοκτήτης σκύλου "φιλόζωος".
Γιώργος
το φαρμακο για τα σκουλικια ειναι ενα χαπακι που θα της δινεις συμφωνα με τις οδηγιες και θα σκοτωσει τυχον παρασιτα στο εντερο. Συνηθως ολα τα μικρα ζωα χρειαζονται αυτο το φαρμακο. Θα ναι λιγο δυσκολο να το παρει σαν χαπι γι αυτο ισως θα ταν καλυτερο να το κανεις σκονη και να το ανακατεψεις μαζι με την κονσερβα της. Λεω κονσερβα για να εχει μια σχετικη υγρασια ωστε να διαλυθει η σκονη... καλη επιτυχια!
dimitris21
15-05-06, 15:33
το φαρμακο για τα σκουλικια ειναι ενα χαπακι που θα της δινεις συμφωνα με τις οδηγιες και θα σκοτωσει τυχον παρασιτα στο εντερο. Συνηθως ολα τα μικρα ζωα χρειαζονται αυτο το φαρμακο. Θα ναι λιγο δυσκολο να το παρει σαν χαπι γι αυτο ισως θα ταν καλυτερο να το κανεις σκονη και να το ανακατεψεις μαζι με την κονσερβα της. Λεω κονσερβα για να εχει μια σχετικη υγρασια ωστε να διαλυθει η σκονη... καλη επιτυχια!
Σε αυτή την ηλικία δίνουν σιρόπι και όχι χαπάκι. Θα σου πει ο κτηνίατρος.
Δεν ξέρω αν ισχύει και για γάτες αλλά για σκύλους δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλής ποιότητας ξηρή τροφή. Φαντάζομαι πως το ίδιο θα είναι και για γάτες. Το χειρότερο είναι οι κονσέρβες.
Το χειρότερο είναι οι κονσέρβες.
απο ποια αποψη??
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν δίνεις ξηρά τροφή, πρέπει να φροντίσεις να έχει κοντά μπόλικο νεράκι.
Τώρα για τις κονσέρβες....εγώ όταν τους έδινα (ήμουν φοιτητής και ταπί) μου ερχόταν να τις βάλω κάτω και να τις φάω εγώ :p :p .
...Γέμισε ένα μπιμπερό 250ml με γάλα και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη...
Φίλε μου, το μεγαλύτερο (διατροφικά) λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος!
ΠΟΤΕ σε σκυλιά ή γατιά ζάχαρη!
Ρωτήστε κτηνίατρο να σας πει το γιατι...
ναι το εχω ακουσει κι εγω απο κτηνιατρο!!!
μακρια απο ζαχαρη!!!!
melitropos
15-05-06, 18:09
πολυ ομορφο Μαριελ....μπραβο !!!ειναι ομορφουλη!!!
Εγώ ρώτησα κτηνίατρο και μου είπε ότι σε αυτήν την ηλικία η ζάχαρη είναι η τροφή με την περισσότερη ενέργεια που μπορούν να έχουν. Το έχω εφαρμόσει και αναπτύχθηκαν κανονικά.Ακόμα και ο ίδιος το κάνει συχνά.
Σε μεγαλύτερη ηλικία η ζάχαρη απαγορεύεται συμφωνώ.
H ζαχαρη και εγω ξερω οτι δεν κανει καλο, επειδη προκαλει προβληματα στην οραση, βεβαια αν της δωσεις 1-2 φορες δεν νομιζω να παθει τιποτα. Επισης ειμαι κατα την στειρωσης, γιατι απο την στιγμη που φιλοξενεις μια γατα ή οποιοδηποτε αλλο ζωο, εχεις υποψη σου και την ενδεχομενη γεννα που θα προκυψει, ακομη, ειναι κατακριτεο να στερεις απο ενα ζωο την φυσικη του αναγκη για αναπαραγωγη μονο και μονο για να μην εχεις στο κεφαλι σου 10 μικρα που θελουν φροντιδα :rolleyes: . Οι γατες ειναι αιλουροειδη, οποτε δεν νομιζω να τιθεται θεμα εγωισμου, που αναφερθηκε πιο πανω, απλα κοιτουν να βρουν το καλυτερο δυνατο για αυτες, και δεν προκειται ποτε να εχεις την ιδια σχεση που θα ειχες με ενα σκυλο, αυτο ειναι και το στοιχειο που τις κανει τοσο γοητευτικα ζωα ;) Εγω θα ελεγα οτι εχουν προσωπικοτητα, δεν ειναι οπως οι σκυλοι που τους λες κατσε και καθονται :p
...Εγω θα ελεγα οτι εχουν προσωπικοτητα, δεν ειναι οπως οι σκυλοι που τους λες κατσε και καθονται :p
Συνειδητοποιείς τι κύκλο συζήτησης μπορεί να ανοίξει αυτή η φράση??? :smt103 Μην το λες αυτό, ούτε γι' αστείο! Μέχρι πόλεμος μπορεί να γίνει! Θα κατέβει ο Klaz από Θεσ/νίκη μαζί με το... ζώον! :smt110 :D
Χαχαχα. Καλοπροαιρετα το ειπα, οπως παντα, αλλα αυτη ειναι και η γνωμη μου:D συζητηση κανουμε αλλωστε.
;) Εγω θα ελεγα οτι εχουν προσωπικοτητα, δεν ειναι οπως οι σκυλοι που τους λες κατσε και καθονται :p:rolleyes::rolleyes:....δεν το νομιζω.......στην δικη μου περιπτωση του λες ''κατσε''......και μετα καθεσαι........:D:D:D:D:D:D:D
dimitris21
16-05-06, 09:19
απο ποια αποψη??
Θα διευκρινίσω όμως πάλι ότι μιλάω από την εμπειρία μου από τα σκυλιά και πιστεύοντας ότι και στις γάτες δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα.
Η ξηρή τροφή είναι πιο πλήρης
δεν χρειάζεται συντήρηση σε ψυγείο
αποθηκεύεται πιο εύκολα
δεν προκαλεί στο ζώο δυσοσμία
κάνει καλό στα δόντια
είναι πιο οικονομική
και τη συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων… ουπς… άσχετο αυτό!:)
Υπάρχει όμως και ένα αρνητικό, η ημερήσια ποσότητα πρέπει να χωρίζεται σε δυο γεύματα.
Όλα αυτά όμως όταν μιλάμε για επώνυμες ποιοτικές τροφές και όχι για κάποιες χύμα ανώνυμες.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν δίνεις ξηρά τροφή, πρέπει να φροντίσεις να έχει κοντά μπόλικο νεράκι. :p :p .
Ανεξάρτητα από την επιλογή τροφής αυτό το θεωρώ δεδομένο ότι το ζώο πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο νερό.
Καλη η ξηρα τροφή, αλλά σαν την φρέσκια καμμια..
Τοσο οι αποξηραμενες, όσο και οι κονσερβες παραγονται απο κρεας δευτερης διαλογης.. (ποδια ουρες, ζωα μεγαλης ηλικιας κλπ) οχι ομως απο ληγμενα/ακαταλληλα κρέατα.
Ειναι τελειως αδυνατο να κρατηθει γραμμη παραγωγης κονσερβων με ακαταλληλες πρωτες υλες.
Καμμια εταιρια δεν θα ρισκαρε να ανοιξει ο πελατης την κονσερβα και να βρει σκουλικια μεσα, ακομα και αν προκειται για ζωοτροφες.
Απο κει και περα, μην τρελαινομαστε..
Οι γατες και οι σκυλοι για χιλιαδες χρονια ζουσαν κοντα στους ανθρωπους και ετρωγαν οτι περισσευε (και κανα ποντικακι, καμμια ακριδα για φρεσκο μεζε επισης).
dimitris21
16-05-06, 10:20
Καλη η ξηρα τροφή, αλλά σαν την φρέσκια καμμια..
Τοσο οι αποξηραμενες, όσο και οι κονσερβες παραγονται απο κρεας δευτερης διαλογης.. (ποδια ουρες, ζωα μεγαλης ηλικιας κλπ) οχι ομως απο ληγμενα/ακαταλληλα κρέατα.
Ειναι τελειως αδυνατο να κρατηθει γραμμη παραγωγης κονσερβων με ακαταλληλες πρωτες υλες.
Καμμια εταιρια δεν θα ρισκαρε να ανοιξει ο πελατης την κονσερβα και να βρει σκουλικια μεσα, ακομα και αν προκειται για ζωοτροφες.
Απο κει και περα, μην τρελαινομαστε..
Οι γατες και οι σκυλοι για χιλιαδες χρονια ζουσαν κοντα στους ανθρωπους και ετρωγαν οτι περισσευε (και κανα ποντικακι, καμμια ακριδα για φρεσκο μεζε επισης).
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά δεν ξέρω ποιος έχει το χρόνο και τη διάθεση να μαγειρεύει στο σκύλο ή στη γάτα, δεδομένου ότι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τους ανθρώπους άρα χρειάζονται ξεχωριστό μαγείρεμα.
Όλοι φαντάζομαι θα έχουμε δει ζώα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και με ωραία εμφάνιση, όπως και ζώα σε πολύ κακή κατάσταση. Κατά 90% η διαφορά αυτή οφείλετε στη σωστή διατροφή και το υπόλοιπο στην περιποίηση.
Εδώ είναι για μένα η μεγάλη διαφορά της ξηρής τροφής από τις υπόλοιπες. Είναι η ποιο πλήρης τροφή με το λιγότερο δυνατό κόπο και κόστος, σε σχέση με τις κονσέρβες όπου θέλει και συμπληρώματα ανάλογα τις ανάγκες του εκάστοτε ζώου και σε σχέση με το μαγειρευτό όπου πρέπει να διαθέτεις και master διατροφολόγου και πολύ χρόνο.
ποτε μαλλον μολις τελειωσουν οι κονσερβες θα παω να ψαξω για ξηρη τροφη για μωρα.
η αληθεια ειναι οτι οι κονσερβες ψιλομυριζουν....κι εχουν και το προβλημα παγωσε-ξεπαγωσε...
παντως ειμαι πολυ χαρουμενη που η Κλειω φαινεται οτι εμαθε πλεον που ειναι η τουαλετα της :D
Καλα μιλατε για γατες και δεν σας πηρα χαμπαρι;;;;;; Εδω ο ειδικος....... Λοιπον καλο ειναι η διατροφη της γατας να ειναι ισορροπημενη και να περιλαμβανει τοσο ξηρα οσο και κονσερβοποιημενη τροφη..... Το μεγαλο θεμα που προκυπτει ειναι η μαρκα και κατα συνεπεια η τιμη της τροφης..... Υπαρχουν οι εμπορικες τροφες που κανουν 1-3 € το κιλο και υπαρχουν και οι εξιδεικευμενες εισαγωμενες με τιμες 10-15€ το κιλο...... Το χασμα ειναι τεραστιο..... Το ιδιο συμβαινει και με τις κονσερβες..... Υπαρχει κονσερβα 80 γρ με 1€ και κονσερβα 250 γρ με 0,8€.....Τι κανεις;;;;;;Γενικα επικρατει η αντληψη οτι η ξηρα τροφη ειναι πιο επικινδυνη οσο αφορα τα υποπτα και κακης ποιοτητας συστατικα αφου κανεις δεν ξερει τι πραγματικα ειναι αυτο το καφε γαριδακι που βλεπει.....Το ιδιο βεβαια ισχυει και για την κονσερβα οπου το εξωτικο μενου παπια με πουρε λαχανικων μπορει να ειναι οτιδηποτε......Γενικα ολα ειναι λοττο..... Εγω κανω μια μιξη ακριβης και φθηνης ξηρας τροφης και ταιζω 5 μερες τη βδομαδα, ενω κονσερβα (οχι μους) με ολοκληρα κομματια κρεας ταιζω 2 φορες τη βδομαδα.....
φατε εναν ειδικο που δεν ξερει να ξεχωριζει αρσενικο απο θυληκο γατι!
Mmmmmmm απο γάτες και γατάκια εχω και γω να διηγηθώ πολλά, μα μου φαίνεται αν αρχίσουμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ.... αρκεί να πώ ότι 18χρονη σαν ήμουν και κτύπησε το γατακι μου το πήρα στο κρατικό νοσοκομείο και εκεί άκουσα φωνές και στριγκιές απο γιαγιάδες και παπούδες γιατί χρειαζόντανε να βγάλουμε ακτινογραφίες..... μετά απο αρκετές εβδομάδες θεραπείας και περιποίησης, μου έγινε πιστός φύλακας.... αν ακουγε οτι εκλαιγα γινότανε θηρίο, με επερνε απο τα ρούχα και με εκρυβε κατω απο τραπέζια η κρεβάτια και αλοίμονο σ οποιο πλησίαζε..... τσικίτα τη λεγανε και ακόμα έχω φωτογραφίες με το σπασμένο ποδι της στο γύψο. Ειναι αξιολάτρευτα τα γατάκια. Είναι κουκλάκι να το χαίρεσαι και να το αγαπάς και αυτό θα στο ανταποδίδει πάντοτε. Τώρα για τα φαγητά μιλάει η νεολαία.....
τσικίτα τη λεγανε και ακόμα έχω φωτογραφίες να υποθεσω οτι εκεινη την περιοδο τρωγατε πολλες μπανανες.....??:D:D:D:D:D:D
Οχι φίλε μου διαβάζαμε μικρούς ήρωες απλά
δεν πιστευω να σε πειραξε η πλακα μου πανιτσα μας...?αν ναι τη παιρνω πισω(την πλακα...οχι την τσικιτα...):p:p:p:p:p
ελα τώρα γιατί να με πειράξει....... μαλλο το ευχαριστήθηκα που βρήκες έστω και κάτι για να σχολιάσεις..... φίλοι είμαστε για πάντα φίλοι.......
ε φίλοι είμαστε για πάντα φίλοι.......ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ...ειδικα τωρα που θα γνωριστουμε και απο κοντα....θα ειναι σουπερ!!!!!αναρωτιεμαι,αν εχεις χωρο για κατι αλπινο κορυς που εχω παρκαρισμενα σε ενα ενυδρειακι μου......:rolleyes:
μμμμμ αλπίνο κόρρυς;;;;;;; μμμμμμ μου έχει χαρίσει η ξαδέλφη μου 6 μιά γιαγιά οπως την αποκαλούμε 6 χρονών με τα παιδιά της και τα εγγονάκια της.Θα μας πουν οι ειδικόί άν στο 300 μπορώ ακόμα να βάλω και άλλα αν σκεφτουμεν ότι τώρα εχω 14 σύνολο.... αν το επιτρέπουν οι ειδικοί πολύ ευχαρίστως να τα φέρω φυσικά έχω το 75άρι που δεν έβαλα κορρυς..... ευχαριστώ πάντως για τη προσφορά καλοσύνη σου....
σημερα πηγα τη μικρη στον κτηνιατρο.την ψεκασε για τους ψυλλους και της εδωσε χαπακι για τα ενδοπαρασιτα.
γυριζοντας πισω απο το απογευμα και μετα ειδα οτι εβγαζε συνεχεια ψοφιους ψυλλους...:eek: ποσες μερες θα παρει μεχρι να καθαρισει τελειως??ξερει κανεις??:smt100
ρωταω για να μην την αφηνω μεχρι τοτε να ανεβαινει σε κρεβατια κτλ
ρωταω για να μην την αφηνω μεχρι τοτε να ανεβαινει σε κρεβατια κτλγιατι μετα θα την αφηνεις......?μπλιαχ.......ξεκινα απο τωρα τις εξαγωγες τριχας.......:confused:....;);)
Θα την χαϊδεύεις που θα την χαϊδεύεις. Πάρε το ειδικό γαντάκι. Και θα της αρέσει σαν μασάζ και θα μαζεύει όλη την τρίχα (αυτό φυσικά όχι για τους ψύλλους. αυτούς τους έβγαζα με το χεράκι μου στην αρχή και μετά απλά δεν είχε)
τι γαντακι ειναι αυτο??μαλλον η δικια σου ειχε λιγους ψυλλους ;) εγω για να'μαι σιγουρη(επειδη ζουσε και στο δρομο) την πηγα για ψεκασμο :D
@klaz:η αληθεια ειναι οτι αν ειναι πλεον καθαρη και εμβολιασμενη δε θα'χα προβλημα να την ανεβαζω πανω ;)
τι γαντακι ειναι αυτο??
Υπάρχουν πολλά..σε κάποιο pet shop θα σου πούν. η μία πλευρά στο εσωτερικό της παλάμης είναι με μπιλάκια ή σαν μικρά χτενάκια...τους αρέσει πολύ και μαζεύει και τις τρίχες που είναι να πέσουν πριν πέσουν....αλλά και μετά ακόμα και από καναπέ.
@klaz:η αληθεια ειναι οτι αν ειναι πλεον καθαρη και εμβολιασμενη δε θα'χα προβλημα να την ανεβαζω πανω ;)
εγώ κοιμόμουν με τρεις.:p:p:p
και μερικες καινουργιες φωτο....:D
http://i42.photobucket.com/albums/e323/rosylady/cheeky1.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e323/rosylady/cheeky2.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e323/rosylady/cheeky3.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e323/rosylady/cheeky4.jpg
Να ξέρεις ότι οι γάτες την κοιλιά τους την γυρνούν έτσι μόνο στην μαμά τους...:p
Μπράβο σου για την ασφάλεια που την κάνεις να νιώθει.
Να ξέρεις ότι οι γάτες την κοιλιά τους την γυρνούν έτσι μόνο στην μαμά τους...:p
Μπράβο σου για την ασφάλεια που την κάνεις να νιώθει.
σοβαρα??κοιμαται μερικες φορες ετσι...συχνα ομως οι γατουλες δεν καθονται ετσι για να τους χαιδεψεις την κοιλιτσα?
παντως εχει πλακα γιατι κανει σαν μωρο..οταν δε με βλεπει νιαουριζει και ψαχνει ολο το σπιτι.μολις με δει,ερχεται βολευεται πανω μου και πεφτει ξερη...
Καλημέρα Μάριελ και να σου ζήσει το πανέμορφο γατάκι σου!!!!!!!
1ον. Όταν κάνεις αποψύλλωση καλό είναι να φοράς γάντια και να μην υπερβαίνεις τη συνιστώμενη δοσολογία. Το καλύτερο σκεύασμα της αγοράς είναι το Frontline. Αφήνεις να στεγνώσει και μετά χτενίζεις το γατάκι σου προσεκτικά. Ύστερα από 2 ημέρες μπορείς και να πλύνεις αν θέλεις. Φυσικά για τους ψύλλους θα χρειαστεί να αφαιρέσεις και μερικούς με το χέρι. Προσοχή! να είσαι σίγουρη ότι το γατί είναι καθαρό για να μη σου περάσει ψύλλους σε κουβέρτες κλπ.
2ον. Συνήθως τα περισσότερα γατιά δεν εκθέτουν την κοιλιά τους, παρά μόνο όταν σου έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.
3ον. Καλό θα είναι να δέσεις σε σκοινί ένα μανταλάκι, για να παίζεις με το μικρό σου γατάκι.
4ον. Προσοχή σε μπλούζες και λοιπά συναφή είδη. Έμας τα δικά μας, μας έχουν καταστρέψει μερικές.
5ον. Μάθε το από μικρό σωστά (μην το κακομάθεις) γιατί όταν μεγαλώσει θα είναι πια δύσκολο να το επαναφέρεις στον ίσιο δρόμο...
6ον. Από τροφές πάμπολλες. Εμείς χρησιμοποιούμε Pro Plan 7Kg προς 35 ευρώ.
Για όποια άλλη πληροφορία στείλε π.μ ή πάρε τηλ., ή τα λέμε στο σύλλογο.
σοβαρα??κοιμαται μερικες φορες ετσι...συχνα ομως οι γατουλες δεν καθονται ετσι για να τους χαιδεψεις την κοιλιτσα?
τα σκυλάκια ναι....οι γατούλες αν δεν νιώθουν μαζί σου απόλυτη ασφάλεια :smt018
@klaz:η αληθεια ειναι οτι δε θα'χα προβλημα να την ανεβαζω πανω ;)μμμμμμ...ενδιαφερον ακουγεται.......:oops::oops::oops::oops::oops::oop s::oops::smt047:smt047:smt047:D
η αληθεια ειναι οτι μαλλον την εχω καλομαθει ηδη...
πρεπει να'ναι συνεχεια αγκαλια αλλιως αρχιζει και κλαιει...:o
την αποψυλλωση την εκανε ο κτηνιατρος.το συγκεκριμενο φαρμακο θα το χρησιμοποιω μια φορα το μηνα.τη μερα του ψεκασματος εβλεπα να πεφτουν συνεχεις ψοφιοι ψυλλοι,μετα απο τοτε δεν εχω ξαναδει κανεναν...ελπιζω να μην κρυβεται απλως...
ηδη οταν παει να παιξει ψιλογρατζουναει και δαγκωνει,οποτε μαλλον πρεπει να της βρω παιχνιδια...συνηθως ποια τους αρεσουν??
εχει βεβαια ηδη μαθει να σκαρφαλωνει πανω μας οποτε καθομαστε καπου...
απο χτες την ανεβασα και στο κρεβατι.περιττο να πω οτι ενω παλια μολις ξυπναγε κι εμεις κοιμομασταν αρχιζε το κλαμα,σημερα απλα καθοταν στο κρεβατι και χαζευε γυρω!!!
μαλλον πρεπει να της βρω παιχνιδια...συνηθως ποια τους αρεσουν??
εχει βεβαια ηδη μαθει να σκαρφαλωνει πανω μας οποτε καθομαστε καπου...
απο χτες την ανεβασα και στο κρεβατι.πυπαρχουν,κατι μικρα πανινα ποντικακια,με κουδουνακι,που τις κανει να τρελλαινονται στο παιχνιδι....μπορεις ομως να φτιαξεις και μονη σου με ενα κομματι σπαγγο,και να προσαρμοσεις κατι που θα την ελκυει στο τελος του σπαγγου.....και δευτερον ειναι η γνωμη μου ειναι να μην την μαθαινεις να ανεβαινει στο κρεβατι σου για πολλους λογους με βασικο αυτον της υγιεινης......
παθαίνει πλάκα και με μπαλάκι του πινγκ-πονγκ.....και από τον θόρυβο που κάνει αλλά και επειδή δεν μπορεί να το μαγκώσει με τίποτα.....:p :p :p
Ενα κουκλακι ειναι... Τι ομορφο γατακι..;)
είναι τέλειο!!! Να τη μάθεις στη ξηρά τροφή όπου να είναι πολύ καλής ποιότητας. Ρίξε μια ματιά στα συστατικά της κονσέρβας και της περιεκτικότητάς της σε αυτά και σε μια ξηρά τροφή καλής ποιότητας (proplan, hill's,...) που θα βρείς σε pet και θα καταλάβεις τη διαφορά. Mία καλή τροφή και πιο φτηνή υπάρχει στα carefur της εταιρίας purina η one!
Nα τη προσέχεις και να είστε πολύ καιρό μαζί....
:smt023
σας ευχαριστω πολυ:D !!
της αγορασα χτες τη eucanuba,αν κι ειναι λιγο πανακριβη.της εδωσα σημερα και μετα απο προσπαθεια αρχισε να τρωει ;)
dimitris21
22-05-06, 08:12
της αγορασα χτες τη eucanuba
Αν όχι το νούμερο 1 σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα.:smt023:smt038
αν κι ειναι λιγο πανακριβη
Αυτό είναι υπό συζήτηση. Σύγκρινε την προτεινόμενη ημερήσια ποσότητα με άλλες τροφές και θα καταλάβεις.
εχοντας την εδω και ενα περιπου μηνα,πρεπει να πω οτι ενω εχει μεγαλωσει(και ζωηρεψει :smt100 )αρκετα,φαινεται οτι μερικες συνηθειες δεν ξεχνιουνται ευκολα :D :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-sleepy1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-sleepy2.jpg
Καλημέρα Μάριελ!
Θέλω να μου κάνεις μια μεγάλη χάρη: Να της βγάλεις το λουράκι με το καμπανάκι από το λαιμό. Θα παρατηρήσεις και εσύ η ίδια ότι με τον καιρό δε θα της αρέσει. Άσε που είναι και επικίνδυνο.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Λοιπόν Μάριελ το γατί είναι απίστευτα όμορφο!!!!!!
Ακου και αυτό: για να κοιμάται έτσι με την κοιλιά της εκτεθειμένη σημαίνει ότι αισθάνεται ασφάλεια πλέον!!
Περιμένω να την γνωρίσω ( και στα δικά μου ) .....
σας ευχαριστω!
Θέλω να μου κάνεις μια μεγάλη χάρη: Να της βγάλεις το λουράκι με το καμπανάκι από το λαιμό. Θα παρατηρήσεις και εσύ η ίδια ότι με τον καιρό δε θα της αρέσει. Άσε που είναι και επικίνδυνο.
γιατι ειναι επικινδυνο?στην αρχη την ενοχλουσε λιγο αλλα τωρα φαινεται οτι το εχει συνηθισει...τα απλα λουρακια χωρις καμπανακι ενοχλουν?
ποπο ειναι μεγαλο θεμα με τα μικρα γατια αυτη την εποχη παντου βρησκεις μικρα χαμενα ....
πριν κανα 2 μηνες ειχε βρει μια φιλη μου
ειχε παει το σκυλο τηε βολτα και καποα στιγμη φευγει το σκυλι και μπααινει μεσα σε κατι κακτους και τησ φερνει ενα γατι που το χε στο στομα
βεβαια το σκυλι ηταν μητερα πριν λιγο καιρο για αυτο μπορει να λυτουργησε ετσι το ετικτο
μετα τρεχαμε και δε φταναμε με τον μικρο corto malteze αλλα τελικα δεν αντεξε ηταν πολυ μικρο και αδυναμο ηταν πολυ θλυβερο για μας να το χασουμε αλλα αυτα υπαρχουν στη φυση ...
και γενικα κυκλοφορουν πολλα μικρα στους δρομους και ειναι λιγο θλιβερο
μηπως πρεπει να γινεται κατι απο το ΔΗΜΟ
μπραβω χερομαι για το γατι που βρηκες εσωσες μια ζωουλα ;);) ΜΠΡΑΒΩ
ποπο τί όμορφοοοοοοοοοοοοοο!!! :p
σας ευχαριστω!
γιατι ειναι επικινδυνο?στην αρχη την ενοχλουσε λιγο αλλα τωρα φαινεται οτι το εχει συνηθισει...τα απλα λουρακια χωρις καμπανακι ενοχλουν?
Ο ήχος από το καμπανάκι είναι ενοχλητικός για το γατάκι. Το λουράκι είναι επικίνδυνο γιατί παίζοντας μπορεί να πιαστεί κάπου, με απρόβλεπτες συνέπειες...
...αλλα παλι αν επιμενεις να της βαλεις λουρακι...βαλε λουρακι με ρευμα,και δωσε μου το χειριστηριο......θα μοιαζει μονιμα σαν να ειδε κατι και τρομαξε...........:D :D :D ΥΓ.επειδη θα υπαρξουν κλασσικα παρεξηγημενοι,που δεν τους αρεσει και τοσο το μηκος του χιουμορ μου..παρακαλω να κρατησουν σειρα προτεραιοτητος.
εκ της διευθυνσεως του χιουμορ κορνερ.:D
και φυσικα επανερχομαι με νεες φωτο...:D :D
μαλλον το γατακι εμοιασε στη μαμα του(γκουχου,γκουχου)και εχει χειριστες σχεσεις με την καθαριοτητα του σπιτιου...γι'αυτο οταν καποιος(που δεν ειμαι εγω βεβαια) προσπαθει να βαλει ταξη στο σπιτι,του βαζει εμποδια....:cool:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-cleaning2.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-cleaning1.jpg
Υ.Γ.για το λουρακι...παρατηρησα τη συμπεριφορα της και δεν προσεξα να την ενοχλει ο ηχος απο το κουδουνακι,ουτε να προσπαθει να το βγαλει(δαγκωνοντας το κτλ).εν τω μεταξυ το'χω ξελασκαρει αρκετα ωστε σε περιπτωση κινδυνου να μπορει να αφαιρεθει αμεσως.λετε παρ'ολα αυτα να'χει ακομα προβλημα??
εκτος απο αισθητικους λογους το'χω και για λογους εντοπισμου,καθως εχει το ταλεντο να μου κρυβεται στα πιο απιθανα μερη και πολλες φορες εχει τυχει να σφηνωσει και να χρειαστει να επεμβω εγω για να βγει απο εκει.το καλο λοιπον με το κουδουνακι ειναι οτι ακουγοντας το βρισκω που ειναι.
οι γατες, σε αντιθεση με τους σκυλους εχουν την ταση να τριβονται οπουδηποτε και να χωνονται και μεσα σε κλαδιά. τα κλαδια μπαινουν κατω απο το λουρακι και ξαφνικα η γατα βρισκεται κρεμασμενη απο το λαιμό.
αμα το λουρακι ειναι χαλαρο, ειναι ακομα πιο ευκολο να συμβει αυτό.
αφου δεν βγαινει εξω, τι το θες το λουρακι.. (και αμα αρχισει και βγαινει.. δεν το θες...)
;)
xexe απιθενες φωτογραφιες !:p
:D :D :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-cheeky-sleep1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-cheeky-sleep2.jpg
καλα πολη ωραια η πρωτη φωτογραφια-+10 φοβηθηκε κατι ? :wink:
χεχε πετυχες την φαση ε?;)
Χα,χα,χα αυτό δεν είναι γατί, είναι άνθρωπος. :)
...κοίτα που θα συμπαθήσω τις γάτες τελικά...!
εγω να δεις που τις αντιπαθουσα τρομερα πως τις συμπαθησα τωρα(και μαλλον τη δικια μου την εχω κακομαθει λιγακι....:rolleyes: )
ιδου μια φωτο σημερα μετα την επισκεψη στον κτηνιατρο και τον εμβολιασμο της :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-red-hood.jpg
....αυτά είναι....
κουκλάκι :)
Για να δούμε όταν μεγαλώσει θα είναι το ίδιο γλυκιά?!
Carebean pirate
27-06-06, 13:11
wow...,:smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
πολυ 'ομορφο το γατάκι σου...:p :p :p
Είναι αγόρι ή κορίτσι:confused: όνομα δεν έχει:confused:
Πρόσεξε όταν μεγαλώσει και αλλάξει τρίχωμα να μην φαεις καμοια τρίχα καταλάθος και να....:smt092:smt009 :smt108 :smt092:smt009 :smt108 :smt092 :smt009 :smt108
Αμα έχεις γατί στο σπίτι, τρίχες θα φας οπωσδήποτε!!! Είναι απλά θέμα χρόνου! Το μεγαλύτερο μαρτύριο είναι το καλοκαίρι που χάνουν πολλές...
Κάθε μέρα σκούπα! Οταν όμως βλέπεις αυτό το μουτράκι λές... χαλάλι και οι τρίχες...
Οταν όμως βλέπεις αυτό το μουτράκι λές... χαλάλι και οι τρίχες...οχι,οχι...λες χαλαλι σου ντανιλο αγορι :smt025:smt025:smt025:smt025:smt025μου........
Carebean pirate
27-06-06, 21:25
ναι,ναι αλλά ω μη γένητο συμβει κάτι την περίοδο που είναι έγκυος η κοπέλα:confused: :( :( :( :confused: :confused: :confused: :( :( :( :confused:
Πρεπει να είστε πάρα μα πάρα πολύ προσεχτικοι...-+5
:smt056 :smt056 :smt056 :smt056
Χ.Χ.
dimitris21
27-06-06, 22:02
ναι,ναι αλλά ω μη γένητο συμβει κάτι την περίοδο που είναι έγκυος η κοπέλα:confused: :( :( :( :confused: :confused: :confused: :( :( :( :confused:
Πρεπει να είστε πάρα μα πάρα πολύ προσεχτικοι...-+5
:smt056 :smt056 :smt056 :smt056
Χ.Χ.
Αυτές τις ανακρίβειες λένε στον κόσμο και τον τρομάζουν.
Σαν τι να πάθει δηλαδή?
Αυτός που σου είπε για την επικινδυνότητα από τις γάτες μήπως σου είπε και πόσες περισσότερες φορές πιο επικίνδυνα είναι τα λαχανικά για την ιδία ακριβώς αρρώστια?
αυτη η αρρωστια δεν μεταφερετε με την τριχα! αλλα με τα ''αποριμματα της γατας και δεν μεταδιδετε σε γυνεκαις αλλα σε νεαρα κοριτσακια
Και μιας και πιάσαμε τα ιατρικά, ας είναι τουλάχιστον η ενημέρωσή μας σωστή ;)
Τοξοπλάσμωση
Η τοξοπλάσμωση είναι ασθένεια που προκαλείται από κάποιο παράσιτο που βρίσκεται συχνά στα άψητα κρέατα και στα περιττώματα της γάτας.
Εάν η έγκυος προσβληθεί από τοξοπλάσμωση τους πρώτους 3 μήνες της εγκυμοσύνης μπορεί να προκληθεί βλάβη στον εγκέφαλο του εμβρύου, υδροκέφαλος, επιληψία ή πρόβλημα στα μάτια και στα αυτιά του.
Πιστεύεται πως μία στις τρεις ή τέσσερες γυναίκες έχει προσβληθεί από τοξοπλάσμωση κάποια στιγμή στη ζωή της και έχει αποκτήσει ανοσία. Η εξέταση αίματος μπορεί να το αποδείξει. Σημαντικό ποσοστό γυναικών στην Ελλάδα έχει κίνδυνο να νοσήσει, εάν εκτίθεται στη μόλυνση.
Εάν η έγκυος δεν έχει ανοσία στην τοξοπλάσμωση, θα πρέπει να τρώει μόνο καλοψημένο κρέας και ν’ αποφεύγει οποιαδήποτε επαφή με γάτες και ιδιαίτερα νεαρές. Η προφύλαξη αυτή επιβάλλεται, γιατί η περιποίηση και το χάϊδεμα της γάτας μπορεί να μολύνει την έγκυο, καθώς, όταν η γάτα είναι μολυσμένη, απεκκρίνει με τα κόπρανά της ωοκύστεις, οι οποίες είναι δυνατό να διατηρηθούν στο περιβάλλον μέχρι ένα χρόνο και να ενεργοποιηθούν μόλις βρεθούν σε κατάλληλες συνθήκες υγρασίας. Εάν η ίδια η έγκυος έχει στο σπίτι της γάτα πρέπει να της κάνει κτηνιατρικό έλεγχο για τοξοπλάσμωση, να την απομονώσει από άλλες γάτες, να την ταϊζει «ξηρά τροφή» και να μην αδειάζει η ίδια το κουτί με τις ακαθαρσίες.
Είναι όμως δυνατό, η έγκυος να μολυνθεί από ωοκύστεις που έχουν ωριμάσει ακόμα και σκαλίζοντας τον κήπο της ή τρώγοντας λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί αρκετά.
Πηγή: www.specialeducation.gr (http://www.specialeducation.gr)
Με απλά λόγια, η τοξοπλάσμωση είναι κάτι που μπορείς να το περάσεις κάποια στιγμή (χωρίς καν να το συνειδητοποιήσεις) και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσεις αντισώματα. Είναι ας πούμε κάτι σαν τις παιδικές αρρώστιες. Την περνάς και μετά έχεις αντισώματα. Ακόμη και αν δεν την έχεις περάσει όμως, φαίνεται στις εξετάσεις ρουτίνας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης (αλλά και πριν την εγκυμοσύνη).
Ενδιαφέρον έχουν επίσης τα παρακάτω:
Η τοξοπλάσμωση είναι μια σχετικά συχνή λοίμωξη με πρωτόζωα (προσβάλλει περίπου το 25% των γυναικών), η οποία δεν είναι επικίνδυνη και μεταδίδεται στον άνθρωπο από κατοικίδια ζώα, κυρίως γάτες, αλλά και από μισοψημένο κρέας. Στη χώρα μας, το ποσοστό των οροθετικών γυναικών (όσων, δηλαδή, έχουν αντισώματα για την τοξοπλάσμωση) είναι 50 με 60% περίπου. Στη Γαλλία, όπου συνηθίζουν να τρώνε το φιλέτο τους μισοψημένο, το ποσοστό ανεβαίνει στο 90%, ενώ στην Αγγλία φτάνει μόνο στο 20 με 30%.
Πηγή: health.in.gr
το'χα διαβασει κι εγω αυτο σχετικα προσφατα ψαχνοντας,μιας κι εγω ειχα ψιλοφοβηθει(ηξερα μια κυρια που ειχε γεννησει παιδι με διανοητικα προβληματα λογω τοξοπλασματος...)
παντως οντως πεφτει πολυ παραπληροφορηση δυστυχως...:(
Στο ψυγείο και μάλιστα σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο σαν αυτό που βάζουμε τις ελιές..... Δεν θα "πάρει τις μυρωδιές των φαγητών που υπάρχουν στο ψυγείο σου αλλά την επομένη μέρα θα πρέπει να φαγωθεί. Τρίτη μέρα δύσκολα θα φαγωθεί απο το γατάκι σου. Να προσπαθήσεις να του μάθεις να τρώει κροκέτα. Και πιο σωστή διατροφή θα έχει και καλύτερα κόπρανα και πιο λαμπερό και καθαρό θα είναι το τρίχωμά του και να δείς τα συστατικά που περιέχουν οι κονσέρβες.......!!!!!!!! Τότε και μόνο τότε θα καταλάβεις τη διαφορά.
Όσο για τα χαπάκια και τα εμβόλια, ο κτινίατρός σου ξέρει καλύτερα τι πρέπει να γίνει. Οι άνθρωποι το έχουν σπουδάσει και θα σε κατευθύνουν σωστά. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον κτηνίατρο που θα βλέπει το γατάκι σου.
Σε κανα μήνα να ξέρεις ότι θα αρχίσει να εξερευνεί το σπίτι σου. Το δωμάτιό του θα το ξεσκονίσει.
Να προσέξεις τους μονομάχους σου.
Να προσπαθήσεις να του μάθεις να τρώει κροκέτα. Και πιο σωστή διατροφή θα έχει και καλύτερα κόπρανα και πιο λαμπερό και καθαρό θα είναι το τρίχωμά του και να δείς τα συστατικά που περιέχουν οι κονσέρβες.......!!!!!!!! Τότε και μόνο τότε θα καταλάβεις τη διαφορά.
.
οντως τωρα τρωει ξηρη τροφη χωρις κανενα προβλημα,και δε με κουρασε και καθολου για ν'αλλαξει διατροφη ;)
και για να μην ξεχνιομαστε,και μερικες καινουργιες φωτο...:D :D
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-new1.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-new2.jpg
εδω μας εχει παρει και τις δυο ο υπνος...φαινεται κι απ'το μισοκλειστο ματι της Τσικι...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-new6.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-new7.jpg
...και για οσους δεν καταλαβαν,εδω με ξεμαλλιαζει...:smt102
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-e323-rosylady-new8.jpg
πως μεγαλωσε ! και ομορφηνε!:p τωρα ειναι σε ηλικια που του αρεσουν πολυ τα παιχνιδια σωστα? ;)
εδω μας εχει παρει και τις δυο ο υπνος...φαινεται κι απ'το μισοκλειστο ματι της Τσικι...
Δεν την λένε πια Κλειώ?
ομορφη η τσικιτα... το λυκοσκυλακι σου.....:rolleyes: να σου ζησει....:smt033
ξεχασα να το πω..λιγες μερες αφου τη βρηκαμε της αλλαξαμε το ονομα σε Τσικι(το οποιο πλεον μετα απο 2 σχεδον μηνες εχει μαθει και ακουει :D )
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.