Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Γεννα labido


petros
10-05-06, 14:52
Γεια σας.
Πριν 4 ημερες ειδα 2 μικρα ψαρακια περιπου 1 cm .Ειναι labido yellow.
Επειδη ειναι αδυνατον να τα πιασω και να τα μεταφερω σε αλλο ενυδρειο , μπορω να κανω κατι ωστε να τα βοηθησω να επιζησουν???
Απο οτι παρατηρησα τρωνε τροφη(φυλλαρακια) απο αυτη που ταιζω και τα μεγαλα ψαρια.
Ευχαριστω

gangrel
10-05-06, 16:12
Φιλε Πετρο πριν 1,5 μηνα ειχα γεννα labido και προλαβα τη μαμα με 7-8 μωρα στο στομα. Την εβαλα μονη στη γεννηστρα και ολα καλα. Μετα απο 5 μερες προσεξα οτι και στο μεγαλο ενυδριο υπηρχαν 2 μωρα που ομως ουτε προσπαθησα να πιασω (ηδη μου ειχε βγει το λαδι να πιασω τη μαμα!). Τα μωρα αυτα τη βγαλαν 3-4 εβδομαδες ωσπου δεν χωρουσαν πια στις τρυπουλες και εγιναν μεζεδακια.
Θα σου προτεινα να δοκιμασεις με καμια παγιδα αν και θα ειναι δυσκολο πιστευω (υπαρχει σχετικο αρθρο στο forum http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=4812 και http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=9540&highlight=%F0%E1%E3%E9%E4%E1 διαβασε το ολο εχει καλες ιδεες).
Ισως καποιο αλλο μελος να εχει καλυτερη ιδεα. Παντως αν δε τα βγαλεις μην εχεις πολλες ελπιδες και απογοητευτεις...

Takis
10-05-06, 17:20
Όταν τα δικά μου γεννούν και δεν υπάρχουν άλλα μικρά μέσα στο ενυδρείο, όλο και επιβιώνουν μερικά. Αν έχεις πολλές πέτρες με διαφορετικής χωρητικότητας τρύπες το πιο πιθανό είναι να επιβιώσουν.
Για να τα πιάσεις το θεωρώ πολύ δύσκολο.

george
10-05-06, 21:46
Όταν τα δικά μου γεννούν και δεν υπάρχουν άλλα μικρά μέσα στο ενυδρείο, όλο και επιβιώνουν μερικά. Αν έχεις πολλές πέτρες με διαφορετικής χωρητικότητας τρύπες το πιο πιθανό είναι να επιβιώσουν.
Για να τα πιάσεις το θεωρώ πολύ δύσκολο.

Συμφωνώ απόλυτα Τάκη !
Tα δικά μου γεννάνε συνέχεια και είναι αδύνατον να τα πιάσω για να τα βγάλω.
Επιβιώνουν αρκετά και όταν μεγαλώνουν μπορείς να τα πιάσεις πιο εύκολα !

passenger
11-05-06, 08:18
Εγώ πάντως χτες το απόγευμα προσπάθησα να πιάσω τα δύο μικρά Labidos μου και έγινε χαμός. Άνω κάτω το ενυδρείο και τα άτιμα τα μικρά να μην μου κάθοντε με τίποτα. Ελπίζω να καταφέρουν να επιβιώσουν, αλλιώς ... ας πρόσεχαν ;).

petros
11-05-06, 10:22
Ευχαριστω για τις απαντησης σας.
Επειδη ειναι σχεδον αδυνατον να τα πιασω, θα τα αφησω μεσα και οτι γινει...
Το ενυδρειο εχει αρκετες σπηλιες , οποτε ελπιζω για το καλυτερο...

GEORGIOS
11-05-06, 10:33
Δεν ξέρω τι ενυδρεία έχεις ,πόσα ψάρια και πέτρες αλλά αν μπορέσεις να βγάλεις τα ψάρια τα υπόλοιπα να τα βάλεις σε ενα κουβά προσωρινά για 5/10 λεπτά και να βγάλεις και τις πέτρες νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείς.Βεβαια αν μπορείς να κάνεις όλο αυτό το σκηνικό χωρίς να πάθεις αλλη ζημιά.

γαυρος
11-05-06, 17:44
πριν αρκετα χρονια που ειχα την ιδια συστολη, τα αφηνω η τα χωριζω,
ο μεγας δασκαλος του γενους, (θελω ποσοστα τακη), μου ειχε πει την εξης φοβερη φραση !!!:idea::idea:

ασε ρε γαβρε την φυση να κανει την δουλεια της !!! :confused::confused:
(σωστα δασκαλε?) εγω αναρωτηθηκα τι ηθελε να πει ο ποιητης...εεε σορυ ο δασκαλος!!! :D

εκτοτε δεν τα ξαναπειραξα, με αποτελεσμα σε μερικους μηνες που πηγα να καθαρισω το ενυδρειο,
να μετρησω πανω απο 120 ψαρια, διαφορετικου μεγεθους και φυσικα ηλικιας.
κεντρικη ιδεα!!

παραπομπη στην φραση αυτη.
ασε τη φυση να κανει αυτο που ξερει...
στην αρχη θα σου φανει λιγο καννιβαλιστικό αλλα μετα θα διαπιστωσεις οτι ετσι πρεπει να γινει !!

Takis
11-05-06, 18:42
Δυστυχως, δεν υπαρχουν ευκολες και καλες λυσεις σε αυτες τις περιπτωσεις.
Μια λυση ειναι να πιανεις την θηλυκια πριν βγαλει τα μικρα και να την βαλεις σε αλλο ενυδρειο. Αυτο ακουγεται αλλα δεν ειναι παντα τοσο ευκολο.
Η αλλη λυση ειναι να τα αφηνεις μεσα στο κυριο ενυδρειο και οτι γλυτωσει. Με αυτη την δευτερη λυση βρεθηκα καποτε να κανω το ενυδρειο ανω κατω γιατι τα μικρα εγιναν σιγα σιγα τοσα πολλα που επρεπε να βγουν οποσδηποτε τα πιο πολλα. Αρα, αργα ή γρηγορα δεν το γλυτωνεις το βασανο, αλλα τουλαχιστον δεν χρειαζεται να το κανεις και τοσο συχνα.

petros
12-05-06, 10:45
Σιγουρα η φυση ξερει καλυτερα απο εμας..
Οποτε τα αφηνω μεσα και σας ενημερωνω για την εξελιξη τους.
Ευχαριστω