Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μειωμένη ροή σε ΕΗΕΙΜ 2213

Strahos
03-05-06, 17:26
Καλησπέρα, τις τελευταίες μέρες παρατήρησα σημαντική μείωση της ροής του 2213 μου, αρχικά πίστεψα οτί θέλει καθάρισμα, για να μην τα πολυλογώ καθάρισα το φίλτρο, τις σωλήνες, άνοιξα και την προπελίτσα έβγαλα τα εξαρτηματάκια όπως δείχνουν οι οδηγίες και τα καθάρισα κι αυτά. Η ροή βελτιώθηκε όμως δεν έχει καμία σχέση με το τσουνάμι που έκανε όταν πρωτοδούλευε. τι μπορεί να φταίει? μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω?

Ιορδάνης
03-05-06, 17:44
Ηλία καλησπέρα είδες μήπως έχει ακόμα εγκλοβισμένο αέρα μέσα στο φίλτρο;Και αν οι ταχυσύνδεσμοι δεν χάνουν;
Φιλικά Ιορδάνης.
Υ.Γ. Όταν το έκλεισες το κάνιστρό σου είχε μέσα νερό ή ήταν τελείως άδειο;

klaz
03-05-06, 17:46
Ηλία καλησπέρα είδες μήπως έχει ακόμα εγκλοβισμένο αέρα μέσα στο φίλτρο;Και αν οι ταχυσύνδεσμοι δεν χάνουν;
Φιλικά Ιορδάνης.
Υ.Γ. Όταν το έκλεισες το κάνιστρό σου είχε μέσα νερό ή ήταν τελείως άδειο;............................................ .................:(:confused::confused::(:confused ::confused::confused::(

γαυρος
03-05-06, 17:57
μηπως. λεω μηπως,
εχεις βαλει πολλα υλικα στα δοχεια μεσα με αποτελεσμα να φρεναρει το νερο? :confused:

Ιορδάνης
03-05-06, 18:00
Μήπως είναι αυτό που ρώτησε ο Γαύρος;Μήπως έχεις πολλά υλικά μέσα ή είναι πολύ "πατικομένα" με αποτέλεσμα το πέρασμα του νερού να γίνεται με δυσκολία;
Φιλικά Ιορδάνης.

Strahos
03-05-06, 18:04
Φιλικά Ιορδάνης.
Υ.Γ. Όταν το έκλεισες το κάνιστρό σου είχε μέσα νερό ή ήταν τελείως άδειο;
φρόντισα να μην έχει καθόλου αέρα οπότε δεν είναι αυτό, επίσης ούτε οι συνδέσεις χάνουν

μηπως. λεω μηπως,
εχεις βαλει πολλα υλικα στα δοχεια μεσα με αποτελεσμα να φρεναρει το νερο?

είχα βάλει πρόσφατα ριτίνη σε τούλι κάπως στριμωχτά και νόμιζα αρχικά οτι αυτό φταίει, όμως την έβγαλα, καθάρισα το φίλτρο και τα υλικά είναι όπως ήταν από την αρχή κι όμως η ροή είναι μειωμένη,
μήπως έχασε την δύμανή του το μοτέρ?

Ιορδάνης
03-05-06, 18:07
Ρε μήπως σου τσακίζει καμία σωλήνα ή δεν είναι πλήρως ανοικτές οι βάνες σου και καθόμαστε τόση ώρα και το συζητάμε λέω εγώ τώρα;:D :D :D

Strahos
03-05-06, 18:20
Ρε μήπως σου τσακίζει καμία σωλήνα ή δεν είναι πλήρως ανοικτές οι βάνες σου και καθόμαστε τόση ώρα και το συζητάμε λέω εγώ τώρα;:D :D :D
όχι ρε Ιορδάνη είπαμε όχι κι έτσι :smt033 , εδώ αναγκάστηκα να βγάλω τις προπέλες δεν θα έψαχνα πρώτα τα εξωτερικά, δεν ξέρω τι γίνεται, τι να πω, ελπίζω να μην είναι τίποτα μονιμο και ψάχνομαι με εγγυήσεις :smt100

Liolios
03-05-06, 23:58
Σωληνώσεις και βάνες τσέκαρες; Μήπως έχουν πιάσει "πράγμα" και θέλουν καθάρισμα;

GFON
04-05-06, 12:39
Και εγ το ειχα παθει αυτο , και παιδευομουν 2 μερες να βρω τι φταιει....

Αφου τελικως τα εβγαλα ολα και τα καθαρισα αφησα τελευταιες τις σωληνες απο τις οποιες προερχονταν και το προβλημα.

Ειχαν την μπιχλα της αρκουδας, την οποια ανακαλυψα οταν τις καθαρισα με ενα καλωδιο σε ολο το μηκος τους... με το ματι εξωτερικα φαινοταν καθαρες.

Επομενως καθαρισε τις σωληνες ή μηπως το μπλε σφουγγαρι εχει πολυ βρωμα.

Strahos
04-05-06, 15:20
Σωληνώσεις και βάνες τσέκαρες; Μήπως έχουν πιάσει "πράγμα" και θέλουν καθάρισμα;

Επομενως καθαρισε τις σωληνες ή μηπως το μπλε σφουγγαρι εχει πολυ βρωμα.

τσέκαρα είχαν πολύ βρώμα και τις καθάρισα, βελτιώθηκε αλλά όχι όπως ήταν αρχικά:(

Strahos
16-05-06, 15:54
λοιπόν η αιτία και η λύση βρέθηκε, έβγαλα όλα τα κομμάτια σωλήνας και έδεσα με σπάγγο ένα κομμάτι διπλωμένης σακούλας έτσι ώστε να χωράει σφηνωτά μέσα στις σωλήνες, με βοήθεια τρεχούμενου νερού (στη μπανιέρα) πέρασα την μία άκρη του σπάγγου μέσα από κάθε σωλήνα και τραβούσα ώστε να περάσει η σακούλα (σφηνωτά όπως είπα) και να καθαρίσει τα εσωτερικά τοιχώματα... βγήκε ΠΟΛΥ ΜΠΙΧΛΑ!!! δεν του φαινότανε.

τώρα έχω πάλι λίγο πρόβλημα με το τσουνάμι που είχα αρχικά:D :cool:

liquid
16-05-06, 18:38
Έχει παρατηρηθεί οτι οι πράσινοι σωλήνες πιάνουν γρηγορότερα βρωμιά και τελευταία οι κατασκευαστές προτιμούν τους καφέ σωλήνες. Οπότε αν παρατηρήσεις οτι σου βρωμίζουν συχνά δοκίμασε να τους αντικαταστήσεις. Εγώ τους καφέ που έχω τους καθάρισα μετά από 6 μήνες και δεν έβγαλα και πολύ πράγμα..

Επίσης την επόμενη φορά που θα τους καθαρίσεις χρησιμοποίησε αντι για σακκούλα υαλοβάμβακα. Θα γίνουν τζάμι.

Strahos
17-05-06, 08:43
δεν έχω ακούσει γι'αυτούς τους καφέ, θα το κοιτάξω.
πάντως όσο για το καθάρισμα και με τη σακούλα πέτυχε, έγιναν και έτσι τζάμι :)