Επιστροφή στο Forum : Χρώμα φυτών
Σε φυτά που έχω βάλει τελευταία στο ενυδρείο (cuba-glososigma) έχω δει μεγάλη διαφορά στο χρώμα τους.Οταν τα πήρα ήταν ανοιχτό πράσινο ενώ τώρα είναι σκούρο πρασινο.Ακόμη τα φύλα τους τώρα είναι πιο μικρά όπως και τα μεσογονάτια στο γλοσόστιγμα (για το κουβα δεν είμαι σίγουρος αφου έτσι κι αλλιως είναι πολύ μικρά). Φωτισμός στα 400 λιτρα 4x36w.Καμιά ιδέα;
4 Χ 36 watt σε 400 λιτρα φυτεμενο ειδικα με cuba και gloso ειναι λιγα.
Θα ελεγα το λιγοτερο 200 watt.(και βαλε..)
Ετσι ακριβως...
Χρειαζεσαι φως...!
...επειδη και εμενα με ενδιαφερει ακριβως αυτο το θεμα,με συνολικα 144w,δηλαδη τα ιδια βατ,και σχεδον τα ιδια λιτρα,τι ελπιδες εχουμε σε φυτεμενο..?μονο φυτα low,οπως βαλισνεριες και ανουμπιες...?:confused: :rolleyes: το λεω γιατι διαθετω το juwel rio 400,και εχω βαλει δευτερο μανισιο συστημα λαμπων της εταιρειας,και ετσι εφτασα στα συνολικα παραπανω βατ......
Αν πας μονο για low φυτα το .25 watt/λιτρο ειναι καλα.Αν ομως πας για κατι ποιο απαιτητικο τοτε τουλαχιστον .5 - .7 watt/λιτρο.Εγω σε 160 λιτρα καθαρο νερο με στρωμενο χαλι απο cuba εχω 4 Χ 36 και 1 Χ 54 =198 watt, δηλαδη 1,25 watt/λιτρο.
Oπότε πάει για άλλη μια 36w πίσω που μπαίνει εύκολα και ίσως άλλη μια μπροστά γιατί εδώ είναι λίγο πρόβλημα.
....υπάρχουν και οι Τ5, δεν το κοιτάτε μήπως σας ενδιαφέρει. :smt001 (ίσως στην μέση, ανάμεσα από τα δύο σετάκια με τις λάμπες)
Aπο χθες μπήκε άλλη μια μπροστά και σύντομα θα μπει άλλη μια πίσω.Σύνολο θα είναι 6χ36w.Για παραπάνω δεν υπάρχει χώρος
Aπο χθες μπήκε άλλη μια μπροστά και σύντομα θα μπει άλλη μια πίσω.Σύνολο θα είναι 6χ36w.Για παραπάνω δεν υπάρχει χώροςεγω χρονικα θα τις εβαζα αναποδα...δηλ να αναψεις πρωτα την πισω,και μετα οταν βαλεις την μπροστα..και σιγα-σιγα(λιγες ωρες)μην κανει η αλγη παρτακι.......:rolleyes:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.