Επιστροφή στο Forum : Corys & Cuba
Υπαρχει περιπτωση να πιασει το hemianthus callitrichoides "cuba" στο 100αρι μου με 4 corys 1 σκαλαρι 4 ramirezi kai 2 plecos?Γιατι ολο και πιο ανακατεμενο το βλεπω το χαλικι μου το πρωι και τα ψαρια να κοιταν τα "cuba" αναποδα.Αντε ξαναφυτεμα και αντε παλι τα ιδια μετα απο 1-2 μερες.Any advices?:confused:
Καλησπέρα με τα κόρυς δύσκολα να έχεις κούμπα και την απάντηση την έχεις ήδη μπροστά σου αφού έχουν την τάση να σκαλίζουν το έδαφος.
Φιλικά Ιορδάνης.
Δεν νομιζω οτι τα cories εχουν τη δυναμη να πειραξουν την cuba.
Αντιθετως οι πλεκοστομοι εχουν..
μαλλον δεν υπαρχει γιατρεια,και εγω το ιδιο προβλημα εχω
μεχρι που το μισοπλακωσα με ξυλο,με χαλικι
τιποτα.
Ισως με διχτυ?
αν είναι μεγάλο το κομμάτι δέσε το σε μία πετρούλα μικρή και λεπτή με ψιλή πετονιά και θάψ'το μέσα στο χαλίκι ίσα ίσα να βγαίνει το κούμπα μέχρι να βγάλει ρίζες που θα "πιάσουν" το χαλίκι. αν είναι μικρά κομμάτια άφησε τα να επιπλέουν αν γίνεται μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά ώστε να κάνεις το πρώτο. πάντως είναι δύσκολο να πιάσει κούμπα όταν έχεις οποιαδήποτε βυθόψαρα. έχω το ίδιο πρόβλημα.
να υποθέσω οτι έχεις χαλίκι λάβας (ακόμα πιο δύσκολο)
να υποθέσω οτι έχεις χαλίκι λάβας (ακόμα πιο δύσκολο)
Δεν ξερω αν ειναι λαβας.Η σακουλα γραφει Aquarium soil της Europet και ειναι ψιλο.Για κοσκινισμενο ποταμισιο μου φαινεται
Να τι κάνω εγώ.
Η πρώτη περίπτωση (οδοντογλ.) είναι πιο απλή, αλλά την κάνω σε ενυδρείο χωρίς ψάρια.
Στην δική σου νομίζω ότι ένα μικρό πλαστικό ζωνάκι, με κομμένη την άκρη, είναι ότι πρέπει. Φυσικά μπορείς να βάλεις και περισσότερα αν δεν είσαι σίγουρος.
Μετά τα πιέζεις μέχρι να κρατάει τελείως κάτω το φυτό.
Το δεύτερο είναι ακίνδυνο για τα corys.
Αυτό το πρόβλημα είχα και εγώ με τα corys και ένα μεγάλο ancistrus οπότε τα έβγαλα και έβαλα στη θέση τους γαρίδες
Να τι κάνω εγώ.
Η πρώτη περίπτωση (οδοντογλ.) είναι πιο απλή, αλλά την κάνω σε ενυδρείο χωρίς ψάρια.
Στην δική σου νομίζω ότι ένα μικρό πλαστικό ζωνάκι, με κομμένη την άκρη, είναι ότι πρέπει.
Κατατοπιστικοτατη η φωτογραφια.Θα το δοκιμασω με κατι λιγοτερο επικινδυνο για τα ψαρια απο την οδοντογλυφιδα.Thanks!!!
Αυτό το πρόβλημα είχα και εγώ με τα corys και ένα μεγάλο ancistrus οπότε τα έβγαλα και έβαλα στη θέση τους γαρίδες
Καλη και αυτη η λυση με μονο μειονεκτημα το οτι δε μ'αρεσει να αποχωριζομαι ψαρια που εχω καιρο, αν και καποια στιγμη θα χρειαστει να το κανω.Θα δω αν πετυχω τιποτα με τη λυση του Juan ειδαλλως :( :( :( ...βλεπω τα corys σε κανα pet shop σε ενυδρειο 30Χ30Χ40 μαζι με αλλα 30 ψαρια...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.