Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Led

peritzan
30-04-06, 16:06
Καλησπερα σας.Λογω περιορισμενου χωρου στο καπακι του ενυδρειου μου,Καρφουρ 80Χ30Χ40, 1Χ18W σκεφτηκα εαν αντι για λαμπες (για φυτα) μπορω να χρησιμοποιησω Led σαν αυτα:
http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=4194381
Εαν ναι τοτε:
1)Τι χρωμα? (κοκκινο,μπλε,ασπρο,αλλο?)
2)Ποσα?

Επισης (ασχετο?) η θερμοκολλα ειναι καταλληλη για χρηση σε ενυδρειο?
Οχι για την κατασκευη του αλλα για μικροκολληματα αντικειμενων μεσα σε αυτο.
Ευχαριστω

halvas69
30-04-06, 16:30
1) Όχι.
Υπάρχουν ειδικά leds πολύ υψηλής απόδοσης αλλά βγάζουν πολλή θερμοκρασία και είναι και πανάκριβα.

2) Ούτε.
Για οτιδήποτε μπαίνει στο νερό του ενυδρείου σου....μονο σιλικόνη 100%

andreasp
01-05-06, 01:50
1) Όχι.
Για οτιδήποτε μπαίνει στο νερό του ενυδρείου σου....μονο σιλικόνη 100%

Γιατί οχι? Λιωμένο πλαστικό ειναι.

george
01-05-06, 08:51
Γιατί με την θερμοκρασία από τις λάμπες λιώνει.
Έτσι έκανα και εγώ και μετά ψάρευα κάτι λάμπες (cold cathode) που είχα κολλήσει με θερμόκολλα στο καπάκι ... μέσα από το ενυδρείο !!!

andreasp
01-05-06, 10:06
Γιατί με την θερμοκρασία από τις λάμπες λιώνει.
Έτσι έκανα και εγώ και μετά ψάρευα κάτι λάμπες μέσα από το ενυδρείο !!!
Δεν νομιζω οτι εννοει κατι τετοιο, οτε μιλαει για λαμπες ο halvas.
Γενικα λεει οτι δεν κανει να βαλεις στο ενυδρειο, και ρωταω γιατι. Δεν νομιζω οτι ειναι τοξικο για τα ψαρια. Ειναι λιωμενο πλαστικο.

halvas69
01-05-06, 11:16
Ακριβώς επειδή δεν είναι τίποτα σίγουρο πάμε από την πεπατημένη....100% σιλικόνη.
Δεν είναι θέμα νεωτερισμού ή ευκολίας, αλλά ασφάλειας.
Πχ Το θερμοπλαστικό στικ έχει ελάχιστη ελαστικότητα και πολύ μικρότερη δυνατότητα συγκόλλησης σε σχέση με την σιλικόνη.

peritzan
01-05-06, 20:38
Τελικα,αν οντως ειναι πλαστικο που λειωνει,και οχι ραβδοι σιλικονης οπως αναφερονται "εμπορικα",μαλλον κανει.
Ηθελα να κολλησω κατι στη μεση του ενυδρειου,αδειαζεις πχ το μισο νερο,κολλας,στεγνωνει σε 5-10 λεπτα,γεμιζεις και ετοιμος.

halvas69
01-05-06, 22:36
Aν σου πει κάποιος που γνωρίζει 100% ότι δεν είναι τοξικό τότε κάντο.
Αν δεν ...... τότε γιατί να το ρισκάρεις ?

nekcharis
02-05-06, 11:08
Από προσωπική εμπειρία, δεν κάνει η θερμοκόλλα γιατί αργά ή γρήγορα θα ξεραθεί και θα σου πετάξει ό,τι κόλλησες. Δεν είναι αδιάβροχη, οπότε θα ξεράσει αρά ή γρήγορα και θα ψαρεύεις ό,τι κόλλησες.;)

netblues
02-05-06, 12:18
Η θερμοκολλα εχει μικρη αντοχή σε συστολές -διαστολές και γιαυτό και ξεκολλάει. Και σε τοιχο αν κολησεις καλωδια με το που θα αλλαξει η εποχή θα τα βρείς στο πατωμα.
Περα απο αυτό ομως δεν εχει καποιο προβλημα τοξικοτητας.
Τιν εχω χρησιμοποιησει για να κολλησω πετρες πανω σε "δυστροπα" ξυλα που δεν βουλιαζαν καθως και στην αδιαβροχοποίηση ηλκετρονικων αισθητήρων που πρεπει να ειναι μεσα στο νερό.