Επιστροφή στο Forum : Παρουσίαση 60lit
Γεια σας και Χρόνια Πολλά.. Είχα δείξει το ενυδρειάκι μου πριν πολύ καιρό στην ενότητα των αρχαρίων. Σκέφτηκα ότι μετά από 9 μήνες λειτουργίας καιρός ήταν να γίνει η παρουσίασή του εδώ με περισσότερες λεπτομέρειες.
Δεκτά οποιαδήποτε σχόλια, ευχαριστώ.
Φιλτράρισμα: Εσωτερικό φίλτρο της JUWEL, με κυκλοφορητή 280l/h και χώρο υλικών 1 λίτρο.
Φωτισμός (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/Licht.htm): Μια λάμπα daylight 435 mm - 15 W.
Θερμοστάτης: JUWEL 50W
Ψάρια (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/koinoniko.htm#Κατάλληλα ψάρια για το κοινωνικό ενυδρείο): 4 Danio rerio frankei, 1 ζευγάρι Xiphophorus maculates, 1 Goldleopard balloon moly, 1 θηλυκό Poecilia reticulate , 3 Otocinclus affinis , 1 Gyrinocheilus aymonieri 4cm (σύντομα θα μεταφερθεί σε 300λιτρο )
Γαρίδες: 2 Caridina Japonica
Φυτά (http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fyta/Fyta.htm): 12 Hygrophila polysperma , 2 Anubias barteri , 3 Anubias berteri nana , 1 Microsorium pteropus
Λίπανση: Tropiflora της Waterlife.
Παροχή DIΥCO2 με φιάλη 2 λίτρων και με χρήση του αντιδραστηρίου της SERA .Το αντιδραστήριο γεμίζει το πρωί με 100ml co2 και γύρω στις 3 που τελειώνει με άλλα 100ml . Το σωληνάκι τοποθετείτε εύκολα από το άνοιγμα στο πίσω μέρος του καπακιού μέσα σ’αυτό και γεμίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με ένα κούνημα της μπουκάλας. Τον υπόλοιπο χρόνο είναι εκτός.
Υπόστρωμα: 2 cm TetraPlant CompleteSubstrate ,4 cm χαλίκι 4-5mm
Διακόσμηση: Ρίζα mopani ,πέτρα DIY (φελιζόλ , σιλικόνη, άμμο ποταμίσια)
Αλλαγές νερού: 30% μια φορά την εβδομάδα.
Συνθήκες: PH=7 ,GH=περίπου 15 dτ ον Δεκέμβριο και περίπου 9 d τον Απρίλιο ,KH= περίπου 6 d
NO2=0mg/l , NO3 <10 mg/l αμέσως μετά την αλλαγή νερού και περίπου 12,5 mg/l πριν την νέα αλλαγή νερού
PO4=περίπου 1mg/l
Παρατήρηση: Η διαφορά στα GH, οφείλεται στο ότι ,περίπου από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο που ξαναγεμίζουν οι υπόγειες πηγές με τις βροχές και τα χιόνια, το νερό γίνεται μαλακότερο.
Ωραιοτατο το ενυδρειο σου..
Το μονο πραγμα που δεν μου καθησε καλα, ηταν αυτη η DIY πετρουλα...
Πολυ χοντροκομμενη μου κανει.. ασε που σχηματικα.. μου παει και αλλου:smt101 :smt101
[quote=sonia
Το μονο πραγμα που δεν μου καθησε καλα, ηταν αυτη η DIY πετρουλα...
Πολυ χοντροκομμενη μου κανει.. ασε που σχηματικα.. μου παει και αλλου:smt101 :smt101[/quote]τς,τς...ντροπη σονια μου.....:smt086+-7+-7+-7+-7:smt077:smt025
τς,τς...ντροπη σονια μου.....:smt086+-7+-7+-7+-7:smt077:smt025
Βρε συ θειουλη μου.. μα που πηγε το μυαλο σου ? Να υποψιαστω οτι πηγε παλι στο πονηρο ??? Ε? Ε?
Βρε συ θειουλη μου.. μα που πηγε το μυαλο σου ? Να υποψιαστω οτι πηγε παλι στο πονηρο ??? Ε? Ε?ειπαμε θειος...δεν ειμαι και παππους....:rolleyes::rolleyes:..και στο φιναλε σονια μου,την πετρα(του σκανδαλου)δεν την εβαλα εγω ετσι...........μηπως μονο εγω δεν την ειδα πονηρα...??λεμε τωρα:D
ειπαμε θειος...δεν ειμαι και παππους....:rolleyes::rolleyes:..και στο φιναλε σονια μου,την πετρα(του σκανδαλου)δεν την εβαλα εγω ετσι...........μηπως μονο εγω δεν την ειδα πονηρα...??λεμε τωρα:D
Εγω δεν την ειδα πονηρα οπως εσυ θειουλη... αλλα βρομερα..:smt087 :smt087
¶ξιος φίλε μου άξιος.
Και εμένα η πέτρα δεν μου αρέσει αλλά δεν την βλέπω πονηρά και το σύνολο κατά τα άλλα είναι πολύ καλό.
Μπράβο Πάνο! Έχεις κάνει πολύ δουλειά και φαίνεται.
Σχόλια:
1. Η πέτρα όντως θέλει λίγο "φτιάξιμο". Ίσως αν την "έντυνες" με λίγη java moss;
2. Οι δύο πίσω γωνίες θέλουν κάποιο φυτό, πέτρα ή ρίζα για να καλύψει τον εξοπλισμό που φαίνεται. Βέβαια είναι ακόμα στην αρχή το ενυδρείο και τα φυτά θα πυκνώσουν. Όσο περνάει ο καιρός θα ομορφαίνει.
Γειά σου Πάνο και μπράβο σου
Ομορφο το ενυδρείο σου
Τώρα για την πέτρα......ξέρεις ;)
Οσο για την διαμόρφωση θα προτιμούσα τα φυτά να υπάρχουν περισσότερο στις άκρες παρά στην μέση.
Να! όπως εδώ....
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Parousiaseis/parTof.htm
Σίγουρα μπορείς να το κάνεις καλύτερο
και σίγουρα θα γινει καλύτερο.
:)
Μπράβο Πάνο πολύ καλή η δουλειά σου.
Θα συμφωνήσω με τον lasal οτι καλύτερο θα ήταν να κάλυπτες τις άκρες,όπως κάτι σωληνώσεις που φαίνονται.
Ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις σας. Όπως όλοι ξέρουμε το παν είναι να βάζουμε στόχους και να προσπαθούμε. Όντως μια java moss θα ομόρφυνε την πέτρα και θα την κάλυπτε .Περισσότερα φυτά στις άκρες θα μπουν σίγουρα (παρ’ όλο που είναι λίγο δύσκολο να βάλω χέρι λόγο μεγέθους του ενυδρείου αλλά θα προσπαθήσω ) .Πιστεύω ότι όταν με τον καιρό μεγαλώσουν και αυτά θα ομορφύνει .Μην ξεχνάμε ότι και τα ψάρια θέλουν το χώρο τους.
Να ρωτήσω κάτι; Η java moss θα μπορέσει με τον καιρό να καλύψει όλη την πέτρα ή θα πιαστεί μόνο στο πάνω μέρος;
melitropos
29-04-06, 22:40
emena moy aresei:smt047
fyto einai....opoy thelei tha katsei....exe elpides omws:D
Η java moss θα μπορέσει με τον καιρό να καλύψει όλη την πέτρα ή θα πιαστεί μόνο στο πάνω μέρος;
Την δένεις/πιάνεις (για παράδειγμα με λεπτή πετονιά ή κλωστή) με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύψει την πέτρα. Αν δεν φτάνει (μικρή ποσότητα), με τον καιρό θα την καλύψει... έστω και με την "βοήθειά" σου. ;)
φίλε Πάνο, το ενυδρείο σου είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη υπέροχο για το μεγεθός του.Εγώ έχω ενα ολόιδιο ενυδρείο και επειδή είμαι αρχάριος μόλις είδα το δικό σου εντυπωσιάστικα(εντυπωσιάστηκαν ομως και πολλοί που δεν είναι αρχάριοι).Αρχίζω και εγώ να το φυτεύω σιγά σιγά αλλά είμαι σε πολύ πρώιμο στάδιο.ελπίζω να το κάνω κάπως έτσι κάποια στιγμή.Δέν έχω πάρει co2 και δεν ξέρω αν είναι τοσο βασικό για απλά ευκολα φυτά. τι λές?? και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.
Ειλικρινά πανέμορφο.
Οσον αφορά την πέτρα τώρα δεν μπορώ να απαντήσω εγώ.
Το έχουν κάνει άλλωστε οι ειδικοί.
Και πάλι μπράβο!!!
Όμορφο … αλλά νομίζω ότι η επιλογή των φυτών θα σε παιδέψει πολύ στην συνέχεια … ποιο κοντά φυτά θα ήταν καλύτερη επιλογή πιστεύω …
φίλε Πάνο, το ενυδρείο σου είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη υπέροχο για το μεγεθός του.Εγώ έχω ενα ολόιδιο ενυδρείο και επειδή είμαι αρχάριος μόλις είδα το δικό σου εντυπωσιάστικα(εντυπωσιάστηκαν ομως και πολλοί που δεν είναι αρχάριοι).Αρχίζω και εγώ να το φυτεύω σιγά σιγά αλλά είμαι σε πολύ πρώιμο στάδιο.ελπίζω να το κάνω κάπως έτσι κάποια στιγμή.Δέν έχω πάρει co2 και δεν ξέρω αν είναι τοσο βασικό για απλά ευκολα φυτά. τι λές?? και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.
Giorgos27 θα δεις ότι με τον καιρό σιγά σιγά θα ομορφαίνει και το δικό σου. Θέλει να έχεις υπομονή ,όρεξη και φυσικά διάβασμα. Όσο αφορά το CO2 πιστεύω ότι και φυτά ψηλών απαιτήσεων να μην έχεις χρειάζεται. Εγώ στην αρχή ξεκίνησα χωρίς και τα φυτά δεν μεγάλωναν .¶λλα σάπιζαν σε άλλα κιτρίνιζαν τα φύλλα και πέταξα αρκετά μπορώ να σου πω στην αρχή .Μετά το CO2 είδα διαφορά.
Και προπάντων θα σε συμβούλευα με την πολύ μικρή μου εμπειρία μην απελπίζεσαι με τις αναποδιές και να προχωράς.
Με τα 'φυτά στις άκρες' που σκεπτόσουν, έκανες τίποτα ;
Υπάρχει καμία φωτογραφία πρόσφατη να δούμε τι έγινε δύο μήνες μετά ;
Αν και αρχή, είναι πολύ ωραίο το ενυδρειάκι σου. :smt023 καθώς και η παρουσίαση- περιγραφή του.
Πολύ καλό ενυδρείο αλλά με μια παρατήρηση. Τα φυτά μου φάνηκαν λίγο μονότονα. Μπορείς να βάλεις κάτι σαν cabomba ή ceratoplylum για αντίθεση. Να συμφωνήσω και με του άλλους για την πέτρα που είναι σαν αυτό που ενοούσε η sonia:rolleyes: . Έτσι για να μην τα ρίχνουμε όλα στον klaz.
Με τα 'φυτά στις άκρες' που σκεπτόσουν, έκανες τίποτα ;
Υπάρχει καμία φωτογραφία πρόσφατη να δούμε τι έγινε δύο μήνες μετά ;
Αν και αρχή, είναι πολύ ωραίο το ενυδρειάκι σου. :smt023 καθώς και η παρουσίαση- περιγραφή του.
Μετά από δύο μήνες Juan έγιναν οι εξής αλλαγές.
α) Τοποθέτηση java moss στην πέτρα (πάει πολύ καλά)
β)Στις 2 άκρες τοποθέτησα κλαράκια από Limnophila sessiliflora και Limnophila aquatica (έχω κόψει κάποιες κορυφές που μεγάλωσαν πολύ και τις ξαναφύτευα σε άλλα σημεία)
γ) Το ζευγάρι Xiphophorusmaculates ,το θηλυκό Poecilia reticulate ,το Gyrinocheilus aymonieri τα δώρισα. Οι γαρίδες έγιναν 3 ,τα Danio rerio frankei έγιναν 3 (το άλλο κάποια στιγμή που ήταν το καπάκι ανοιχτό πήδηξε έξω και το βρήκα μετά από πολλές μέρες πίσω από τη βάση) . Έβαλα τώρα 8 Paracheirodon innesi .
... (πάει πολύ καλά)
όλο δείχνει να πηγαίνει πολύ καλά. ..κάλυψες και τις περιοχές που ήθελες.
Επειδή θα αρχίσει να γίνεται πιο πυκνό, να προσέχεις πότε το φως δεν θα αρκεί και να κλαδέυεις αλύπητα :D
Ίσως να αρχίσεις να σκέφτεσαι (μετα τις διακοπές) να βάλεις λίγο παραπάνω φως αφού σου αρέσουν τα φυτεμένα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.