Επιστροφή στο Forum : Αναλογία νερού δικτύου & Α.Ο
Υπάρχει κάποιο site το οποίο να δίνει την αναλογία ανάμιξης νερού δικτύου και αντίστ. όσμωσης για ετοιμασία νερού στο επιθυμητό ph ?
Ναι υπαρχει.
http://www.aquarix.com/en/haerte.asp
Εγω θα ηθελα να θιξω ενα αλλο ζητημα, επι τη ευκαιρια.
Σε μια συζητηση με θεμα την μη οικολογικη φυση της διαδικασιας της Α/Ο λογω της σπαταλης νερου. το νερο που βγαινει και εχουμε για πεταμα, ή το ποτιζουμε για να μην παει εντελως χαμενο. Ειναι καθαρο? ή επικυνδινο για ψαρια?
Αν ειναι καθαρο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτο και να αναμιξουμε ωστε να παρουμε το επιθυμητο αποτελεσμα σκληροτητας.
Υπάρχει κάποιο site το οποίο να δίνει την αναλογία ανάμιξης νερού δικτύου και αντίστ. όσμωσης για ετοιμασία νερού στο επιθυμητό ph ? Δεν μπορείς να υπολογίσεις το επιθυμητό ph αλλα μόνον την επιθυμιτή σκληρότητα ΚΗ
Εγω θα ηθελα να θιξω ενα αλλο ζητημα, επι τη ευκαιρια.
Σε μια συζητηση με θεμα την μη οικολογικη φυση της διαδικασιας της Α/Ο λογω της σπαταλης νερου. το νερο που βγαινει και εχουμε για πεταμα, ή το ποτιζουμε για να μην παει εντελως χαμενο. Ειναι καθαρο? ή επικυνδινο για ψαρια?
Αν ειναι καθαρο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτο και να αναμιξουμε ωστε να παρουμε το επιθυμητο αποτελεσμα σκληροτητας. Ετοιμάζω προσεχώς κατασκευή για την χρησιμοποίηση του καθαρού και super σκληρού νερού για το καζανάκι.
Ναι μεν ειναι καθαρό γιατι περνάει απο το προφίλτρο και τον άνθρακα όμως ειναι υπερβολικά σκληρό για να βρείς φορμουλα
για να το ανακατέψεις με το ήδη υπάρχον καθαρό νερό που ειναι απαλλαγμένο απο τα άλατα.
Μια μέτρηση με TDSmeter μπορείς να πεισθείς.
Εγώ πάλι ειμαι περίεργος να μάθω τι το κάνουν οι υπόλοιποι με το νερό που περισσεύει...... το εκμεταλεύεται κανείς?
ΥΓ.
Και εδώ ενα λινκ με περισσότερους υπολογισμούς
http://www.dennerle.com/Osmoseberechnung.asp
Εγώ πάλι ειμαι περίεργος να μάθω τι το κάνουν οι υπόλοιποι με το νερό που περισσεύει...... το εκμεταλεύεται κανείς?
μαλλον,οχι,φοβαμαι να το χρησιμοποιησω για τα ζωοτοκα μου.....αν και το σκεφτομαι.....:rolleyes:
εγω το χρησιμοποιω για τισ Ταγκανικα που εχω και το ανακατευω με βρυσης για τα ζωοτοκα και τις αμερικανες.... Αμαρτια ειναι....Η ΑΟ μου εχει και μια λειτουργια για καθαρισμο των μεμβρανων..... Ξερει κανεις τι ακριβως κανει;;;;
Μάγγος Θωμάς
17-04-06, 19:18
Ξερει κανεις τι ακριβως κανει;;;;
Έχει ένα διακοπτάκη επάνω στον περιοριστή ροής ??? Αν ναι, ξεπλένει την μεβράνη αφήνοντας να περάσει το προφιλτραρισμένο νερό με ταχύτητα απο την μεβράνη ξεπλένοντας την .........
Ποτίζω τις γλάστρες μου. :p
Ποτίζω τις γλάστρες μου. :p
Δεν ειναι και το καλυτερο για τις γλαστρες αυτο το νερο βεβαια λογω της μεγαλης σκληροτητας του.
Εκει που δεν δημιουργει προβλημα ειναι ο κηπος.
Δεν ειναι και το καλυτερο για τις γλαστρες αυτο το νερο βεβαια λογω της μεγαλης σκληροτητας του.
Εκει που δεν δημιουργει προβλημα ειναι ο κηπος. H βρύση μου εχει KH=12, το wastewater της Α.Ο. εχει ΚΗ=16~17.
Η διαφορά δεν είναι "τεράστια".
Το wastewater της Α.Ο. το αναμιγνύω με το νερό που "βγάζω" από το δισκοενυδρείο κατά τις αλλαγές νερού. Μια-δυο φορές που μέτρησα, το "τελικό προϊόν" είχε ΚΗ=13~14. Επίσης, αυτό το "τελικό προϊόν" είναι πλούσιο σε νιτρικά, ψαροκοπριές και άλλα "λιπάσματα".
Στο τέλος δλδ, αντί για νερό με ΚΗ=12 (βρύση) ποτίζω με νερό ΚΗ=14 (με νιτρικά κλπ). Σιγά τη διαφορά... :D
Το χρησιμοποιώ σχεδόν εξολοκλήρου (πετάω ελάχιστο) για τις κιχλίδες Κεντρικής Αμερικής, αφού το "μαλακώσω" λίγο με νερό της βρύσης.
Η διαφορά δεν είναι "τεράστια".
Στο τέλος δλδ, αντί για νερό με ΚΗ=12 (βρύση) ποτίζω με νερό ΚΗ=14 (με νιτρικά κλπ). Σιγά τη διαφορά... :D
Αν σκεφτεις οτι το νερο της βρυσης ειναι ηδη πολυ σκληρο για τις γλαστρες, θα καταλαβεις τι εννοω.
Τα πιο πολλα φυτα θελουν νερο με χαμηλο ρΗ. Αυτο φαινεται και απο τα αλατα που πιανουν οι γλαστρες στο πανω μερος μετα απο καιρο. Αρα δεν ειναι οτι καλυτερο νερο με ακομα πιο μεγαλη σκληροτητα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.