PDA

Επιστροφή στο Forum : επιλογη ψυγειου


Πανικος Σωτηριου
15-04-06, 15:02
γεια σαςεχω λειτουργηση το πρωτο μου θαλασσινο εδω και τρεις μηνεςαλλα δεν εχω ψυγειο .τωρα που η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 20 βαθμουςη θερμοκρασια του ενυδρειου ειναι 27 λογω των μηχανηματων και των φωτηστικων.το καλοκαιρι που η εξωτερικη θερμοκρασια θα ειναι 40 βαθμους τιθα γινη με το ενυδρειο.το ενυδρειο μου ειναι 2500 λιτρα .μονο με ψαριαμεχρι πια θερμοκρασια αντεχουν τα ψαριακαι πιες ειναι οι εισηγησεις σας για πιον ειδος ψυγειου να αγορασωπιαν μαρκα και απο που εαν γνωριζετε μαγαζια on line.σας ευχαριστω περιμενω απαντησεις εισηγησεις

accnt
16-04-06, 07:20
Τον Χειμώνα μπορείς να έχεις μια θερμοκρασία γύρω στους 25-26 C και το καλοκαίρι 26- 27. Τα ψάρια δεν θα πάθουν τίποτα μέχρι και 28C.
Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να συνδέσεις στα φώτα σου και ένα ρυθμιστή θερμοκρασίας, έτσι ώστε στις πολύ θερμές μέρες ή αν για κάποιο λόγο σταματήσει να δουλεύει το ψυκτικό, να σβήσουν τα φώτα.
Εγώ έχω το Titan της Aqua medic και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μπορείς να το δεις εδώ (http://www.aqua-medic.de/seawater/en/8/Titan/). Από αυτά σε βλέπω για το μεγάλο της εταιρίας το titan 4000. Πρέπει να προσέξεις τον συνδυασμό των λίτρων του ενυδρείου σου, αλλά και την ικανότητα πτώσης της θερμοκρασίας, που στον πίνακα έχει από 5 έως 10C.
Επίσης υπάρχει και το eco cooler (http://www.deltecaquariumsolutions.com/coolers_2.php) της Deltec, το οποίο όμως δεν το έχει δοκιμάσει κανείς που να ξέρω. Βέβαια στα ξένα forum έχει καλές κριτικές. Η δε μέθοδος που χρησιμοποιεί για να ψύχει το νερό είναι εντελώς διαφορετική και γι΄ αυτό έχει τόσο μικρή κατανάλωση. Το μειονέκτημα είναι ότι δημιουργεί αρκετή υγρασία στο χώρο και για αυτό επιβάλλεται να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο. Όχι βέβαια ότι αυτό δεν ισχύει και για τα άλλα ψυκτικά, αλλά για άλλους λόγους, όπως μεγάλη θερμοκρασία και θόρυβος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
H Deltec έχει και κανονικά ψυκτικά. Δες εδώ (http://www.deltecaquariumsolutions.com/coolers_1.php).
Όλα μπορείς να τα βρεις στο aquaristic.net και αν δεν τα έχει σαν προϊόντα στον κατάλογο, στέλνεις mail και σου απαντά.

Tricky
16-04-06, 09:30
Τον Χειμώνα μπορείς να έχεις μια θερμοκρασία γύρω στους 25-26 C [FONT=Verdana]και το καλοκαίρι 26- 27. Τα ψάρια δεν θα πάθουν τίποτα μέχρι και 28

Γιαννη , μεχρι 28 βαθμους μονο αντεχουν τα ψαρια ? Ρωταω γιατι ειχα την εντυπωση οτι αντεχουν λιγο παραπανω ...για τα ασπονδυλα/κοραλια ξερω οτι ειναι πιο ευαισθητα ...

accnt
17-04-06, 08:05
Το ότι αντέχουν και λίγο παραπάνω δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε παραπάνω από 28C για παρατεταμένο χρόνο. Και λέω να έχουμε 27C, έτσι ώστε σε μια διακοπή του ρεύματος, να έχουμε ένα περιθώριο μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία.

Tricky
17-04-06, 08:29
φιλε Γιαννη , ρωταω γιατι με ενδιαφερει το θεμα και δεν ειναι και ασημαντο ...πανω απο 27 θα δειξει σιγουρα θερμοκρασια και το δικο μου ενυδρειο (fish only 130 λιτρα) και σιγουρα για πανω απο μια μερα ... το ψυγειο ειναι μονοδρομος ? Μιλαμε για καμμια 400 ευρω μπουγιουρτντι ... (γιατι φυσικα θα αγοραστει και για να καλυπτει το μελλον)

accnt
17-04-06, 15:14
Το ψυκτικό είναι βέβαια μονόδρομος, αλλά υπάρχουν και οι λύσεις ανεμιστήρα. Όταν είχα τους δίσκους το κρατούσα στους 28C, αλλά βέβαια είχα μεγάλη εξάτμιση. Στο θαλασσινό βέβαια αυτό είναι πρόβλημα λόγω της αυξομείωσης της αλατότητας. Αυτό λύνεται με ένα σύστημα αναπλήρωσης νερού. Θα έχεις ένα ντεπόζιτο με R.O. γεμισμένο και με μια αεραντλία να το διατηρεί. Το σύστημα ελέγχου και αναπλήρωσης (περίπου 150€), θα δίνει ρεύμα στην αντλία τροφοδοσίας μόλις η στάθμη πέσει κάτω από το όριο που έχεις θέσει.

Πανικος Σωτηριου
17-04-06, 21:28
στο ντεποζιτο με νερο ro χρειαζετε και κυκλοφορητης μαζι με την αεραντλια.και για πια μαρκα συστημα αναπληροσεως του νερου μας εισηγεισε

accnt
18-04-06, 07:59
Για την περίπτωσή σου, με τόσα πολλά λίτρα δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρεις με ανεμιστηράκια.
Για την αυτόματη αναπλήρωση εγώ χρησιμοποιώ το Aquaniveau της Aqua Medic με τους δύο αισθητήρες.

Πανικος Σωτηριου
18-04-06, 19:52
φιλε accnt σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου.αφου μπηκα στο χορο πρεπη να χορεπσω!!