Επιστροφή στο Forum : Μολυβδο γαι φυτα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
15-04-06, 13:59
Καλημερα , θελω να κανω ενα ενυδρειο με υποστρωμα απο αμμο και ακουσα οτι τα φυτα τα ''δενουμε'' με μολυβδο να βυθιζοντε.Εψαξα για αυτο το μολυβδο και εκτος του οτι δεν ειχε ιδεα αυτος που τα πουλουσε με μπερδεψε κιολας ,[μου λεει τη μολυβδο θες, για αργον,για ψαρεμα, αυτο που βαζουμε στις ζαντες].
Πηρα αυτον που ειναι για το ψαρεμα ειναι ενα κοματι μαλακο[δεν εχω φωτο να ανεβασω] και το κοβουμε κοματακια.
Τη να προσεξω να μη βγαζει τιποτα μεσα στο νερο ?
Υπαρχει κανενα τεστ να το κανω ?
Καλησπέρα αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να καλύψεις την επιφάνεια του μολύβδου με καθαρή σιλικόνη αυτή που βάζουμε για να κολλήσουμε τα ενυδρεία που είναι αντιμυκητιακή κοινώς καθαρή σιλικόνη.Αν και στο δικό μου δεν τον έχω καλύψει με τίποτα και δεν έχω κανάνε πρόβλημα απλά τον έπλυνα πολύ καλά.
Φιλικά Ιορδάνης.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
15-04-06, 21:03
Λιγο που το εψαξα το θεμα ,ακουσα οτι ο μολυβδος μπορει να προκαλεσει τερατογενεσης, βλαβες εγκεφαλες σε μικρα παιδια και στηρωση στους μεγαλους,αλλα ισως σε χρονια χρηση.
Τι εχετε να πειτε γαι αυτο ?
Βασικά εξαρτάται σε τι μορφή το συναντάμε σε τι ποσότητα και κατά πόσο έχει απορροφήσει κάποιου είδους ακτινοβολία.Σαφώς και για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι βλαβερός αλλά μέσα στο ενυδρείο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Φιλικά Ιορδάνης.
Αν και στο δικό μου δεν τον έχω καλύψει με τίποτα και δεν έχω κανάνε πρόβλημα απλά τον έπλυνα πολύ καλά.
Φιλικά Ιορδάνης.
Χμμμμμ... πειράματα χωρίς λόγο... μερικές φορές κάποιοι "ανεξήγητοι" θάνατοι δεν είναι τελικά και τόσο ανεξήγητοι... Πάντως εγώ δεν θα έπινα νερό από δοχείο που θα είχε εσωτερικά επικάλυψη μολύβδου... Ας μην ξεχνάμε οτι μερικές φορές τα αποτελέσματα στους οργανισμούς δεν είναι πάντα άμεσα...
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
15-04-06, 21:52
Εγω παντος παιδια, μολις εμαθα για τις παρενεργιες του και επειδη εχω και μωρο στο σπιτι τον πεταξα.
Τι εχει να πει και καποιος αλλος ? [μηπως δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα].
Δεν εχεις λογο να προβληματιζεσαι.
Απλα δεν τον βαζεις και τερμα. Ασε που γενικα δεν βαζουμε μεταλα στο ενυδρειο.
Δεν εχω γνωμη για τις παρενεργειες στα ενυδρεια, ξερω απο τη δουλεια μου ομως οτι παλια μονωνανε ηχητικα τα στουντιο ηχογραφησης με πλακες μολυβδου, και εδω και δεκαετιες τις εχουν βγαλει η ταχουν καταργησει ως επικινδυνα.
Στο θεμα μας, δεν υπαρχει κανενας λογος να δενουμε τα φυτα με μολυβι - αν χρειαζονται για λιγες μερες μια βοηθεια μεχρι να πιασουν ριζα, μπορουν να μεινουν μερικες μερες στην επιφανεια μεχρι να δυναμωσουν και μετα να φυτευθουν, η να δεθουν με πετονια σε μια πετρα.,
καθαρή σιλικόνη αυτή που βάζουμε για να κολλήσουμε τα ενυδρεία που είναι αντιμυκητιακή κοινώς καθαρή σιλικόνη.
Η καθαρή σιλικόνη (100% σιλικόνη) δεν είναι αντιμυκητιακή. Αν περιέχει αντιμυκητιακά, είναι ακατάλληλη για χρήση σε ενυδρεία.
Ναι ρε Γιώργο έχεις δίκιο και εγώ τώρα το παρατήρησα.Και το ξαναλέω η 100% καθαρή σιλικόνη δεν ειναι αντιμυκητιακή.
Οπότε αν καλύψεις με αυτήν το κομ'άτι του μολύβδου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Φιλικά Ιορδάνης.
Pater_Familias
05-05-06, 23:31
Χμμμμμ... πειράματα χωρίς λόγο... μερικές φορές κάποιοι "ανεξήγητοι" θάνατοι δεν είναι τελικά και τόσο ανεξήγητοι... Πάντως εγώ δεν θα έπινα νερό από δοχείο που θα είχε εσωτερικά επικάλυψη μολύβδου... Ας μην ξεχνάμε οτι μερικές φορές τα αποτελέσματα στους οργανισμούς δεν είναι πάντα άμεσα...
Οι ιστορικοί λένε πως οι Ρωμαίοι εκφυλίστηκαν εγκεφαλικά, γιατί έπιναν νερό και κρασί με κούπες από μόλυβδο!!!!!!
καλα ποιοσ σου ειπε για μολυβδο και οτνα διαβασα το τιτλο νομιζα για λιπασμα
αν ειναι απο κανα μαγαζι πεσ το μασ να μην πατησουμε:D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.