PDA

Επιστροφή στο Forum : Γινεται aquarium safe ?

Tricky
14-04-06, 12:08
Πηρα ενα φωτιστικο τετοιο για την κουζινα :

http://www.winstar-lighting.com/fixture_hc.htm

Με Τ5 λαμπα και ηλεκτρονικο ballast .

Θελω να ρωτησω εαν υπαρχει τροπος να γινει safe για ενυδρειακη χρηση ..αναφερομαι στην μονωση του τοσο στα ντουι (splashproof ή και εντελως waterproof) οσο και στον διακοπτη και σημειο ενωσης με το καλωδιο.

το μοντελο που πηρα εγω (σχεδον ιδιο με της φωτογραφιας) εχει και υποδοχη με καλωδιο ωστε να συνδεεις και αλλα ιδια φωτιστικα σε σειρα με μια μονο τροφοδοσια ρευματος.Κατα τα αλλα ειναι ιδιο με αυτο που φαινεται στη φωτο

Lsourtzo
14-04-06, 13:16
στο καλώδιο και στον διακόπτη εγώ έχω βάλει σιλικόνη με πιστόλι !!!

τώρα στα ντουί ...
εμένα είχε πλαστικό κάλυμμα από επάνω και απλά έβαλα λίγο μονωτική ... σε εσένα φαίνεται λίγο ποίο δύσκολο ...

Juan
18-04-06, 00:05
Επειδή με ενδιαφέρει μπορώ να έχω πληροφορίες από που τα πήρατε και πόσο ;
. . καμία φωτό (καπάκι) ;
Τελικά βγήκε καμία καλή ιδέα ή θα κάνουμε ότι ο lsourtzo ;..(που μου φαίνεται μια χαρά αν τα έχεις κάπου σταθερά)
Ότι αφορά τα ντουϊ είχε γίνει μια κουβέντα ...http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=9260&highlight=%ED%F4%EF%F5%E9
τώρα ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα και υπάρχουν λύσεις.
Ας μας πει κάποιος αν βρήκε άκρη.

KOKORAS
18-04-06, 00:14
Θα σου προτείνω μία λύση μόνο εάν τα χέρια σου πιάνουν λίγο από ηλεκτρολογικά. αφαιερίς τη λάμπα απο τα ντουί, σύνδέιεις καλώδια μακρύτερα όσο χρειάζεσαι από τα ντουί στη λάμπα, και μο΄νωνεις τις άκρες της λάμπας με θερμοσυστελόμενο, ή εναλακτικά με σιλικόνη. Το υπόλοιπο στέλεχος το έχεις εκτόσ ενυδρείου. Για τις συνδέσεις χρησημοποίησε κλέμες.
Επαναλαμβάνω εάν δεν πιανουν τα χέρια σου ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλικά Νίκος

Pritanis
18-04-06, 10:55
Και εγω περιπου τετοιες λαμπεσ χρησιμοποιω σε καποια απο τα ενυδρεια μου. Μονο που και οι δικες μου εχουν καπακι.... Το καλο που εχουν ειναι οτι μπορουν να συνδεθουν και μεταξυ τους (μεχρι 6 τμχ) με μια μονο παροχη ρευματος.... Υπαρχουν και σε Τ4 που δινουν ακομα περισσοτερο φως..... Οι κινεζικες κανουν απο 10-15€ τα 45 εκ. Ειναι μια χαρα ανθυγρες και δεν χρειαζονται κατι παραπανω (δεν λεω οτι ειναι και υποβρυχιες.......)