Επιστροφή στο Forum : λιγο χαζη ερωτηση....
θελω να ρωτησω,επειδη μολις εστησα τον κοντρολλερ(sms122)ποσες φυσσαλιδες πρεπει να εχω περιπου το λεπτο..? μεχρι τωρα δουλευα τη μπουκαλα περιπου με 30 το λεπτο..τωρα..?:smt107
Μια χαρα ειναι οι 30...αν μπορεσεις να το ρυθμισεις εκει !
εκει,το ειχα,και εκει συνεχιζω να το εχω....δεν ξερω ρε γιωργο.μου εχεις δωσει 100 φορες πολυσπερμα,και 100 φορες δεν μου παει καλα ,και χαλαει....τι διαολο φταιει,δεν ξερω...υποτιθεται οτι ειναι ευκολο φυτο,και μονο οι βαλισνεριες ,και οι νυμφαιες οργιαζουν...+ την σιχαμενη χνουδωτη αλγη που πιανει συνεχεια στο υποστρωμα...ουφφ,τα ειπα ολα μαζι και ξαλαφρωσα...αν χεις τιποτα κλαδεματα,κρατα μου....
Δεν μας λες το pH και την ΚΗ σου για να ξέρουμε;
Δεν μας λες το pH και την ΚΗ σου για να ξέρουμε;PH 6,8,KH 4.τι λες..?
Από CO2 είσαι ΟΚ (έστω κι αν βρίσκεσαι στα κάτω όρια). Μπορείς όμως να ανεβάσεις λίιιιιγο την ποσότητα ώστε να φτάσεις pH-6.7 και ΚΗ-4 δίνοντάς σου περίπου 25mg/l CO2.
Μετράς με ηλεκτρονικό πεχάμετρο ή με υγρά τεστ;
Το ότι δεν σου "πάει" το polysperma δε σημαίνει ότι φταίει το CO2. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες (οι οποίοι πρέπει να είναι πάντα σε ισορροπία) που παίζουν ρόλο.
ναι,θα το κανω..αλα βρε γιωργο μου μετραω με υγρα,εχω πλεον βεβαια κοντρολερ,αλλα εκτος απο βαλισνεριες,και νυμφαιες,δεν μου πιανει κατι αλλο...αν θελεις να δεις καποιο αλλο στοιχειο για το ενυδρειο μου,δες το προφιλ μου......
Απο τη στιγμη που εχεις controler πρεπει να βρεις σιγα σιγα ποσες φυσαλιδες χρειαζονται ωστε κατα τι διαρκεια της ημερας η βαλβιδα να ειναι ανοικτη στο 90% του χρονου... (και το βραδυ θα δεις να μειωνεται αισθητα)..
Χρειαζονται μερικες μέρες για να το ρυθμισεις ετσι..
Απο τη στιγμη που εχεις controler πρεπει να βρεις σιγα σιγα ποσες φυσαλιδες χρειαζονται ωστε κατα τι διαρκεια της ημερας η βαλβιδα να ειναι ανοικτη στο 90% του χρονου... (και το βραδυ θα δεις να μειωνεται αισθητα)..
Χρειαζονται μερικες μέρες για να το ρυθμισεις ετσι..
Για ποιο λογο ;
Μα για να πετυχαινεις την καλυτερη δυνατή σταθεροτητα στο ph και στην ποσοτητα διοξειδίου.
Αλλιως λειτουργει σαν μηχανισμός ασφαλείας.. (αν πεσει το ph τοτε μονο θα κοψει..)
Ο ph-controler και η βαλβιδα του διοξειδιου ειναι ενα κλειστο συστημα ελεγχου.
Οι φυσαλιδες/δευτερολεπτο ειναι η ενισχυση (gain).
Αν δωσουμε πολλες φυσαλιδες το συστημα ταλαντώνει.. ανοιγοκλεινει.
Αν δωσουμε λιγες, δεν ελεγχει..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.