Επιστροφή στο Forum : Τι να προσθεσω;
γεια σας παιδια, υστερα απο αρκετους μηνες επανηλθα και θα ηθελα τη συμβουλη σας.
Σκεφτομαι να βαλω κανενα καινουριο ψαρακι στο ενυδρειο μου ετσι για να αλλαξει λιγο το σκηνικο.. ακουω γνωμες...
σε 135λτ έχω αυτη τη στιγμη:
3 silver sharks
3 angel fish
2 pleco
2 clown
1 kiss gourami
2 silver dollars
thank u
πιστευω οτι εισαι καλα με τα ψαρια που ηδη εχεις για τα λιτρα σου...μην ξεχνας οτι τα ψαρια σου,γινονται μεγαλοσωμα......
klaz, εδω και αρκετους μηνες τα ψαρια μου ειναι στο ιδιο μεγεθος, δε το βλεπω να μεγαλωνουν αλλο, εκτος ισως απο τα καρχαρονια. τα σκαλαρια και τα δολλαρια οτι μποι ηταν να παρουν το πηραν :-)
γεια σου Αφροδίτη,
δεν νομίζω οτι πρέπει να προσθέσεις κάτι, μάλλον να αφαιρέσεις... είναι πολλά τα ψάρια που γίνονται μεγάλα για τα λίτρα σου και πιστεύω πως θα έχεις και πολλούς καυγάδες μεταξύ τους (αν δεν έχεις μέχρι τώρα):neutral:
Υ.Γ.: βλέπω το ενυδρείο σου στο λινκ της υπογραφής σου, τί φωτισμό έχεις?:confused:
ναι,παρολα αυτα,η γνωμη μου ειναι οτι εισαι καλα με τον υπαρχον πληθυσμο....δεν ξερω βεβαια,λεπτομερειες για τα φιλτρα σου,και τι βιολογικο φορτιο τυχον μπορουν να δεχτουν επιπλεον...??δωσε μου περισσοτερα στοιχεια για το ενυδρειο σου....
γεια straho, οι φωτογραφιες απο το ενυδρειο ειναι παλιες, δεν ισχυει ο φωτισμος αυτος, εχω λαμπα daylight.
Τυχερη η οχι δεν εχω καμια διαμαχη αναμεσα στα ψαρια, εδω και παρα πολυ καιρο. Ζουνε πολυ αρμονικα (φτου μη τα ματιασω)..
Οταν ειπα να προσθεσω δεν ειπα να βαλω μεσα κανενα γομαρι, σκεφτομουν για small-medium sized ψαρια, που δεν μεγαλωνουν πολυ.
τι μεγεθη εχουν τα ψαρια σου εχουν φτασει το τελικο τους μεγεθος η απλα δεν εχουν χωρο να παρουν κι'αλλο μποι
για ολα εκτος απο καρχαριες νομιζω ναι, εχουν φτασει στο τελικο μεγεθος,ειναι 1 χρονο και στα ιδια. απ'οτι καταλαβαινω ομως καλυτερα ειναι να μη βαλω τιποτα αλλο.
μαλλον θα φτιαξω ενα καινουριο...με υπομονη και επιμονη.
για ολα εκτος απο καρχαριες νομιζω ναι, εχουν φτασει στο τελικο μεγεθος,ειναι 1 χρονο και στα ιδια. απ'οτι καταλαβαινω ομως καλυτερα ειναι να μη βαλω τιποτα αλλο.
Οταν λες τελικο μεγεθος...τι εννοεις ;
Όχι μόνο δεν πρέπει να βάλεις, αλλά να βγάλεις κιόλας όπως σου λέει και ο strahos. Επίσης τα σκαλάρια σου, από όπως βλέπω, δεν έχουν φτάσει στο τελικό τους μέγεθος (γίνονται περίπου 20 εκ. σε ύψος). και οι silver φτάνουν μέχρι 30εκ.
να και μερικες φωτογραφιες..προσφατες
ειδικα στη δευτερη φωτο διακρινω μια θολουρα....δεν μας ειπες τι φιλτρο εχεις.......
to filtro einai esoteriko, me yalovambaka, makaroni kai astrakia(***).
genika to nero eiani katharo apla i fotografia poy travixtike travixtike itan poly proxeiri. Exallou kai oi 2 einai tin idia stigmi travigmenes
η αποψη μου,ειναι οτι χρειαζεσαι ενα εξωτερικο φιλτρο για σωστη βιολογια,γιατι με το υπαρχων που εχεις δεν σηκωνει την παραμικρη ιχθυοφορτιση,το αντιθετο μαλιστα....θα σου προτεινα την αγορa ενος eheim 2213,και μαλιστα,δεν θα εχειςκαι το εσωτερικο που φαινεται μεσα στο ενυδρειο,θα εχεις σωστη βιολογια,και θα μεγαλωσεις εστω και λιγο τα λιτρα του ενυδρειου σου...πιστευω οτι ολα αυτα ειναι μονο θετικα...!!!
Καλησπέρα μια μικρή παρένθεση,σωστή βιολογία μπορεί να έχει και τώρα με το εσωτερικό απλά τα προτερήματα του εξωτερικού είναι οτί λόγο μεγαλύτερου όγκου βιολογίας μπορεί να μεταβάλει την αμμωνία (ουρία, τροφές,κ.α.) σε πιο γρήγορο ρυθμό από το εσωτερικό σε νιτρικά άλατα καθώς και μεγαλύτερη κυκλοφορία σε λίτρα την ώρα.Συν τοις άλλοις όπως προανέφερες λόγο της απουσίας του εσωτερικού φίλτρου κερδίζεις και μερικά λίτρα παραπάνω συν καλύτερη αισθητική.Φιλικά Ιορδάνης.
ευχαριστω και τους 2 για την απαντηση σας!!! θα κανω αυτο που λετε/
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.