Επιστροφή στο Forum : 3500 λιτρα...............
Λοιπον.......μολις εκλεισε τους 3 μηνες λειτουργιας[ με ψαρια ].Μήκος 250 ,πλατος 155 ,υψος 105. Περιπου 3500 λιτρα.Προς το παρον οι κατοικοι του ενυδρειου ειναι .1m Red Fire Colisa lalia,3m Colisa lalia,
6f Cobalt Blue Colisa lalia,4f Colisa lalia, 6 Acanthophthalmus kuhli
(kuhli loach),16 Capoeta tetrazona ( Puntius tetrazona),20 Rasbora espei
1m+2f Trichogaster trichopterus[ three spotted],3m+8f Betta splendens . 3x Epalzeorhynchos frenatum (Labeo frenatus) ,15x - Brachydanio rerio[Zebra Danio]
το φιλτραρισμα εχουν αναλαβει οι παρακατω ιδιοκατασκευες,1χ3500 λ\ω καδος60λ , 1χ2500λ\ω καδος 45λ , 1χ1200λ\ω καδος130λ αμμου , 1χ350λ/ω ενεργος ανθρακας καδος 10 λ. Τα φυτα πολυ θα ηθελα να μαθω τι ακριβως ειναι μια και τα εχω μαζεμενα απο ποταμια. Οσο για τον φωτισμο 4x 36 W φθοριου120cm, 2x 36 W UV 120cm, 3x500 w halogen 2x65w Φθορισμού,3x25 Φθορισμού
Θερμανση απο 12 μετρα επενδυμενο με πλαστικο χαλκοσωληνα κατω απο το υποστρωμα,με ανακυκλωση απο μποιλερ. Επισης 2 UPS των 1400VA [μονο για τις αντλιες,οχι φωτα] Μερικα videos εδω http://s28.photobucket.com/albums/c232/aquajo/?sc=3
Μεχρι στιγμης αυτο που εχω δει μου αρεσει γιατι ειναι κατι εντελως φυσικο.
Θελω ομως και μερικες φωτο γενικες. για να δω καλυτερα
το μεγεθος ειναι εντυπωσιακο.
Συγχαρητηρια. Ο τροπος που εχεις βαλει τις πετρες και τα ξυλα δινει απολυτως φυσικη αισθηση. Θελουμε φωτος ολοκληρου του ενυδρειου!
Πολύ ωραίο ! Σου δίνει την αίσθηση ότι οι λήψεις έγιναν σε λίμνη , ακούγονται και τα νερά που κυλάνε , πολύ relaxing η όλη φάση .
Γρήγορα αναλυτική παρουσίαση και φωτογραφίες !
πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένα τα ψαράκια σου!!!! περιμένουμε αναλυτική παρουσίαση...+-2 +-2
Μπράβο! Εντυπωσιακό ενυδρείο και διακόσμιση που μοιάζει εντελώς φυσικό.
Τι ψάρια σκοπεύεις να περιλαμβάνει η τελική σύνθεση;
Αναμέναμε καιρό τις πρώτες εικόνες
Σίγουρα εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά και σίγουρα μας άνοιξες την όρεξη
για αναλυτικότερη παρουσίαση και με καθαρότερες και εικόνες.
Μπράβο σου
Πολύ όμορφο και διαφορετικό απ'ότι εχουμε συνηθήσει να βλέπουμε στο GAB.
Μπράβο.....ζηλεύουμε!
Ο καθενας θα χαιροταν αν οι κοποι του επιαναν τοπο.......χαιρομαι παρα πολυ που αρεσει.Με αυτην τη ρημαδοδιπιξελη μηχανη που εχω μην περιμενετε και τιποτα σπουδαιες φωτο,Θα το φροντισω ομως.Γενικη φωτογραφια του ενυδρειου δεν γινετε να παρω....ειναι περιεργο το σχεδιο του[Γ] .Προσθεσα μερικα νεα βιντεο....Νομιζω αυτα δειχνουν καλυτερα.Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.
hi!!
Τέλειο φυσικό περιβάλλον!!!
Στα βιντεάκια 5,7,8 το φυτάκι με τα πράσσινα φύλλα το εχω και εγω, αναπτύσετε γρήγορα με δρομείς. Και άλλα 2-3 αν διέκρινα καλά τα εχω, ειναι υδρόβια όλα αυτά και εγω τα πήρα απο ένα φυσικό κανάλι.. αν τα δόσεις CO2 και λίπασμα θα αναπτύσονται πολύ!!!...γρήγορα!!!...
Ονομασίες δεν ξέρω..έψαξα σε διαφορα sites και είδα κάποια παρόμοια αλλά οχι ίδια..
Μπράβο πολύ όμορφο.
Και τα βιντεάκια ωραία.... νομίζεις ότι θα σου σκάσει μύτη ο Κουστώ από τη γωνία...:):):)
Φτου φτού, να το χαίρεσαι.
Μάλλον μας δουλεύεις....παιδιά ο τύπος είναι γνωστός δύτης και αυτά είναι πλάνα από την τελευταία του βουτιά και όχι από ενυδρείο.......πλάκα κάνω :p:p:p.
εν ολίγης όμως η αίσθηση που πήρα ήταν αγνού βυθού οπότε δεν έχει και καμία διαφορά.
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
Και παλι ευχαριστω για τα καλα σας λογια,...αλλα ....γιατι μεταφερθηκε το θεμα στα κοινωνικα ενυδρεια?ειναι ενα καθαρα βιοτοπικο ενυδρειο...μην μπερδευομαστε επειδη απλως οι κατοικοι του 'κανουν΄' και για κοινωνικο...οχι οτι πειραζει σε κατι ..αλλα τα συκα συκα και η σκαφη σκαφη,και παλι ευχαριστω.
Αν καποιος θελει να δη νεα βιντεο ,προστεθηκαν 8 ,τα παλια αφαιρεθηκαν. http://s28.photobucket.com/albums/c232/aquajo/?media=video&sc=&rmessage=Video+uploaded+successfully
Αν καποιος θελει να δη νεα βιντεο ,προστεθηκαν 8 ,τα παλια αφαιρεθηκαν. http://s28.photobucket.com/albums/c232/aquajo/?media=video&sc=&rmessage=Video+uploaded+successfullyγια αλλη μια φορα εντυπωσιακο.....μπραβο παρα πολυ καλη δουλεια ,μου αρεσε πολυ....:smt038:smt038:smt038:smt038:smt038
Tελικα θα μας δειξεις γενικες φωτογραφιες του ενυδρειου απο μακρια, να γινει η απομυθοποιηση ή θα μας βασανιζεις με μικρα βιντεακια απο τον βυθο του ποταμου!
Ε..αφου επιμενεις τοσο,παρε μια παλιοτερη μιας και δεν εχω φρεσκιες,συντομα ομως...
http://photobucket.com/albums/c232/aquajo/ εδω βρε
αυτές είναι μακρινές???? καλά δεν χωράει στο πλάνο το ενυδρείο ολόκληρο??? :confused:
οχι, το ενυδρειο εχει σχημα Γ ,η μια του πλευρα ειναι στο σαλονι ,οι αλλες δυο ομως ειναι οι πλευρες της μπανιερας στην τουαλετα μιας και επικοινωνουν.Οποτε θα πρεπει να βλεπετε μια μια τις πλευρες καθοτι δεν υπαρχει δυνατοτητα να το φωτογραφησω ολοκληρο
οι δυο πρωτες ειναι σημερα,η αλλη εδω και 2 μηνες
Ακομα μια φορα συγχαρητηρια. Δεν μπαινεις συχνα στο φορουμ, και δεν ξερω ποσο "ψωνισμενος" εισαι, αλλά εχεις πετυχει ενα αποτελεσμα (ασχετως μεγεθους) που θα το ζηλευαμε οι περισσοτεροι απο μας.
Πραγματικά όμορφο το ενυδρείο σου! Μπράβο!!!
Μου αρέσει που παρόλο τον όγκο του ενυδρείου, η σύνθεση περιλαμβάνει μικρά ψάρια (εκτός αν υπάρχουν κι άλλα που δεν είδα).
melitropos
08-05-06, 21:47
μμμμμμμμμμ αρεσει!!!!! παιδι μου σε σπιτι μενεις η σε γηπεδο?
αν εχει πολλες ζεστες φετος θα ερθω για βουτια ...:smt041
melitropos
08-05-06, 21:58
το θελω!!!:smt026
zoyzoynidio Κριμα,το μπανιο απαγορευεται,ειναι προστατευμενος ασιατικος βιοτοπος.Τολη, ενας μη ψωνισμενος θα τραβαγε τα μαρτυρια που τραβηξα τεσσερα χρονια ? ααα τι ακριβως ειπες? δεν ειμαι συχνα στο forum??παρτο πισω αμεσως........καρτα χτυπαω 5 χρονια τωρα ,σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια,η γνωμη σου εχει ιδιαιτερη βαρυτητα. Giorgos , Ψαρια μεγαλυτερα δεν υπαρχουν και ουτε θα υπαρξουν,η γνωμη μου ειναι οτι ενα ενυδρειο με μεγαλα ψαρια χανει στην αποδωση του φυσικου,χανει τον ογκο του και τελικα σε περιοριζει στις επιλλογες σου.
η γνωμη μου ειναι οτι ενα ενυδρειο με μεγαλα ψαρια χανει στην αποδωση του φυσικου,χανει τον ογκο του και τελικα σε περιοριζει στις επιλλογες σου.
Συμφωνώ με αυτό, αν είχα την δυνατότητα για πολλά λίτρα έτσι θα ήθελα να είναι.
Οτι πιο φυσικό και πανέμορφο, συγχαρητήρια!!
Απλα εκπληκτικο..... Συμφωνω και εγω για το θεμα των μεγαλων ψαριων.... Μπορει να ειναι εντυπωσιακα αλλα δεν δειχνουν το φυσικο αποτελεσμα που θελεις......
Αυτη ειναι η αθεατη, μεχρι τωρα, πλευρα του wc ,η μια,γιατι εχει κι αλλη...
Πρέπει να είναι και καλή συνταγή για δυσκοίλιους :p …. Αντί για περιοδικό ή εφημερίδα να χαζεύεις ένα τέτοιο ενυδρείο!!!! Η απόλυτη χαλάρωση….Τα ψάρια δεν ξέρω τι γνώμη έχουν για το θέαμα που αντικρίζουν!!!! :p :p :p
melitropos
09-05-06, 20:42
...υποπτο.Μήπως η μια του πλευρα ειναι χτιστη?Μπορω με την αδεια του ιδιοκτητη να το παρω βιντεο και φωτογραφιες;ΟΧΙ προς αντιγραφη αλλα για αρχειο...
melitropos
09-05-06, 20:45
Υπενθυμίζω....ΤΟ ΘΕΛΩ!!!:smt026
Συγχαρητήρια και σε μένα άρεσε πολύ είναι όνειρο πραγματικά.... Φαντάζομαι ότι θα κάθεστε όλοι με τις ώρες να το απολαμβάνετε...πρέπει να κουράστηκες αρκετά μέχρι να το φτιάξεις αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο.
Τι ειναι υποπτο ???? zoyzoynidio
.Τρεις ειναι οι χτιστες πλευρες του+το πατωμα.
Βρε jojo βγαλε μερικες γενικες φωτο του χωρου οπως κοιτας το ενυδρειο απο μακρια να καταλαβουμε. Εκτος και αν δεν θελεις για λογους ιδιωτικου χωρου.
Πραγματι μας εχεις σκασει να φανταζομαστε πως ειναι..... Αν θες κανε ενα σκαριφημα με το χερι ..... Ο βραχος που εχεις τι ειναι;;;;;;
melitropos
10-05-06, 14:55
αν με αφησεις να το παρω βιντεο και φωτο θα σου δωσω οτι θες απο μουσικη μιας και εχω μεγαλη μουσικη βιβλιοθηκη...ε?.....ε!...........
αν με αφησεις να το παρω βιντεο και φωτο θα σου δωσω οτι θες απο μουσικη μιας και εχω μεγαλη μουσικη βιβλιοθηκη...ε?.....ε!...........
πάει πακέτο με το σπίτι.....ακούμε προσφορές :p:p:p
αν με αφησεις να το παρω βιντεο και φωτο θα σου δωσω οτι θες απο μουσικη μιας και εχω μεγαλη μουσικη βιβλιοθηκη...ε?.....ε!............................ ....................xm με 6000 δισκους,2500cd και 450 giga mp3 δυσκολο να εχεις κατι που δεν εχω απο αυτα που με ενδιαφερουν, επεσες στην περιπτωση ,16 χρονια παραγωγος ραδιοφωνου. pritanis ,ο βραχος ειναι τραγανα χτισμενη σε σκελετο απο αφρο πολυουρεθανης,παρε και το σκαριφημα που ζητησες.mikenuke ,παρε μια φωτο ετσι οπως νομιζω οτι θελεις......και εδω ειμαστε.....
:shock:
Θέλεις να με υιοθετήσεις?.......
Θα μένω στο WC δεν θέλω τίποτα άλλο μόνο να μένω στο wc!!!
τραγανα χτισμενη σε σκελετο απο αφρο πολυουρεθανης.
Ζητάμε οδηγίες κατασκευής.....
ααααα..................και μερικες φωτος απο πανω.
τα λογια ειναι περιττα.Mε 6000 δισκους,2500cd και 450 giga mp3 και ενυδρειο 3500λ η ζωη στο σπιτι ειναι ωραια.Εχεις υπολογισει συνολικο κοστος της κατασκευης?
Από πάνω το είδαμε, διαγώνια το είδαμε, από μέσα το είδαμε, βιντεάκια είδαμε, σχέδια είδαμε. Καλά όλα αυτά αλλά από μακριά φάτσα πότε θα το δούμε ΟΕΟ??????
Οδηγίες: κεντράρουμε μπροστά μας το ενυδρείο, κάνουμε μερικά βήματα πίσω, βλέπουμε ότι χωράει στο κάδρο της μηχανής και κλικ. :D :D :D
melitropos
11-05-06, 20:45
Εισαι Σταρ Δηλαδη....δεν Με Νοιαζει Αυτο Ουτε Τα Giga Σου Ουτε Τα Βυνιλια Σου Εγω Την Δουλεια Μου Να Κανω Αλλα Δεν Μπορω Να Πιεσω Παραπανω Γιατι Μιλαμε Για Ιδιωτικο Χωρο.αν Κρινεισ (και Γι Αυτο Το Λεω Δημοσια) Πωσ Μπορεισ Ακομα Σαν Ανθρωποσ Να Κανεισ Χαρεσ Κανε Και Την Απλη Δικη Μου.
Ευχαριστω
Ταπεινα
Θ.ι.
melitropos
11-05-06, 20:46
Αφου εγραψα με κεφαλαια καλα να παθω...
Μη σε νοιάζει zoyzoynidio κι έχω εγώ καλύτερο! :smt110 Nα σκάσουν όλοι! :smt077
Οδηγίες: κεντράρουμε μπροστά μας το ενυδρείο, κάνουμε μερικά βήματα πίσω, βλέπουμε ότι χωράει στο κάδρο της μηχανής και κλικ. :D :D :D
Το πιθανότερο είναι απλά να μην χωράει στο κάδρο της μηχανής!
Εμενα παλι μετα την φωτογραφια που φαινονται τα 2 τζαμια μου φανηκε μικρο.μαλλον ειναι οφθαλμαπατη, γι αυτο θα ηθελα μια φωτο με το ζουζουνιδιο διπλα για μετρο συγκρισης!χεχεχε,να του γινει και αυτουνου η χαρη!Περα απο την πλακα, δεν θυμαμαι αν ανεφερες διαστασεις, στο σχεδιαγραμμα που ανεβασες γραψε τις διστασεις και πες μας και πιο το υψος του.
οφθαλμαπατη??????? ως προς τι???? Μήκος 250 ,πλατος 155 ,υψος 105...............ζουζουνιδιο κοιτα τα πμ σου................μαλλον θα εισαι ο τυχερος.....
οφθαλμαπατη??????? ως προς τι???? Μήκος 250 ,πλατος 155 ,υψος 105...............ζουζουνιδιο κοιτα τα πμ σου................μαλλον θα εισαι ο τυχερος.....
Ως προς το ότι του φάνηκε μικρό!!!
φοβερό ....
μία ερώτηση μονο ... :D ;)
πως φτάνεις στον πάτο ???????????? :confused:
με μάσκα και βατραχοπέδιλα ???
τραγανα χτισμενη σε σκελετο απο αφρο πολυουρεθανης.
Ζητάμε οδηγίες κατασκευής.....
ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ!!!!!
Τι εγινε???
καμμια καινουρια φωτο?
..............χιλιαδες,ορεξη ναχεις.
Πω πω :)
Αυτό είναι θέαμα.......σε ζηλεύω.
δεν ειναι κακο:p
δεν θα βαλεις αφρικανες τελικα?
α!και μια φωτο απο το μπανιο παρακαλω!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
03-06-06, 09:39
ο βραχος ειναι τραγανα χτισμενη σε σκελετο απο αφρο πολυουρεθανης
Μηπως ο αφρος πολυουρεθανης βγαλει κατι τοξικο στο μελον και πειραξη τα ψαρια ?
http://s28.photobucket.com/albums/c232/aquajo/1-%206%20-06/ χθεσινα βιντεο 6 τον αριθμο.
Την "λάκα του Ματζιάρα" στην Καρδίτσα την ξέρει κανείς σας... :confused:
τι θελει να πει ο ποιητης?????
ααααααααααααχχχχχ...! μου θύμισε ένα βούρκο που είχαμε στην πατρίδα μου... μόνο τα μπακακάκια λείπουν!!! :smt081
Κακε αποστολη.
Μονο απο κοντα πιστευω μπορει να εκτιμηθει σωστα αυτο το ενυδρειο οι φωτογραφιες το αδικουν, τα βιντεο παραπλανουν.
Το ζουζουνιδιο τελικα πηγε απο εκει να το δει?!
Πηγε πηγε.
Ειχαμε και την κουβεντα αυτη με τον Αποστολη και αλλους στον Συλλογο προχτες (και κατι παρομοιο προσπαθω να συζητησω εδω http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=12318 ).
Εχω ξαναπει οτι εμενα μου αρεσει απο καθε αποψη το ενυδρειο του jojo (ισως η επιλογη μου στα ψαρια να ηταν διαφορετικη). Βουρκο ΔΕΝ θυμιζει, μιας και το νερο ειναι κρυσταλλο.
Μας ενοχλει που σε πολλα σημεια στο βυθο εχει μαζεψει μουργα? Μα ετσι ειναι και στις περισσοτερες περιπτωσεις στο φυσικο περιβαλλον (εκτος πολυ γρηγορων νερων). Μας ενοχλει που τα φυτα δεν ειναι σε ωραια μπουκετακια στημενα οπως τα θελουμε? Σπανια θα τα βρουμε ετσι στη φυση.
Χωρις να θελω να θιξω τους λατρεις των ολλανδικων, ιαπωνικων κλπ φυτεμενων (ημουν επι χρονια ενας απο αυτους κι εγω και με ... ευσημα), μια τετοια εικονα δεν την βλεπουμε στη φυση. Απο αυτη την αποψη, το ενυδρειο του jojo πλησιαζει πολυ περισσοτερο και αισθητικα, αυτο που υποστηριζουμε και σαν κανονα σαν σωστοι χομπιστες, δηλαδη την οσο πλησιεστερα γινεται αποδοση ενος βιοτοπου.
Συμφωνω με τον Τολη.
Ομως αυτος ειναι ο λογος που θελω μια μακρινη φωτογραφια του ενυδρειου για να το δω μεσα στο χωρο πως ειναι.
Πιστευω ειναι ενα πολυ φυσικο ενυδρειο, αν οχι βιοτοπικο, ανηκει στην κατηγορια natural που λενε στο εξωτερικο, αφηνεις τα φυτα ελευθερα και αποφασιζουν αυτα πως θα εξελιχθουν.
Συμφωνώ κι εγώ ότι τα καλόστημένα ενυδρεία δεν ειναι ρεαλιστικά και προσώπικά δεν μου αρέσουν.
Το ενυδρείο του jojo είναι μαγευτίκό γιατί είναι σαν ποταμι λες και κάνεις βουτιά. Τα ψαράκια του θα πρέπει να είναι πραγματικά ευτυχισμένα!!!
Διαβάζω διαβάζω διαβάζω και απλά σκέφτομαι ! ! ! :smt017
Τι να πώ εγώ γι'αυτή τη κατασκευή!!!
Είναι πανέμορφο.
Πολλά μπράβο......:smt038 :smt038 :smt038
Εύχομαι απλά να τα καταφέρω και εγώ με την κατασκευή μου!!! (η οποία είναι σαφώς μικρότερη :rolleyes:)
Και πάλι μπράβο..
ΜΠΡΑΒΟ RE JOJO...."ψαρωτικό" το ενυδρείο σου
http://www.esnips.com/web/3500laquarium 60 σημερινες φωτος http://s28.photobucket.com/albums/c232/aquajo/ 6 χθεσινα βιντεο mikenuke΄¨ Συμφωνω με τον Τολη.
Ομως αυτος ειναι ο λογος που θελω μια μακρινη φωτογραφια του ενυδρειου για να το δω μεσα στο χωρο πως ειναι........................ Σε καλυπτω???
εγω πιστευω οτι η ομορφια και η ηρεμια αυτου του ενυδρειου οφειλεται στην φυσικοτητα του που για μενα ειναι απιθανα δυσκολο να την πετυχει καποιος αλλος εκτος της φυσης.....Η αρμονια ενος φυσικου τοπιου ειναι εργο χιλιετιων οπου καθετι εχει το λογο υπαρξης του πραγμα δυσκολο να το καταφερει τεχνητα ενας βραχυβιος ανθρωπος ..... Νομιζω οτι το συγκεκριμενο ενυδρειο θα πρεπει να κατεβει σε διαγωνισμους ωστε να το χαρουν και αλλοι χομπιστες.....Σε ολο τον κοσμο....
melitropos
27-06-06, 21:04
ουδεν σχολιο .........ΓΕΝΙΚΩΣ!!!
ο αρμοδιος γνωριζει.
εκατσα και γω διαβασα ξαναδιαβασα ξανα και ξανα οτι και να πω ειναι λιγο για την δουλεια αυτου του ανθρωπου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ενα μεγαλο μπραβο και παλι μπραβο..........................ειναι κατι που θελω να το κανω οταν και αν εχω ξεχωριστο χωρο για ενυδρεια.......(ηδη εχω δυο συμβατικα)....και δεν χωραει αλλο............αν θελεις φυσικα πες για την δημιουργια τραγανας και τις μετα απαιτησεις της.......παλι μπραβο.......
............αν θελεις φυσικα πες για την δημιουργια τραγανας και τις μετα απαιτησεις της.................................Τι θα ηθελες να μαθεις για την τραγανα?.....δεν εκανα και τιποτα σπουδαιο,το μονο δυσκολο ηταν να την μαζεψω,μου πηρε 2 χρονια για να βρω οση χρειαζομουν[30 σακκια απο μπαζα],κατα τα αλλα δεν ειναι τιποτα,εκανα μια βαση απο αφρο πολυουρεθανης και εχτισα πανω της την τραγανα ,πετρα πετρα.Για το χτισιμο χρησιμοποιησα εποξειδικη κολλα πλακιδιων πισινας , μη τοξικη , multifill epoxy,εχει λιγο κατω απο 30 ευρα το 5κιλο[χρειαστηκα 15χ5κιλα] ,................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .............οσο για τις απαιτησεις της,δεν καταλαβα τι θελεις να μαθεις......τι απαιτησεις να εχει μια πετρα????????????να την βλεπει ο ηλιος????.............σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια,.....ολους.
Μαλλον εχω καλυφθει.
Για διαγωνισμο ομως δεν θα μπορεσετε να κατεβειτε, μεχρι στιγμης δεν εχω δει καμια φωτογραφια που να μπορει να μπει στο διαγωνισμο και να μπορεσουν να κρινουν οι κριτες.
Αμα καταφερετε και βγαλετε φωτογραφιες τοτε σιγουρα θα μπορουσε να παρει και πρωτη θεση στην κατηγορια βιοτοπος.
Δεν εχω προθεση να παρω μερος σε κανενα διαγωνισμο,ποιος ειπε κατι τετοιο?επισης..γιατι ο πληθυντικος ξαφνικα?.
Εγώ θα προτείνω μια αρλούμπα και άμα νομίζεις, σκέψου το...
Βλέποντας το ενυδρείο σου, σκεφτόμουν ότι αν είχα εγώ κάτι παρόμοιο, θα το φωτογράφιζα/κινηματογραφούσα με τον εξής τρόπο:
Εχω δει τηλεκατευθυνόμενο υποβρυχιάκι στη λιμνούλα του Κήπου της Αθήνας.
Αν προσαρμόσεις τώρα, σε κάτι τέτοιο μια μικρή αδιάβροχη μηχανή λήψης και κινόντας το αργά μέσα στο νερό με πολύ μικρή ταχύτητα, θα πάρεις φοβερές φωτογραφίες.... Ή κάπως έτσι τέλως πάντων.
Δες γενικά το ενδεχόμενο να κάνεις λήψεις από μέσα. Λόγω όγκου, νομίζω ότι γίνεται... με κάποιο τρόπο... ;)
επισης..γιατι ο πληθυντικος ξαφνικα?.ε,δεν καταλαβαινεις τωρα...?νεα παιδια ,το αιμα βραζει...εεε πινουνν και κανα ποτακι παραπανω.......:smt047:smt047:smt079:D:D:D:D:D
εεε πινουνν και κανα ποτακι παραπανω.............ααα αμα ειναι ετσι ...και εγω μεσα.
Πλυθηντικος...εχω την εντυπωση τοσο καιρο οτι εισαι παντρεμενος και συμμετεχει και η γυναικα σου στο χομπι σου. Εξαλλου ειναι γνωστο σε αλλους οτι ειμαι ευγενικος και σεβομαι τους φιλους μου!
Εσυ δεν ειπες τιποτα για διαγωνισμο, αλλα εμεις σε προτρεπουμαι να παρεις μερος, και γι' αυτο σε (σας) συμβουλευω με τετοια κατευθυνση!
εχω την εντυπωση τοσο καιρο οτι εισαι παντρεμενος και συμμετεχει και η γυναικα σου στο χομπι ................μπααααα ,ειμαι μικρος ακομα για παντριες ...Εσυ δεν ειπες τιποτα για διαγωνισμο, αλλα εμεις σε προτρεπουμαι να παρεις μερος,............................................ ...........και παλι μπααααα,δεν βρισκω κανενα λογο να μπω σε αυτη τη διαδικασια.[ξαναγυρισετο στον ενικο γιατι με κανεις και αισθανομαι μεγαλος]
Λοιπόν, όσο το βλέπω τόσο περισσότερο το ερωτεύομαι το ενυδρείο σου!!!
Πως θα γίνει να το δούμε από κοντά όσοι ενδιαφερόμαστε;;;;;;
Να 'ρθούμε να βάλουμε ένα χεράκι να το... μεταφέρουμε στο σύλλογο (!) ώστε να το χαιρόμαστε όλοι..? :D
Καλα μη φανταστεις οτι ειναι κανα δυσκολο πραγμα να πας στο διαγωνισμο.Ας ερθει η ωρα των συμμετοχων και θα σε ψησουμε!
Με μία λέξη τέλειο, λες και έγινε από τη φύση:smt041:smt041:smt041:smt041
Μπράβο και πάλι μπράβο.
θα ηθελα ομως,να γνωριζετε ολοι,οτι,πραγματικα το αδικουν πολυ και οι φωτογραφιες αλλα και τα βιντεος,ειμαι πραγματικα και εγω ερωτευμενος μαζι του....ειναι σαν μια τρυπα στο σπιτι προς τη φυση η κατι τετοιο .........
Για να μην πω χιλιαδες,εκατονταδες ομως σιγουρα,γεμισαν τον τοπο,λες και το ειχαν προσχεδιασει,γεννουν ολα μαζι .Καθε γωνια και ενα ..συννεφακι.Απορω ..ποσα μπορουν να ζησουν απο αυτα.Μπορω να διακρινω γεννες απο Puntius tetrazona , Rasbora espei και παρα πολλα Zebra Danio.Την κατασταση θα αυτοδιαχειριστουν οι ενοικοι.
ψωνιοοοο..γουσταρω,και φανταζομαι το θεαμα...μπραβο συναδελφε..να σου ζησουν.....:smt052:smt052:smt052:smt052:smt052:p:p :p
Για να μην πω χιλιαδες,εκατονταδες ομως σιγουρα,γεμισαν τον τοπο,λες και το ειχαν προσχεδιασει,γεννουν ολα μαζι .Καθε γωνια και ενα ..συννεφακι.Απορω ..ποσα μπορουν να ζησουν απο αυτα.Μπορω να διακρινω γεννες απο Puntius tetrazona , Rasbora espei και παρα πολλα Zebra Danio.Την κατασταση θα αυτοδιαχειριστουν οι ενοικοι.
στήλε φωτο .... :smt005
chriskousis
11-08-06, 15:04
απλα καταπληκτικο. τα λογια ειναι λιγα. οτι και να πω θα ειναι λιγο! congrats! θελω να το δω απο κοντα (να κανονισουμε εκδρομη αμα ειναι :P )
http://www.esnips.com/web/jojokotro-videos/ 9 ολοφρεσκα videos
Τις προαλλες αγορασα μια νεα υποβρυχια ψηφιακη μηχανη pentax optio wpi 6mp, αδιαβροχη στα 2 μετρα .Ασφαλως και την πρωτη βουτια την εκανε στο ενυδρειο.Εγω δεν ενθουσιαστηκα με την ποιοτητα.Εσεις ειναι ευκολο να παρετε μια ιδεα ...photos εδω http://www.esnips.com/web/subaqua και βιντεακια εδω http://www.esnips.com/web/subaquariumvideos
με την ποιοτητα δεν μπορω να σου πω στην μικρη αναλυση web που ειναι.
Αλλά ειναι πολυ ωραιες, εχουν ενα βαθος που δεν το πετυχαινεις "αποξω"...
Τις εχεις σε υψηλη αναλυση? Θα με ενδιεφεραν καποιες για το περιοδικο.
ναι,υπαρχουν σε υψηλη αναλυση, και θα τραβηξω και αλλες...δεν την εχω μαθει ακομα....τριων ημερων ειναι....απλα περιμενα κατι παραπανω.
ανασυρω το θεμα μετα απο τοοοοοοσο καιρο μιας και σε βλεπω να εισαι μεσα.
υπαρχει ακομα το τεραστιο ενυδρειο?
ανεβασε καμια φωτο προσφατη.
οι παλιες δεν υπαρχουν...
Οντως.Θα με ενδιεφερε κι εμενα η ...εξελιξη του ενυδρειου αυτου.Τιποτα προσφατο?
:)δωσε φωτο στο λαο η ακομα καλυτερα κανενα βιντεακι να θαυμασουμε την "λιμνη" σου:)
Προς το παρον νεες και παλιες φωτος http://big-tank.blogspot.com/2008/05/aquajo-tank.html , http://big-tank.blogspot.com/2008/05/3500-l-aquarium_02.html και http://big-tank.blogspot.com/2008/05/3500-l-aquarium.html
Ανεβαζω 50 φωτος αυτης της εβδομαδας και 200 mb videos.
Το λινκ σε μερικες ωρες!!!
αν δεν ειμαι αδιακριτη.... εχεις υπολογισει το κοστος συντηρησης του? θες να μας πεις?
Αν λες για ρευμα...ναι...ποναει! minimum 400 euro το μηνα.
Κατα τα αλλα 10 ευρω το μηνα για φαγητο !!!
Το πρωτο video (http://www.esnips.com/doc/b60aa337-09a8-4a1f-a903-6824551abf99/1)που ανεβηκε.Ειναι υποβρυχιο video.
ρε λετε να φτιαξω κανενα τετοιο και να ησυχασω....?
Σε ζηλευω....
ΑΝΤΩΝΗΣ1980
30-05-08, 15:00
ρε λετε να φτιαξω κανενα τετοιο και να ησυχασω....?
Σε ζηλευω....
ωωωχχχχ. Παρτε κοσμε προβλεπω παλι.:D:D:D
ποπο...τέρας είναι!!!
απλά μαμάει:cool: άξιζαν οι κόποι σου...
εχεις πραγματικα ενα κομματι της φυσης σπιτι σου μπραβο με εντυπωσιαζει γιατι ειναι τελειως διαφορετικο απο τα ενυδρεια του αντιστοιχου μεγεθους!
θες να μας πεις και λιγο για τα ψαρακια που εχεις μεσα?αποτι βλεπω εχουν αναπτυχθει φοβερα σε μεγεθος και λογικα εχεις αρκετες αναπαραγωγες
10x Schistura cf. balteata
4x Botia lohachata
6x Acanthophthalmus kuhli
20+x Brachydanio rerio
16x Capoeta tetrazona
2x Εpalzeorynchus frenatus
20x Trigonostigma heteromorpha
9x Melanotaenia praecox
10x Melanotaenia boesemani
20+x Puntius titteya
6x Gyrinocheilus aymonieri
6x Crossocheilus siamensis
3x Helostoma temminckii
30+x Trichogaster trichopterus
6x Gastromyzon punctulatus
20x Caridina japonica
20x Celestial Pearl Danio
10x Barbus pentazonas
6x Barbus odessa
Εχει δημιουργηθει προβλημα καποιο ψαρι να υπερπληθαινει? Η οι κυνηγοι τα τρωνε ολα η ενα μερος τους?
υπαρχει καποια φωτο να φαινεται ολο το τανκ η εστω μεγαλο μερος του στο χωρο που βρισκεται? το λεω αυτο για να υπαρχει ενα συγκρισιμο μεγεθος σε σχεση με το πως φανταζει συναρτησει με τον υπολοιπο χωρο.
http://www.aquatek.gr/vb/attachment.php?attachmentid=15096&stc=1&d=1212656353
Τόχουμε πει...δεν υπάρχει δυνατότητα για φωτογραφία ολόκληρου του ενυδρείου.Είναι ζήτημα σχήματος και χώρων(σαλόνι/διάδρομος και wc).;)
:smt041:smt041:smt041
παρα πολυ φυσικο θα ελεγα...........
παρα πολυ φυσικο θα ελεγα...........
Μα αυτος ηταν και ο στοχος!!!
και φυσικα το εχεις πετυχει ......μπραβο και παλι μπραβο
λες και εχεις παραθυρο που κοιταει στην πισω αυλη (μονο που η πισω αυλη ειναι ο πυθμενας ποταμου);)
μπραβο σου...ειναι πραγματικα πολυ ωραιο...:smt038
video 1 (http://www.esnips.com/doc/70a391b3-baef-42a3-a2ae-417325f82726/vid_ext2)
video 2 (http://www.esnips.com/doc/a56f6f7b-8e63-447a-a45c-7057a1f793cf/vid_ext3)
Εκπληκτικός βιότοπος αδερφέ. Μπράβο σου. Με μια ωρίτσα χάζεμα την ημέρα, η ηρεμία και η χαλάρωση είναι εξασφαλισμένη........... :D
απιστευτο .............!!!!!!:p
asteris_veroia
10-06-08, 15:34
καποια φωτο απο τον εξοπλισμο(φιλτρα,αντλιες,θερμοστατες κ.α) υπαρχει;;;
καποια φωτο απο τον εξοπλισμο(φιλτρα,αντλιες,θερμοστατες κ.α) υπαρχει;;;
Εχει εδω (http://picasaweb.google.co.uk/jojokotro/Process3500lAquarium5) μερικες...
capetanakis
13-06-08, 14:28
Εχει δημιουργηθει προβλημα καποιο ψαρι να υπερπληθαινει? Η οι κυνηγοι τα τρωνε ολα η ενα μερος τους?εχω κ εγω απορια!!!:)
Εχει δημιουργηθει προβλημα καποιο ψαρι να υπερπληθαινει? Η οι κυνηγοι τα τρωνε ολα η ενα μερος τους?εχω κ εγω απορια!!!:)
Η αλήθεια ειναι οτι επιζούν ελάχιστα απο κάθε γέννα.
Τα gouramis πήγαν να πάρουν το πάνω χέρι αλλά έδωσα αρκετά από αυτά
και τώρα οι πληθυσμοί ειναι αυτοελενχόμενοι θα έλεγα.
κορυφη της αλυσιδας του συστυματος σου ποιο ψαρι ειναι....???
Καταπληκτικό αν θες σου μοντάρω εγώ πολές φώτο και να φένεται μία. αν ενδιαφέρεσαι εδώ θα είμαι. εχω κι εγώ μια ερώτηση στην αλλαγή νερου κάθε πόσο την κάνεις και πόσα λιτρα αναπληρώνεις;:confused::confused::confused:
εχω κάτση και περιμενω απάντηση:D:D:D
Ακόμα μετράει.................. :D:D:D:D:D
Δυό φορές το χρόνο από 500+ περίπου λίτρα.
κορυφη της αλυσιδας του συστυματος σου ποιο ψαρι ειναι....???
?
Θα ήθελα πολύ να μάθω!
Ο ενας Epalzeorhynchus frenatus παρ,οτι τελικο μεγεθος δινουν τα 12-15 εκατοστα,εχει φτασει τα 20 .
Απλα δεν του μιλαει κανεις.Κυριως ο.... μικροτερος... ιδιος.
Οταν βγει τη βολτα του,οχι συχνα,ενας πανικος πεφτει παντου.Δεν κανει τιποτα ...χοντρο...αλλα ο πανικος ειναι διαχυτος...
Απλά απίστευτο!!!!!!
Συγχαρητήρια!!!!!
ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΠΑΧΟΣ ΕΧΟΥΝ?
ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΠΑΧΟΣ ΕΧΟΥΝ?
2 cm tempered
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?ΗΤΑΝ? ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ?
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?ΗΤΑΝ? ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ?
Αν η ερωτηση ειναι για τα τζαμια,..γυρω στα 3 χιλ/κα,και 2 χιλ. πηγαν τα ατσαλια.Συνολο ολη η κατασκευη ,γυρω στα δεκα. Ναι.. η σχεδιαση και κατασκευη ειναι δικη μου.
:smt041:smt041 Μαγευτικό ! ! ! ! ! Απίστευτο ! ! ! ! ! :smt041:smt041
kwstas_original
20-10-09, 18:26
θα θελαμε πααααρα πολυ ενα update:D:D:D
Γιατι οχι.
Ριζικες αλλαγες!
Απο τον περασμενο Αυγουστο (14 μηνες) εχουν δωθει οι περισσοτεροι ενοικοι και εχει αρχισει η μετατροπη σε ελληνικο !
Μπηκαν 2 μεγαλες ομαδες απο Alburnus alburnus και Leucaspius delineatus (περιπου 40).Αρκετες γαριδες.
Απο τους προηγουμενους κατοικους εχουν κρατηθει ολα τα Acanthophthalmus kuhli (δεν εχω ιδεα ποσα ειναι και θα παραμεινουν γιατι δεν υπαρχει κανενας τροπος να τα πιασω), 5 Crossocheilus siamensis, μερικες Melanotaenia praecox,8 Melanotaenia boesemani, 2 Εpalzeorynchus frenatus,2 Helostoma temminckii, καμια 15αρια Trichogaster trichopterus,5 Gyrinocheilus aymonieri,καμια 10αρια Sumo Loach (επισηςθα παραμεινουν γιατι δεν πιανονται),2 Botia lochata.
Τα φυτα κοντεψαν να με πνιξουν....ξυλωσα 2 μεγαλες λεκανες,αφαιρεσα τα καλαμια γιατι ειχαν φτασει στα φωτα τα οποια αλλαξα με νεα (μειωσα κατα πολυ).
Αυταααα !!!
εχουν δωθει οι περισσοτεροι ενοικοι και εχει αρχισει η μετατροπη σε ελληνικο !
για να δουμε αν καταφερες να κανεις το πιο ωραιο ενυδρειο που εχω δει ακομα καλυτερο!!!!
kwstas_original
21-10-09, 14:24
περιμενουμε τις φωτο λοιπον!!:rolleyes::cool::D
ενδιαφερουσες αλλαγες με τις νεες σου εισαγωγες.......ειναι ψαρακια ελληνικα απο οτι καταλαβα???? προβληματα συμβιωσης υπαρχουν .....
για αλλη μια φορα μπραβο!!!!!!!!!:)
Ναι ειναι ελληνικα,προβληματα συμβιωσης οχι δεν υπαρχουν,οπτικο ειναι περισσοτερο το θεμα,γιαυτο θα φευγουν σιγα σιγα οι υπολοιποι ενοικοι.(οσους μπορεσω τελος παντων):p
Αλήθεια, πως γίνεται να πιάσεις ένα ψάρι απο εκεί μέσα;;;
Εδώ στα μικρά ενυδρεία ζοριζόμαστε, σε ένα τέτοιο βάζεις μάσκα; :D
Γεια σου φίλε μου, περιμένω και εγώ με ανυπομονησία να δώ το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου.:smt023
Αλήθεια, πως γίνεται να πιάσεις ένα ψάρι απο εκεί μέσα;;;
Εδώ στα μικρά ενυδρεία ζοριζόμαστε, σε ένα τέτοιο βάζεις μάσκα; :D
Ακριβως με τον ιδιο τροπο που κανουν σεξ οι σκατζοχοιροι !!!!
δυσκολα, πολυ δυσκολα !!!!:p
kwstas_original
23-10-09, 17:14
Ακριβως με τον ιδιο τροπο που κανουν σεξ οι σκατζοχοιροι !!!!
δυσκολα, πολυ δυσκολα !!!!:p
:smt082:smt082:smt082
αντε να ασχοληθουμε και με κατι που μονο και μονο απο το μεγεθος, αξιζει να λεγεται ενυδρειο!!:smt023
Ακριβως με τον ιδιο τροπο που κανουν σεξ οι σκατζοχοιροι !!!! δυσκολα, πολυ δυσκολα !!!!:p
αντε να ασχοληθουμε και με κατι που μονο και μονο απο το μεγεθος, αξιζει να λεγεται ενυδρειο!!
:smt081:smt016:smt016:smt038:smt038:smt049-+9
Ωρε ... ξεφυγαμε!!
Καμοια φωτο να κανουμε οφθαλμολουτρο?? (οχι απο τους σκανζοχοιρους) :D
ναι....ηρθαν απο το εργοστασιο παραγωγης αμμωνιας με βυτιο και εριξαν 127 λιτρα αμμωνιας....γιατι εκανε τη μεθοδο "μια φορα απαξ"..
το σπιτι εκκενωθηκε για 42 μερες λογω οσμης τουαλετας..........:D:D:D
υ.γ. αληθεια ποια μεθοδο ακολουθησες??
νομιζω οτι σε τόσα λίτρα και με μια σταδιακη αυξηση της ιχθυοφορτωσης δεν τιθεται θεμα στρωσιματος.....
Στρωνει μονο του σιγα σιγα....
νομιζω οτι σε τόσα λίτρα και με μια σταδιακη αυξηση της ιχθυοφορτωσης δεν τιθεται θεμα στρωσιματος.....
Στρωνει μονο του σιγα σιγα....
ναι,έτσι είναι !
kwstas_original
02-12-09, 09:03
ναι,έτσι είναι !
πες αληθεια...αφου μου ζητησες μπολι απο το καρφουρισιο μου!!:D:D:D
chemical mac
02-12-09, 11:06
πες αληθεια...αφου μου ζητησες μπολι απο το καρφουρισιο μου!!:D:D:Dψεύτη, από μένα πήρε από το 8 λιτρο που είχα κάνει :D
Γιατι κοροιδευετε τον κοσμο αφου δεν γινεται να στρωσει με τοσο λιγο μπολι τοσο μεγαλο ενυδρειο. :smt009
Εγω λεω θα εριξε 1-2 μπουκαλια βακτηρια και εστρωσε μονο του σε 1 ημερα.:cool:
Εγω λεω θα εριξε 1-2 μπουκαλια βακτηρια και εστρωσε μονο του σε 1 ημερα.:cool:
....ναι και μετα εβαλε ενα ψαρακι την πρωτη μερα και ανεβαζε την ιχθυοφορτιση σιγα-σιγα,μερα παρα μερα βαζοντας ενα-δυο ψαρακια καθε φορα....:smt020
εστρωσε με χρυσοψαρο αλλα δεν το λεει :smt005
kwstas_original
05-10-11, 16:15
update!!!!!!:smt118
καποιος ψαχνει τα μεγαλα ενυδρεια...:rolleyes: ... :D
με αυτήν την ενυδρειάρα εδώ ρε παιδιά τι έγινε τελικά;;;;
in the pond
06-10-11, 10:00
Είμαι σίγουρος ότι θα χαρούν πολλοί που "ξεθάψατε" ένα τόσο καλό θέμα.
Αλήθεια, τί γίνεται με το ενυδείο? Κανένα update φίλε?:smt118
με αυτήν την ενυδρειάρα εδώ ρε παιδιά τι έγινε τελικά;;;;
λόγο κρίσης έβγαλε τα τιγράκια και τα σκαλάρια από μέσα ... και έβαλε τσιπούρες τις οποίες πουλάει για να βγάλει το χαράτσι της ΔΕΗ μάλλον !!! ;)
θα μπορούσε πάντως ...
Σκαλάρια? δεν ειχα ποτέ !
Ολα πάνε μια χαρά! Δουλεύει με την αρχική του σύνθεση !
Το Ελληνικό project εγκαταλείφθηκε απο τον Αύγουστο του 10 !
Αυριο λεω να σας ανεβάσω και καμια φωτο ... ;)
και πολυ καλα θα κανεις;)
απο ψαρια τι εχεις μεσα τωρα?
Αυτά
10 kuhli loach
30 Puntius tetrazona
3 Trichogaster trichopterus
1m +5f Betta splendens
20 Zebra Danio
4 garra rufa
10 Sumo loach
1 Kissing gourami
4 Bala shark
10 Amano Shrimp
4 Barbus Odessa
Crazy_Beaver
07-10-11, 11:54
θέλουμε φωτοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!
Dimitris77
07-10-11, 16:15
Oxι τωρα...χθες!!!!!!!!!!!
Εντυπωσιακο παρα πολυ ωραιο και ...... ανετο....σε ζηλευουμε
http://www.youtube.com/user/jokotrokois
8 χτεσινά video χαμηλης ποιοτητας ! σε αναμονη για καλυτερα !!!
πω πω! πολυ φυσικο!!
και υποβρυχια ληψη ;)
ποσο μεγαλα εχουν γινει τα τιγρακια σου??
σε ποια ειδη ειχες πετυχημενες αναπαραγωγες?
Update??Πέρασαν και 6 χρόνια.+-4:smt064
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.