Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : SAE Γιατι δε τρωνε πια την αλγη?

georgesa
01-04-06, 21:06
Το ενυδρειο μας εκλεισε πια τους 5 μηνες και ολα πηγαινουν αρκετα καλα.
Μιλαμε για ενα 120αρι (100 lt καθαρο) με αρκετα φυτα μεσα, διοξειδιο diy μεσω διαχυτηρα και με κατοικους 15 cardinal 1 black neon,1 monomaxo ,2 οττο και 5 σαε.
Τα ψαρακια του βυθου ηταν στην αρχη πολυ εργατικα τωρα ομως τελευταια τα σιαμεζακια μαλλον εχουν βρει αλλο τροπο.Καθολη την ημερα ψαχνουν το βυθο για υπολλειματα τροφης αντε και να φανε και λιγο απο τη πρασινη αλγη ,αλλα μεχρι εκει ,μολις δε πεσει η τροφη ,2 φορες την ημερα (ελαχιστη ποσοτητα σε κοκκους ειτε φυλλαρακι) ορμουν οπου δε μπορειτε να φανταστειτε και τρωνε τα παντα αφηνοντας τα αλλα ψαρια λιγοτερο χορτασμενα.Τελικα μονο οι 2 οττο ειναι που μενουν στις παλιες τους συνηθειες παραμενοντας στο βυθο η στα φθλλα η στα τζαμια που χρειαζονται πλεον πολυ συχνοτερα καθαρισμα ειτε με μαγνητη,ειτε με υαλοβαμβακα.
τι λετε ?

leonm
01-04-06, 21:25
Δυστυχώς την ίδια συμπεριφορά των sae είχα και εγώ.Εχω βάλει 2 φορές στο ενυδρείο και όσο ήταν μικρά έκαναν λίγη δουλειά με την άλγη. Οταν μεγάλωσαν απλά περίμεναν πότε θα πέσει η τροφή.Ετσι και τις 2 φορές τα έβγαλα τελικά.Κάποιοι δεν ταίζουν για λίγο ώστε να αρχίσουν να ξανατρώνε άλγη.Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία μ αυτά και είμαι περίεργος τι άλλες απαντήσεις θα πάρεις γιατί από πολλούς θεωρούντε σαν μια πολύ καλή λύση ειδικά για την τριχωειδή άλγη

netblues
02-04-06, 15:26
Οσο ειναι μικρα... τρωνε αλγη.. αμα μεγαλωσουν προτιμουν τις ετοιμες λυσεις.
Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις.. Αλλα ο κανονας αυτό λεει.
Λυση άλλη εκτος απο το να τα περνουμε μικρα δεν βλεπω..

georgesa
03-04-06, 22:00
Κριμα και ελεγα οτι με τα sae τη βρηκα τη λυση.
Μαλλον θα τα γυρισω καποια στιγμη αν τα παιρνουν πισω βεβαια τοσο μεγαλα , αφηστε που για να τα πιασω πρεπει να γινω πολυμηχανος Οδυσσεας fish trap και τετοια αφου ειναι γρηγορα τα ατιμουλια.
Καμμια αλλη προταση αξιοπιστων και διαχρονικων algae eaters που να συνδιαζονται με τα υπολοιπα ψαρακια μηπως υπαρχει ?

Giorgos
03-04-06, 22:30
Καμμια αλλη προταση αξιοπιστων και διαχρονικων algae eaters που να συνδιαζονται με τα υπολοιπα ψαρακια μηπως υπαρχει ?
Μπορείς να μεγαλώσεις το κοπάδι ottocinclus που έχεις (πάρα άλλα 3-4). Έτσι θα είναι πιο αποτελεσματικά.
Κριμα και ελεγα οτι με τα sae τη βρηκα τη λυση.
Η μοναδική λύση για να καταπολεμήσεις την άλγη είναι διατηρώντας σωστές τις ισορροπίες του ενυδρείου (φως - CO2 - λίπασμα - ιχθυοφόρτιση/τάισμα - αλλαγές νερού).

georgesa
07-04-06, 21:40
Και με τα σαε τι λετε να κανω.
Διοτι βαζοντας 4-5 οττο μεσα θα ειμαι στο οριο της ιχθυοφορτωσης και αν ειναι να τα επιστρεψω πως τα πιανομε αποτελεσματικα χωρις να κανομε το κοσμο ανω κατω?
Δοκιμασα με ενα πλαστικο μπουκαλι με κομμενο στομιο και τοποθετημενο αναποδα,μπηκαν σχεδον ολα τα καρντιναλ και ο μονομαχος μεσα και 1-2 μικρα σαε αλλα τα μεγαλα δε τσιμπησαν κι ετσι το εγκατελειψα προς το παρον

leonm
07-04-06, 21:56
Την πρώτη φορά τα έβγαλα με μικρή απόχη αφου πρωτα αναγκάστηκα να αδειάσω σχεδόν το ενυδρείο.Τη δεύτερη πρώτα δοκίμασα με το μπουκάλι και έπιασα το 1 από τα 4.Επειδή βαριόμουν να περιμένω (και περίμενα πολύ) είπα να δοκιμάσω με μια μεγάλη απόχη και ....τα έβγαλα αμέσως.Συμπέρασμα για μένα η μεγάλη απόχη (ηταν η πιο μεγαλη που είχε το pet ) κάνε θαύματα. Μ αυτην έβγαλα μετά το ίδιο εύκολα και άλλα ψάρια που αρχικά μου φαινόταν δύσκολο να τα πιάσω.