PDA

Επιστροφή στο Forum : αφαιρεση εσωτερικου φιλτρου


Mitsos
28-03-06, 10:28
Ηθελα να σας ρωτησω πως μπορω να αφαιρεσω ενα εσωτερικο φιλτρο που εχει το ενυδρειο μου στο ενα πλαϊνο τζαμι για να το αντικαταστησω με ενα εξωτερικο.
Εκει που κολλαει στο τζαμι εχει μαυρη σιλικονη και φανταζομαι με ενα ξυραφι θα καθαριστει σχετικα ευκολα αλλα το προβλημα μου ειναι πως θα μπορεσω να αφαιρεσω κατι καθετες μαυρες γραμμες που εχει (φαινονται σαν ταινια ή κατι τετοιο) κολημενες πανω στο τζαμι για να μην φαινονται τα υλικα που εχει μεσα)

Κατα τη δειρκεια των εργασιων τα ψαρια σιγουρα θα τα μεταφερω σε ενα δοχειο αλλα σκεφτομαι οτι δεν προκειτε να αδειασω ολο το νερο οποτε ολες οι εργασιεσ θα γινουν με νερο μεσα! :(
θα προσπαθησω να το καθαρισω καλα μετα αλλα αν μεινει κανα κομματακι πλαστικο μπορει να το φανε τα ψαρια και να τους δημιουργησει κανενα προβλημα?
Εχει κανεις καμια ιδεα για να γινει η ολη διαδικασια αποτελεσματικα και με ασφαλεια???

Ευχαριστω,
Μητσος.

accnt
28-03-06, 17:33
Η μόνη διαδικασία που μπορώ να φανταστώ είναι αυτή που λες, με το ξυράφι (κοπίδι). Με μεγάλη προσοχή όμως.
Εφόσον απομακρύνεις τα ψάρια (ίσως βέβαια αυτό τους δημιουργήσει μεγαλύτερο στρες από το αν τα άφηνες μέσα) μπορείς σχεδόν να αδειάσεις το ενυδρείο σου.
Όσο για τα μικρά κομματάκια σιλικόνης, με λίγη προσοχή πάλι δεν θα γεμίσεις και το ενυδρείο και άλλωστε τα ψάρια δεν είναι καρχαρίες….

mikenuke
28-03-06, 22:27
δεν προκειται να τα φανε μην ανυσυχεις.
Αν και εχω δει μελανοταινια μου, να αφοδευει χαλικακια διαμετρου 1mm !!!

GODLIGHT
29-03-06, 01:19
και εγω το ιδιο θελω να κανω καποια στιγμη και μου δωθηκε και η ευκαιρια να ρωτησω, αν τα ψαρια τα αφησω μεσα θα ειναι καλυτερα ? αυτες τις μαυρες γραμμες με ξυραφι και αυτες να τις προσπαθησω?

accnt
29-03-06, 08:13
αυτες τις μαυρες γραμμες με ξυραφι και αυτες να τις προσπαθησω?

Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτές οι γραμμές. Πάντως αν είναι από σιλικόνη (και όχι μόνο) θα πάρεις το ειδικό ξυράφι για τζάμια που αφαιρεί οτιδήποτε είναι κολλημένο σε τζάμι.

Mitsos
29-03-06, 09:21
θα πάρεις το ειδικό ξυράφι για τζάμια που αφαιρεί οτιδήποτε είναι κολλημένο σε τζάμι


μμμ δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοιο πραγματακι, να'σαι καλα... ;)

GODLIGHT
01-04-06, 00:57
θατο προσπαθησω και ο θεος βοηθος.
ελπιζω μην κανω κανενα κακο στα ψαρακια μου γιατι δεν θατα βγαλω απο μεσα.

yannis
01-04-06, 01:25
Τα ψάρια να τα βάλετε σε σκοτεινό δοχείο με:
νερό από το ενυδρείο (φυσικά),
το θερμόμετρο και
αεραντλία, αν υπάρχει.

Επίσης να σκεπάσετε το δοχείο για να είναι σκοτεινό (το σκοτάδι ηρεμεί πολύ τα ψάρια) και για να μην σαλτάρει κανένα ψάρι έξω.

Το έπαθα εγώ με μια μελανοταινια. Έκανε σάλτο περίπου 1 μέτρο (!!!) και μετά βόλτες στο σαλόνι. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε…