PDA

Επιστροφή στο Forum : απορρόφηση ΝΟ3 απο μύδια


crazyio
26-03-06, 02:23
.....ΜΥΔΙΑ !!!??? :confused: :confused: :confused:
Όταν πήγα σε πετ σοπ να πάρω τα στικ για τις μετρήσεις μου είδα στα ενυδρία του μικρά μύδια ....(είχανε μέγεθος όσο ένα μικρό αμύγδαλο)
τον ρώτησα λοιπόν τι ρόλο βαράνε και μου λέει πως απορροφάνε πολυ ΝΟ3 !
τρέφοντε αποκλυστικά απο το νερό και όσο πέρνουν νερό το αποβάλουν απαλαγμένο απο ΝΟ3 με ενα εσωτερικό σύστημα φίλτρανσης .... :confused: :smt107
δεν επιβαρύνουν καθόλου το νερό και γενικά τα έχεις μέσα στο ενυδρίο και απλά ....δουλεύουν ....
μου πρότεινε να βάλω κανα 2 στο καθέ ένα ενυδριάκι των 4.5 λίτρων που έχω αλλά δεν πήρα ...ακόμα τουλάχιστον .....
έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο ? ισχύει κάτι τέτοιο ? έχει κανείς μύδια στο ενυδρίο του ? :rolleyes: :smt021
άντε λίγο ακόμα και την φτιάξαμε την άστακομακαρονάδα :smt021 :smt040

Tolis
26-03-06, 13:17
Το προβλημα ειναι οτι αν για καποιο λογο πεθανουν, δεν θα το παρεις χαμπαρι αμεσως, και ειδικα σε τοσο μικρο ογκο νερου θα φερουν το αντιθετο αποτελεσμα - θα στο γεμισουν αμμωνια σε χρονο μηδεν.

crazyio
26-03-06, 13:53
άρα δηλαδή ναυάγησε και αυτή μου η σκέψη να απαλαγώ απο ΝΟ3 .... :smt021 :smt021

Ιορδάνης
26-03-06, 23:01
Και αν δεν με απατά η μνήμη μου τα μύδια θέλουν αλμυρό νερό και όχι γλύκο.
Φιλικά Ιορδάνης.

GODLIGHT
27-03-06, 00:42
γεια σας
το ιδιο μου ειπανε και εμενα με τα μυδια, οτι απορροφανε την αμμωνια και οτι βοηθουν. τωρα αυτο για το αν πεθανουν θα ειναι χειροτερα, αυτο δεν το ξερω. και πως μπορεις να καταλαβεις αν πεθαναν?τι να πω ας αποφασισουν οι πιο ειδικοι.

netblues
27-03-06, 08:57
Καταρχας απο μια μικρη ερευνα, φαινεται οτι υπαρχουν και μυδια του γλυκού νερού.
http://www.bio.umass.edu/biology/conn.river/fwmussel.html
Αν τα μυδια πεθανουν (συμβαινει καποτε ως γνωστο σε ολους τους ζωντανους οργανισμους) σε 4-5 λιτρα το αποτελεσμα ειναι βεβαιο. Γρηγορα υψηλη αμμωνια και πολλα προβληματα. Τι ιδιο ακριβως θα συμβει αν βαζαμε πχ apple snails και ψοφουσαν (τα apple snails ειναι ευκολοτερο να καταλαβεις οτι ψοφησαν απο οτι τα μυδια, αλλά και πάλι.) Οποτε σαν ιδεα για μικρα ενυδρεια δεν παιζει.

Απο την αλλη μου φαινεται πολυ δυσκολο να τρεφονται με νιτρικα τα μυδια..
Για αμμωνια ειναι ακομα πιο απιθανο.
ΔΕΝ το ξερω, απλα μου φαινεται πολυ περίεργο... Οι οργανισμοι που μπορουν να απορροφησουν αμμωνια και no3 ειναι συνηθως φυτικης μορφης.. Εδω εχουμε βραγχια, στομα, ποδια κλπ.
Αν εχει κανείς πιο σαφεις πληροφοριες... να μορφωθουμε.

PascM
11-04-06, 12:21
Δεν νομίζω οτι τα μύδια τρέφονται με αμωνία ή Νο3 αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να καταλάβεις οτι έχουν πεθάνει διότι αμέσως ανοίγουν! Έχω την εντύπωση οτι θέλουν πλαγκτόν τώρα πλαγκτόν σε γλυκό νερό!? Όμως όντος υπάρχουν μύδια γλυκού νερού είχα ένα για έξι μήνες περίπου όμως απεβίωσε και ευτυχώς το πρόλαβα και δεν είχα πρόβλημα αμωνίας. όμως αυτό που έχω να πω για το διάστημα που το είχα είναι οτι χωνόταν μέσα στο (χαλαζιακό λεπτόκοκο) υπόστρωμα που έχω και έβγαινε σε άλλα σημεία όπως και όποτε αυτό ήθελε. Τώρα αν αυτό που λένε οτι καθαρίζει από υπολοίματα τροφής μεσα στο υπόστρωμα ισχύει δεν μπορώ να σας απαντήσω.