PDA

Επιστροφή στο Forum : SOS-Επείγον πρόβλημα με pleco


cbr929
25-03-06, 18:09
Τον βρήκα στην κατάσταση που βλέπετε, με γαρίδες, apple snails και ψάρια πάνω του. Θεώρησα σίγουρο ότι έχει ψοφήσει, αλλά όταν πήγα να τον βγάλω διαπίστωσα ότι είναι ζωντανός! Σε κακά χάλια βέβαια όπως βλέπετε... Τον έβαλα σε ένα μικρό ενυδρείο καραντίνα με νερό από το ενυδρείο του (φυτεμένο 200lt, συχνές φυσιολογικές μετρήσεις, καμία απώλεια εδώ και πολύ καιρό). Τον έχω εδώ και 2 χρόνια περίπου, αλλά δεν ξέρω την ηλικία του. Πριν από αυτό το περιστατικό, δεν είχα παρατηρήσει τίποτα παράξενο. Μόνο νωρίτερα σήμερα, μία γαρίδα (Caridina japonica) πιάστηκε από την άκρη της ουράς του ενώ εκείνος ήταν κολλημένος στο τζάμι και τιναζόταν για να την ξεφορτωθεί. Μέχρι εκείνη τι στιγμή είχε ελάχιστα ξέφτια στην ουρά του. Τώρα τον έχουν καταφάει και δεν κουνιέται καθόλου. Σχεδόν δεν κουνιόταν ακόμη και όταν προσπαθούσα να τον βγάλω από το ενυδρείο. Τι μπορεί να έπαθε? Τι κάνω? Βοήθεια please!!

netblues
25-03-06, 19:24
Οπως λες και συ, εκτος απο τα φαγωμενα πτερυγια δεν υπαρχει κατι αλλο σαν συμπτωμα.
Καλα εκανες και τον απομονωσες.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να του χορηγησεις αντιβιωση, (με αεραντλια παραλληλα για καλυτερη οξυγονωση)τοσο για το fin rot οσο και για τις αλλες πληγες, ωστε να αποφευχθει περαιτερω μολυνση.
Τα πραγματα ειναι δυσκολα σε καθε περιπτωση και ουσιαστικα δεν ξερουμε τα αρχικά αίτια...

Strahos
25-03-06, 20:15
o pleco σου είναι αρκετά υποανάπτηκτος, αν τον έχεις 2 χρόνια όπως λες θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 20cm νομίζω. το είδος αυτό φτάνει τα 30 cm (PTERYGOPLICHTHYS JOSELIMAIANUS). μάλλον δεν είχε τις κατάλληλες συνθήκες και την διατροφή που έπρεπε μέχρι τώρα και μάλλον έφτασε στο απροχώρητο, εκτός κι αν είναι τόσο μεγάλος απλά δεν φαίνεται καλά στη φώτο. μου φαίνεται άσχετα με το μεγεθός του και πολύ αδύνατος. τι τον ταίζεις και σε τι ενυδρείο βρίσκεται (με τι ψάρια, ποιες μετρήσεις κτλ)?

cbr929
26-03-06, 01:42
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά τελικά το ψαράκι μας άφησε :(