PDA

Επιστροφή στο Forum : χρυσόψαρο με μαύρα στίγματα..τι να κάνω?


Μαρία
22-03-06, 09:29
Καλημέρα!Εχω ένα πρόβλημα με το χρυσόψαρο μου.Εχει αρχίσει και βγάζει μαύρα στίγματα παντού.Το έχω περίπου 2 χρόνια και πρώτη φορά παθαίνει κάτι.Το έχω σε ένα 40 λιτρο ενυδρείο μαζι με ενα αρσενικό μονομάχο και ένα θυληκό.Οι μετρήσεις του νερού είναι σχετικά καλές εκτός απο το ΝΟ3 που είναι λίγο εκτός ορίων.Εχω ψάξει για παρόμοια θέματα αλλα δεν έβγαλα άκρη.Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!!

ahar
22-03-06, 12:38
1ον φτιαξε λιγο το νερο σου.

2ον βγαλε εαν είναι δυνατον 2-3 καθαρες φωτογραφιες με εμφαση στα στιγματα και ανέβασε τις εδω. Τους κανόνες που διέπουν το μεγεθος και την ανάλυση στων φωτογραφιων θα τους βρεις σε προηγούμενο μυνημα μου

3ον ξανακανε αλλαγες!!! (ποτε δεν είναι αρκετες!!! :smt040)

Μαρία
22-03-06, 19:02
Γεία και πάλι!Σ'ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση!Καταρχήν έβγαλα το χρυσόψαρο απο το ενυδρείο και το έβαλα σε ένα πλαστικό δοχείο, χωρίς φίλτρο χωρίς τίποτα.Εξάλλου δεν έχω αλλο ενυδρείο.
Τώρα για τα μαύρα στίγματα έχω την εντύπωση οτι πρέπει να έχουν δημιουργηθεί απο τα τσιμπίματα που του κάνει ο μονομάχος.Το κατάλαβα τώρα που το είδα ποιο κοντά και φένεται οτι του έχουν φύγει μερικά λέπια.Σήμερα είναι πολυ χάλια γιατι ούτε να κουνηθεί δέν μπορεί.Γι' αυτόν τον λόγο τον έβγαλα απο το ενυδρείο γιατι τον πήγαινε πέρα δώθε η ροή του νερού και βέβαια για να μην τον τσιμπαέι ο μονομάχος.Ελπίζω να βοηθήσουν οι φωτογραφίες.
Τώρα λοιπόν τι κάνω?

Takis
22-03-06, 19:32
Ηταν απο την αρχη λαθος που εβαλες μαζι μονομαχο με χρυσοψαρο, οχι μονο γιατι ο μονομαχος θα χτηπαει το χρυσοψαρο, αλλα και γιατι δεν εχουν κοινα σημεια αυτα τα δυο ειδη.
Η λυση ειναι μια: Θα πρεπει να τα χωρισεις ή φτιαχνοντας ενα αλλο ενυδρειο για τους μονομαχους ή δινοντας καποια απο τα δυο.
Σε καθε περιπτωση το χρυσοψαρο δεν ειναι να μεινει για πολυ σε ενα τοσο μικρο ενυδρειο. Μην κοιτας που καποιοι τα εχουν ακομα και σε γυαλα. Δεν ειναι το καλυτερο τους να ζουν σε τετοιες συνθηκες.
Επελεξε λοιπον ποιο απο τα δυο θελεις και αναλογα αποφασισε....
Αν κρατησεις τους μονομαχους θα χρειαστει να μπεις στον τομεα που ασχολειται με αυτους, για να παρεις πληροφοριες για το τι χρειαζονται.

PascM
04-04-06, 15:20
Πάντος από τις φωτογραφίες νομίζω οτι έχει υδρωπεκία τι ταίζεις? Καλό είναι στα χρυσόψαρα να δίνουμε κάπου κάπου βρασμένο και ξεφλουδισμένο μπιζέλι. βοηθά πολύ το πεπτικό τους σύστημα.