Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : πετρες λαβας.... επιτελους...!!!

GODLIGHT
09-03-06, 20:33
καλησπερα σας
μετα απο πολυ καιρο βρικα πως θα διαμορφοσω το ενυδρειο μου
θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να καθαρισω κατι πετρες λαβας που θελω να αγορασω απο καποιο μαγαζι εδω στην χαλκιδα (οχι pet shop ).
επειδη ειναι μεγαλεσ αν τισ σπασω σε πιο μικρες δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα...!εχουν πανω τουσ λιγο πρασιναδα και χωμα επειδη ειναι σε εξωτερικο χωρο.
με σκετο νερο γινετε?
εχω 2 achli electric blue, 2 aulonacara, 2 cyrtocara moori σε ενυδρειο 400 λιτρων.ph 7,5-8 ,αμμωνια 0, θερμοκρασια 26-27 c.

Takis
09-03-06, 21:02
Αφου προκειται για αφρικανες, γιατι να βαλεις λαβα που εχει και πολλες αιχμες που ειναι επικινδυνες για τα ψαρια, και να μην βαλεις πετρες κοινες αφου τις ξεπλινεις καλα με νερο...

GODLIGHT
10-03-06, 13:08
πετρες λαβας εχω δει και σε αλλα ενυδρεια, και μου αρεσαν πολυ για το λογο επισης πως θα κανουν και ωραια αντιθεση με τα χρωματα των ψαριων μου. ειχα δοκιμαση και με απλες πετρες απο ποταμι καποιο διαστημα αλλα ενω τισ ειχα πλυνει πολυ καλα, και με καυτο νερο ακομα, μου δημιουργησαν προβλημα στο ενυδρειο ' με αποτελεσμα να εμφανιστουν κατι μικρα σκουληκακια και να χασω ολα μου τα ψαρια.
βεβαια και γι' αυτες ειμαι λιγο επιφοβος, αλλα οι πετρεσ απο pet shop παραειναι ακριβες.
με σκετο νερο να τις πλυνω? ή να τις βαλω σε χλωρινη πρωτα για να χαθουν οι οποιοσδηποτε μικροοργανισμοι που μπορει να υπαρχουν, και μετα με νερο?

Filippos
10-03-06, 13:26
Πέτρες καλά πλυμμένες -και με καυτό νερό - και ποταμίσιες δηλ. υποθέτω στρογγυλές και να σου "δημιούργησαν" σκουληκάκια, χλωμό.

Αλλη ήταν η αιτία του κακού, να το ξέρεις....

sifo
10-03-06, 16:55
εχω και εγώ τις ιδιες πέτρες μεσα στο rio 240 και δεν εχω κανένα προβλημα.
Τις επλινα με νερό και αμέσος μέσα , αλλα οι δικές μου δεν ειχαν χώμα .
Πολυ καλό το οπτικό αποτέλεσμά ( καλύτερο απο τις moon stone που εχω στο δευτερο ενυδρειο μου ).

GFON
10-03-06, 17:03
Γιατι δεν τις βραζεις να εισαι σιγουρος???

GODLIGHT
10-03-06, 20:12
και εμενα μου αρεσε το αποτελεσμα απο τις πετρεσ λαβας που εχω δει σε διαφορα ενυδρεια.θα κανω ενα καλο πλυσιμο γιατα διαφορα... και να τις βαλω με χλωρινη η οχι? περιμενω απαντησεις.
ελπιζω να μην εχω κανενα προβλημα....... πεστε και αλλοι πως ολα ειναι οκ! δεν εχω διακοσμητηκα μεσα και δεν λεει με τιποτα.
μπορω να τισ κολλησω με σιλλικονη για ενυδρεια η οχι?
ευχαριστω ολους για την βοηθεια

ΥΓ:εχετε να προτηνετε καποιο εξωτερικο φιλτρο οποιασδηποτε εταιρειας για 400αρι ενυδρειο με κιχλιδες?
πολλοι εδω μεσα εχω δει εχουν eheim, αλλα εδω στην χαλκιδα δεν εχω δει σε μαγαζι. μονο κατι τισ fluval μου προτειναν, ειναι καλα? τι προτεινετε?

halvas69
10-03-06, 23:00
Tα χρώματα της λάβας θα χαθούν με τον καιρό καθώς θα καλυφθούν από άλγη, οπότε δεν έχει νόημα να τις βάλεις όσον αφορά το αισθητικό μέρος.

GODLIGHT
11-03-06, 02:15
εχετε να προτεινετε τιποτα καλυτερο? :confused:
εχω βρει και καποιεσ που μοιαζουν με moon stone, νομιζω ετσι τισ λενε στα αγγλικα.εχουν αρκετες τρυπες αλλα ειναι μικρες για τις δικες μου τισ κιχλιδες. δεν ξερω τι να κανω δωστε μια λυση.
για φιλτρο καποιος να προτεινει?400 λιτρα ειναι αυτα να το κραταει καθαρο!

andreas K
11-03-06, 19:55
Εισαι διπλα στη θαλασσα και ψαχνεις για πετρες;Για φιλτρο EHEIM 2217(τι πρωτοτυπο)!!Αλλη λυση,πιο οικονομικη το FLUVAL 304,στα 80 ευρω απο το Μεραιδα,αν ισχυει η προσφορα.

dr_yianni
12-10-06, 11:29
:smt083 Βρε παιδες στην ελλαδα ζουμε, κανε μια βολτα στη Σαντορινη,και μαζεψε οτι μπορεις να κουβαλησεις .Μαυρη λαβα,κοκκινη λαβα, ασπρη λαβα κτλ κτλ. Μονο μην εχεις προβλημα με τη μεση σου.:cool:

GODLIGHT
12-10-06, 11:41
οταν ημουν σαντορινη δεν ειχα την λοξα του ενυδρειου.
τωρα να ξαναπαω θα αργησω :( . ασε που για να τις μεταφερω θα χρειαστω οχημα και για 400 περιπου λιτρα ενυδρειο δεν νομιζω πως 3 με 4 πετρες φτανουν ;) . μαλλον με φορτηγακι πρεπει να παω.:D

Tzo
12-10-06, 18:23
Ντινο οι πέτρες λάβας είναι τρομερές αλλα γιατί δεν κανεις και καμεια βόλτα απο τις παραλίες? Εγω βρήκα κατι πολυ ωραίες πέτρουλες :D:D και τώρα που έχουνε πιάσει και άλγη απο πάνω είναι τρομερές. Κανε μια βόλτα προς Λουκίσια που έχει και καθαρές θάλασσες. Πάρε μερικές βράστες και βουαλα :D:D:D:D

Υσ. Θα φέρω το caterpilar να τις κουβαλήσουμε να έχεις προβλημα:D:D:D:D:D:D:D

GODLIGHT
13-10-06, 11:57
φιλε τζο απλα απαντησα στο φιλο πουεκανε ενα σχολιο. η ερωτηση μου για πετρες ηταν καποιους μηνες πριν αν δεις ημερομηνιες ;) . πολυ καλες η λαβας αλλα τις εδωσα στον νικο τις προαλλες. εχω βαλει αλλες τωρα. πρεπει να βρεθουμε ολοι να το δειτε οποτε μπορειτε.

ΥΓ εννοειτε απο λουκισια, που αλλου πιο καθαρα και με τετοια ποικιλια

Tzo
13-10-06, 20:31
ΥΓ εννοειτε απο λουκισια, που αλλου πιο καθαρα και με τετοια ποικιλια

:cool::cool::cool:;);););)

andreas K
14-10-06, 18:44
Απο φιλτρο τι αποφασισες;Καποια φωτο;

GODLIGHT
16-10-06, 10:34
απο φιλτρα εχω το fluval το 404 και το tetra tec ex 1200 οπως το λεει και η συσκευασια το ενα απεναντι απο το αλλο. και τα παντα δουλευουν ρολοι. ελπιζω να σε καλυψα οπως και τις αναγκες του ενυδρειου μου.