PDA

Επιστροφή στο Forum : Στρωσιμο με θαλασσινο νερο


Pritanis
07-03-06, 15:01
Μιλωντας με ενα φιλο μου προχθες μου ειπε οτι μπορω να στησω ευκολα και γρηγορα ενα θαλασσινο ενυδρειο χρησιμοποιωντας απευθειας νερο θαλλασας.... Ισχυει αυτο;;;;Σκεφτομαι να αρχισω παλι για ενα 80λιτρο μονο με ψαρια (κανα δυο τριγκερ σκεφτομαι).....

accnt
07-03-06, 15:24
Για θέμα εξοικονόμησης χρημάτων από το αλάτι που θα αγοράζαμε + το νερό της R.O., που θα θέλαμε για τις αλλαγές, πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο ρίσκο που δεν αξίζει να πάρουμε γιατί απλά δεν ξέρουμε τι θα μεταφέρουμε στο ενυδρείο μας. Και δεν μιλάω μόνο για διάφορα βακτήρια και μύκητες που το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών μας, δεν μπορούν να καταπολεμήσουν, αλλά και για ένα σωρό άλλους ρυπογόνους παράγοντες.
Έτσι από τα παραπάνω δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τπτ άλλο για στρώσιμο με θαλασσινό νερό!
Επίσης δεν νομίζω ότι μπαίνουν δυο τρίγκερ σε 80 λίτρα.

Pritanis
07-03-06, 16:11
ακριβως το ιδιο σκεφτηκα και εγω!!!! Η απαντηση του ηταν οτι με ενα καλο χημικο φιλτραρισμα και UV ξεμπερδευεις με ολα αυτα........

accnt
07-03-06, 23:40
Στη θεωρία γίνεται. Και στην πράξη ίσως. Το θέμα όμως είναι: Aξίζει τον κόπο, αν κάτι πάει στραβά?
Τόσα έχουμε δώσει (χρήματα) :rolleyes: για τα ενυδρεία μας. Αυτό θα μας τρομάξει?

OLDMAN
13-06-06, 14:11
Οχι δε γίνεται σίγουρα. Γιατι το πλανκτόν που θα μεταφερθεί, οταν πεθάνει θα ανεβάσει τα νιτρικά.

george_grat
14-06-06, 08:54
ΑΠΛΑ, ΟΧΙ!!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ, το Ελληνικό θαλασσινό νερό δεν είναι όπως τον τροπικών π.χ. Αυστραλιανό, Ινδονησιακό κ.τ.λ. γιΆ αυτό και δεν έχουμε στην Ελλάδα κοραλλιογενή ύφαλους (ακόμη). Επίσης και σαλιγκάρια που φαίνονται τόσο αθώα κουβαλούν τα μικρόβια, σκεφθείτε να μεταφέρεις όλο το νερό. Εγώ, μερικές φορές έχω πάρει μερικούς οργανισμούς π.χ. σαλιγκάρια, καβουράκια κ.τ.λ. και τους κάνω πρώτα χημικό πόλεμο!!! (Στο παρελθόν μου είχανε τουμπάρει όλο το ενυδρείο).

shadow
15-06-06, 11:31
περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τον χημικο πολεμο?
σκεφτομαι να παω και εγω για ψαρεμα
ευχαριστω

accnt
15-06-06, 14:32
Ρε παιδιά σε ένα τόσο μεγάλο κόστος που θα δαπανήσετε για να κάνετε ένα reef ενυδρείο αξιώσεων, θα κολλήσετε σε μερικά καβουράκια και σαλιγκαράκια?
Για σκεφτείτε το λιγάκι διαφορετικά….

alan boy
20-08-06, 17:04
απλα να σκεφτουμε οτι το ενυδρειο στη ροδο τραβαει νερο απο 33μετρα βαθος και το φιλτραρουν κι ολας.παλιοτερα τραβουσε απο 3μετρα και ειχαν παθει ζημια απο καποιο μικροβιο.
μαλλον λιγο δυσκολες οι αλαγες απο θαλασσα.