PDA

Επιστροφή στο Forum : Πιθανό πρόβλημα;


Vasilizzz
07-03-06, 10:37
Χθες, επιστρέφοντας από τριήμερο παρατήρησα λίγο περίεργη τη συμπεριφορά του μονομάχου μου. Έδειχνε να ταράζεται με το παραμικρό (αν και εδώ που τα λέμε τον ξύπνησα στις 12 το βράδυ) και ανέπνεε από την επιφάνεια αέρα τον οποίο έβγαζε από τα βράγχια. Επίσης νομίζω ότι από το κεφάλι μέχρι την κοιλιά του ήταν κάπως πιο άχρωμος από το κανονικό - αν και δεν είμαι σίγουρος για αυτό. Πάντως το να αναπνέει με αυτόν τον τρόπο είναι φυσιολογικό;

Λεπτομέρειες για το ενυδρείο: http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10251&highlight=%F0%E1%F1%EF%F5%F3%DF%E1%F3%E7+%E5%ED%F5 %E4%F1%E5%DF%EF%F5

Maverick
07-03-06, 11:01
Αν εννοείς ότι έπαιρνε αέρα και έφευγαν μερικές μικρές φυσαλίδες από τα βράγχια, είναι κάτι που βλέπω πολύ συχνά και στους δικούς μου, δεν είναι κάτι ανησυχητικο... Τώρα η αλλαγή χρώματος μπορεί να έχει σχέση με κάποια ασθένεια, αλλά μπορεί να είναι και απλό στρες (αφού τον ξύπνησες στις 12)... Βλέπεις κάποια άλλα "πιθανά" συμπτώματα?

Mariel
07-03-06, 12:53
κι εγω θα ελεγα οτι το χασιμο χρωματος οφειλεται στο οτι εκεινη την ωρα κοιμοταν(γενικα απεφευγε να τον ξυπνας ;) )αν βλεπεις κατι αλλο "περιεργο" πες μας,για να καταλαβουμε οντως τι τρεχει.

Vasilizzz
07-03-06, 13:19
Το ξύπνημα ήταν αναπόφευκτο, μιας και έπρεπε να ανάψω τα φώτα στο δωμάτιο... Εκτός αυτού είχα μόλις ανακαλύψει στο πάτωμα, κάτω από το γραφείο, και ένα zebra snail το οποίο είχα βάλει στο ενυδρείο πριν μια βδομάδα. Οπότε, επήλθε μια αναστάτωση. Αν και δε ξέρω πόσο διάστημα ήταν εκτος νερού το σαλιγκάρι, με έκπληξη είδα ότι ζούσε (!)

Πάντως όσον αφορά το ψάρι θα παρακολουθήσω τη συμπεριφορά του και θα ενημερώσω. Αυτό που κυρίως με τρόμαξε ήταν ο τρόπος που ανέπνεε. Αν λέτε ότι είναι οκ αυτό, τότε μπορεί και να μην τρέχει τίποτα τελικά.

Mariel
07-03-06, 16:03
τα σαλιγκαρια μπορουν να ζησουν για αρκετη ωρα εκτος νερου ;)

οι μονομαχοι μπορουν να κκοιμουνται κοντα στην επιφανεια,οποτε μολις ξυπνησε μπορει να τρομαξε καιγι'αυτο να ανεπνεε ετσι.για να εισαι σιγουρος ομως παρακολουθησε τον τις επομενες μερες και πες μας.

σημερα ειναι οκ?καθεται ακομα στην επιφανεια βαριαναπνεοντας?καθε ποτε αλλαζεις νερο?

Vasilizzz
07-03-06, 17:20
Αλλάζω 50% κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, επειδή τον είδα έτσι χθες, του έκανα άλλη μια αλλαγή, αν και είχα αλλάξει πριν 3 μέρες. Δυστυχώς σήμερα θα επιστρέψω αργά, οπότε δε θα έχω την ευκαιρία να δω πως πάει...

Θεοδωρος
07-03-06, 20:00
εγω παντος νομιζω οτι διαβασα σε ενα site οτι οι μονομαχοι καποιες φορες αναπνεουν στην επειφανεια του νερου γιατι αλλιως μπορει να παθουν ασφιξια.δεν ειναι απολυτα σιγουρος γιαυτο.

spirosta
07-03-06, 21:02
εγω παντος νομιζω οτι διαβασα σε ενα site οτι οι μονομαχοι καποιες φορες αναπνεουν στην επειφανεια του νερου γιατι αλλιως μπορει να παθουν ασφιξια.δεν ειναι απολυτα σιγουρος γιαυτο.
Αυτό ισχύει. Οι μονομάχοι θέλουν και τον αέρα τους και για αυτό λένε και να έχουμε αρκετό κενό στο καπάκι μας μεταξύ νερού. Έχει κανονικά βράγχια αλλά θέλει και λίγο από το ατμοσφαιρικό οξυγόνο.

Mariel
08-03-06, 01:33
οι μονομαχοι φερουν ενα δευτερογενες αναπνευστικο οργανο τον λαβυρινθο που τους επιτρεπει να αναπνεουν οξυγονο απο την ατμοσφαιρα.αυτο στο φυσικο τους περιβαλλον τους ειναι απαραιτητο,καθως εκει(βλεπε βαλτους,ορυζωνες)το διαλυμενο στο νερο οξυγονο ειναι λιγο και δεν επαρκει για τις μεταβολικες τους αναγκες.

πρεπει λοιπον να παιρνουν περιοδικα αναπνοες απο την επιφανεια,αλλιως "πνιγονται".