PDA

Επιστροφή στο Forum : Melanotaenia boesemani

Mariel
07-03-06, 01:15
ποια αναλογια αρσενικων-θηλυκων πρεπει να υπαρχει?σε ενα ενυδρειο 100 λιτρων,ποσες μπορω να βαλω?εχω ηδη ενα ζευγαρι.(τα μονα αλλα ψαρια που υπαρχουν ειναι 2 μποτια,που επισης θα γινουν γκρουπακι,1 κορυντορας και 1 ancistrus).

Apostolis
07-03-06, 10:09
Απ'όσο ξέρω, η σωστή αναλογία είναι 2 θυλ / 1 αρσ... με 3 αρσ και 5-6 θυλ είσαι μια χαρά... το κοπαδάκι όμως θέλει περίπου 200-300 λίτρα και ιδανικά ενυδρείο 1,20m ...

yannis
07-03-06, 12:17
Εγώ έχω 2 θηλυκά και 3 αρσενικά. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν τα αρσενικά δεν ασχολούνται με τα θηλυκά, ασχολούνται μεταξύ τους. Εξάλλου τα αρσενικά είναι πιο όμορφα. Προτείνω τα αρσενικά να είναι ως διπλάσια σε αριθμό από τα θηλυκά. 6 ψάρια ειναι ΟΚ

Αν και τα έχω σε 100 λίτρα, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα σε 150 λίτρα. Είναι, όμως, ακόμα σχετικά μικρά και αργούν πολύ να μεγαλώσουν.

Έχουν γεννήσει πολλές φορές (μέσα στα φυτά) και το ζευγάρωμα είναι εντυπωσιακό. Εγώ τα έχω δει να γεννάνε, μπροστά μου 3 φορές.
Τα ίδια δεν τρώνε τα αυγά τους (ή δεν πρόλαβαν) αλλά τα kribensis έχουν άλλη άποψη και έκαναν πάρτι

Mariel
09-03-06, 02:50
:( σας ευχαριστω για τις συμβουλες!για να μην παραφορτωσω το ενυδρειο μπορει να παρω αλλες 2 θηλυκες....

κι εγω τις εχω δει σε συμπεριφορα αναπαραγωγης,αλαλ με μποτια μεσα αυγα δεν προκειται να δω...

yannis
09-03-06, 10:28
Πάντως να ξέρεις ότι τα αρσενικά δεν είναι περισσότερο επιθετικά μεταξύ τους, από ότι τα θηλυκά.. Επίσης όταν υπάρχουν καβγάδες (αν μπορούν να χαρακτηριστούν έτσι) είναι πολύ σύντομοι και περιορίζονται σε επιδείξεις χρωμάτων μεταξύ αρσενικών και ίσως μερικά σπρωξίματα.
Αυτές οι επιδείξεις είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες συμπεριφορές του είδους.

Τα αυγά τους είναι πολύ μικρά, μοιάζουν με μικρές γυάλινες μπίλιες και είναι δύσκολο να τα διακρίνεις. Επίσης φέρουν μια κολλώδη ουσία για να στερεώνονται στις επιφάνειες και είναι σε γκρουπ των 5-6 αυγών.

annivas2000
09-03-06, 13:25
Μερικες φορες οι αρσενικες φερονται σκληρα στις θυληκες, γι'αυτο και προτιμαται μια μεγαλυτερη αναλογια θυληκων για να "μοιραζονται" τετοιες καταστασεις.......2θυλ/1αρσ ειναι μια καλη αναλογια.....

Mariel
10-03-06, 00:39
κι εγω θα προτιμουσα πιο πολλες αρσενικες λογω χρωματων,αλλα φοβομουν αυτο,μηπως αν ειναι περισσοτερες στρεσαρουν τις θηλυκες...

Γιαννη ευχαριστω για την πριγραφη των αυγων.αν αδειασω ποτε κανενα ενυδρειο απο τους μονομαχους(γκουχου,γκουχου)ισως τις βαλω για αναπαραγωγη ;)

yannis
10-03-06, 11:15
Δεν διαφωνώ με κανέναν, απλά θέλω να δώσω και τις δικές μου εμπειρίες.

Τα δικά μου αρσενικά δεν ενοχλούν ιδιαίτερα τα θηλυκά. Όταν το θηλυκό αποφασίσει να γεννήσει αρχίζει να προκαλεί τα αρσενικά. Αυτοί τρέχουν με χαρά ένας ένας και αρχίζουν τους χορούς και τις επιδείξεις χρωμάτων. Τελικά το θηλυκό διαλέγει έναν και τον οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο /φυτό (Elodea densa) και μαζί διώχνουν τους υπόλοιπους, οι οποίοι κυνηγιούνται και μεταξύ τους. Δηλαδή η ένταση μοιράζεται παντού. Τότε τα αρσενικά συγκρούονται λίγο αλλά τίποτα το σπουδαίο (κυνηγητό).
Μερικές φορές όμως γίνεται το αντίθετο. Τα αρσενικά πιάνουν μία περιοχή ο καθένας, και η το θηλυκό κόβει βόλτες μέχρι να διαλέξει.

Έχω διαβάσει ότι γεννάνε σε φυτά / φύλλα που επιπλέουν αλλά τα δικά μου γεννάνε χαμηλά στην densa. Ίσως να τα ενοχλεί το φως….
Γενικά ζευγαρώνουν περισσότερο πριν ανάψουν τα φώτα όταν το δωμάτιο είναι φωτεινό, Στη φύση γεννάνε κατά την διάρκεια της ανατολής και έτσι πολλοί εξομοιώνουν ανατολή δύση στο ενυδρείο τους

Αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να δοκιμάσεις 2 αρσενικά + 2 θηλυκά. Αν μπορείς όμως, τα ψάρια που θα προσθέσεις, να είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος με τα υπάρχοντα, διαφορετικά, αν είναι μικρότερα θα υστερούν και δεν θα δέσουν σαν σμήνος

Γενικά είναι λίγο παρεξηγημένα ψάρια, ίσως γιατί κινούνται γρήγορα και δίνουν την αίσθηση ότι υπάρχει ένταση και ότι είναι άγρια.

Mariel
11-03-06, 01:02
προβληματιστηκα τωρα για το τι θα παρω....ασε οπυ δεν ξερω κατα ποσο θα'ναι ευκολο να βρω μελανοταινιες στο ιδιο μεγεθος,μιας κι οι δικες μου ειναι ηδη αρκετα μεγαλες...

John T
21-01-08, 14:26
Επειδή και εγώ προβληματίστηκα και για να μην ανοίγουμε συνέχεια καινούρια θέματα, ποιός τελικά είναι ο σωστός συνδυασμός αρσενικών - θηλυκών και πόσα λίτρα χρειάζονται αυτές οι μελανοταινίες;

stav
22-01-08, 11:34
www.fishprofiles.com

John T
22-01-08, 16:33
Ευχαριστώ φίλε μου αλλά η συγκεκριμένη σελίδα δεν απαντάει στο ερωτημά μου...

Μάλλον θα ακολουθήσω την αναλογία που λέει παραπάνω ο Annivas για 1 αρσενικό : 2 θηλυκά.