Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Τι έγινε πάλι ???

crazyio
04-03-06, 19:37
χαιρετώ για άλλη μια φορά .....
το ελαφρό ξεθόριασμα του χρώματος στην ΑΚΡΗ της ουράς ενός μονομάχου και το σκίσιμο της (ειναι vailtail και παρατήρησα σήμερα πως στην μέση έχει κάνει μια μικρή διχάλα) τι μπορεί να σημαίνει ?
τρώει τρελά, κινείται υπερβολικά και γενικά είναι σε όλα τέλεια ....
νερό είναι οκ σύμφωνα με το αυτοκόλλητο τεστ και έχει φίλτρο στρωμένο με σφουγγάρι , υαλοβάμβακα, syporax και αλλαγές νερού κανονικότατα ....
το παρατήρησα το απόγευμα ενώ το πρωι ΔΕΝ θυμάμαι να ήταν έτσι η ουρά του ... ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήταν έτσι πάντως 3 μέρες πρίν ....
για να γρατσουνίστηκε κάπου το θεωρώ απίθανο μια και υπάρχει ΜΟΝΟ ένα φυτό μεσα στο ενυδριακι ....
τι μπορεί να ειναι ΠΑΛΙ ??? :confused: :confused:

Mariel
04-03-06, 19:52
μηπως ειναι φινροτ?σαν τετοιο ακουγεται παντως...το φυτο ειναι αληθινο η πλαστικο?υπαρχει φωτο?ριξε λιγο αλατι καλου-κακου....

crazyio
04-03-06, 23:02
μηπως ειναι φινροτ?σαν τετοιο ακουγεται παντως...το φυτο ειναι αληθινο η πλαστικο?υπαρχει φωτο?ριξε λιγο αλατι καλου-κακου....

ναι το φυτό έιναι αληθινό και είναι αυτό με την ταχύτερη ανάπτηξη λόγο του οτι είναι στο κέντρο της λάμπας ....
φωτό δεν προλαβαινω να βγάλω τώρα γιατί έχουν κλήσει και τα φώτα κτπ ...
αν ρίξω αλάτι (δυστυχώς ΔΕΝ έχω ενυδριακό και φαντάζομαι πως το μαγειρικό δεν κάνει ε? :smt062 ) δεν έχει επιπτώσεις στο φίλτρο που έιναι ήδη στρωμένο ?

έχω και κάτι στραγόνες το Splendit Betta - Bettafix Remedy (μου τις είχαν δώσει αντί για αντιχλώριο όταν πρωτο-ξεκίνησα ό,τι ναναι μου δώσανε)
αυτό λές να κάνει τίποτα ή οχι ? και θα έχει επιπτώσεις στο φίλτρο και αυτο?
άραγε φάρμακο είναι ή ενυσχητικό οργανισμού ? :confused:

τελικά ανέβασα φωτό απο πρίν και απο μετά ... όσο μπορεί να φανεί ...

parrot
04-03-06, 23:12
Κάνει και το μαγειρικό αρκεί να μην έχει πρόσθετα... στο ενυδρειακό πληρώνεις πιο πολύ την ετικέττα.

Mariel
05-03-06, 01:09
αλατι χωρις ιωδιο θελει,για ελιες,,τυρια.οχι,δε θα πειραξει το φιλτρο,βαλε αυτο καλυτερα και παρατηρησε τις πρωτες μερες αν χειροτερευει.

crazyio
05-03-06, 08:01
καλημέρα ..... θα δώ αν μπορώ να βρώ τέτοιο αλάτι ....
για τις βιταμίνες ή ότι άλλο είναι αυτές οι σταγόνες ξέρει κανεις κάτι ?
δηλαδή θα δώ αν θα γίνει χειρότερα ή παίζει να επανέλθει η ουρά στην φυσιολογική της κατάσταση ? αυτό μπορεί να γίνει με το αλάτι και μόνο ή πρέπει να γίνει και κάτι άλλο ?
τελικά είναι φιν ροτ ?

(απάντηση σε αυτό το ποστ και νέα της κατάστασης του μονομάχου θα ξαναδείτε σε 3 μέρες που θα ξανα έχω έξοδο ... ώς τότε ελπίζω να έιναι καλύτερα τα πράγματα)

Mariel
05-03-06, 14:51
αν ειναι φινροτ,ναι,φευγει μονο με αλατι.τσεκαρε μονο στις ασθενειες τη δοσολογια.και παρακολουθησε αν οντως καλυτερει και επανερχεται στην αρχικη κατασταση η χειροτερευει.μπορειςνα προσθεσεις βιταμινες του συμπλεγματος Β,οπως της τετρα.
ελπιζω σε 3 μερες να'χεις καλα νεα να μας πεις ;)

PascM
08-03-06, 10:15
Splendit Betta - Bettafix Remedy το "φάρμακο" αυτό είναι της aquarium pharmaceuticals και είναι για μένα ένα από τα καλύτερα! Εγώ προσωπικά το προτείνω για χρήση μια και δεν έχεις αλάτι διάβασε την δοσολογία γιατί αν και είναι φυτικό δεν πρέπει ξεφεύγεις από την δοσολογία!!!!!

Mariel
08-03-06, 11:07
οι αποψεις πανω στο συγκεκριμενο προιοιν διιστανται...γενικα παντως δε θεωερειται φαρμακο με τηνκλασικη εννοια,οποτε αν οντως εχουμε εδω φινροτ δε θα το προτεινα,θα συνιστουσα κλασικο αλατακι ;)

crazyio
08-03-06, 12:04
καλημέρα .....
Μετα απο 3 μέρες απουσίας είδα πως η ουρά του μονομάχου αρχίζει και γίνεται κρόσια ..... :sad: :sad: :sad:
ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω ΤΙ λάθος κάνω κατα την διατήρηση τους και αρχίζουν μετά απο λίγο καιρό τα προβλήματα ....
φίλτρο με σφουγγάρι , υαλοβάμβακα, syporax υπάρχει και στρωμένο σε κάθε ένα απο αυτα ..... αλλαγές νερού 1 φορά την εβδομάδα, καθαρισμός μέχρι αιδίας απο ακαθαρισίες με λαστηχο (δεν μένει ΤΙΠΟΤΑ απο κατάληπα) και πάλι κάτι δεν πάει καλα ..... :(

για να μην τα πολυλογώ .... Αυτά μου προτείναν αυτά πηρα και έχω απορείες ...

Αλάτι : πήρα της Tropical Specjalna SOL λέει και είναι για καλιέργεια αρτέμιας αλλά ο τύπος δεν είχε τίποτα άλλο και χτυπιότανε πως είναι απο τα καλύτερα και να ρίξω μια μιτούλα απο κουταλάκι σε κάθε ένα ενυδριάκι ..... Σωστό? λάθος ? προτάσεις ?

προιόντα άλλα της Tropical που επέμενε να πάρω για να είναι όλα καλύτερα:

Multimineral : http://www.tropical.com.pl/EN/careproducts/mineral.html

Akryflawina : http://www.tropical.com.pl/EN/careproducts/disinfection-akryflaw.html

Το πρώτο μου είπε πως έιναι για να εμπλουτίζει το νερό με όλα τα ιχνοστιχία που λείπουν απο το νερό και μπορεί να προκαλούν διάφορα προβλήματα ....
Το δεύτερο είναι απολυμαντικό για να μήν έχει καμια χειρότερη εξέληξη ο μονομάχος και για ανάπλαση γρήγορη της ουράς και γενικά ....
Το θέμα είναι πως απο ό,τι διάβασα: "Provides optimal conditions for fish health and protects them against harmful aquatic pathogens such as the bacteria, protozoa, and fungi" κάτι το οποίο σημαίνει πως θα μου σκίσει το φίλτρο ???

τα έχει δοκιμάσει κανείς τα εν λόγο προιόντα ?
να το βάλω το δεύτερο σαν απολυμαντικό και για καλύτερα ή θα τα κάνει όλα χειρότερα ?

θα εκτιμήσω κάθε γρήγορη απάντηση μια και μόνο για σήμερα και αύριο θα είμαι εκτός μονάδας οπότε και θα μπορώ να διαβάσω την κάθε συμβουλή σας για να πράξω ανάλογα πριν είναι είδη αργά ..... :(

Υ.Γ Πρίν δώ το σκίσημο στην ουρά είχα παρατηρήσει πως αρχικά στην άκρη της στην ουρά είχα παρατηρήσει ένα "ξεθώριασμα" ....
σε ένα άλλο ποστ πάλι για fin rot για μονομάχο αναφέρει η Mariel πως η ανάπλαση της ουράς και των πτερυγίων εμφανίζεται αρχικά σαν ξεθώριασμα .....
ΙΣΩΣ να είναι η ιδέα μου αλλά έτσι όπως είναι τώρα ο μονομάχος φαίνεται η ουρά του πιο μακριά .... μωρέ μπας και μεγαλώνει κι' άλλο και δεν το ξέρω? :p
πάντος ο συγκεκριμένος είναι ο πιο μικρόσωμος μονομάχος που είχα ώς τώρα .... αλλά απο ότι μου είχαν πει στο πετ σοπ ήταν περίπου 5-6 μηνών όταν τον πήρα και τώρα είναι 8 ...

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ μου ...

netblues
08-03-06, 13:47
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι προκειται για κλασσικο fin rot.
Οι μονομαχοι ειναι γενικα επιρρεπεις.
Το fin rot οφειλεται σε βακτηριδιο αλλα συνηθως ειναι προβλημα ποιοτητας νερου. Βαλε μια κουταλια τσαγιου αλατι, προσθεσε και λιγο multimineral...
και κανε αλλαγες νερου μερα παρα μερα 50-60%
Σε μια εβδομαδα 10 μερες θα εισαι οκ..

Το acryflavin αστο για πιο δυσκολα πραγματα..

crazyio
08-03-06, 14:07
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι προκειται για κλασσικο fin rot.
Οι μονομαχοι ειναι γενικα επιρρεπεις.
Το fin rot οφειλεται σε βακτηριδιο αλλα συνηθως ειναι προβλημα ποιοτητας νερου. Βαλε μια κουταλια τσαγιου αλατι, προσθεσε και λιγο multimineral...
και κανε αλλαγες νερου μερα παρα μερα 50-60%
Σε μια εβδομαδα 10 μερες θα εισαι οκ..

Το acryflavin αστο για πιο δυσκολα πραγματα..

αλάτι να βάζω μια κουταλιά μετα απο κάθε αλλαγή νερού ή μια φορά και τέρμα ?
το akryflawina τελικά σκοτώνει και τα βακτήρια του φίλτρου ή δεν τα επιρεάζει ?
ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση Σωτήρη ....

Υ.Γ έριξα σε λίγο νερό μερικές σταγόνες απο το akryflawina και το νερό έγινε ... κίτρινο !!!! έτσι θα έιναι και αν το ρίξω στο ενυδριάκι ή το χρησημοποιώ σε στύλ "μπάνιου" για λίγα λεπτά όπως το Bactopur Direct???
στο μπουκαλάκι λέει για μέσα στο ενυδρίο αλλά αυτο πέρνει ένα πολύ έντονο κίτρινο χρώμα σαν να ρίχνεις ιώδιο μέσα σε νερό ....

netblues
08-03-06, 15:20
1γρ /λιτρο
και να συμπληρωνεις αλατι στις αλλαγες...

PascM
08-03-06, 15:35
οι αποψεις πανω στο συγκεκριμενο προιοιν διιστανται...γενικα παντως δε θεωερειται φαρμακο με τηνκλασικη εννοια,οποτε αν οντως εχουμε εδω φινροτ δε θα το προτεινα,θα συνιστουσα κλασικο αλατακι ;)
Γι'αυτό και το έγραψα "φάρμακο" το αλάτι είναι φυσικά καλύτερη λύση! Αλλά από προσωπική εμπειρία και τις δυο φορές δούλεψε άψογα.

Mariel
08-03-06, 16:45
δεν μπορω να καταλαβω τι δεν παει καλα...προφανως ειναι προβλημα ποιοτητας νερου,αλλα με τις αλλαγες σου εισαι οκ.εχεις κανει ποτε μετρησεις?

προσωπικα,δεν εχω δοκιμασει τα προιοντα,αλλα δεν ξερω,νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πιο απλα...
αλατι μπορεις να βαλεις ενα απλο χυμα σκληρο απο παντοπωλειο η το αλατι που χρησιμοποιουμε για τις ελιες.

εγω θα εβαζα και βιταμινες Β,εχω δοκιμασει της τετρα.

αλατι μετα απο καθε αλλαγη νερου,αν μπορουσες και ολικη αλλαγη και μετα προσθηκη αναλογης ποσοτητας θα'ταν το ιδανικο.τι θερμοκρασια τους εχεις?

μηπως ταιζεις πολυ?

και indian almond leaf θα βοηθουσε,αλλα εισαι μακρυα να σου δωσω....

crazyio
08-03-06, 18:29
δεν μπορω να καταλαβω τι δεν παει καλα...προφανως ειναι προβλημα ποιοτητας νερου,αλλα με τις αλλαγες σου εισαι οκ.εχεις κανει ποτε μετρησεις?
Μετρίσεις για να πάρω αριθμητικές ενδείξεις όχι ... αλλά έχω το ενδεικτικό "βεντουζάκι" με τον αισθητήρα της seachem που μετράει και δίχνει χρωματικά αν υπάρχει πρόβλημα με αμμωνία και είναι μια χαρά ....

προσωπικα,δεν εχω δοκιμασει τα προιοντα,αλλα δεν ξερω,νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πιο απλα...
αλατι μπορεις να βαλεις ενα απλο χυμα σκληρο απο παντοπωλειο η το αλατι που χρησιμοποιουμε για τις ελιες.
Πήρα αλάτι της Tropical .... οπότε θα βάλω απο αυτό αν και βρήκα και του εμπορίου χωρίς ιώδιο ...

εγω θα εβαζα και βιταμινες Β,εχω δοκιμασει της τετρα.
Εδώ Χαλκίδα οι μόνες βιταμίνες που βρίκα ήταν αυτές της tropical, που ουσιαστικά δεν είναι και βιταμίνες αλλά συμπλήρωμα ηχνοστοιχείων ...[/quote]

αλατι μετα απο καθε αλλαγη νερου,αν μπορουσες και ολικη αλλαγη και μετα προσθηκη αναλογης ποσοτητας θα'ταν το ιδανικο.τι θερμοκρασια τους εχεις?
Ολική αλλάγη δεν μπορώ γιατί υπάρχει και το φίλτρο που δουλεύει .... και δεν είμαι και σπίτι για να μπορώ να το συντηρήσω λίγο με άλλον τρόπο και να έχω τον μονομάχο κάπου αλλού για να κάνω αυτό που λές ...
θερμοκρασία δωματίου .... αλλά έιναι ζεστό το σπίτι ... δηλαδή είναι πάντα μεταξύ 22-25 βαθμών ....τώρα για παράδειγμα είναι στους 24 βαθμούς ...

μηπως ταιζεις πολυ?
ίσα ίσα που ταίζω λιτά .... και περιμένω να καταναλωθεί το πρώτο σκουλίκι για να ρίξω το δεύτερο ... και ρίχνω 4-5 σκουλικάκια στο καθένα ημερισίως ... και όχι δεν το παρακάνει η μάνα μου που τα έχει υπο την προστασία της όταν είμαι στην μονάδα ... ο,τι της έχω πει κάνει ;)
Τάιζα με bloodworms της sera αλλά πήρα σήμερα για τροφή και το Betta Banquet της Seachem μια και είδα απο δω πως είναι καλή εταιρία .... την τρώνε με λαιμαργία ....

και indian almond leaf θα βοηθουσε,αλλα εισαι μακρυα να σου δωσω....
ναι, δυστυχώς είμαι καμια 80αρια χιλιόμετρα μακρια για να έρθω να μου δώσεις .... αλλά είναι και το θέμα πως έχω μόνο μισή μέρα έξοδο απο την μονάδα για να το καταφέρω να έρθω .... εξάλλου θ'ελω να έρθω και σε κάποιο meeting να σας γνωρίσω και απο κοντά ..... θα γίνει και αυτό όμως ... ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου Μάριελ .... την εκτιμώ αφάνταστα όπως και όλων έδω μέσα που βοηθάνε ΠΑΝΤΑ για το καλύτερο
ξεκινάω σε λίγο με αλλάγη νερού 40% και στα 3 ενυδρία και προσθήκη αλατιού και στα 3 ... στο ένα για θεραπία και στα άλλα για πρόληψη ....
Οταν έχω νέα θα ξανα γράψω ... ελπίζω να έχω μονο θετικά να σας πώ .. :cool:

Vasilizzz
08-03-06, 20:04
Βάζω κάποιες φωτογραφίες, πριν από κάποιο διάστημα και τώρα. Μήπως έχει fin rot και αυτός; Παρατηρώ ότι μακραίνει η ουρά του από κάτω και σκίζεται γενικώς. Έχει και μια μικροσκοπική τρυπούλα αν προσέξετε.
Γενικώς πάντως του αρέσει να παίζει στο ρεύμα του νερού και δεν ξέρω μήπως έτσι του καταστρέφεται η ουρά.

crazyio
08-03-06, 20:17
έτσι ακριβώς έχει γίνει και στους δικούς μου μονομάχους κατα καιρούς ....
πρώτα παρατηρώ κάποιο ξεθόριασμα στο χρώμα της ουράς στην άκρη και μετά αρχίζει το σκίσημο ..... :( όπως δηλαδή σε εσένα στην πρώτη φωτό ....

Υ.Γ 1 Btw... Carl Zeiss lens kick ass :D
Υ.Γ 2 τελικά ακόμα δεν κατάλαβα πως χρησημοποιείται το akryflawina .... οι οδηγίες του στο πίσω μέρος του μπουκαλιού δεν είναι και τόσο σαφής και εύκολα μπορεί να γίνει το λάθος ...

Mariel
09-03-06, 01:49
Βασιλη,φαινεταιοντως για φινροτ.υπαρχει τιποτα μυτερο μεσα στο ενυδρειο που θα μπορουσε να του σκισει τα πτερυγια?οχι ομως μονο η ουρα,αλλα και το ραχιαιο και εδρικο ειναι σκισμενα.ειναι μονος στο ενυδρειο?ανεβασε θερμορκασια και ριξε αλατι.

Ιωσα,ξεκινα τη θεραπει που λες και πες μας πως παει.μετα απο καθε αλλαγη νερου,τι νερο βαζεις?το'χεις αφησει για 1-2 μερες η το βαζεςι κατευθειαν?ελεγχεις τη θερμοκρασια του?

crazyio
09-03-06, 02:05
Ιωσα,ξεκινα τη θεραπει που λες και πες μας πως παει.μετα απο καθε αλλαγη νερου,τι νερο βαζεις?το'χεις αφησει για 1-2 μερες η το βαζεςι κατευθειαν?ελεγχεις τη θερμοκρασια του?

Η αλλαγές νερού γίνανε το απόγευμα ....
και στα 3 ενυδρία έγινε αλλαγή 40% νερού και προσθήκη λίγου αλατιού ....στο ένα για θεραπία και στα άλλα προληπτικά όπως ανέφερα ... (το να ρίχνω λίγο αλάτι σε ΚΑΘΕ αλλαγή νερου προληπτικά είναι καλό ή όχι ?)
το νερό έιναι της βρύσης και προσθέτω την ανάλογη ποσότητα αντιχλώριο ... επειδή δεν έχω τον χρόνο να το έχω να πάρει θερμοκρασία χώρου το μετριαζω με νερό απο θερμοσύφωνα και είναι στην ίδια σχεδόν θερμοκρασία ...

μέχρι άυριο δεν νομίζω να δώ αποτελέσματα .... οπότε ίσως αποτελέματα να ποστάρω σε 4 μέρες που θα έχω πάλι έξοδο ...
ο πετσοπάς μου είπε πως με την χρήση του AKRYFLAWINA θα δώ ΠΟΛΥ γρήγορα αποτελέσματα αλλά το πώς να το χρησημοποιήσω δεν ξέρω ακόμα ... γιατι όπως προανέφερα οι οδηγίες του είναι ασαφής ...
ακόμα δεν το έχω χρησημοποιήσει ...

Mariel
09-03-06, 02:48
αφου βλεπεις τοσο συχνα προβλημα με φινροτ θα ηταν καληιδεα να "φτιαχνεις" το νερο μερες πριν,θα βοηθησει πολυ.

τι ακριβως λενε οι οδηγιες του?

πολλοι χρησιμοποιουν το αλατι προληπτικα,αλλα αν υπαρχουν αλλα προβληματα ποιοτητας(που οπως φαινεται υπαρχουν)δεν τα "καλυπτει".

θα περιμενουμε νεα ;)

crazyio
09-03-06, 10:34
καλημέρα ....
Το νερό το έφτιαχνα έτσι όπως λές για πολύ καιρό αλλά πάλι είχα προβήματα .... τώρα τελευταια το φτιάχνω έτσι λόγο έλληψης χρόνου ...
Εγώ έβαλα αλάτι και στα 3 και περιμένω να δώ εξέλιξη .... ό,τι προκείψει θα ενημερωθείτε.... απλα μου την σπάει να φροντίζω τόσο τακτικά και τόσο σχολαστικά τους μονομάχους και παρόλα αυτά να υπάρχουν τα Χ προβλήματα .... ΚΑΤΙ φταίει στην όλη ιστορια ... αλλά ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω το τί αφού κανω ΟΛΑ όσα έχω αποκομίσει απο εδω ....
σας ακούω να λέτε πως κρατάτε μονομάχους για 1 - 1.5 χρόνια και εμένα το πολύ που να έχει κρατήσει μονομάχος σε ΚΑΛΗ κατάσταση είναι άντε 5-6 μήνες ... μετά αρχίζουν τα όσα προβλήματα .... :smt095 :(

Τώρα αντιγράφω ό,τι γράφει το Akryflawina στο μπουκαλάκι ..... και πείτε μου γνώμες ......

-------------------------------------
Επεξεργασία : Κανονική δεξαμενή - 10ml ανά 100 λίτρα.
Δεξαμενή απομόνωσης χωρίς υπόστρωμα - μακροπρόθεσμο λουτρό 10 ml ανά 50 λίτρα, βραχυπρόθεσμο λουτρό 10ml ανά 10 λίτρα.

Προφύλαξη: 5 σταγόνες ανα 10 λίτρα νερού ανα 7 μέρες.
Σε κάθε νέο ενυδρίο πριν προστεθούν ψάρια 10 σταγόνες ανά 50 λίτρα.

-------------------------------------
το θέμα είναι πως φοβάμαι μήπως με την χρήση του σκοτώσει και τα βακτηρίδια του φίλτρου .... και εκτός αυτού με 2 σταγόνες που έριξα σε νερό (όχι σε ενυδρίο) το νερό έγινε κίτρινο ..... άρα με 5 σταγόνες στα 10 λίτρα που λέει για προφύλαξη ανα 7 μέρες το νερό θα είναι μόνιμα κίτρινο !
Φαντάζομαι θα χρειαστούν πάνω απο 5 - 6 μερικές αλλαγές νερού για να αποχρωματιστεί μετά τελείως το νερό ....
δέν είναι άχρωμο... δυστυχώς ...

Any ideas? :confused: :confused: :confused:

netblues
09-03-06, 10:40
Βρε μανια με το Acriflavine.. Αντιβιωτικο ειναι και μαλιστα ισχυρό.
Σκιζει φιλτρα, φυτά με άνεση..
Δες πχ εδώ
http://www.koivet.com/html/articles/articles_details.php?article_id=66

crazyio
09-03-06, 13:36
αυτό ήθελα να μάθω φίλε Σωτήρη .... αν επιρεάζει και φίλτρο κτπ .... και όντος απο ότι μου λές και διάβασα στο λινκ τα σκίζει όλα.... και ο -να μην τον αποκαλέσω τον πετσοπά- μου λέει "μην σε νιάζει τίποτα ... δεν επιρεάζει ουτε φίλτρο, ούτε φυτα ούτε τπτ" ....
και στο λίνκ που μου έδωσες αναφέρει τον τρόπο χρήσης του γιατι στις οδηγίες του δεν γράφει κάτι το κατατοπιστικό .....
anyway .... τουλάχιστον τώρα ξέρω πως χρησημοποιείται ....
thanks a lot ..... ;-)

Mariel
10-03-06, 01:14
χρυσος κανονας!!μην εμπιστευεσαι τους πετ-σοπαδες!τωρα που βρηκαμε τι ειναι μην το ξαναχρησιμοποιησεις.πες μας νεα οταν ξαναβγεις!καλη τυχη!!!

Vasilizzz
10-03-06, 08:31
Αν έχω καταλάβει καλά, η προτεινόμενη για την περίπτωση δοσολογία είναι 2 κουταλιές (κοφτές, υποθέτω) του γλυκού αλάτι για 10 λίτρα νερό. Που αντιστοιχούν σε 10 γραμμάρια ανά 10 λίτρα. Σωστά;
Παράλληλα ανεβάζω θερμοκρασία στους 30 και κάνω αυτή τη θεραπεία για 10 μέρες;

filoxenos
11-03-06, 00:08
Ενα γραμμάριο στο λίτρο = 0,1%.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι κάτω από 1% (δηλαδή, 10 γραμμάρια για κάθε λίτρο), δεν είναι θεραπεία... Εγώ έχω φτάσει να χρησιμοποιήσω μέχρι και 4% αναλογία, όμως μόνο σε σοβαρές μολύνσεις και μόνο για σύντομο μπάνιο του ψαριού (περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γυρίσει στο πλάι και να μην μπορεί να κολυμπήσει) και μετά σε διάλυμμα 1% για μία εβδομάδα (μαζί με άνοδο της θερμοκρασίας).
Και ξαναλέω...
Προσωπική μου εκτίμηση...
από την μέχρι τώρα εμπειρία μου και από αυτά που έχω δει σε σχετική βιβλιογραφία... 8)

Mariel
11-03-06, 00:55
συνεχεια ξεχναω κι εγω τη δοση....κανοντας αναζητηση στην κατηγορια ασθενειες βρηκα το εξης

απο Fonamstel

"Η δοσολογία ήταν 20γρ/10λίτρα, αλλά τη βαζεις σε δύο "δόσεις" - 10 γρ / 10 λίτρα τη μια μέρα και άλλα 10 γρ / 10 λίτρα την επόμενη. Και μετά, προσθέτεις ανάλογα με τις αλλαγές νερού."

το κουταλακι του γλυκου ειναι 5 γραμμαρια.θερμοκρασια ναι,στους 30.ποσο την εχεις τωρα?αν ειναι πολυ χαμηλοτερη,μην την ανεβασεις αποτομα.

ειναι ελαφρυ το φινροτ?

ξεκινα,και θα δεις για ποσες μερες να το συνεχισεις.αναλογα και με το πως θα δεις να πηγαινει.

Vasilizzz
11-03-06, 13:13
Όσον αφορά αν είναι ελαφρύ το φιν ροτ, η κατάσταση είναι όπως τη βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω. Η θερμοκρασία ήταν στους 25-26 και την αύξησα από χθες στους 27 και συνεχίζω...
Τι εννοείς να δω πώς θα πηγαίνει; Θα υπάρξει άμεσα κάποια βελτίιωση, δηλαδή επανόρθωση των πτερυγίων; Γιατί για να γίνουν τα πτερύγια όπως είναι τώρα πέρασε περίπου μήνας. Δεν ήταν άμεση η εξέλιξη της ασθένειας, οπότε υποθέτω ότι και η επανόρθωση θα είναι ακόμα πιο αργή.

Mariel
12-03-06, 03:05
Όσον αφορά αν είναι ελαφρύ το φιν ροτ, η κατάσταση είναι όπως τη βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω. Η θερμοκρασία ήταν στους 25-26 και την αύξησα από χθες στους 27 και συνεχίζω...
Τι εννοείς να δω πώς θα πηγαίνει; Θα υπάρξει άμεσα κάποια βελτίιωση, δηλαδή επανόρθωση των πτερυγίων; Γιατί για να γίνουν τα πτερύγια όπως είναι τώρα πέρασε περίπου μήνας. Δεν ήταν άμεση η εξέλιξη της ασθένειας, οπότε υποθέτω ότι και η επανόρθωση θα είναι ακόμα πιο αργή.

αν το ψαρι ειναι νεο και το φινροτ ελαφρυ(εσενα θα ελεγα οτι δεν ειναι ουτε πολυ βαρυ ουτε πολυ ελαφρυ,κατι στη μεση)σταματαει γρηγορα και η αναπλαση των ιστων γινεται επισης γρηγορα.σε μεγαλυτερες ηλικιες,μπορει μεν να σταματει η εξελιξη του γρηγορα,αλλα η αναπλαση αργει η μπορει να μη συμβει και ποτε.τα νεα τμηματα που δημιουργουνται φαινονται διαφανη.η προσθηκη βιταμινων της ομαδας Β βοηθα στην επιταχυνση της αναπλασης.

σιγα σιγα μπορεις ν'ανεβασεις κι αλλο τη θερμοκρασια.

crazyio
13-03-06, 14:19
τι και αν έβαλα αλάτι ..... τί και αν του έκανα μια ώρα "μπάνιο" με Akryflawina τα πράγματα δεν πάνε καλά ....
το φιν ροτ προχωράει αντί να υποχωρεί .....
άρχισε να "τρώει" και το πάνω πτερύγιο και πλεον απο την ουρά λείπει και ένα κομμάτι .....
δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ΤΙ μπορεί να φταίει ... αφου και η ένδειξη της αμμωνίας στο indicator είναι στο Ασφαλές χρώμα .....
συγγνώμη... αλλα ΤΙ άλλο μπορώ να κάνω ?? μπανιο με bactopur direct?
:( :( :( :( :( :(

crazyio
13-03-06, 15:36
Ήδη έκανε ένα μισάωρο μπάνιο με Bactopur direct .... μια ταμπλέτα σε 2 λίτρα νερού απο το ενυδρίο .....(συμφωνα με εσωτερικές οδηγίες)
ελπίζω όλα να πάνε καλά ... γιατί παρατήρησα και ένα φουσκωματάκι στην κοιλιά του ... δεν ξέρω αν ήταν απο το φαί ή απο κάτι άλλο ..
ελπίζω για το καλύτερο ... εσέις τι λέτε ? :(
πωπω ποιά ώρα θα με διαολοστήλετε με τις τόσες ερωτήσεις για τους μονομάχους ....
φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν απολυθώ και στήσω και το 120λιτρο που ακόμα είναι συσκευασμένο ... :smt079 :smt079 :smt079 :smt101 :smt101 :smt101

Mariel
13-03-06, 19:19
αφου βλεπεις οτι δεν υποχωρει,εγω θα εκανα θεραπεια με baktopur(δεν εχω κανει ποτε μπανιο στα ψαρια με φαρμακο,απλα βαζω την αναλογη δοση).αλλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει......:(

crazyio
14-03-06, 01:33
Απέφυγα το να κάνω θεράπεια μέσα στο ενυδρίο λόγο φίλτρου και κατέφυγα στην λύση του μπανιου μια και παλαιότερα αν θυμάσαι με το Pop eye που είχε ένας μονομάχος έκανε καλή δουλειά και είχε ξεπεράσει την ασθένεια .....
τώρα πάλι νέα μετά απο 3-4 μέρες για να δούμε αν έγινε δουλειά με το bactopur ....
:(

Mariel
15-03-06, 02:41
βρε Ιωσα,μηπως φταιει το οτι το νερο της ευβοιας εχει παρα πολλα αλατα??μηπως για καποιο διαστημα δοκιμαστικα να μη χρησιμοποιουσες νερο βρυσης?

ακομα και λιγο ν'αποκλινουν οι τιμες απο τις μεσες,οι μονομαχοι με μακρυα ουρα,σε αντιθεση με τους πλακατ ειναι τρομερα επιρρεπεις στο φινροτ.

Maverick
15-03-06, 16:16
Ναι, κι εγώ αντιμετώπιζα συχνά τέτοια προβλήματα με φιν ροτ στους μονομάχους με μακριά ουρά (στο Ηράκλειο το νερό της βρύσης δεν πίνεται και έχει pH 8,5 και σκληρότητα πάνω από 25!!!!!!!!!). Ευτυχώς από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τους πλακάτ δεν ξαναεμφανίστηκε...

Vasilizzz
16-03-06, 08:48
Ο δικός μου πάντως πάει καλύτερα ήδη. Στην ουρά του φαίνονται διάφανα τμήματα καινούργια. Ευχαριστώ παιδιά!
Στις πόσες μέρες πρέπει να τον βγάλω από την... αρμύρα; Θυμίζω ότι είναι εδώ και 6 μέρες σε διάλυμα 0,2%.

Mariel
17-03-06, 01:30
αφου ειδες βελτιωση(:D :D :D ) μπορεις απλα να βαζεις μικρη ποσοτητα αλατιου(οχι τοση οση στη θεραπεια,απλα πολυ λιγο αναμεσα στα δυο σου δαχτυλα)προληπτικα για λιγο καιρο ακομα.βιταμινες ριχνεις?

crazyio
17-03-06, 12:24
Καλημέρα ....
Σήμερα μετά απο 3 μέρες που είχε κάνει μπάνιο σε bactopur δεν είδα να χειροτερεύει αντιθέτος μάλιστα είδα διάφανα τμήματα πτερυγίων (πολύ μικρά βέβαια) στις άκρες απο όπου είχε "φαγωθεί" η ουρά ..... και απο ότι λές Μάριελ αυτό μπορεί να είναι καινούργιοι ιστοί προς ανάπλαση ....
αλλάγη νέρού (40%) εγινε χτες απλά σήμερα θα προσθέσω λίγο αλάτι όπως λές και πιο πάνω με τα δάχτυλα (σαν να ρίχνουμε σε τηγανιτές πατάτες - πωπω έχω και μια πείνα :rolleyes: ) για να βοηθήσω στην ανάκαμψη .... ελπίζω την επόμενη φορά να τον δώ ακόμα καλύτερα ....
Όσο για το νερό της Έυβοιας, τι να βάζω αν δεν είναι νερό βρύσης ? απιονισμένο ?
φαντάζομαι για να μετρήσω σκληρότητα νερού πρέπει να το κάνω με τα τεστς που ακόμα δυστυχώς δεν έχω ... :(
στους μονομάχους με μακριές ουρές να φανταστώ πως συμπεριλαμβάνονται και οι Crown trail ? μαλλον ε? θα ΣΚΑΣΩ αν πάθει κάτι ο crown tail μου !!!!!!!!!!

Vasilizzz
17-03-06, 16:47
Όχι, βιταμίνες δεν έχω πάρει. Θα φροντίσω να προμηθευτω...

Mariel
17-03-06, 20:22
@Ιωσα γιατι δε δοκιμαζεις εμφιαλωμενο??και αν μπορεις μερτα σκληροτητα να δουμε αν αυτο φταιει.τουλαχιστον θα'χουμε λυσει το προβλημα της αιτιας...και ναι,δυστυχως οι ct ειναι κι αυτοι με μακρυα ουρα...:(

@Βασιλη, δοκιμασε βιταμινες,θα βοηθησουν στην ανακαμψη ;)

crazyio
17-03-06, 23:40
ίσως τελικά το επόμενο και πιο σωστό βήμα είναι να πάρω κάποια βασικά τεστ νερού .....
όποια και αν είναι αυτά ώστε να δώ έστω και πάνω κάτω τι παίζει με το νερό ... δεν εξηγείται αλλιώς ... :(

Mariel
18-03-06, 00:52
το νερο της βρυσης σας πινεται εκει?εχουμε εξοχικο στο αλιβερι και τουλαχιστον εκει δεν πινεται γιατι εχει παρα πολλα αλατα.
τσεκαρε σκληροτητα να δουμε τι παιζει...

μηπως τελικα να το γυρναγες κι εσυ στους πλακατ να ησυχαζε το κεφαλι σου :D ?

crazyio
18-03-06, 08:04
καλημέρα .... ποστ πριν φύγω ΠΑΛΙ για την μονάδα .....
ναι ... να το γυρίσω σε plakat Μάριελ ..... ΑΛΛΑ ΠΩΣ ρε %$#(%@*$# την τύχη μου με την $#$#μονάδα που είμαι να μπορέσω να έρθω Αθήνα να πάρω κανέναν ..... %^#&^%&%#$@&
θα δούμε τι θα γίνει .... τες πα....
άντε φέυγω γιατι θα αρχίσω πάλι...... :smt066 :smt066

ναι, το νερό πίνεται της Χαλκίδας αλλά όντος περιέχει αρκετά άλλατα και θεωρείται σκληρό .... :(
θα αγοράσω τεστ και θα δούμε τι παίζει ....
ελπίζω Τρίτη που θα ξαναβγώ να είναι καλύτερα ο μονομάχος ....

crazyio
21-03-06, 14:02
επιτέλους πήρα στικ της ΤΕΤΡΑ .... αυτά βρήκα και νά τα αποτελέσματα ....

1ο ενυδριάκι
------------
Νο3 50 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8-8.5 (δεν διακρινόταν καλά)

2ο
---
Νο3 50 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8

3ο
---
Νο3 50 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 7.6

και οι μετρήσεις νερού βρύσης (σκέτο νερό βρύσης)
--------------------------------------------------
Νο3 0 | No2 0 | Gh >10d | Kh 6d | Ph 7.6

Ο μονομάχος που έχει εμφανίσει το φιν ρότ είναι στο δέυτερο ενυδρίο ....
κάτι μου λέει πως το ph είναι στα ύψη ?
ακούω προτάσεις και ιδέες ...
ειναι η πρώτη φορά που πέρνω μετρήσεις απο τα ενυδρία μου ... :smt021 :smt021

P.S αλλαγή νερού είχε γίνει χτές ....30%
P.S2 Πήρα και ένα γλαστράκι Hygrophila polysperma το οποίο και "μοίρασα" στα 3 ενυδριάκια ....
ωραίο φυτό δίχνει και απο ότι είχα διαβάσει εδώ και μου είπε και αυτός είναι πολύ έυκολο φυτό ...
ρίζες δεν έχει ... μόνο κοτσάνια με τα φύλλα και έτσι ακριβως τα έβαλα και σε 3 μικρά γλαστράκια και τα στερέωσα με τύρφη .....
ελπίζω να έκανα καλα ...

Takis
21-03-06, 15:24
Η γενικη σκληροτητα στο νερο δικτυου 10 dGH και στα ενυδρεια 16 dGH πως εξηγειται; Εχεις κατι μεσα στα ενυδρεια που μπορει να ανεβαζει την σκληροτητα;

crazyio
21-03-06, 15:28
Η γενικη σκληροτητα στο νερο δικτυου 10 dGH και στα ενυδρεια 16 dGH πως εξηγειται; Εχεις κατι μεσα στα ενυδρεια που μπορει να ανεβαζει την σκληροτητα;

Όχι ... τα ενυδρία έιναι ...κενά ...
στο ένα είχα ένα γλαστράκι με φυτό απο ΙΚΕΑ αλλά και σε αυτό είχα τις ίδιες τιμές με τα άλλα 2 ....
τώρα έχουν και τα 3 απο 5-6 κοτσανάκια Hygrophila polysperma ....
τώρα όντος που το λές ... παράξενο ... τι μπορεί να φτέει ? :confused:
σε γενικές γραμμές οι μετρήσεις μου τι λένε ? :rolleyes:

Takis
21-03-06, 15:47
Τα νιτρικα ειναι ψηλα, αν ειναι 50, αλλα για να πω την αληθεια δεν εμπιστευομαι τα τεστ που εχεις παρει...
Και αυτο με τις σκληροτητες...
Πρεπει να φταινε τα τεστ και γενικα τα στικ δεν ειναι τα καλυτερα...

crazyio
21-03-06, 15:51
Τα νιτρικα ειναι ψηλα, αν ειναι 50, αλλα για να πω την αληθεια δεν εμπιστευομαι τα τεστ που εχεις παρει...
Και αυτο με τις σκληροτητες...
Πρεπει να φταινε τα τεστ και γενικα τα στικ δεν ειναι τα καλυτερα...
Δυστυχώς αυτά βρήκα ... της tetra ...
πάντος λήγμένα δεν είναι .... λήγουν 2007 ...
τι να κάνω ρε γμτ .....
Για τα νιτρικά τι μπορώ να κάνω να κατέβουν ? αλλάζω το 30-50% του νερού κάθε 5 μέρες ....
να σημειώσω πως στα ενυδριάκια έχω ρίξει τις τελευταίες μέρες και λίιιιιγο αλάτι λόγο του φιν ρότ που είχε παρουσιαστεί σε ένα μονομάχο .... παίζει αυτό κανένα ρόλο στις μετρήσεις ?

Mariel
22-03-06, 01:04
οντως τα νιτρικα ειναι υψηλα και δε δικαιολογουνται με τις αλλαγες που κανεις...

επισης το πεχα στα 2 πρωτα ενυδρεια ειναι υψηλο...βεβαια φανταζομαι οτι οι τιμες λογω των στικ θα παιζουν και λιγακι...

Takis
22-03-06, 01:47
να σημειώσω πως στα ενυδριάκια έχω ρίξει τις τελευταίες μέρες και λίιιιιγο αλάτι λόγο του φιν ρότ που είχε παρουσιαστεί σε ένα μονομάχο .... παίζει αυτό κανένα ρόλο στις μετρήσεις ?
Το αλατι δεν επιρρεαζει τις μετρησεις.
Δοκιμασε πιο συχνες αλλαγες νερου, και θα δουμε...

crazyio
22-03-06, 06:46
Πιο συχνές αλλαγές απο το 40-50% ανά 5 μέρες ??? :confused: πάλι καλά που μιλάμε για 4.5 λίτρα .....
κάποιος τρόπος να ρίξω τα νιτρικά αφού είναι στα ύψη ακόμα και με τόσο συχνές αλλαγές ? :confused:

Strahos
22-03-06, 15:49
εγώ κάνω 60-70% αλλαγή ανά 2-3 μέρες στο 12λιτρο του μονομάχου μου. δεν έχεις ούτε πέτρες ούτε χαλίκι στα ενυδρεία σου? το ph είναι αδικαιολόγητα τόσο ψηλό αν δεν υπάρχει κάτι μέσα στο ενυδρείο που να το ανεβάζει. η GH επίσης

Mariel
23-03-06, 01:47
ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω....εχεις πολυ υψηλα νιτρικα(αν οντως ειναι αυτη η τιμη)αυτο δικαιολογειται μονο αν δε γινεται σωστο φιλτραρισμα,σωστες αλλαγες η αν ταιζεις παρα πολυ...αν εβαζες κανα φυτο που να τραβαει τα νιτρικα??

lasal
23-03-06, 08:48
επιτέλους πήρα στικ της ΤΕΤΡΑ
ειναι η πρώτη φορά που πέρνω μετρήσεις απο τα ενυδρία μου ... :smt021 :smt021
P.S αλλαγή νερού είχε γίνει χτές ....30%

Κάνε ενα τεστ το νερό της βρύσης και πές μας τι βγάζει

Mariel
23-03-06, 12:53
Κάνε ενα τεστ το νερό της βρύσης και πές μας τι βγάζει

το'χει αναφερει παραπανω αυτο

και οι μετρήσεις νερού βρύσης (σκέτο νερό βρύσης)
--------------------------------------------------
Νο3 0 | No2 0 | Gh >10d | Kh 6d | Ph 7.6

Vasilizzz
24-03-06, 08:50
Πήρα το Tetra Aqua Vital. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοούσες για βιταμίνες, ε;

Mariel
24-03-06, 15:42
ναι,αυτες χρησιμοποιω κι εγω ;) ξεκινησες να τις βαζεις?

Vasilizzz
24-03-06, 18:41
Ναι, τις έβαλα χθες. Εντωμεταξύ το κουτί είχε οδηγίες μόνο στα γερμανικά και έψαχνα στο ίντερνετ να τα βρω.
Με είχε τρομάξει χθες το πρωί γιατί με το που άνοιξα να ταΐσω πήδηξε (πάλι) έξω, στο πάτωμα. Και βάζοντάς τον μέσα δεν κουνούσε το αριστερό πτερύγιο. Το απόγευμα πάντως φαινόταν οκ. Μάλλον το... στραμπούληξε!

Mariel
25-03-06, 01:12
ναι,κι εγω εψαχνα να βρω καποιον να μου τα μεταφρασει....

ειναι λογικο 1-2 μερες αφου πηδηξει εξω,να'χει τραυματιστει καπου η να μην κολυμπαει κανονικα...παντως ηταν τυχερος που τον ειδες αμεσως!!!

crazyio
25-03-06, 20:30
σήμερα έκανα μια γενναία αλλαγή νερού στο ένα απο τα 3 ενυδριάκια .... άλλαξα το 80% του νερού μπας και μπορέσω να ρίξω το Νο3 ...
Αυριο θα γίνει αντίστοιχη αλλαγή και στα άλλα 2 ....
Ελπίζω μετά απο αυτό να κατέβει το Νο3 όπως και το Gh που ήταν ανεβασμένο .....
ελπίζω και τα φυτο που έχω στα ενυδριάκια να κάνουν δουλειά με το Νο3 και να αποροφήσουν τίποτα ....
Αν μετρήσω αύριο τιμές θα πρέπει να είναι φυσιολογικές ή πρέπει να περιμένω μερικές μερες για να δώ τις όποιες τιμές ? :confused:

Ιορδάνης
25-03-06, 21:00
Καλησπέρα μπορείς και μετά την αλλαγή του νερού να κάνεις μέτρηση για να το έχεις σαν εναρκτήρια βάση και μετά από 2 μέρες ξαναμετράς και βλέπεις.Ίσως κουφή η ερώτηση αλλά.....:Πόσο ταϊζεις;Πήρες υγρά τεστ για τα στικς πολλές φορές παραπλανούν;
Φιλικά Ιορδάνης.

crazyio
25-03-06, 21:35
Καλησπέρα μπορείς και μετά την αλλαγή του νερού να κάνεις μέτρηση για να το έχεις σαν εναρκτήρια βάση και μετά από 2 μέρες ξαναμετράς και βλέπεις.Ίσως κουφή η ερώτηση αλλά.....:Πόσο ταϊζεις;Πήρες υγρά τεστ για τα στικς πολλές φορές παραπλανούν;
Φιλικά Ιορδάνης.

Ταίζω ελάχιστα 2 κόκους την ημέρα απο Betta Banquet της Seachem
με το που πέφτει ο κόκκος στο νερό τον τρώνε αμέσως ... ούτε 2 δευτερόλεπτα δεν μένει η τροφή στο νερό ....
Όχι υγρά τεστ δεν έχω πάρει γιατι δεν βρήκα Χαλκίδα ... πρέπει να έρθω κάποια μέρα Αθήνα για να πάρω ...:smt021

Mariel
26-03-06, 01:13
κριμα που δεν καταφερες να ερθεις σημερα παντως...:( :( :(

κι εγω οπως λεει κι ο Ιορδανης θα μετραγα αμεσως μετα την αλλαγη για να δω τι γινεται και μετα απο μερικες μερες παλι για να συγκρινω.

crazyio
26-03-06, 02:13
Όντος κρίμα .... ήθελα πάρα πολύ να έρθω αλλά πίστεψε με έχω τέτοια κούραση που πραγματικα ΔΕΝ αντεχα να έρθω .... :( :( :(
ξέρεις πόσο ήθελα να σας γνωρίσω και απο κοντά ... :(

μέτρησεις δεν έκανα .... θα μετρήσω αύριο και θα δώ τιμές ....
αλλά θα μετρήσω μετά την αλλαγή στα άλλα 2 ενυδριάκια για να δω μετά τι παίζει ...

crazyio
26-03-06, 14:31
πρίν λίγο άλλαξα το 80% (!!!!!) περίπου και στα άλλα 2 ενυδριάκια .....
παραθέτω τις μετρήσεις απο το πρώτο ενυδρίο (που άλλαξα το 80% του νερού και σε αυτό) ΧΤΕΣ το απόγευμα και μετά απο τα άλλα 2 που το άλλαξα πριν λίγα λεπτά .....

1ο ενυδρίο με χτεσινή αλλαγή 80% !
Νο3 50(!!!!) | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8(!!!)

τα άλλα 2 που τα άλλαξα πριν 10 λεπτά και μέτρησα πριν 5 λεπτά !
Νο3 25 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8(!!!)

το κεφάλι μου πάει να σπάσει και μαζί και τα νεύρα μου !!!!
Μα είναι δυνατόν να αυξάνει ΕΝΑΣ και μόνο μονομάχος τόσο πολύ το ΝΟ3 μέσα σε 1 μέρα ??!! ούτε 24ωρο δεν πέρασε απο την αλλαγή του νερού !! το 80% άλλαξα !!!
αφού τα φίλτρα τους στρωμένα είναι ... ακόμα και με τις εβδομαδιέες αλλαγές του 30% βάζω την ανάλογη ποσότητα Nitrivec !
ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω αυτό πως γίνεται ... και ΟΧΙ δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ μέσα στο ενυδρίο που να ανεβάζει την σκληρότητα και το PH !!
Τι να πώ ..... αντιχλώριο βάζω ΠΑΝΤΑ ...(άσχετο αυτό απλά για να μην το ρωτήσετε)
και στα 3 ενυδρία έχω Hygrophila polysperma και βλακεία μου που δεν πήρα Κερατόφυλλο να απορροφάει Νο3 .... αλλά πόσο να αποροφήσει και αυτό αν μέσα σε 1 μέρα πέρνει τα πάνω του το Νο3 ? :confused:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει ....
καμια ιδέα ρε παιδιά ? :confused:
ΕΚΤΟΣ και αν τα στικ της TETRA έχουν ΤΟΣΟ μεγάλη απόκληση ή εγώ έχω αχρωματοψία και δεν το έχω πάρει χαμπάρι ! :smt021

στα στικ κατα την διάρκεια των τέστ ΔΕΝ έχω χρησημοποιήσει καθόλου αποσταγμένο νερό ....αυτό σαν παρατήρηση γιατι διάβασα μερικά ποστ εδώ που αναφέρουν χρήση αποσταγμένου για τις μετρήσεις αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς την χρήση του ...
Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στις τιμές μου ..

andreasp
26-03-06, 15:58
Πετα τα stick και παρε υγρα τεστ!

crazyio
26-03-06, 17:42
Πετα τα stick και παρε υγρα τεστ!

Σωστό & εντός των σύντομων σχεδίων μου ... !
αλλά μέχρι να βρώ χρόνο και χρήματα για να πάω Αθήνα να πάρω υγρά τέστ μια και εδώ Χαλκίδα δεν βρήκα (και αν έβρισκα θα τα χρυσοπλήρωνα) πρέπει να κάνω την δουλειά μου με τα μέσα που διαθέτω τώρα ...
και αυτά είναι τα στικ της Τετρα ... :(
καλα όμως όλα αυτά .... αλλά ΑΝ έχουν τόσο τρελή αποκλήση η ενδήξεις των στικ και τον υγρών .... τότε γιατι τα πουλάνε τα στικ αφου είναι και ακριβά και άχρηστα !?
marketing θα μου πείτε .... και δεν θα έχετε και άδικο ..
(σορρυ για το άσχετο μονόλογο)
περιμένω τις απαντήσεις σας στο θέμα .. +-8

crazyio
26-03-06, 19:28
ερώτηση που μου ήρθε φλάς τώρα .....
Μήπως δεν γίνεται σωστή φίλτρανση μια και έχω την ροή των φίλτρων περίπου στο ελλάχιστο ?
τό φίλτρο μου είναι ΣΑΝ αυτό .. όχι αυτό!
http://www.aquariumguys.com/nanofilter.html

και γράφει απ' έξω : 25 GPH motor .... αλλά ρυθμιζόμενο ... εγώ το έχω σχεδόν στο ελλάχιστο ....
άρα αν γυρνάει ας πούμε 5 gph (18.9 l/h) -σύμφωνα με το οτι το έχω ρυθμίσει στην σχεδόν πιο αργή ροή - τότε γυρνάει τα δικά μου λίτρα σχεδόν 4.5 φορές ....

Ιορδάνης
26-03-06, 22:59
Καλησπέρα το φιλτράκι σου το ξέρω είναι καλό αλλά για να σε ρωτήσω το έχεις μόνο με τα σφουγγάρια ή έχεις βάλεις και κανά βιολογικό υλικό;
Φιλικά Ιορδάνης.
Υ.Γ. Σε δικιά μου περίπτωση σε έναν φίλο άφησα μόνο ένα σφουγγαράκι το οποίο ήταν μπλέ και έβαλα στο υπόλοιπό χώρο που απέμεινε substrat pro.Για δοκίμασε το.Μπορείς επίσεις να αυξήσης την ροή του φίλτρου αλλά να το βάλεις να χτυπάει πάνω στο τζάμι με αποτέλεσμα τον λιγότερο στροβιλισμό του νερού.

crazyio
26-03-06, 23:07
φίλε μου Ιορδάνη έχω αναφέρει τι έχω κάνει με τα φιλτράκια μου εδω και έχεις συμμετάσχει κι όλας :cool:
ρίξε μια ματια αν δεν θυμάσαι ... :-)
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=11088

το να τα δυναμώσω πιστεύω μόνο καλό δεν θα κάνει γιατι θα έχει αρκετά μεγάλη ροή για τον όγκο του για την αποίκηση βακτιριδίων ...

Ιορδάνης
26-03-06, 23:28
Ίσα ίσα μεγάλη ροή περισσότερο νερό περισσότερο οξυγόνο για τα βακτήρια άρα περισσότερα υγειή βακτήρια καλύτερή και μεγαλύτερη μετατροπή αμμωνίας σε νιτρικά.Τα βακτήρια θέλουν και αυτά οξυγόνο,ουσιαστικά μειώνοντας την ροή του φίλτρου μειώνεις την αναρροφητική ικανότητα του και περνάει λιγότερο νερό προς φίλτρανση με αποτέλεσμα τα βακτηρίδια να μειώνονται σταδιακά.Κάνε μία δοκιμή σέ ένα από αυτά και αύξησε την ροή στο κανονικό του ρίξε την έξοδο πάνω στο τζάμι για να κάνει μικρότερο στροβιλισμό το νερό.Κάνε μια καλή αλλάγή του νερού μέτρα νιτρικά και ξαναμέτρα μετά από κανα 2 μέρούλες και μετά πριν την εβδομαδιαία αλλάγή και σύγκρινε με τα άλλα.Μόνο καλό θα κάνεις και όχι κακό.
Φιλικά ιορδάνης.

crazyio
26-03-06, 23:38
θα το δοκιμάσω και αυτό ..... απλά πρέπει να βρώ τρόπο να "ρίχνω" το νερό πάνω σε πλαινό τζάμι μια και η ροή είναι όπως στο φιλτράκι της φωτογραφίας ... δηλαδή πέφτει ευθεία μέσα στο ενυδρίο ...

ασχετο : το οτι τα υλικά είναι λίγο "στριμωγμένα" μέσα στα φιλτράκια παίζει ρόλο στην οξυγόνωση των βακτηριδίων ?

Mariel
26-03-06, 23:46
δεν καταλαβαινω κι εχω αρχιζει κι εγω να εκνευριζομαι....:smt021 εγω δεν εχω σε κανενα ενυδρειο φιλτρο,ουτε στα 50λιτρα της αναπαραγωγης και δεν ειχα ποτε προβλημα με νιτρικα....μηπως τελικα φταινε τα στικς?πως αλλιως δικαιολογουνται τα νιτρικα στο 50 μετα απο σχεδον ολικη αλλαγη νερου??

Ιορδάνης
26-03-06, 23:48
Δεν έχεις και τόσο σημασία από την στιγμή που η ροή σου είναι η κανονική ,αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα κοματάκι αλφαδολάστιχο και να το βάλεις στην εξαγωγή του φίλτρου σου και με την βοήθεια 2 βεντουζών να το στερεώσεις έτσι ΄ψστε να το ρίχνει πάνω σε ένα τζάμι.Η άλλη λύση είναι να πας σε ένα μαγαζί με υδραυλικά και να πάρεις ένα μικρό κοματάκι τουμπόραμα και να το ζεστάνεις και να του δώσεις την επιθυμητή κλίση και να το συνδέσεις στην έξοδο του φίλτρου σου.
Μάριελ μου πόσο φυτά έχεις μέσα στα ενυδρεία σου;Πόσο πολύ ταίζεις;Η συγκέτρωση των νιτρικών σε μικρότερα ενυδρεία είναι πιο μεγάλη ποσοστιαία απ' ότι σε κάποια μεγαλύτερα.Π.χ. στα 50 λίτρα πόσους μονομάχους έχεις;
Φιλικά Ιορδάνης.

crazyio
26-03-06, 23:52
Προς Μάριελ : έλα ντε ...ΠΩΣ δικαιολογούντε?? :smt021 :smt021 :smt021 :smt021

Προς Ιορδάνη : με κάποια πατέντα γίνονται τα πάντα .... απλά χρόνο ΔΕΝ έχω να κάνω κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή .... :smt021

Ιορδάνης
26-03-06, 23:55
Κάνε τότε το άλλο βάλε το φιλτράκι από το εξωτερικό τζάμι προς το εσωτερικό ή ακόμα καλύτερα να κοιτάει από δεξιά προς αριστερά και στην μέση κόψε και βάλε ένα κομάτι φελιζόλ ίσα ίσα μια λωρίδα για να κόβεις την κίνηση της επιφάνειας.
Φιλικά Ιορδάνης.

Mariel
26-03-06, 23:56
στα μικρα δεν εχω φυτα,και στα μεγαλα μονο ελαχιστα επιπλεοντα.ταιζω πολυ γιατι τα μονομαχακια ειναι σε φαση αναπτυξης.μπορει να'χω και 40 μικρα μεσα.

καποια μαγαζια στην αθηνα εχουν ηλεκτρονικα οργανα και κανουν επι τοπου μετρησεις...μονο αν παρεις υγρα τεστ θα βγαλουμε ακρη.παντως το πεχα μπορει να'ναι τοσο,οποτε κι απο μονο του μας χαλαει...

crazyio
26-03-06, 23:59
θα δώ τι θα κάνω ..... θα βρώ κάτι να κάνω ... αλλά να δω πότε ρε γμτ ..
(επειδή το κάναμε chat με τις γρήγορες ερωταπαντήσεις σας ενημερώνω πως πάω για ύπνο γιατι άυριο μπαίνω στο %$#%^$%^ στρατόπεδο ..)
ό,τι άλλο έχετε να προτείνεται ή σας περνάει απο το μυαλό ..... θα το διαβάσω σε 3 μέρες πάλι .....

ελπίζω να μην βλέπω νιτρικά στον ύπνο μου .... :smt078 :smt100

Mariel
27-03-06, 00:40

χαχαχαχαχα:smt040 :smt040 :smt040

lasal
27-03-06, 01:21
θα δώ τι θα κάνω ..... θα βρώ κάτι να κάνω ... αλλά να δω πότε ρε γμτ ..
(επειδή το κάναμε chat με τις γρήγορες ερωταπαντήσεις σας ενημερώνω πως πάω για ύπνο γιατι άυριο μπαίνω στο %$#%^$%^ στρατόπεδο ..)
ό,τι άλλο έχετε να προτείνεται ή σας περνάει απο το μυαλό ..... θα το διαβάσω σε 3 μέρες πάλι .....

ελπίζω να μην βλέπω νιτρικά στον ύπνο μου .... :smt078 :smt100 Λοιπόν για να μην αρχίσουμε και μεις να σε βλέπουμε στον υπνο μας
αγόρασε επιτέλους το ρημάδι το τεστ.
ή καλύτερα πες μας σε ποιο στρατόπαιδο είσαι να στο στείλουμε με καναδέζα.
(μήπως πρέπει να προτείνουμε και κανένα......σοβε?)
:rolleyes:

Strahos
27-03-06, 03:55
άσχετο με το θέμα αλλά νομίζω έχει γέλιο...
πριν λίγες μέρες που ήταν τα νιτρικά κι εγώ δεν ξέρω που (ίσως στο γάμο του καραγκιόζη) ένα απόγευμα που κοιμόμουν είχα βάλει ξυπνητήρι για να πάω στη δουλειά κι όταν άρχισε να χτυπάει το άκουγα μες στον ύπνο μου κι έβλεπα οτι χτυπάει λέει ο συναγερμός για τα νιτρικά (!!!???) κι εγώ έτρεχα πανικόβλητος να πάρω τους κουβάδες...:D έχω φάει κόλλημα μου φαίνεται με το ενυδρείο...τρελό άγχος:smt021

Mariel
28-03-06, 00:16
χαχαχαχα,δεν το πιστευω.....

βεβαια τωρα που το σκεφτομαι,εχω δει κι εγω κατι εφιαλτες με ενυδρεια με μονομαχους που τα'χω ξεχασμενα και ακαθαριστα για καμποσο καιρο....:smt030

μηπως να καναμε γκρουπακι για ψυχαναλυση :D ??

Ιορδάνης
28-03-06, 17:02
Καλησπέρα και εγώ μέσα είμαι,ετοιμάζω ένα καινούριο ενυδρείο και κοιμάμαι και ξυπνάω με την σκέψη του.
Φιλικά Ιορδάνης.

Mariel
28-03-06, 23:58
ετσι,ετσι,να μας κανουν και εκπτωση :smt044

Ιορδάνης
29-03-06, 16:39
Καλησπέρα όλοι λοιπόν για group therapy!!!!:D :D :D
Φιλικά Ιορδάνης.

crazyio
30-03-06, 13:17
Ελπίζω να μου κρατήσετε και εμένα μια θέση στην ομάδα για τον ψυχολόγο ή μάλλον για τον νιτρολόγο :D

σήμερα με το που ήρθα σπίτι εκανα μέτρησεις (αλλαγή είχα κάνει πριν 3 μέρες το 80%) όπως είχα γράψει πιο πανω ...

Νο3 10-25 (!!!) ουφφφ
Νο2 0
Gh 10d
Kh 6d
Ph 8 (!!!) εκεί αυτό ... δεν λέει να κατέβει ....

τελικά μαλλον η τόσο μεγάλη αλλαγή να έπαιξε ρόλο ...
Αιντε και παίζει να τον γλυτώσω τον ψυχολόγο ... -+13 :smt111

Υ.Γ ο μονομάχος με το φιν ρότ φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα .... έχει αρκετά σημεία με "διαφανή" μεμβράνη που τίνει να γίνει φυσιολογικός ιστός ... για να δούμε ... :D

Mariel
30-03-06, 16:25
*σηκωνει το χερι*

γεια σας,με λενε Μαριελ και ειμαι ψαροεξαρτωμενη...

ακουγεται ομαδικα: γεια σου Μαριελ(ωχ,αυτο μου θυμιζει το ευθυμογραφημα στο τελευταιο τευχος :D )

σοβαρα τωρα(γκουχου,γκουχου)

πολυ χαιρομαι που επιτελους επεσαν τα νιτρικα ;) και φυσικα που ο μονομαχος με το φινροτ καλυτερευει!!!
το πεχα τωρα μαλλον δεν το βλεπω διατεθειμενο να πεσει...και αφου και το νερου της βρυσης ειχε καπου τοσο...μαλλον αυτο δε διορθωνεται...:(

Ιορδάνης
30-03-06, 18:23
Καλησπέρα Μάριελ τι κάνεις;Να κάνω μια ερώτηση κρίσεως;Αν θυμάμαι καλά έχεις κάποια φυτά μέσα στα ενυδρειάκια του αν λοιπόν ρίξει λίγο flurish exel που είναι Co2 σε υγρή μορφή μιας και τα λίτρα είναι πολύ λίγα δεν θα καταφέρει έτσι να ρίξει το ph του;Το ρωτάω αυτό γιατί στο δικό μου που έχει αρκετά φυτά και ρίχνω flurish exel έχω ph 7.0 - 7.5.
Φιλικά Ιορδάνης.

crazyio
30-03-06, 18:39
βασικά 5-6 κοτσανάκια απο polysperma έχω στο κάθε ενυδριάκι ....
και μετα απο 3 μέρες που ειχα να τα δω έχουν παρει τα πανω τους ... :D
φτάσανε ήδη στην επιφάνεια του νερού .... :p

Ιορδάνης
30-03-06, 18:54
Πάντως πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς έστω και υποτυπωδός να κατεβάσεις λίγο το ph σου φίλε.Ρίχνεις καθόλου λίπασμα;
Φιλικά Ιορδάνης.

crazyio
30-03-06, 19:30
λίπασμα? εδώ δεν έχω υπόστρωμα :rolleyes:
οχι .. τίποτα δεν ρίχνω ... τα φυτά αυτή τη στιγμή βρίσκοντε μέσα σε σφινακοπότηρα με τύρφη :smt078
μη με κράξετε αλλά δεν έχω υπόστρωμα και το ποτηράκι είναι αρκετά βαρύ για να το κρατήσει στον πάτο ...
πάντος το θετικό είναι οτι αναπτύσοντε κανόνικά τα φυτά και πετάνε κανούρια φυλλαράκια ...

Ασχετο:

πριν λίγη ώρα κοίταγα τον crowntail μου ο οποιός τις τελευταίες μέρες συγκατοικεί αρμονικά με τον οττόκυκλο που έχω βάλει μέσα ....
είχε κολλήσει στο τζάμι και με κοίταγε .. (πολύ γουστάρω την φάση αυτή που κολλάω στο τζάμι και κολλάνε και οι μονομάχοι και κοιτάνε,χαχαχ)
εκείνη την ώρα λοιπόν ο ,φουκαράς, ο οττόκυκλος έγλυφε το τζάμι και ξαφνικά πάει και αρχίζει να γλύφει στο σώμα τον μονομάχο ....
αρχικά μου φάνηκε παράξενο αλλά λέω , άνοιξη είναι .... ορμόνες βλέπεις .... μπορεί να γουστάρει να την βρούνε μεταξύ τους!
αφού ο μονομάχος τον αποφεύγει μια , δυό, τρείς φορές ... την τέταρτη φορά που πάει πάνω του και αρχίζει να τον φλύφει, ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ τον βουτάει ο μονομάχος απο το στόμα τον οττόκυκλο, τον ταρακουνάει 3-4 φορές δεξιά -αριστερά με τρομερή μανία και ταχύτητα και τον πετάει στην άλλη άκρη απο το ενυδριάκι ..... !!!!!
μετά ο μονομάχος σαν να μην τρέχει μια καθόταν και με ξανα κοίταγε ....
ο οττόκυκλος αφού έφαγε ένα τρελό σοκ είχε χάσει τον μπούσουλα .... τον φουκαρά ...
μετά απο λίγη ώρα βρήκε πάλι την φόρμα του και συνέχισε το γλύψημο στο τζάμι ....
νομίζω θα το ξανασκεφτεί καλά πριν πάει να κάνει "τσαχπινιές" στον μονομάχο .... χαχαχα
το αναφέρω γιατι δεν το είχα ξαναδεί αυτό εδώ και κανα μήνα που συγκατοικούν τα 2 ψαράκια ....
πάντος δεν φαίνεται να έπαθε κάτι ο οττόκυκλος εκτός αν δεν φαίνεται εξωτερικά .... θα δείξει σε μερικές μέρες ...

Mariel
31-03-06, 00:00
και χυμα μπορεις να βαλεις μερικα φυτα να επιπλεουν(δεν ειναι το ιδανικο βεβαια,αλλα καλυτερο απο το τιποτα).

νομιζω εχω ξανακουσει σκηνικα με οτοκυκλους,σε περιπτωση δηλ.που παει πανω στο μονομαχο ο οτοκυκλος.εχεις ξαναδει εσυ τετοιο σκηνικο?

crazyio
31-03-06, 00:06
και χυμα μπορεις να βαλεις μερικα φυτα να επιπλεουν(δεν ειναι το ιδανικο βεβαια,αλλα καλυτερο απο το τιποτα).

νομιζω εχω ξανακουσει σκηνικα με οτοκυκλους,σε περιπτωση δηλ.που παει πανω στο μονομαχο ο οτοκυκλος.εχεις ξαναδει εσυ τετοιο σκηνικο?

όχι ... για αυτό και μου έκανε τόσο εντύπωση ο τρόπος και η ταχύτητα που έγινε ..... για αυτό και το αναφέρω .... πάντος τρελη "λαβή" ο μονομάχος ... -+9

τώρα όσο αφορά τα φυτά .... είναι μικρή η επιφάνεια απο τα ενυδριάκια για να την "πνήξω" με φυτά που θα επιπλέουν ... :confused:

yannis
31-03-06, 13:09
Καλησπέρα Μάριελ τι κάνεις;Να κάνω μια ερώτηση κρίσεως;Αν θυμάμαι καλά έχεις κάποια φυτά μέσα στα ενυδρειάκια του αν λοιπόν ρίξει λίγο flurish exel που είναι Co2 σε υγρή μορφή μιας και τα λίτρα είναι πολύ λίγα δεν θα καταφέρει έτσι να ρίξει το ph του;Το ρωτάω αυτό γιατί στο δικό μου που έχει αρκετά φυτά και ρίχνω flurish exel έχω ph 7.0 - 7.5.
Φιλικά Ιορδάνης.

To flourish excel δεν ειναι CO2 και δεν επιρεαζει το ph (κατα τα λεγόμενα...).

Mariel
31-03-06, 15:11
ουπς,πως μου ξεφυγε αυτο το ποστ του Ιορδανη....το flurish excel πιο πολυ σα λιπασμα μου ακουγεται...και απο ο,τι λεει κι ο Γιαννης δεν περιεχει διοξειδιο,ε?

PascM
31-03-06, 16:13
Flourish Excel™ is a source of bioavailable organic carbon

http://www.seachem.com/products/product_pages/FlourishExcel.html

Δεν είναι λίπασμα και δεν νομίζω οτι μπορεί να επηρεάσει το Ph.

Ιορδάνης
31-03-06, 16:16
Καλησπέρα το flurish exel δεν είναι λίπασμα αλλά αυτό (http://www.seachem.com/products/product_pages/FlourishExcel.html)
καθώς και αυτό (http://www.seachem.com/support/FAQs/FlourishExcel_faq.html)
Φιλικά Ιορδάνης.

lasal
31-03-06, 22:58
ουπς,πως μου ξεφυγε αυτο το ποστ του Ιορδανη....το flurish excel πιο πολυ σα λιπασμα μου ακουγεται...και απο ο,τι λεει κι ο Γιαννης δεν περιεχει διοξειδιο,ε?
it provides the plants with a source of carbon for growth just as CO2 provides them with carbon.
;)
http://www.seachem.com/support/FAQs/FlourishExcel_faq.html

cbr929
31-03-06, 23:10
Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις almond leaves (http://www.aquabid.com/cgi-bin/auction/auction.cgi?waterc&1143865870)?

Mariel
01-04-06, 00:30
οκ,ευχαριστω για τις πληροφοριες ;)

Ειρηνη,τα almond leaves βοηθανε με φυσικο τροπο στο κατεβασμα του πεχα,αλλα εγω τουλαχιστον δεν τα εχω βρει πουθενα στην ελλαδα...:(

cbr929
01-04-06, 02:02
Ούτε εγώ τα έχω δει πουθενά στην Ελλάδα. Γι'αυτό έβαλα το link του aquabid. ;) Εμείς τουλάχιστον από εκεί πήραμε.

crazyio
03-04-06, 12:24
Έλεος ρε παιδία ... έλεος δηλαδή !!! έχω φρικάρει ... ο μονομάχος με το φιν ροτ παει όλο και καλύτερα ....
πριν τρείς μέρες που κοίταγα πάλι τους μονομάχους μου θαυμαζα τον CT μου και ήταν ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ !! σήμερα έρχομαι, τον κοιτάω και βλέπω φάγωμα στην ουρά του !!!! και αυτός Φιν ροτ !!! ελεος ρε γμτ ... τον μάτιασα την προιγούμενη φορά ??? :( :( :(
Θα σαλτάρω να μου πάθει κάτι αυτός !!! ηλικρινά δεν μπορω να φανταστώ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ φταίει !!!
και αλλαγές .. και multimineral, και φυτάκι, και αλατάκι .... και και και παλι προβλημα .... φτουυυυυ

τώρα που το παρατηρώ κιόλας το βλέπω αρκετές φορές να κάθεται κατακόρυφα πάνω στο φυτό ... πράγμα που δεν είχε κάνει ποτέ ώς τώρα .... :( :( :( :(

Mariel
03-04-06, 15:10
ειλικρινα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα :smt100

crazyio
03-04-06, 15:22
Το οτι κάθεται κατακόρυφα πάνω στο φυτό ενώ δεν το έκανε συχνά παρα μόνο για να κοιμάται και να ξεκουράζεται ενώ τώρα και το κάνει αλλά και είναι σε κατακόρυφη στάση μερικές φορές μπορεί να σημαίνει κάτι ?
νυκτική π.χ ? :smt100 :( :( :( :(

Mariel
04-04-06, 00:11
ακομα κι οταν κολυμπαει ειναι σε κατακορυφη σταση?

αυτο δεν ειναι πολυ καλο....:( οσες φορες μου'χε τυχει συνθως το ψαρι δεν αντεχε πολυ...ειναι πολυ καιρο ετσι?

crazyio
04-04-06, 00:34
όχι καλέ ... τι λές ... φτου φτου φτου :smt062
κολυμπάει και τρώει κανονικότατα ...
απλα μερικές φορές κάθεται σε κατακόρυφη στάση στο νερό πράγμα που δεν είχα παρατηρήσει πιο πριν ... ίσως να το έκανε σε φάσεις που έλειπα ή απλά δεν το είχα προσέξει και το παρατήρησα τώρα που είδα και το φιν ροτ...
σου λεω πως 3 μέρες πριν πού είχα ξανα βγεί ήταν αψεγάδιαστος !!!
όπως έγινε ακριβώς και με τον άλλον μονομάχο που τον είχα αφήσει μια χαρά και μετά απο 3 μέρες πάλι που είχα έξοδο είχε φιν ροτ ....
παντος (μπορεί και άσχετο απλά μου κάνει εντύπωση) απο τότε που ξεκίνησα το Betta Banquet της seachem οι ακαθαρισίες και των 3 μονομάχων έιναι σαν μπαλάκι σχετικά μεγαλούτσικο σε σημείο που αρχικά απορούσα απο που το βγάζουν τόσο μεγάλο μπαλάκι :rolleyes: ενώ με τα bloodworms της Sera που τάιζα παλιά δεν ήταν έτσι αλλά κανονικά σαν άλλου ψαριού ....
τώρα αν λέει κάτι αυτό .. δεν ξέρω....
πιάνω ακόμα και τα άκρα να δω ΤΙ μπορεί να φταίει αν και ξέρω πως έχω γίνει κουραστικός ... :(

Mariel
04-04-06, 01:08
μπορω να φανταστω ποσο εκνευριστικη πρεπει να ειναι για σενα αυτη η κατασταση....:(

ειδικα που δεν μπορεις να παρακολουθεις τα ψαρια σου συνεχεια...

αφου ομως δεν καθεται κατακορυφα συνεχεια εχουμε ακομα ελπιδες.θα σου ελεγα να τον παρατηρησεις οσο μπορεις και να μας πεις για τη συμπεριφορα του.

yannis
04-04-06, 15:51
Έλεος ρε παιδία ... έλεος δηλαδή !!! έχω φρικάρει ... ο μονομάχος με το φιν ροτ παει όλο και καλύτερα ....
πριν τρείς μέρες που κοίταγα πάλι τους μονομάχους μου θαυμαζα τον CT μου και ήταν ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ !! σήμερα έρχομαι, τον κοιτάω και βλέπω φάγωμα στην ουρά του !!!! και αυτός Φιν ροτ !!! ελεος ρε γμτ ... τον μάτιασα την προιγούμενη φορά ??? :( :( :(
Θα σαλτάρω να μου πάθει κάτι αυτός !!! ηλικρινά δεν μπορω να φανταστώ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ φταίει !!!
και αλλαγές .. και multimineral, και φυτάκι, και αλατάκι .... και και και παλι προβλημα .... φτουυυυυ

τώρα που το παρατηρώ κιόλας το βλέπω αρκετές φορές να κάθεται κατακόρυφα πάνω στο φυτό ... πράγμα που δεν είχε κάνει ποτέ ώς τώρα .... :( :( :( :(

Γεια σου,
Εκεί που κάθετε κατακόρυφα, μήπως είναι η έξοδος του φίλτρου?
Τα νιτρικά τα έχεις ελέγξει τελευταία? Αν όχι κάνε μια μέτρηση

crazyio
07-04-06, 14:27
οχι, δεν είναι η έξοδος του φίλτρου... είναι απο την άλλη μεριά ...
μετρήσεις έχει σε μερικά ποστ πιο πάνω .. αν θές ρίξε μια ματιά ...
σήμερα πήρα και υγρό τεστ αμμωνίας .... 0 και στα 3 ενυδριάκια ..
με τα νιτρικά τώρα δεν ξέρω τι παίζει και είναι ανεβασμένα ... :rolleyes:

Mariel
08-04-06, 00:46
πως τα πανε τωρα οι μονομαχοι??

crazyio
08-04-06, 01:21
πως τα πανε τωρα οι μονομαχοι??

ο κόκκινός μου πού είχε αρχικά το φιν ρότ είναι όλο και καλυτερα ...
έχει αναπτύξει αρκετό καινούργιο ιστό και πάει απο το καλό στο καλύτερο ...
ο CT δεν φαίνεται να έχει χειροτερέψει (ευτυχώς)... αλλά τον παρακολουθώ όσο μπορώ όσο είμαι σπίτι .....

για το τεστ της αμμωνίας που ανέφερα πήρα υγρό τεστ της Nutrafin ....ελπίζω να είναι καλό ....

yannis
09-04-06, 00:56
οχι, δεν είναι η έξοδος του φίλτρου... είναι απο την άλλη μεριά ...
μετρήσεις έχει σε μερικά ποστ πιο πάνω .. αν θές ρίξε μια ματιά ...
σήμερα πήρα και υγρό τεστ αμμωνίας .... 0 και στα 3 ενυδριάκια ..
με τα νιτρικά τώρα δεν ξέρω τι παίζει και είναι ανεβασμένα ... :rolleyes:

Αφου δεν εχεις χαλικι και κανεις μεγαλες αλλαγες νερου το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ειναι τα φιλτρα σου. Τα εχεις καθαρισει τελευταια ? Αν οχι κανε μια καθαριοτητα και μετα αλλαγη νερου. Μπορει αυτα να ειναι η πηγη για ΝΟ3.

Η κατακορυφη σταση δεν ειναι φυσιολογικη και πιστευω οτι κατι τον ενοχλει η τοξικοτητα του νερου.

crazyio
15-04-06, 12:55
Καλησπέρα ...
συγγνώμη γισ την αργοπορημένη απάντηση αλλά εκεί που έλεγα πως ΔΕΝ μπορούν στον στρατό να πάνε χειρότερα τα πράγματα τελικά πάνε ....
τες πα ...
απλά δεν είχα και νετ λόγο μετακόμησης (όλα μαζεμένα) και ήρθα στο πατρικό μου για να δω ποστς ....
δεν πάει καλά ο CT μου .... δεν κάθετε πλέον έτσι κατακόρυφα που τον είχα δει αλλά όλο και προχοράει το φιν ροτ ....
τον έκανα και μπάνιο σε bactopur όπως είχα κάνει στον άλλον και πηγε καλύτερα και περιμένω να δώ αποτελέσματα .....
τα φίλτρα είναι καθαρά σχετικά δεν έχω πολύ καιρό που τα έχω καθαρίζει ...
ένα βρώμικο φίλτρο μπορεί να είναι αιτία αυξημένων νιτρικών ?
λόγο κακής φίλτρανσης ?

Mariel
15-04-06, 18:21
καθε ποτε καθαριζεις τα φιλτρα?

δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να του κανεις θεραπεια και το φινροτ να προχωραει....

βαζεις σε συνεχη βαση αλατι?

crazyio
29-04-06, 09:41
καλημέρα .....
έχω εξαφανιστεί (που συνεπάγεται πως έχετε ηρεμίσει απο εμένα,χεχε) αλλά δυστυχώς στο νεο μου σπίτι δεν έχω ακόμα νετ και τες πα ...
οι μονομάχοι μια έτσι μια γιουβέτσι ... μια είναι καλύτερα οι ουρες μια ψιλοσκίζοντε ... αλλά πάνε με καλούς ρυθμούς ....
τα φίλτρα τα καθαρίζω περίπου μια φορά τον μήνα ..... γενικά κοιτάω πότε είναι βρόμικα και τα καθαρίζω ....
αλάτι αυτόν τον καιρό προσθέτω απο λίγο με κάθε αλλαγή νερού ....όχι πάρα πολύ ... ισα ισα για να καλύψω την απώλεια της αλλαγής νερού ..
κατα τα άλλα τρώνε λαίμαργα και όλα καλα ...
ο CT έχει ήδη βγάλει καινούργιους ιστούς στην ουρά και αναρώνει πιο γήγορα απο τους άλλους ... ελπίζω να σταματήσει το πρόβλημα γιατι μου έχει σπάσει τα νεύρα ...

(ίσως σήμερα 29/4 να μπορέσω να έρθω Αθήνα στο meeting σας να σας γνωρίσω και απο κοντά .... ΙΣΩΣ γιατι όλο το λέω και όλο στραβές κάθοντε γμτ)

Mariel
29-04-06, 13:53
απ'ο,τι φαινεται μαλλον η κατασταση παει προς το καλυτερο :D και χαιρομαι ιδιαιτερως γι'αυτο.συνεχισε τακτικες αλλαγες με αλατι και νομιζω πως θα'σαι μια χαρα!!

Υ.Γ.αντε,απιτελους να μας ερθεις σε καμια συναντηση ;)

crazyio
30-04-06, 15:24
τελικά άλλη μια φορά που δεν μπόρεσα να έρθω στην συνάντηση σας ....
παντρεύεται ένας κολλητός σήμερα και .... όλα του γάμου δύσκολα :smt057 (άντε άντε να πέρνουν σειρά και άλλοι... φτού φτού μακριά απο μάς :D +-6 )

αλλά σε λίγο καιρό (υπολογίζω κοντά στον ένα μήνα) αρχίζω να βάζω άδειες οπότε τα πράγματα θα είναι πιο απλά .. :smt044 :smt044 :smt044

γενικά ναι, φαίνεται να πηγάινουν καλύτερα οι μονομάχοι αλλά αυτό δεν με βγάζει απο την δύσκολη κατάσταση μια και είναι πάντα προ τον πυλών να εμφανιστεί φιν ροτ και το κυριότερο να μην ξέρω απο πού προέρχεται ώστε να μπορώ να εκμηδενίσω την όποια πιθανότητα ....
είδομεν ....
ελπίζω απο τη συνεχή προσθήκη αλατιού να μην τους κάνω....θαλασσινούς τους μονομάχους :confused:
αν και είναι ελάχιστη η ποσότητα που ρίχνω σε σημείο να αναρωτιέμαι αν κάνει δουλειά το αλάτι στην ποσότητα αυτή ...

Mariel
30-04-06, 18:52
για να μην τους κανεις θαλασσινους ριχνεις λιγο ;) λιγη ποσοτητα αναμεσα στα δυο δαχτυλα.κρατα εσυ σταθερο προγραμμα αλλαγων και ας ελπισουμε οτι δε θα ξαναεμφανιστει τιποτα!
(που θα παει,θα σε δουμε σε καποια συναντηση....;) )

crazyio
08-05-06, 17:03
καλησπέρα .....
οι μονομάχοι είναι καλά ευτυχώς :D
το πρόβλημα με το NO3 με ταλαιπορέι ακόμα .... με υγρό τέστ της sera Μου βγάζει έντονο κόκκινο χρωματισμό που απο όσο διάβασα πρέπει να κάνω το τεστ και με απιονισμένο νερό γιατι οι ποσότητα πρέπει να είναι πάνω απο 50 Mg/l (!!!!!)
έλεος πια ... ένα ψαράκι έχει μέσα ... δεν καταλαβαίνω τι γίνεται ...αλλαγές πιο συχνά απο τις 3 μέρες θα καταντίσει αιδία !!!

Ιορδάνης
08-05-06, 17:24
ΝΑ κάνω μια ηλίθια ερώτηση;Έκανες δοκιμή με άλλο τέστ;Μήπως και αυτό δεν είναι καλό;
Φιλικά Ιορδάνης.

crazyio
08-05-06, 18:04
ΝΑ κάνω μια ηλίθια ερώτηση;Έκανες δοκιμή με άλλο τέστ;Μήπως και αυτό δεν είναι καλό;
Φιλικά Ιορδάνης.

είχα τα stick και επειδή δεν είχα ακούσει και διαβάσει και τα καλύτερα δεν τα εμπιστεύτηκα και πήρα το υγρό της Sera ....
αν και τα υγρά δεν είναι αξιόπιστα τι να πω ...... δεν είμαι σε θέση να δοκιμάζω με όσα υγρά κυκλοφορούν και να βγάζω μια μέση τιμή ....
εξ' άλλου κανείς πιστεύω δεν μπένει σε τέτοια διαδικασία ... ;)

Mariel
08-05-06, 23:45
δεν μπορω κι εγω να καταλαβω πως δικαιολογουνται τοσο υψηλα νιτρικα με συχνες ολικες αλλαγες νερου...:smt100 :smt100

PascM
09-05-06, 13:22
Μη με πλακώσετε όλοι μαζί αλλά μήπως το τεστ είναι ληγμένο?
Εγώ πάντος μετά από δοκιμές και έρευνα αγοράς έχω καταλήξει στα τεστ της Αquarium.Pharmakeftical.

crazyio
13-05-06, 14:54
καλησπέρα ...
οχι το τεστ δεν είναι ληγμένο ..... το 2010 λήγει ..
αγανάκτησα και πηρα το Nitrate Minus της tetra ...
λέει πως ρίχνει τα νιτρικά και κρατάει η δράση του μέσα στο νερό για 12 μήνες ....
το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό το προιόν να δούμε τι λέει ?

klaz
13-05-06, 15:00
και πηρα το Nitrate Minus της tetra ...
λέει πως ρίχνει τα νιτρικά και κρατάει η δράση του μέσα στο φίλτρο για 12 μήνες ....
το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό το προιόν να δούμε τι λέει ?κοιτα,εγω προσωπικα δεν τα εμπιστευομαι ολα αυτα τα χημικα....πιστευω οτι τακτικες αλλαγες νερου(προγραμματισμενες)και προσθηκη κερατοφυλλου,η αντιστοιχου φυτου που καταναλωνει πολλα νιτρικα ειναι η λυση...για ολα τα αλλα δεν ξερω...;)

crazyio
13-05-06, 19:56
και πριν λίγο που μέτρησα πάλι NO3 η ένδειξη είναι στο 50 + !!!! γρρρρρρ
έκανα τεστ ΜΟΝΟ με νερό απο την βρύση και είχε 5mg/l NO3 ....
τι άλλο να πώ δεν ξέρω.... η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά ...:confused:

Mariel
14-05-06, 02:48
αυτο ηθελα να ρωτησω,ποσο σου δινει το ιδιο τεστ στο νερο της βρυσης...

κι εγω δεν ειμαι υπερ των χημικων για να φτιαχνουμε το νερο,αλλα στη δικη σου περιπτωση,τι να πω....:smt100

PascM
14-05-06, 08:39
Είναι δυνατόν να δείχνει στο νερό της βρύσης ΝΟ3? Φίλε μου κάτι δεν πάει καλά με το τεστ σου εγώ αυτό πιστεύω!!! Άσχετα αν δεν έχει λήξει, μου έχει τύχει τεστ να λήγει δυο χρόνια μετά αλλά για κάποιο λόγω και ενώ τις πρώτες φορές μετρούσε σωστά ξαφνικά άρχισε να δείχνει στο γάμο του καραγκιόζη (μια πιθανότητα είναι να έχει χαλάσει ίσως από θερμοκρασία ή αν το χτύπησε φως του ήλιου δεν ξέρω υποθέσεις κάνω)
Τώρα για τα χημικά θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους!

crazyio
14-05-06, 12:25
Μα δεν είναι λίγο παράξενο να χτυπάει κόκκινο και το υγρό τεστ αλλά και το Stick ? και τύχανε και τα δύο παρμένα τεστ σε εμένα ? χαχα :confused:
το μόνο που μένει είναι να βγεί ένα μαύρο σύννεφο πάνω απο το κεφάλι μου και να βρέχει :smt078

Ιορδάνης
14-05-06, 13:12
ερώτηση:τι εταιρίς είναι το τέστ που έχεις;Μπορεί ένα τεστ να λήγει και σε 5 χρόνια αλλά τον όρο "αστοχία υλικού" την έχεις ακούσει;
Φιλικά Ιορδάνης.

PascM
14-05-06, 13:13
Παράξενο είναι σίγουρα αλλά δεν είναι παράξενο να έχεις Νο3 στο νερό του δυκτίου? Μήπως έχετε κάποιο πρόβλημα στο δύκτιο (κάνει κανείς το πιπί του εκεί?) :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

crazyio
14-05-06, 14:31
Τι να πώ ρε παιδία .... δεν ξέρω .... μπορεί να κάθοντε οι τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ πάνω απο την δεξαμενή και να...ξαλαφρώνουν (sorry :smt078 ) τι άλλο να πώ ...
το υγρό τεστ για ΝΟ3 είναι της SERA ....
και όχι, δεν κάνω κάτι λαθος στην προσθήκη σταγόνων κατα την διάρκεια του τεστ αν αυτή θα ήταν η επόμενη ερώτησή σας ...
δεν μπορεί ΟΛΑ να πάνε καλά στους άλλους και σε εμένα να %$#%#$& ο Δίας ....
αρχίζουν όλα αυτα τα χημικά να παίζουν επικίνδυνα με τα νεύρα μου ... :smt014 :smt014 :smt014

PascM
14-05-06, 15:02
Για να μην παίξουν τα νεύρα σου πάρε ένα νέο τεστ π.χ. της Aquarium Pharm και δες τι γίνεται!

crazyio
14-05-06, 15:10
Για να μην παίξουν τα νεύρα σου πάρε ένα νέο τεστ π.χ. της Aquarium Pharm και δες τι γίνεται!

δεν ξέρω αν θα βρώ εδώ στην Χαλκίδα .....
αλλά αν και με τα υγρά τεστ πάλι έχουμε αμφιβολίες για ποιότητες , εταιρίες κτπ .... βράστα...
παντος πιστεύω πως αν ένα απο τα 2 τεστ είχαν πρόβλημα τότε θα είχανε διαφορετικές ενδείξεις .... ενώ τώρα και τα 2 χτυπάνε κόκκινο ... τι να πω ..

να σημειώσω το εξής .... τια φιλτάκια των μονομάχων λόγο φωτισμού είχανε πιάσει καφέ άλγη και στα σωλινάκια τους αλλά και μέσα στον κάδο των υλικών .... γιαυτό και τα υλικά καθαριζόντουσταν συχνά ....
τώρα που άλλαξε ο φωτισμός τους (λιγότερες ώρες φωτισμού, καθαρά απο θέμα περιβάλλοντος - εννοώ δεν υπάρχει τεχνητός φωτισμός , λάμπα ή κάτι άλλο) η άλγη υποχωρεί και έχει φύγει απο πολλά σημεία .... σήμερα θα τα καθαρίσω κιόλλας ΚΑΛΑ !!
πάιζει αυτό ρόλο που έχω τόσα πολλά νιτρικά ? το οτι τα φιλτράκια είχαν άλγη καφέ ? και οτι τα νιτρικά αναπτήξαν την άλγη στα φίλτρα ? αυτό φαντάζομαι πως εκεί οφείλεται ...

lasal
14-05-06, 22:51
Παράξενο είναι σίγουρα αλλά δεν είναι παράξενο να έχεις Νο3 στο νερό του δυκτίου? Μήπως έχετε κάποιο πρόβλημα στο δύκτιο (κάνει κανείς το πιπί του εκεί?) :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
NO3 μπορείς να συναντησεις ακόμα και σε εμφυαλωμμένο νερό.
Ρίξε μια ματιά σε κανένα μπουκάλι εκει που λέει ανιόντα-κατιόντα. ;)

Mariel
15-05-06, 00:14
η αλγη οφειλεται σε νιτρικα,αλλα αν δεν κανω λαθος κυριως σε φωσφορικα...

PascM
15-05-06, 10:34
η αλγη οφειλεται σε νιτρικα,αλλα αν δεν κανω λαθος κυριως σε φωσφορικα...
Εξαρτάτε πάντα από το είδος της άλγης! Σε φωσφορικά συνήθως οφείλονται είδη μαύρης τρειχοειδούς για την πράσινη και καφέ πολλές φορές έχουν να κάνουν σχέση τα νιτρικά και η αμωνία

Mariel
15-05-06, 23:43
α,οκ,thanks ;)

crazyio
17-05-06, 11:58
εεεε εντάξει ...... αρχίζω να τρελαίνομαι .....
πριν 3 μέρες καθάρισα το φίλτρο ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΚΑ !!! το ειχα σε χλωρίνη, το καθάρισα μέχρι τελευταίου δείγματος άλγης, (εγινε όπως το είχα πάρει καινούργιο), το είχα σε ΠΟΛΥ αντιχλώριο για ώρα και επανέφερα τα υλικά που είχα κρατίσει σε κουβά με νερό του ενυδρίου ... το σγουγκάρι, το syporax και το Nitrate minus που προτέθηκε !
έγινε και αλλαγή 50% νερού .....
Σήμερα , 2 μέρες ΜΟΝΟ μετά .. μετράω NO3 με το ΥΓΡΟ ΤΕΣΤ και πάλι είμαι ΦΟΥΛ κόκκινα!!! >50 !!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ !!
ένας φουκαράς μονομάχος είναι μεσα ΜΟΝΟ και έχει 2 μέρες να φάει !!!
σε λίγο θα αρχίσω να πιστέυω πως το ίδιο το κρύσταλλο του ενυδρίου παράγει ΝΟ3 !!! κοντέυω να λαλλήσω !!! :smt100 :smt100 :smt100 :smt100
ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι δίαολο συμβαίνει !!
εδώ εσείς δεν μπορείτε να το εξηγήσετε ...φανταστείτε εγώ τι περνάω !! :( :(

netblues
17-05-06, 12:03
Nitrate minus σε χλωρινη?
χμμμ.. Δεν μαρεσει καθολου...
Γενικοτερα.. Γιατι εβαλες τα υλικα του φιλτρου σε χλωρινη?
Αλγη ΕΝΤΟΣ του φιλτρου αποκλειεται να εχεις...

Και επειδη αποκλειεται να διαβασω 5 σελιδες ποστ..
Το νερο της βρυσης το μετρας με το υγρο τεστ που εχεις?
Τι δειχνει?

crazyio
17-05-06, 15:07
Nitrate minus σε χλωρινη?
χμμμ.. Δεν μαρεσει καθολου...
Γενικοτερα.. Γιατι εβαλες τα υλικα του φιλτρου σε χλωρινη?
Αλγη ΕΝΤΟΣ του φιλτρου αποκλειεται να εχεις...

Και επειδη αποκλειεται να διαβασω 5 σελιδες ποστ..
Το νερο της βρυσης το μετρας με το υγρο τεστ που εχεις?
Τι δειχνει?

ώπα ... ίσως να έγινε κάποιο λάθος :D
τα ύλικά του φίλτρου όση ώρα καθάριζα το φίλτρο ήταν σε ένα κουβά μδε νερό του ενυδρίου ... ποτε δεν ήρθαν τα υλικά σε επαφή με χλωρίνη ! αυτό έλειπε! :p
τα φίλτράκια κί' ομως φίλε Σωτήρη ήταν παντού γεμάτα καφέ άλγη ...
τυχαίνει να είναι διαφανές και ακόμα και χωρίς να βγάλεις τα υλικά φαινόταν η άλγη μετά απο ένα ξέσπασμά της που είχε γεμίσει τα πάντα (καφέ άλγη).

το σωλινάκι που τραβάει νερό προς το φιλτράκι ήταν και αυτό καφέ (διαφανές και αυτό).
γενικά τώρα που η χλωρίνη "τσάκισε" την άλγη το φίλτρο είναι πεντακάθαρο σαν καινούργιο !
μπήκαν όλα τα κομμάτια του φίλτρου σε αντιχλώριο και μετα να υλικά του μεσα και ξανά σε λειτουργία!

το νερό της βρύσης όπως ίσως να διάβασες ήδη σε άλλο μου ποστ δίνει απο μόνο του περίπου 5ml/l ΝΟ3 !!!!
ΝΟ2 0
GH 10
Kh 10
ph 7.6

αυτα με μέτρηση νερού ΜΟΝΟ απο την βρύση ...
ούτε για να το πιείς δεν κάνει μου φαίνεται ...

PascM
17-05-06, 15:24
Τρελό και παράξενο!

crazyio
17-05-06, 15:28
Τρελό και παράξενο!
όντος ..... εκτός αν και τα στικ της ΤΕΤΡΑ αλλά και τα υγρό NO3 της SERA είναι για ....πέταμα ... δεν εξηγείται αλλιώς ...
Δεν μπορεί να έχω τόσο αχωματοψία που το κίτρινο(0 mg/l) ή έστω το μουσταρδί χρώμα (5mg/l) να το βλέπω κατα κόκκινο !!!!

PascM
17-05-06, 15:29
Όσο τρελό και παράξενο εγώ πάντος θα δοκίμαζα με καινούργιο τεστ υγρό και θα προσπαθούσα να βρω της Aquarium Pharmakeftical

crazyio
17-05-06, 15:31
Όσο τρελό και παράξενο εγώ πάντος θα δοκίμαζα με καινούργιο τεστ υγρό και θα προσπαθούσα να βρω της Aquarium Pharmakeftical

GRRRRRRR κι' άλλα λεφτά για τεστ .
σε λίγο δεν θα εχω χρήματα για τα ίδια τα ψάρια ...
θα ρίξω τα τεστ στο νερό να κολυμπάνε μου φαίνεται ! :smt014
τώρα Χαλκίδα να δώ που θα βρώ Aquarium Pharmakeftical ... χλωμό το κόβω... :(

PascM
17-05-06, 15:51
Το τεστ είναι κάτι που σου μένει για καιρό (τουλάχιστον ένα χρόνο μετά το άνοιγμα) και είναι απαραίτητο όπως και τα ψάρια φυσικά!

Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης!

crazyio
18-05-06, 01:15
φυσικά και μένει καιρό ... αλλά να που τελικά έχω υγρά τεστ και πάλι πάω για άλλα :smt014 και ας λήγουν μετά απο 2 χρόνια ... γμτ

netblues
18-05-06, 07:58
Αμα εχουν πηξει τα χωραφι γυρω γυρω στα λιπασματα τι περιμενεις.
Παρε και ενα εμφιαλωμενο και μετρα (που να γραφει αν εχει no3 στην αναλυση) για ακομα πιο μεγαλη σιγουρια.
Για τα test της sera θα σου πει ο lasal...
Γενικά παντως κανενα τεστ no3 δεν ειναι να το πολυεμπιστευσαι..
Παντως αυτη η καφε αλγη που λες εχει την ταση να σαπιζει σιγα σιγα, οποτε ειναι μιας πρωτης ταξεως πηγη νιτρικών...

crazyio
18-05-06, 20:04
ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΙΑ Η Sera !!!

Κάνω τεστ για ΝΟ3 με ΜΟΝΟ απιονισμένο νερό .......
ΔΕΙΓΜΑ απο νερό ενυδρίου .... ΜΟΝΟ απιονισμένο .....
ένδειξη ? 10mg/l !

βασικά, οι οδηγίες λένε πως μετά το τεστ να συγκρίνεις τα χρώματα μετα απο 5 λεπτα.
Απο την ώρα που ανοίγεις το καπάκι και όσο περνάνε τα λεπτά το διάλλυμα γίνεται όλο και πιο κόκκινο ... και αυτό έγινε και στο απιονισμένο νερό.
στην αρχή ήταν 0, μετά πήγε στο χρώμα του 5 και μετά στο 10 mg/l και όσο το άφηνα γινόταν πιο κόκκινο και δεν είχαν περάσει καν τα 5 λεπτά ... κοντά στα 2-3 λεπτά πήρα αυτή την ένδειξη ....
Ελεος δηλαδή ... πρέπει όντος να περιμένουμε λίγα λεπτά να γίνει η αντίδραση ή αμέσως συγκρίνουμε ?
στο τεστ της αμμωνίας που έχω της Nutrafin λέει πως συγκρίνουμε αμέσως !!

Mariel
19-05-06, 00:35
:smt100 :smt100 :smt100 :smt100

εγω στα δικα μου τεστ(νομιζω οτι ειναι επισης της σερα)μετραω μετα απο 5 περιπου λεπτα.

crazyio
22-05-06, 13:13
:smt100 :smt100 :smt100 :smt100

εγω στα δικα μου τεστ(νομιζω οτι ειναι επισης της σερα)μετραω μετα απο 5 περιπου λεπτα.

άρα αν μετρήσεις με το δικό μου της SERA θα τα δείς όλα ...στο κόκκινο !!
κατα συνέπεια το τεστ είναι για ...πέταμα .. δεν εξιγείται αλλιώς !!
πάντος κάνε τον κόπο και πόσταρε τη μάρκα είναι το δικό σου τεστ, έτσι απλά για να μου φύγει η απορεία αν είναι της SERA ή όχι ... ;)

Υ.Γ σε λιγότερο απο μήνα βάζω άδειες .... οπότε καταλαβαίνεις πως πρέπει να εκπαιδεύσεις έναν απο τους Plakat σου να αρχίσει να συλλαβίζει το ονομά μου :D :D :D

Mariel
23-05-06, 00:24
της σερα πρεπει να ειναι :D βεβαια τωρα τα'χω χασει αλλα μολις τα βρω θα σου πω ;)

εννοειται οτι μολις απολυθεις με το καλο ο πλακατ σου θα σε περιμενει :D :D

crazyio
23-05-06, 01:40
εννοειται οτι μολις απολυθεις με το καλο ο πλακατ σου θα σε περιμενει :D :D

όοοοοχι... όοοοοχι όταν απολύθώ ..... ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ βάλω άδειες εννοείς ... (15/6 ) :D :D :D
Λογικά το Σαβ/κο θα είμαι έξω .. αλλά ΔΕΝ λέω οτι μπορεί να έρθω στην συνάντηση σας γιατί όποτε το έχω πει ποτέ δεν τα έχω καταφέρει ... :( :(

Mariel
24-05-06, 00:31
τι εννοεις οταν βαλεις αδειες???

crazyio
24-05-06, 05:42
τι εννοεις οταν βαλεις αδειες???

άδειες απολύσεως :D :D :D :D :D
όλες τις μερες που δικαιούμαι άδεια καθ' όλη την θητεία τις βάζεις στο τέλος για να είσαι έξω πιο νωρίς .... αν έχεις άδειες φυσικά και δεν τις έχεις πάρει ... :D :D
κοινός, 15/6 είμαι έξω :D :D :D

Mariel
25-05-06, 00:19
:D :D αντε,αντε,σε λιγες μερουλες δηλαδη θα'σαι εξω!!!!

crazyio
28-05-06, 21:42
ναιιιιιι ..... περιμένω πώς και πώς αυτή τη στιγμή :D
Βέβαια μας την έκανες απο το meeting το Σαββάτο αλλά δεν πειράζει ... άλλη φορά ...
μια φορά είπα να έρθω και έλειπες :(
ο μονομάχος άρχισε να μαθαίνει το ονομά μου ή τεμπελιάζει ??? :smt014 :smt014 :smt046

Mariel
29-05-06, 01:00
ειμαστε σε καλο δρομο με την εκμαθηση του ονοματος :D :D
ναι,δυστυχως το σαββατο ειχα εξτρα μαθημα και δεν μπορεσα να ερθω.αλλα τωρα που θα απολυθεις σιγουρα θα τα πουμε ;)