Επιστροφή στο Forum : Επιλογή χαλικιού για corydoras
Σκοπεύω να φιλοξενήσω corrydoras panda. Πόσα cm πρέπει να είναι το χαλίκι που θα πάρω? Διαβάζω οτι δεν πρέπει να είναι πολυ χονδρό και αιχμηρό γιατί τους κόβουν τα μουστακάκια τους!Σωστά?
Σκοπεύω να φιλοξενήσω corrydoras panda. Πόσα cm πρέπει να είναι το χαλίκι που θα πάρω? Διαβάζω οτι δεν πρέπει να είναι πολυ χονδρό και αιχμηρό γιατί τους κόβουν τα μουστακάκια τους!Σωστά?
δεν νομίζω να παίζει ρόλο το πάχος του χαλικιού, απλά να είναι στρογγυλεμένο και όχι αιχμηρό. μπορείς να ξεκινήσεις από άμμο μέχρι όσο χοτρό χαλικάκι σου αρέσει εσένα, αρκεί να μην είναι αιχμηρό
Για διάβασε εδώ http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fish/Catfishes.htm , θα βρεις τα πάντα για τα γατόψαρα.
Επειδή στα corydoras αρέσει να "σκάβουν" στο χαλίκι σχεδόν όλη μέρα, αναζητώντας για τροφή, η καλύτερη επιλογή είναι χαλαζιακό χαλίκι (ή ουδέτερη άμμος να μην επηρεάζει τη σκληρότητα και το pH) με κόκκους στρογγυλεμένους και μικρού διαμετρήματος.
Οπωσδηποτε αμμο με μικρη διαμετρο, τα κορυντορας αμα εχουν ψιλη αμμο χωνουν τα μουτρα τους με στην αμμο και την οργωνουν.
Αμα βαλεις χαλικι δεν προκειται να δεις ποτε αυτη την εικονα.
Οπωσδηποτε αμμο με μικρη διαμετρο, τα κορυντορας αμα εχουν ψιλη αμμο χωνουν τα μουτρα τους με στην αμμο και την οργωνουν.
Αμα βαλεις χαλικι δεν προκειται να δεις ποτε αυτη την εικονα.
δεν το'ξερα αυτό:smt030
δεν το'ξερα αυτό:smt030
Και μάλιστα, ρουφάνε την άμμο από το στόμα και την βγάζουν/φιλτράρουν από τα βράνχια...
Θέλω να βάλω αρκετά φυτά μέσα! Αυτός είναι ο λόγος που θα αποχωριστώ το παπαγαλόψαρό μου, και θα ξαναστήσω το ενυδρείο απ'την αρχή!
Δεν νομίζω οτι η άμμος είναι η καλύτερη επιλογή για τα φυτά, τουλάχιστον απο οτι διαβάζω εδώ μέσα. Σωστά?
Θέλω να βάλω αρκετά φυτά μέσα! Αυτός είναι ο λόγος που θα αποχωριστώ το παπαγαλόψαρό μου, και θα ξαναστήσω το ενυδρείο απ'την αρχή!
Δεν νομίζω οτι η άμμος είναι η καλύτερη επιλογή για τα φυτά, τουλάχιστον απο οτι διαβάζω εδώ μέσα. Σωστά?
Σωστα!
Βαλε χαλικακι διαμετρου 1-3 mm.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.