PDA

Επιστροφή στο Forum : Παρουσιαση του 20λιτρου


Ιορδάνης
27-02-06, 20:06
Καλησπέρα θα ήθελα και εγώ δειλά δειλά να κάνω μια παρουσίαση του 20λιτρού μου με ένα ζευγάρι μονομάχους που δυστυχώς δεν γνωρίζω το είδος αν μπορείς Μάριελλ να μου πεις εσύ.Βέβαια είναι ακόμα σε πρώϊμο στάδιο και το aquascaping έχει κάποως αλλάξει αλλά δεσμεύομαι να ανεβάσω και νέες εικόνες.
Φιλικά Ιορδάνης

Mariel
28-02-06, 01:05
πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!!

το ειδος ειναι Betta splendens,οι τυποι ουρας και χρωματων αλλαζουν ;) απ'οσο μπορω να δω,ο αρσενικος ειναι blue/red(multi) veiltail, και η θηλυκια blue.ο τυπος της ουρας της ειναι δυσκολο να φανει απο τη φωτογραφια δυστυχως.

στο 20λιτρο τα'χεις βαλει για αναπαραγωγη?

Ιορδάνης
28-02-06, 18:14
Καλησπέρα εεεεε όχι ακριβώς αυτό είναι το κυρίως τανκ.Πειράζει;
Φιλικά Ιορδάνης.

pani
28-02-06, 23:07
Ιορδάνη την ίδια σκέψη είχα κάμει πρίν λίγο καιρό, δηλαδή στο 30λιτρο να έβαζα ενα ζευγαρι μονόμάχους, αλλά οι απόψεις και οι γνώμες ήτανε διχασμένες για το πόσο καλά μπορούν να ζήσουν μαζί ενα ζευγάρι μονομάχοι στο ίδιο μικρό ενυδρείο. Ετσι αλλαξα γνωμη και ειδος.Αν τελικά έχεις επιτυχία στο σημείο αυτό θα θελα να το δοκιμάσω και εγώ.

dim
01-03-06, 00:16
θα μου επιτρέψετε να πώ και την δικιά μου γνώμη.?
ασχολούμαι εδώ και κάμποσο καιρό με τα συγκεκριμένα ψάρια και θέλω να πώ κάποια πράματα. έχω βάλει μονομάχους σε 120 λιτρα ενυδρείου. έναν αρσενικό και 3-4 θυληκές, στα 120 λίτρα όταν συναντιόντουσαν ο αρσενικός με τις θυληκές, είχαν τον χώρο να αποχωρίσουν τα ψάρια που δεχόταν επίθεση είτε απο τον αρσενικό είτε απο κάποια θυληκιά σε άλλη θυληκιά, παρ 'όλα αυτά υπήρχαν στιγμές που έβλεπα κάποια θυληκιά με κομένη ουρά και υπήρξαν στιγμές που είδα τον αρσενικό με δαγκωματιά στην ουρά. άρα αυτό που έκανα δεν νομίζω να ήταν το καλύτερο και για μένα προσωπικά καλύτερα να έχω τον μονομάχο σε 3 λίτρα νερό παρά να τον βάλω μαζί με άλλο/άλλη μονομάχο. όσες φορές έβαλα αρσενικό με θυληκιά σε μικρότερο χώρο, γίνετε ένας μικρός "πόλεμος" , ο αρσενικός κυνηγάει την θυληκιά την τσιμπάει, τις κόβει τα πτερύγεια και γενικώς θέλει να την κάνει να ζευγαρώσει, και όταν γίνετε το ζευγάρωμα και υπάρχουν τα αυγά στην φωλιά τότε ο αρσενικός μπορεί μέχρι και να την σκοτώσει την θυληκιά. η θυληκιά με λίγα λόγια είναι όλη την ημέρα κρυμένη και δεν μπορεί να βγεί ούτε για να φάει. έχω κάνει 4-5 αναπαραγωγές και έχω διαβάσει κάμποσα άρθρα για το θέμα και κατάλαβα ότι έτσι είναι φτιαγμένα τα συγκεκριμένα ψάρια και αυτή είναι η φύση τους. στην τελευταία αναπαραγωγή που έκανα έβαλα τα ψάρια να κοιτιούνται δίπλα δίπλα για δέκα μέρες( τόσο κάνει η θυληκιά να διμιουργήσει αυγά) και μόλις τα έβαλα μαζί σε μια μέρα η θυληκιά είχε γεννήσει χωρίς να έχει ούτε ένα τράυμα και χωρίς να έχει βασανιστεί απο τον αρσενικό. μετά την γέννα φυσικά την έβγαλα απο μέσα. ήταν η υπιότερη αναπαραγωγή που έκανα μέχρι τώρα. τώρα απο τα παραπάνω δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συμβιώσει ένας αρσενικός με μία θυληκια σε 20 λίτρα. δεν μπορώ να πώ σε πόσα λίτρα θα πρέπει να μπούν 2 τέτοια ψάρια η αν μπορούν να είναι συνέχεια μαζί αλλα φαντάζομαι πως θα θέλει πολλά περισσότερα και πολλές κρυψώνες, φυτά κτλ. για να μην έχουμε "φασαρίες".
μέχρι και οι θυληκιές που υποτίθετε σηζούν μαζί μπορεί να ζούνε σε 20άλιτρο πολλές αλλα μπορεί να βάλεις και 2 και να σκοτωθούν. αυτό έγινε πριν 10 μέρες όταν έβαλα 2 θυληκιές(αδερφές) σε 20 λίτρα φυτεμένο και αναγκάστηκα να τις χωρίσω. ο αρσενικός σου στην φοτο είναι με 2 δαγκωματιές στην ουρά του. δεν νομίζω να είναι και ότι καλύτερο και ταπεινή μου άποψη είναι πως δεν πρέπει να μπαίνουν μαζί εκτός απο τις περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή.
αυτά όλα Φιλικά Ιορδάνη, σου λέω απλά την γνώμη μου.

Mariel
01-03-06, 01:15
θα συμφωνησω κι εγω με το Δημητρη.οι μονομαχοι ειναι μοναχικα ψαρια και στη φυση συναντιουνται μονο για να αναπαραχθουν.ολες τις υπολοιπες φορες εχουν τη δυνατοτητα να φυγουν,στο ενυδρειο αυτο δυστυχως δεν ειναι δυνατον....

σ'ενα ενυδρειο 120 και πανω ισως ηταν δυνατη η συνυπαρξη(κι εκει παλι βεβαια με επιφυλαξεις και μ'ενα γκρουπακι θηλυκων),αλλα στο 20λιτρο ΄μ'ενα μονο ζευγαρι λιγο δυσκολο...

εγω θα τα χωριζα παντως....

ασε που μπορει να σου ζευγαρωσουν και μετα αφου δεν το'χεις προγραμματισει θα'χεις προβλημα...

pani
01-03-06, 11:15
Δημήτρη οι δικές σου εμπειρίες μα και κάποιων άλλων φίλων με έκαναν να αλλάξω γνώμη. Οντως σαν ψαράκια μου αρέσουν υπερβολικά με ενθουσιάζουν, η μεγαλοπρέπεια τους ειναι μοναδική, όμως η ιδιομορφία τους να μένουν μόνα δεν με ικανοποιά και στη δική τους μοναξιά νιώθω αβολα εγώ... Ξέρω ότι έτσι ειναι η φύση τους όμως εγώ δεν το αντέχω τα λυπάμαι.

Mariel
01-03-06, 11:26
ειναι οντως δυσκολο κοινωνικα ζωα οπως ο ανθρωπος να καταλαβουν την αναγκη μερικων να ζουν μονα τους.απλα αυτο δε σημαινει οτι ζουν δυστυχισμενα η οτι θα μπορουσαν να ζουν καλυτερα.μεσα απο εκατομμυρια χρονια εξελιξης το καθε ειδος προσαρμοστηκε σε καποιον τροπο διαβιωσης που αποδειχτηκε ι καλυτερος για την επιβιωση του.

pani
01-03-06, 11:40
Μάριελ μου δεν διαφωνώ σε τίποτε με αυτά που γράφεις και τα σέβομαι. ΄Οντως έτσι είναι αλλά εγώ την απομώνωση και τη μοναξιά δεν την αντέχω και γιαυτό δεν έχω μονομάχο πια. Είχα τον αγαπούσα τον λάτρευα μου έδινε υπέροχες στιγμές γαλήνης με τις ναζιάρικες του εκδηλώσεις αλλά με τη σκέψη ότι εμενε μόνος δεν το αντεχα και τον χάρησα. Επειδή έχω αυτό το ελάττωμα, στα ενυδρεία μου θέλω μικρά και πολλά ψάρια, θέλω να υπάρχει κίνηση σε μεγάλο βαθμό με πολλά ψαράκια αυτό με γεμίζει ......

Ιορδάνης
01-03-06, 18:44
Καλησπέρα και πάλι τελικά έχω χωρίσει το ζευγάρι το οποίο όμως σε γενικές γραμμές τα πάει πολύ καλά.Παρόλλα ταύτα είναι χωριστά και χαίρουν άκρας υγείας.
Φιλικά Ιορδάνης.

pani
01-03-06, 18:57
Πολύ καλά έκανες Ιορδάνη, και εύχομαι σύντομα το ζευγάρι αυτό κάτω απο τη δική σου φροντίδα να σου δώσει και απογόνους.

Ιορδάνης
01-03-06, 19:11
Καλησπέρα Πανίτσα μου μακάρι από το στόμα σου και στων ψαριών τα λέπια!!!:D :D :D

Mariel
02-03-06, 00:55
νομιζω οτι εκανες το σωστο,και θα το δεις κι ο ιδιος στη συνεχεια.που τα εχεις τωρα?

αν θες να τα ζευγαρωσεις,μην ανησυχεις,ειναι απλα καποια πραγματακια που πρεπει να ξερεις απο πριν.αν τα'χεις διαβασει αυτα δε θα'χεις κανενα προβλημα.και φυσικα για ο,τι θες εμεις εδω ειμαστε ;)

Ιορδάνης
02-03-06, 21:40
Καλησπέρα και ευχαριστώ για όλα γι αυτό και εγώ βάζω ακόμα μερικές φωτογραφίες από το ενυδρείο και τον μονομάχο μου.

Mariel
03-03-06, 00:52
ευχαριστουμε πολυ για τις επιπλεον φωτο!!σ'αυτες φαινεται ακομα πιο ομορφος ο μονομαχος σου γιατι μας εχει ανοιξει τα πτερυγια του ;) αν καταφερεις να βγαλεις και καμια καλη φωτο της θηλυκιας θα θελαμε να τη δουμε :D τωρα που την εχεις?

Ιορδάνης
05-03-06, 10:55
Καλημέρα την είχα σε ένα τρίλιτρο καθαρά με φίλτρο και τα σχετικά αλλά την έβαλα ξανά μέσα με τον αρσενικό μπας και γίνω και εγώ χαζομπαμπάς μιας και ο αρσενικός είχε ήδη ετοιμάσει την φωλιά και είδα και σημάδια από την θυληκιά γιατί και αυτή έκανε φουσκάλες στην επιφάνεια.Την έβαλά μέσα την Πέμπτη.Πόσο καιρό θα πρέπει να την αφήσω μέσα με τον αρσενικό πρωτού την βγάλω;Ευχαριστώ εκ τω πρωταίρω.
Φιλικά Ιορδάνης.

Mariel
05-03-06, 14:55
τι συμπεριφορα βλεπεις?ειναι επιθετικος ο αρσενικος,κυνηγιουνται?

δεν ξερω αν εχεις διαβασει το αρθρο στο 7,αλλα εγω ειμαι γενικα υπερ του να βαζεις πρωτα τη θηλυκια στο ενυδρειο και να ακολουθεις μια λιγο χρονοβορα διαδικασια εισαγωγης.

επισης το ενυδρειο καλο θα ηταν να ειναι μεγαλυτερο για αναπαραγωγη,γυρω στα 50 λιτρα για να μην εχεις προβληματα αμμωνιας με τα μωρα αργοτερα.

Ιορδάνης
05-03-06, 19:57
Καλησπέρα αρκετή η κίνηση και το κυνηγητό από τον αρσενικό αλλά τίποτα ακόμα.Ετοιμάζω όμως ένα 77λιτρο.Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως όλους και όλες για την εμψύχωση που θα μου πάει θα γίνω και εγώ χαζομπαμπάς.
Φιλικά Ιορδάνης.

Mariel
05-03-06, 23:36
τοτε χωρισε τα,και ξαναδοκιμασε καλυτερα οταν εχεις ετοιμο το μεγαλυτερο ενυδρειο ;) θα σου΄λεγα παντως αν μπορεις να ακολουθησεις τοτε τη μεθοδο που περιγραφεται αναλυτικα στο περιοδικο.βοηθαει πολυ, ειδικα αν ειναι η πρωτη μας αποπειρα να γινουμε "γονεις" :D