PDA

Επιστροφή στο Forum : Νυκτερινός φωτισμός. Γίνεται?

Strahos
22-02-06, 17:53
καλησπέρα, έκανα μια έρευνα για moonlight όμως δεν κατάλαβα και πολλά από την έρευνα που έκανα ή δεν βρήκα το σωστό ποστ που να εξηγεί αυτό που ακριβώς ψάχνω. ξέρω τι φωτισμός είναι το moonlight αλλά δεν κατάλαβα αν είναι φωτισμός που μπορούμε να έχουμε την νύχτα χωρίς να ενοχλεί τα ψάρια στο να κοιμούνται. Αν όχι, υπάρχει κάποιος φωτισμός που να μην τα ενοχλεί; διάβασα οτι το κόκκινο φως τα ψάρια δυσκολεύονται να το δούνε ή δεν το βλέπουν καθόλου. ισχύει τελικά κάτι τέτοιο.

george
22-02-06, 19:13
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=7684&highlight=moonlight

amorealex
22-02-06, 23:03
Ρίξε μια ματιά:
http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_nightlight.htm
http://www.kaotica.com/frag/diy/moonlight/

Strahos
27-02-06, 19:04
Έριξα μια ματιά αλλά πουθενά δεν τεκμηριώνει οτι τα ψάρια δεν ενοχλούνται από το Moonlight και κοιμούνται κανονικά...

mikenuke
27-02-06, 22:27
Ο νυχτερινος φωτισμος ειναι ενα πραγμα παρεξηγημενο, πιστευω, ξεκινησε απο τα reef, οπου εξυπηρετει καποιες συγκεκριμενες αναγκες των οργανισμων που ζουν σε αυτο.
Και επειδη το εφφε ειναι ωραιο στο ματι, αρχισε να μπαινει και στο γλυκο νερο.
Στο γλυκο νερο πιστευω οτι εξυπηρετει μονο την αναγκη του θεατη να βλεπει το ενυδρειο του ολες τις ωρες του 24ωρου. (με εξαιρεση περιπτωσεις αναπαραγωγης οπου χρησιμοποιειται για να προσεχουν τα μωρα οι γονεις)
Αρα λοιπον παμε στον παραγοντα, τι θελω να κανω με το moonlight στο ενυδρειο μου?
Να βλεπω τα ψαρια μου και οταν προσπαθουν να κοιμηθουν? Αν ναι τοτε αυτο ειναι λαθος. Γιατι εχω δει και ενυδρεια που με το moonlight κανανε τη νυχτα μερα, με ελαφρα τη καρδια προς τα ψαρια μας.
Η προσωπικη μου αποψη για το θεμα moonlight εχει ως εξης: Θελω ενα αχνο φωτισμο το βραδυ, κατα προτιμηση μπλε που ειναι και ομορφο οπτικα, αλλα να αφηνει και τα ψαρια αλλα και εμενα να κοιμηθουμε! Σκοπος ειναι να χαζευω το παιχνιδισμα των σκιων απο τα φυτα στο μπλε φως, καθως με παιρνει ο υπνος (καλα καταλαβατε το ενυδρειο ειναι στο υπνοδωματιο). Γι αυτο λοιπον εχω επιλεξει να βαλω 3 ledakia που καινε 24 ωρες το 24ωρο και δινουν το εφφε της προτιμησης μου.

Για να καταλαβετε τι εννοω η παρακατω φωτο ειναι τραβηγμενη σε απολυτο σκοταδι με μεγαλο χρονο εκθεσης για να γραψει οι φιγουρες με το χαμηλο αυτο φωτισμο.

Αυτη ειναι η φωτο, με το ματι φαινεται πιο σκοτεινη η εικονα που βλεπουμε
http://www.aquarist.gr/mambo/images/gallery/moonlight_742661.jpg

amorealex
28-02-06, 01:07
Γι αυτο λοιπον εχω επιλεξει να βαλω 3 ledakia που καινε 24 ωρες το 24ωρο και δινουν το εφφε της προτιμησης μου.
Πολύ καλό εφφέ!
Τι ledakia χρησιμοποιείς?

Filippos
28-02-06, 10:57
Εγώ τα δικά μου τα είχα πάρει από το Πλαίσιο συν ένα μετασχηματιστή...

Strahos
28-02-06, 16:43
Αρα λοιπον παμε στον παραγοντα, τι θελω να κανω με το moonlight στο ενυδρειο μου?
Η προσωπικη μου αποψη για το θεμα moonlight εχει ως εξης: Θελω ενα αχνο φωτισμο το βραδυ, κατα προτιμηση μπλε που ειναι και ομορφο οπτικα, αλλα να αφηνει και τα ψαρια αλλα και εμενα να κοιμηθουμε!
αυτό ακριβώς θέλω κι εγώ, ένα πολύ αχνό φως που θα αφήσει τα ψάρια να κοιμηθούνε αλλά θα μπορώ να δω κι εγώ κάτι παραπάνω απ'ότι στο απόλυτο σκοτάδι. δεν θέλω σε καμία περίπτωση όμως να ενοχλήσω τα ψάρια. οπότε τι κάνω ακολουθώ την δική σου τακτική με τα λεντάκια?

Εγώ τα δικά μου τα είχα πάρει από το Πλαίσιο συν ένα μετασχηματιστή...
πόσο πήγε το μαλλί?

mikenuke
28-02-06, 21:57
Το δικο μου κοστισε 3 € τα λεντακια αντε αλλο 1 € το καλωδιο, και εναν παλιο φορτιστη απο κινητο!
Τα πιο δυνατα μπλε λεντακια θα διαλεξεις, και θα προχωρησεις. Καπου εχω μια φωτο με το πως το ειχα κανει αλλα δυσκολα θα την βρω.

Strahos
02-03-06, 17:31
Το δικο μου κοστισε 3 � τα λεντακια αντε αλλο 1 � το καλωδιο, και εναν παλιο φορτιστη απο κινητο!
Τα πιο δυνατα μπλε λεντακια θα διαλεξεις, και θα προχωρησεις. Καπου εχω μια φωτο με το πως το ειχα κανει αλλα δυσκολα θα την βρω.
ευχαριστώ πολύ, αν μπορείς πες μου και που θα τα βρω ή εδώ ή σε π.μ.:)

mikenuke
02-03-06, 22:20
Στον μουτσιουλη στην Δωδεκανησου.Ανταλλακτικα για ηλεκτρονικους ειναι το μαγαζι.

Ιορδάνης
02-03-06, 23:21
Και στον Ιωαννίδη στην Μαρασλή στην Χαριλάου.
Φιλικά Ιορδάνης

Strahos
03-03-06, 18:57
ευχαριστώ πολύ:)