PDA

Επιστροφή στο Forum : Αραιωση αντιλωριου, γινεται?

mikenuke
20-02-06, 15:14
Μπορω να αραιωσω το Prime Seachem, το αντιχλωριο, με νερο απο Α/Ο για να εχω πιο ευκολη δοσολογια, για ενυδρειακι μονομαχου?

halvas69
20-02-06, 15:15
Δεν το νομίζω,
γιατί αφού θα έρθει σε επαφή με νερό, μετά από λίγο χρόνο θα χάσει τις ιδιότητες του.

Apostolis
20-02-06, 15:15
Μπορω να αραιωσω το Prime Seachem, το αντιχλωριο, με νερο απο Α/Ο για να εχω πιο ευκολη δοσολογια, για ενυδρειακι μονομαχου?

...και γιατί δεν παίρνεις ένα λιγότερο συμπυκνωμένο αντιχλώριο :confused:

pani
20-02-06, 19:22
Αφού μιλάμε εδώ γιά αντιχλώριο ..... μπορείτε να μας αναφέρετε μερικές εταιρείες απο τις οποίες αγοράζετε εσείς; η ερώτηση μου αφορά και τις ποσότητες γιατί στοιχίζει αρκετά οταν αγοράζουμε σε μικρά μπουκαλλάκια το αντιχλώριο.

Apostolis
20-02-06, 23:44
To Seachem Prime είναι νομίζω ίσως το καλύτερο και σίγουρα το οικονομικότερο! ;) 1ml για 40lt νερού...

netblues
21-02-06, 03:50
Εγω παλι νομιζω οτι με νερο απο αντιστροφη οσμωση δεν θα γινει τιποτε και μπορει να αραιωθει ανετα, ακομα και με νερο βρυσης.
Δεν εχω την αντιδραση προχειρη, αλλα ειναι σιγουρο οτι το αντιχλωριο δεν αντιδραει με το νερό. Αν αντιδρουσε τοτε δεν θα προλαβαινε ποτε να μαζεψει το χλωριο μιας και μεσα σε ενα ενυδρειο το νερο ειναι πολυ περισσοτερο.
Απο την αλλη ηδη μεσα στο μπουκαλι πρεπει να υπαρχει νερό.
Γιατι δεν στελνεις το ερωτημα κατευθειαν στην seachem? Θα σου απαντησει σιγουρα.

halvas69
21-02-06, 10:06
Το σκέφτηκα και εγώ έτσι Σωτήρη, αλλά για να το πεις αυτό θα πρέπει να είσαι σίγουρος 100% πως έχεις τόσο καλή R/O που να μην αφήνει τίποτα να περάσει από τα στοιχεία που δεσμεύουν τα αντιχλώρια.
Και αν υπάρχει τέτοια R/O είναι δυνατόν να είναι "φθηνή" ?
Και μάλιστα να την έχει αγοράσει πχ ο Μιχάλης ή ο οποιοσδήποτε ?

netblues
21-02-06, 10:10
Θα ελεγα οτι η r/o δεν χρειαζεται καν.
ας πουμε οτι αραιωνουμε 10 ml αντιχλωριο με 10ml νερο βρυσης.
Οταν τα 10 ml ειναι για 300 -400 λιτρα τι μπορει να του κανουν 10ml νερου.
Θα εχει λιγη χλωραμινη.. ΘΑ την δεσμευσει αμεσα και το υπολοιπο θα μεινει ανεπαφο. 10ml στα 400 λιτρα ειναι αμελητεα ποσοτητα.
Πρεπει να βρουμε την χημικη αντιδραση για 100% σιγουρια...

george
21-02-06, 10:20
Πρεπει να βρουμε την χημικη αντιδραση για 100% σιγουρια...

Aστερη ακους ;;; Για δωσε την αντιδραση !!
Μου την ειχες πει σε μια συναντηση αλλα δεν ηταν δυνατον να την συγκρατησω !

THN ΒΡΗΚΑ :
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=4749

Fonamstel
25-02-06, 00:48
Μπορω να αραιωσω το Prime Seachem, το αντιχλωριο, με νερο απο Α/Ο για να εχω πιο ευκολη δοσολογια, για ενυδρειακι μονομαχου? Τράβα στον Δίγκα (στη ψαραγορά) και πάρε "water for injection" - πωλείται με το λίτρο και είναι φτηνό.
Κάνε όση αραίωση θες :D

mikenuke
25-02-06, 00:52
Τράβα στον Δίγκα (στη ψαραγορά) και πάρε "water for injection" - πωλείται με το λίτρο και είναι φτηνό.
Κάνε όση αραίωση θες :D
Καλη ιδεα, ο φυσικος ορος μαλλον δεν θα εχει καμια παρενεργεια.

DJK
25-02-06, 02:47
Ο "φυσικός" ορός (ή φυσιολογικός ορός;) δεν μου ακουγεται και τόσο καλή ιδέα όσο το απεσταγμένο νερό αφού περιέχει και άλλα στοιχεία εκτός από νερό. Εκτός βέβαια και αν δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

netblues
25-02-06, 09:24
Το water for injection δεν ειναι φυσικος ορός, αλλα πεντακις απεσταγμενο και στη συνεχεια αποθηκευμενο υπο πιεση/θερμοκρασια 130 βαθμους και ακτινοβολια απο uv...
Αν του προσθεσουμε αλατακι μπορει να γινει ορος.
Αλλα και χωρις water for injection, και με κοινο νερό βρυσης δεν θα υπαρξει καμμια διαφορα ως προς την αραιωση/χρηση/δραστικοτητα του αντιχλωριου.
Αλλα μιας και το διαλυμα θελουμε να το φυλαξουμε το water for injection ειναι πιο σιγουρο οτι δεν κουβαλαει τιποτε μαζί του.
Αν χρειαζοταν να το κανω, προσωπικα θα εβαζα νερακι απο την οσμωση...

Ιορδάνης
25-02-06, 12:37
Καλημέρα εκτός του Δίγκα και σε όποιο φαρμακείο να πάς θα σου δώσει water for injection εκτός κι αν θέλεις Μιχάλη να σου φέρω εγώ μερικά μπουκάλια στο τζαμπέ.:) :) :)
Φιλικά Ιορδάνης.

Υ.Γ.Αν ναι πάρε τηλέφωνο ή στείλε π.μ.

Fonamstel
26-02-06, 20:58
Καλημέρα εκτός του Δίγκα και σε όποιο φαρμακείο να πάς θα σου δώσει water for injection.. Ναι, αλλά

Δίγκας φτηνός
Φαρμακεία ακριβά

Ιορδάνης τζάμπα όμως εεεεε?

Apostolis
27-02-06, 09:30
Νομίζω οτι όπως προανέφερα, μάλλον το πιο εύκολο είναι να πάρει κανείς κάποιο αντιχλώριο απλά λιγότερο συμπυκνωμένο και με μία συριγγούλα, τσούπ! και έτοιμος... Τί ορούς και οσμώσεις κτλ :smt030... :confused: Προφανώς πρόκειται για λίγα λίτρα οπότε δεν θα είναι και μεγάλο έξοδο... Τις βενζίνες να βάλεις και μόνο για πάς στο "ειδικό μαγαζί", την έβγαλες την "χασούρα" απο το "αραιό" αντιχλώριο...

Φιλικά,

lasal
27-02-06, 10:02
Τις βενζίνες να βάλεις και μόνο για πάς στο "ειδικό μαγαζί", την έβγαλες την "χασούρα" απο το "αραιό" αντιχλώριο... Ναι μόνον που η βενζίνη παίζει τον τελευταίο ρόλο σε...... αυτήν την υπόθεση.
Οποιος καταλάβει... κατάλαβε ;)

Ιορδάνης
27-02-06, 18:17
Καλησπέρα Fonamstel στο επάγγελμα είμαι ιατρικός αντιπρόσωπος και το περιβάλλον της δουλειάς μου είναι να τριγυρνώ μέσα στα νοσοκομεία οπότε καταλαβαίνεις ;-) .
Φιλικά Ιορδάνης.

asteris
27-02-06, 23:45
Τι φυσιολογικούς ορούς και όσμωση ρε παιδιά, καθήστε καλά. Κανένας δεν πρόσεχε στην χημεία στο λύκειο? :P

Το κάθε ml του αντιχλώριου εξουδετερώνει 40 λίτρα νερού βρύσης από χλώριο και χλωραμίνες, αν δεχτούμε τα λεγόμενα της seachem. Εμείς θέλουμε να αραιώσουμε ας πούμε τα 100ml αντιχλώριου σε 1 ll νερού βρύσης, να πάρουμε κάτι παραπάνω από 1 λίτρο αραιωμένου αντιχλωρίου.

Τα 100ml αντιχλωρίου είναι αρκετά για να εξουδετερώσουν 100 x 40 λτ = 4.000 lt νερού βρύσης. Εμείς το αναμιγνύουμε με 1lt. Όσοι θυμούνται λίγη χημεία λυκείου, θα ξέρουνε ότι το αντιχλώριο είναι σε περίσσεια (για την ακρίβεια σε πολύ μεγάλη περίσσεια). Κοινώς θα αντιδράσει το 1/40 του ενός ml με τo 1lt νερού βρύσης και η αντίδραση θα σταματήσει. Τα υπόλοιπα 99 και 39/40 του ml, θα παραμείνουν εν αδρανεία, λόγω ελλείψεως χλωρίου ή άλλων ενεργών συστατικών από την πλευρά του νερού.

Το μίγμα που θα προκύψει θα έχει την ικανότητα να εξουδετερώσει 3999 λίτρα νερού βρύσης. Αν αντί για ένα λίτρο νερού βρύσης βάλετε 1 λίτρο απεσταγμένου, τότε το τελικό μίγμα θα έχει δυνατότητα να εξουδετερώσει και τα 4000 λίτρα νερού. Το βλέπετε λογικό λοιπόν να τρέχετε για απεσταγμένα και ορούς?

Fonamstel
28-02-06, 01:02
Επειδή κατά πάσα πιθανότητα η "αραιωση" στο αντιχλώριο θα γίνει μια φορά και θα χρησιμοποιείται για μερικούς μήνες...

Εάν χρησιμοποιήσουμε νερό βρύσης, τότε θα έχουμε αποθηκευμένο (στάσιμο) για μερικούς μήνες νερό δικτύου χωρίς χλωριο/χλωραμίνες - και την όποια "προστασία" προσφέρουν αυτά.

Το WFI είναι "λίγο" πιο σίγουρος διαλύτης, καθώς είναι σχεδόν καθαρό Η2Ο χωρίς τα μύρια όσα περιέχονται στο νερό της βρύσης μας.

dim
28-02-06, 01:12
και γιατί δεν πέρνεται μια σύριγγα σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι διαβητικοί και αντί για 1 ml στα 40 l να βάζετε πχ. 0.5 ml για 20 l ή 0.25 ml για 10 κτλ.????

mikenuke
28-02-06, 09:58
Νομιζω οτι η σωστη απαντηση ειναι του Αστερη.Τον εμπιστευομαι!Τυφλα!
Το θεμα το ξεκινησε απο μια αναγκη που προεκυψε εκεινη την στιγμη παιδια, πλεον δεν υπαρχει η αναγκη.
Ομως ηταν καλο θεμα συζητησης!
Γι αυτο και αξιολογω το θεμα με 5 αστερια + 1, το παλικαρι μας! Χεχεχε!