GFON
20-02-06, 09:19
Λογο διαφορων συμπτωματων που παρατηρησα στα φυτα μου ,:confused: κατεληξα στο συμπερασμα οτι ο φωτισμος δεν επαρκη..:D ετσι πηγα ξανα στον Κοντορηγα πηρα τα σχετικα και πλεον προσθεσα αλλες 2 gro lux 25 w η καθε μια στις ηδη 1 gro lux 30 w και 1 aquastar επισης 30w. Συνολο φωτισμού πλεον 4 λαμπες με αποδοση 110 w, στο κλασικο ενυδρειο του carrefour.:rolleyes: :rolleyes:
Τελος αλλες δεν παιρνει.......μονο για 2 ανεμιστηρακια εχει πλεον χωρο, του εχω "αλλαξει τα φωτα" στην κυριολεξια, καμια σχεση με την αρχικη του μορφή.:smt110 :smt110 :smt110
Δειτε και εδω...http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=9825
Δεν τις εχω βαλει ακομη σε λειτουργια...χθες το βραδυ τις εβαλα να δουλεψουν 3-4 ωρες και παρατηρησα τα εξης.
Θετικα.
Ολα τα φυτα αρχισαν σε μιση ωρα να φωτοσυνθετουν εντονα ακομη και η ludwigia που μεχρι στιγμης δεν την ειχα δει να το κανει.:)
Αρνητικα.
Η θερμοκρασια εκτοξευθηκε απο τους 26 βαθμους στους 29.....:( :(
Φοβαμαι οτι η αλγη μου θα μου κανει παρεα συντομα.....και εδω θελω την βοηθεια σας....
Μεσα στην εβδομαδα θα βαλω μπουκαλα για co2....επομενως θα ηθελα προτασεις για καποιο χρονοδιαγραμμα εφαρμογης των αλλαγων.....:smt024 :smt024
Σκοπος μου ειναι να δοκιμασω καποια κοκκινα φυτα....επιξα στο πρασινο....;) ;)
Τελος αλλες δεν παιρνει.......μονο για 2 ανεμιστηρακια εχει πλεον χωρο, του εχω "αλλαξει τα φωτα" στην κυριολεξια, καμια σχεση με την αρχικη του μορφή.:smt110 :smt110 :smt110
Δειτε και εδω...http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=9825
Δεν τις εχω βαλει ακομη σε λειτουργια...χθες το βραδυ τις εβαλα να δουλεψουν 3-4 ωρες και παρατηρησα τα εξης.
Θετικα.
Ολα τα φυτα αρχισαν σε μιση ωρα να φωτοσυνθετουν εντονα ακομη και η ludwigia που μεχρι στιγμης δεν την ειχα δει να το κανει.:)
Αρνητικα.
Η θερμοκρασια εκτοξευθηκε απο τους 26 βαθμους στους 29.....:( :(
Φοβαμαι οτι η αλγη μου θα μου κανει παρεα συντομα.....και εδω θελω την βοηθεια σας....
Μεσα στην εβδομαδα θα βαλω μπουκαλα για co2....επομενως θα ηθελα προτασεις για καποιο χρονοδιαγραμμα εφαρμογης των αλλαγων.....:smt024 :smt024
Σκοπος μου ειναι να δοκιμασω καποια κοκκινα φυτα....επιξα στο πρασινο....;) ;)