PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιτελους , ετοιμος !!


Tricky
18-02-06, 21:53
Γεια χαρα παιδια ,

μετα απο περιπου ενα χρονο ασχολειας με ενυδρεια γλυκου και μετα απο πολυ διαβασμα , ξεκιναω μεσα στη εβδομαδα το πρωτο μου θαλασσινο (fish only) ενυδρειο.Καποιες πληροφοριες για αρχη :

1)Ενυδρειο 120 λιτρα περιπου (80 εκατ) με δυο λαμπες των 20 βατ εκαστη , μια λευκη 10.000κ , μια ακτινικη coralstar

2)Βιολογικο / μηχανικο φιλτρο SERAFILL 900 με σιποραξ και λοιπα μηχανικα υλικα/βανες.

3) αραγωνιτης 10 κιλα ψοφιος / 10 κιλα ζωντανος

4) Αλατι Red sea 10 kg

5) σαλινομετρο SERA

6) ανθρακας Α.P / anti phosphate

7) η αρμαδα μου , ενα σκιμμερ H.O.T DELTEC MCE 600 , του οποιου η εξοδος θα ειναι το χημικο φιλτρο.Θα το εχω σε μια εβδομαδα περιπου.

8) για αρχη 5 κιλα ψοφιος βραχος απο aquaristic , και μολις βρουμε λεφτα αλλα πεντε ζωντανος . Επισης μερικα ψοφια κοραλλια απο aquaristic.

Οπως βλεπετε παμε για Overskimming ...για το σκιμερ πραγματι ταλαιπωρηθηκα και εριξα πολυ διαβασμα ...ελπιζω να επελεξα καλα.Το πηρα με γνωμονα καποια μελλοντικη αναβαθμιση . Εχω διαβασει τα καλυτερα παντως για το μοντελο αυτο.

Το κοστος ολων των παραπανω ηταν 620 ευρω (μαζι με το ενυδρειο/βαση) και ολα εκτος απο το σκιμμερ / πετρες αγοραστηκαν απο Ελλαδα (water inn).

Απο ψαρια , προοδευτικα θα μπουν τα παρακατω :

2 occelaris πολυ μικρα
1 Bicolor Angelfish (Centropyge bicolor)
1 Bicolor Pseudochromis ή ενα Royal Gramma Basslet
,συν φυσικα το συνεργειο καθαρισμου.

Το σιποραξ του φιλτρου εχει αρχισει να στρωνεται σιγα σιγα σε ενυδρειο ενος μελους που ηταν προθυμος να βοηθησει (ειναι εκει κανα μηνα τωρα).

Ερωτησεις :

1)Το σκιμμερ ειναι για περισσοτερα λιτρα . Να το ξεκινησω αμεσως ή να περιμενω να στρωσει πληρως το ενυδρειο και να μπουν τα πρωτα ψαρια (τα δυο occelaris) ? Να το δουλευω 24/7 ?
2)Με τετοιο σκιμερ και χημικο φιλτραρισμα , θα εχω προβλημα με αλγες κλπ ? τα nitrates θα διατηρουνται χαμηλα ?

Ευχαριστω,
Βασιλης

accnt
21-02-06, 09:25
Το skimmer ξεκίνα το από την αρχή, και βάλε και στην ειδική του θήκη και τα υλικά σου για χημικό φιλτράρισμα (άνθρακας – αντιφώσφορο). Και βέβαια το skimmer δεν θα σταματά καθόλου.
Οπωσδήποτε το καλό skimming, μειώνει τις οργανικές ουσίες, οι οποίες ευθύνονται και αυτές για την εμφάνιση των διάφορων τύπων αλγών. Αλλά ο μόνος τρόπος για να έχουμε (σχεδόν) μηδενικό Νο3 είναι οι αλλαγές νερού.

Gorgi
21-02-06, 11:17
...Αλλά ο μόνος τρόπος για να έχουμε (σχεδόν) μηδενικό Νο3 είναι οι αλλαγές νερού.
Εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχει αλλος τροπος?...

Κατι περι deep sand bed και plenum σε συνδιασμο με την απονιτροποιηση που μπορει να κανει ο βραχος δεν πιστευεις οτι μπορει να συμβαλουν στην ελαχιστοποιηση των νιτρικων?

accnt
22-02-06, 09:20
Μιλάμε για ένα fish only σύστημα, με το οποίο ο φίλος Βασίλης, κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του θαλασσινού ενυδρείου. Σκέφτηκα λοιπόν ότι για αρχή αυτά που κάνει είναι ο.κ. και δεν θα χρειαζόταν να αναφέρω τι μεθόδους αυτές που λές (εγώ χρησιμοποιώ D.S.B. και έχω και φίλτρο απονιτροποίησης), για να μην τον μπλέξω περισσότερο. Επίσης ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα τις ωφέλειες που θα έχει από τις συστηματικές αλλαγές νερού.

Gorgi
22-02-06, 11:16
Σωστος....

Απλα η διατυπωση ηταν καπως απολυτη και με παραξενεψε...I stand corrected.