PDA

Επιστροφή στο Forum : Ταιριαζουνε?

AlexDuke
15-02-06, 16:06
Labidochromis sp. “yellow” με kribensis ?
Cyrtocara moorii και Nimbochromis venustus και Pseudotropheus sp. “Acei”?ολα μαζι?
Τωρα αρχιζω να ασχολουμε με τις αφρικανικες κιχλιδες και θα ηθελα καποια καθοδήγιση!

Θα ηθελα βασικα να βάλω τα labidochromis,kribensis Pseudotropheus sp. “Acei”!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

halvas69
15-02-06, 16:52
Kαλά αφού το ξέρεις τι θα ακούσεις τι ρωτάς ?
Τεσπά, όπως το κόβω βάλε 4 Labs μέσα και πολλά είναι.
Βγάλε από το μυαλό σου τελείως τα Haps.
ΥΓ τώρα που το βλέπω δεν βάζεις ένα ζευγαράκι Kribs, έτσι κι αλλιώς σ'αρέσουν και σε τελική θα γεννήσουν και θα αποκτήσεις αρκετά ώστε να μην ξέρεις τι να τα κάνεις.

AlexDuke
15-02-06, 17:06
Σε ενα αλλο σημειο του φορουμ καποιος λεει οτι μεχρι 8 κιχλιδες ειναι οκ για 120 λιτρα!:confused:

halvas69
15-02-06, 17:11
Τα Haps ειναι ψάρια ανοικτής θαλλάσης.......εεεεεεε λίμνης κοινώς το μόνο που κάνουν καλά είναι να κολυμπούν και όχι να σουλατσάρουν σε βράχια.
Με τα 120 λίτρα σου δεν νομίζω να τους παρέχεις πολύ μήκος για αυτή τους την δραστηριότητα.
Όσο για το 8 που αναφέρεις, σαν νούμερο είσαι στο όριο για τα λίτρα σου και καλά σου είπαν, αλλά τι νομίζεις δεν θα γεννήσουν τα ψαράκια ? ;)
Άντε καλή τύχη.

AlexDuke
15-02-06, 18:00
Το ενυδειο μου ειναι μακροστενο...τεσπα!
σευχαριστω πολυ!Μολλον θα βαλω Labidochromis με Kribensis:rolleyes:

Tolis
15-02-06, 19:08
Τα κριμπενσις δεν εχουν καμμια δουλεια με κιχλιδες της λιμνης malawi - διαφορετικες συμεπριφορες, διαφορετικες διατροφικες συνηθειες, διαφορετικες απαιτησεις παραμετρων νερου, και διαφορετικες απαιτησεις περιβαλλοντος.

8 κιχλιδες σε 120 λιτρα, ειναι σαν να λεμε 8 ψαρια σε 120 λιτρα. Τι κιχλιδες? Μικρες, μεγάλες, αφρικανικες, αμερικανικες?

Filippos
16-02-06, 07:39
Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις 4 labido και 4 acei. Ομορφα ψάρια, λίγο οριακά βέβαια για τα λίτρα σου, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή στη χημεία, στο setup κτλ....

panos73
16-02-06, 11:57
Τα kribs δεν ταιριαζουν καθολου με τα υπολοιπα κυριως λογω του οτι θελουν μαλακο νερο ενω τα υπολοιπα πολυ σκληρο και επισης δεν ειναι mouthbroaders οπως τα υπολοιπα.Κατα τη γνωμη μου ο καλυτερος συνδυασμος ειναι τα labidochromis με τα acei που ειναι και σχετικα ηρεμα ψαρια (για mbuna) και με πολυ ομορφα χρωματα.Αν βρεις παρτα ολα μικρα περιπου 5cm και ολα μαζι για να συνηθισουν μεταξυ τους μεγαλωνοντας και να μην εχεις προβληματα επιθετικοτητας.Τα 8 ψαρια κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι καλα αρκει να προσεχεις τις παραμετρους του νερου, να εχεις καλο φιλτραρισμα,καλη κυκλοφορια νερου, και να κανεις τακτικες αλλαγες του νερου (1 φορα την εβδομαδα 30%).;)

soza
16-02-06, 12:04
8 mbuna σε 120 λιτρα,δυσκολο..
Πολυ λιγα τα λιτρα..
Θα σφαχτουν στο τελος τα ψαρια...:smt072 :smt072

Filippos
16-02-06, 12:57
2 είδη, με 1m + 2-3 females, είπαμε είναι οριακό αλλά δεν είναι τραγικό...
Με ένα σωστό setup (σπηλιές, κρυψώνες) είναι ΟΚ.

AlexDuke
16-02-06, 13:13
παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

τελικα θα βάλω 4 labido και 4 acei!
Toli αφρικανικες..μεγεθος δεν ξέρω!

:D

george
16-02-06, 13:16
παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

τελικα θα βάλω 4 labido και 4 acei!
Toli αφρικανικες..μεγεθος δεν ξέρω!

:D

Θα πεσει λιγο ξυλο...τωρα στην αρχη...και πιο πολυ οταν μεγαλωσουν.
Και επειδη δεν θα ξερεις οταν αγοραζεις ποια ειναι αρσενικα και ποια θυληκα...τα πραγματα θα αγριεψουν αν η αναλογια δεν ειναι σωστη

Εμεις το ειπαμε...ειναι ΟΡΙΑΚΑ ..απο εκει και περα...δοκιμαζεις και αναμενουμε τα αποτελεσματα.
Καλη επιτυχια.

mikenuke
16-02-06, 14:43
Τι οριακα ρε παιδια, σε 120 λιτρα, και χωρις να εχει ριξει ενα νταμαρι πετρες μεσα? Και ειναι και αρχαριος, το παιδι.
Ενσταση.

george
16-02-06, 14:49
Τι οριακα ρε παιδια, σε 120 λιτρα, και χωρις να εχει ριξει ενα νταμαρι πετρες μεσα? Και ειναι και αρχαριος, το παιδι.
Ενσταση.

Αγαπητε κυριε Ψινακη,
εννοειται οτι θα βαλει ενα νταμαρι πετρες μεσα γιατι αλλιως δεν γινεται.
Πες μου εσυ ομως αν εχει 3 αρσενικα λαμπιντος,1 θυληκο μαζι με 3 θυληκα και 1 αρσενικο acei...το τι κυνηγι θα πεσει ...και τωρα που ειναι μικρα...δεν θα γινει τιποτα..αν μεγαλωσουν......

mikenuke
16-02-06, 15:57
Απο το "πες μου εσυ ομως" και κατω δεν καταλαβα τι εννοεις.
Εγω παντως εννοω "ουτε καν να το σκεφτεται να βαλει αφρικανες μεσα στην γυαλα".

yannis
16-02-06, 16:17
Άσε που, αν δεν κάνω λάθος, το ενυδρείο είναι carffure και 120 λτ είναι ο όγκος του, όχι η χωρητικότητα του.
Φίλε Alex, έλα να σου δώσω κριμπ 3Α, ντόπια, να γουστάρεις, Βάζεις και ένα κοπαδάκι τετρας και είσαι αρχηγός

george
16-02-06, 19:05
Απο το "πες μου εσυ ομως" και κατω δεν καταλαβα τι εννοεις.
Εγω παντως εννοω "ουτε καν να το σκεφτεται να βαλει αφρικανες μεσα στην γυαλα".

Τα ιδια λεμε...με αλλα λογια !
Προσπαθω να τον αποτρεψω...διπλωματικα :rolleyes:

AlexDuke
16-02-06, 19:41
Αφου δεν γιναιτε αλλιως λεω να βάλω την κιχλιδα κριμπενσις με καποια αλλα ψαρακια γλυκου νερου (οχι κιχλιδες) απλα ηθελα καποιο μεγαλοσωμο ψαρι γιατι αυτα που εχω δεν φένοντε στο ενυδρειο μου :rolleyes:

*Σχεδιαζω σε κανα 6μηνω να παρω το Juwel Trigon 350 οποτε εκει θα μπορω με ανεση να βάλω οτι θέλω απο κιχλιδες malawi η ακομα και δισκους!φυσικα μηλαω η για την μια η για την αλλη περιπτωση οχι μαζι!;)

george
16-02-06, 20:21
*Σχεδιαζω σε κανα 6μηνω να παρω το Juwel Trigon 350 οποτε εκει θα μπορω με ανεση να βάλω οτι θέλω απο κιχλιδες malawi η ακομα και δισκους!φυσικα μηλαω η για την μια η για την αλλη περιπτωση οχι μαζι!;)

Σωστος !!

ababapanos
20-02-08, 04:13
Τα kribs δεν ταιριαζουν καθολου με τα υπολοιπα κυριως λογω του οτι θελουν μαλακο νερο ενω τα υπολοιπα πολυ σκληρο και επισης δεν ειναι mouthbroaders οπως τα υπολοιπα.

διαβαζωντας αυτο απορω... εγω ηξερα μεχρι τωρα οτι τα KRIBENSIS ειναι πολυ ευκολα και ανετα ζουν και σε μαλακο και σε σκλιρο νερο. δεν ειναι ετσι?

Moutralewn
28-02-08, 11:09
διαβαζωντας αυτο απορω... εγω ηξερα μεχρι τωρα οτι τα KRIBENSIS ειναι πολυ ευκολα και ανετα ζουν και σε μαλακο και σε σκλιρο νερο. δεν ειναι ετσι?

Μπορεί να επιβιώσουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι "ζουν" όπως πρέπει.
Αυτό συμβαίνει όχι επειδή είναι "εύκολα" ψάρια απλώς επειδή μετά απο πολλές γέννες σε αιχμαλωσία, όλα τα ψάρια γίνονται πιο ανθεκτικά σε σκληρότερο ή μαλακότερο νερό απο αυτό που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.