PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρονοκαθυστέρηση ???


Μάγγος Θωμάς
15-02-06, 10:10
Αφού κατάφερα και "έστεισα" το σύστημα αποθύκευσης νερού απο α/ο και στην συνέχεια πήγα νερό στο ενυδρείο, συναρμολόγησα και το σύστημα αυτόματης πλήρωσης που φαίνεται στο σχεδιάκι.

Και η ερώτηση είναι : υπάρχει ηλεκτρονικό εξάρτημα που να προκαλεί χρονοκαθυστέρηση και φυσικά να μπορώ να το ενσωματώσω στον αυτοματισμό του γεμίσματος ??

Το σκεπτικό είναι ότι όσο αδείαζει το νερό κατά την αλλαγή, να μην μπαίνει φρέσκο.

netblues
15-02-06, 11:07
Κυκλωμα χρονοκαθυστερησης προφανως και υπαρχει..
Θα ζητησεις ενα "χρονικό" οπως τα λενε σε καταστηματα ηλεκτρονικων και ηλεκτρικων ειδων Συνηθως ειναι σε κουτι οκταλ και υπαρχει και βαση που μπαινει σε ραγα πινακα (Ωμεγα) η απλα βιδωνεται καπου.
Ομως θα ελεγα οτι χρειαζεσαι ΔΥΟ χρονικα και οχι ενα.
Η πληρωση νερου μεσω φλοτερ θα πρεπει να προστατευεται απο χρονικό γιατί αργά η γρήγορα το φλοτερ θα κολλησει και θα πλημμυρισεις..

lasal
15-02-06, 11:53
Θωμά θα σου πρότεινα καλού κακού και μια υπερχείληση που να πηγαίνει προς την αποχέτευση.

halvas69
15-02-06, 17:50
Να συμπλήρώσω στα γραφόμενα του Lasal.
Ότι χρήζει μέγιστης ανάγκης η προμήθεια ενός λεξικού Γιαπωνεζικής γλώσσης, ούτος ώστε να αντιληφθούμε...τι στον κόραξ αναγράφει ο αδερφός ημών Σωτήριος.

Pritanis
15-02-06, 21:00
Σωτηρη παλι ξεχασες τα χαπια σου;;;;; Τι γλωσσα μιλας ρε τρελοεπιστημωνα..... Επειδη και εγω βασανιζω το τελευταιο διαστημα ενα συστημα αυτοματης πληρωσης εχω αρχισει να καταληγω οτι οσο λιγοτερους αυτοματισμους τοσο πιο σιγουρο.... Ετσι κατεληξα στο εξης παναπλο συστημα.... Η ΑΟ μου βγαζει γυρω στα 70 λιτρα νερο τη μερα.....Κυκλοφορητακι απλο 300 λ/ω βγαζει σε 15λεπτα (μικροτερη διαβαθμιση συνηθισμενου χρονοδιακοπτη ρευματος) 75 λιτρα . Καθε 23 ωρες δουλευει το κυκλοφορητακι για 15 λεπτα και ολη τη μερα γεμιζω νερο για να αναπληρωσω.... Τωρα για περιπτωση που γινει η στραβη (και ο μονος φοβος μου ειναι να υπερχειλισω οχι να αδειασω το ενυδρειο αφου το κυκλοφορητακι το βαζω ψηλα ) βαζω ηλεκτρονικο φλοτερ που δινει σημα μονο οταν ανεβει η σταθμη σε εφεδρικο κυκλοφορητακι ή και στο ιδιο ......... Πως σας φαινεται;;;;;

Υπερχειλιση σε στημενο ενυδρειο πως μπορεις να κανεις;;;;; Εχω κοντρες ψηλα πανω....

γαυρος
15-02-06, 21:53
ξεκολλατε ωρε συνδρομοι μαγκαηβερς!!:smt040:smt072
αυτο ισχυει για το πλυμμηρισμα φυσικα μονο.
μια ηλεκτροβανα και ενα ταημερ λυνουν τα παντα.
την πριζα της ηλεκτροβανας σε ταημερ, που να δουλευει ενα τεταρτακι ας πουμε.
βλεπεις και κανεις ...ανεβαζεις η μειωνεις το χρονο.+-8+-8+-8

Pritanis
15-02-06, 23:32
Το ταϊμερ που το μαθες ρε γαυρε;;; Κανεις ξενες γλωσσες;;; Για υπερχειλιση τι μπορω να κανω ωστε να χω το κεφαλι μου παντα ησυχο;;;;;

γαυρος
15-02-06, 23:54
ελληνιστι χρονοδιακοπτης :smt062
ρε δε μας χ*** που θα μας κανεις μαθημα ελληνικων? :smt030

για να σου πω τι θα κανεις πρεπει να δω τη γατα κρεμασμενη πρωτα!! :smt081:smt081

2 φλοτερ 1 να δουλευει και ενα backup (σε περιπτωση βλαβης του ενος εχεις το αλλο πιο ψηλα για καβατζα-ελληνιστι).

και επειδη το εργακι τοχω σκηνοθετησει και δουλευει αψογα, εδω κα ιμηνες, ολα αυτοματα, ξερεις τι πρεπει να κανεις για να στα σπρεχαρω (αυτο σημαινει να στα πω ) :D

Μάγγος Θωμάς
16-02-06, 11:09
Πρός το παρών το σύστημα είναι σε κατάσταση "manual-operated" :D και ήδη βρέθηκα προ εκπλήξεων.

Κάνω την αλλαγή μου ωραία και καλά εχθές το βράδυ σβήνουν τα φώτα και χαζεύω για τα τυριά και τα γάλατα στη TV (ευαγγελάτος), ώσπου σε κάποια στιγμή ακούω την ηλεκτροβάνα να ανοίγει. ΩΧ την κάτσαμε την βάρκα σκέφτομαι. Πάω κοντά και βλέπω μια amano να έχει αράξει πάνω στο φλοτεράκι με αποτέλεσμα αυτό να συνεχίζει το γέμισμα ...................... !!!!! το έβγαλα απο την μπρίζα πρωτού δώ την πλημμύρα.

Συμπέρασμα. Οι γαρίδες μου χρειάζονται εκπαίδευση ...... :D

Υγ. γαύρε τα φώτα σου ..........

Pritanis
16-02-06, 13:22
Για αυτο λεω εγω οσο λιγοτεροι αυτοματισμοι τοσο καλυτερα.... Ασε τα φλοτερ να λειτουργουν μονο σε περπτωση αναγκης για να γλιτωνεις την πλημμυρα.... Απο που πηρες το ηλεκτρικο φλοτερ και ποσο ;;;; Εχεις καμια φωτο;;; Αν θες σκεψου τη λυση που σου προτεινω ισως σε βολεψει καλυτερα..... ΓΑυρε τη γατα την κρεμασα.... Ακομα σπαρταραει.... Πες μου για την υπερχειλιση......

Μάγγος Θωμάς
16-02-06, 13:34
Λοιπόν .................... θα βάλω ένα χρονοδιακόπτη στο κύκλωμα της ηλεκτρομαγνητικής βάνας ο οποίος θα δίνει ρεύμα μόνο για καμία ώρα ακόμη και να κολλήσει το όλο σύστημα ή και να αράξουν όλες οι γαρίδες μαζί ......................θα διακοπεί η τροφοδοσία του σε συγκεκριμένο χρόνο.

Την χρονοκαθυστέρηση έναρξης την αφήνω πρός το παρών. θα αδείαζω με μεγαλύτερης διατομής σωλήνα για μην πετάω πολύ απο το φρέσκο.

Το φλοτέρ το πήρα απο Δωδεκανήσου ανεβαίνοντας δεξία Γεωργιάδης 5-6€ δεν θυμάμαι ακριβώς. Κάποιος παλιώτερα του τα είχε παραγγήλει γιατί ήθελε να το βαλεί στο ενυδρείο του :) μου είπε ο πωλητής ...........