PDA

Επιστροφή στο Forum : Πληροφοριεσ Για Τα Ψαρακια Μου


maiktr
13-02-06, 19:30
Αγαπητοι Συναδελφοι Εχω Μια Πλατυ Θυληκια Εδω Και Μια Βδομαδα Εχει Αδυνατισει Παρα Πολυ Και Δε Κινειται Καθεται Ολο Κατω Δεν Ειναι Ζωηρη Και Δεν Τρωει Δεν Εχει Εμφανει Σημαδια Στο Σωμα Τησ Και Αλλη Μια Θυληκια Γκαπυ Που Ξινεται Στην Αμμο Ολη Την Ωρα Τι Να Εχουν Και Αν Υπαρχει Καποιο Φαρμακο Επισεισ Το Τζαμι Του Ενυδρειου Μου Απο Μεσα Εχει Πιασει Κατι Πρασινεσ Ψιλεσ Τιχουλεσ Που Κινουνται Περα Δωωθε Με Την Ροη Του Νεροτ Τι Λετε Να Ειναι?

Μετρησεισ Μου
Ph=7
Nh3/nh4=3
Gh=9
Kh=7
No3=0
No2=0.3

Pritanis
13-02-06, 19:59
Τα ζωοτοκα γενικα ειναι αρκετα ευπαθη σε διαφορες ασθενειες και πολλες φορες θα χανεις ψαρια χωρις να μπορεις να βρεις το λογο.... Το καλο ειναι οτι πολλαπλασιαζονται σαν τρελα και αναπληρωνουν ετσι τις απωλειες.... Πολλες φορες εξασθενουν και πεθαινουν απο τις συνεχομενες γεννες. Στη δικια σου περιπτωση αν ειναι σωστες οι μετρησεις ο λογος που τα ψαρια πεθαινουν ειναι η αμμωνια!!!! Ειναι πολυ υψηλη η μετρηση και το νερο ειναι τοξικο.... Τι φιλτρο εχεις και ποτε το εστησες;;;; Ποσα ψαρια εχεις σε ποσα λιτρα;;;;
Κανε συχνες αλλαγες νερου καθημερινα τουλαχιστον 30% μεχρι η αμμωνια να μηδενισει και δωσε μας πληροφοριες για το φιλτρο...
Αυτες οι τριχουλες που λες τωρα ειναι αλγη και απο οτι καταλαβαινω πρεπει το ενυδρειο σου να ειναι σχετικα καινουριο.... Δωσε ενα ιστορικο για να βοηθησουμε παραπανω.

maiktr
14-02-06, 00:30
Το ενυδρειο το εχω εξι μηνες και ειναι 100 λιτρα και εχω εσα ενα ζευγαρι πλατυ και 3 αρσενικα γκαπυ και 2 γλυφτες εχω 3 φυσικα φυτα και 2 πλαστικα εχει βιολογικο φιλτρο καθολου μηχανικο και πριν μια βδομαδα εκανα την προγραμματισμενη αλλαγη νερου απο τοτε γεμισε με αυτην την αλγη στ τζαμι δεν το βλεπει ο ηλιος εκει που ειναι καθολου να το τονισω για την αλγη τι να κανω πως θα απαλλαγω να παρω ξυστρα τζαμιου η τι αλλο?

netblues
14-02-06, 07:03
Α

Μετρησεισ Μου

Nh3/nh4=3
No2=0.3

ΑΣΤΡΩΤΟ ΦΙΛΤΡΟ
μπας και το καθαρισες πολυ/με νερό βρυσης?
Ξεκινα επειγοντως καθημερινες αλλαγες νερου...