PDA

Επιστροφή στο Forum : Frontosa μπουκωμένη stop


GEORGIOS
09-02-06, 13:45
Στις 4/2/06 το πρωί την είδα μπουκωμένη να μασάει τσίχλα.Διαπίστωσα ότι είχε αυγά στο στόμα.Δεν είχε όμως μία θέση στο 400λιτ.ενυδρείο για να ησυχάσει ,έτσι πήγαινε μία από εδώ μία από εκεί.Το ενυδρείο έχει κρυψώνες άδειες pvc αλλά μάλλον δεν της έκαναν.Έχει εκτός από τις φροντόζες 4 μεγάλες 13-20 εκ. και 5 μικρές 7-8 εκ.καθώς και 10blue dolphin και ένα compresisops μεγάλο.Η κυρία χθές το βράδυ την ειδα που τα γύρισε και μετά τα κατάπινε λιγα λίγα.Φωτα ανοικτά 8-9 ώρες την ημέρα.Σημείο του ενυδρείου στο σαλόνι στην κίνηση.Την ώρα που τα έφαγε τα φώτα ήταν ανοικτά.Έχει κανείς κάποια αποψη τι φταίει και τι να αλλάξωγια να τα κρατήσει .Ακούω απόψεις.

Γιώργος

Cydox
09-02-06, 14:01
Αν δεν βρει ενα σημειο συντομα να "εγκατασταθει" τοτε υπαρχει και κινδυνος να τα αφησει ετσι? Οποτε αν εχεις την δυνατοτητα να την μεταφερεις προσεκτικα χωρις στρες σε ενα private ενυδρειο νομιζω θα ηταν καλυτερα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο! Ειναι η πρωτη της γεννα?

GEORGIOS
09-02-06, 14:27
Δεν κατάλαβες τα έφαγε τα αυγά χθές.Σίγουρα λές ότι μπορεί να φταίει το ότι δεν βρήκε σημείο να εγκατασταθεί?.Εγώ σκέπτομαι μήπως φταίει και το γεγονός με τα φώτα και τον πανικό που επικρατεί στο ενυδρείο με τα dolphin.πάντως το ότι είναι τα dolphin Σε κατάσταση αναπαραγωγική σίγουρα την βοηθάει στο να κάνει αυγά απο εκεί και πέρα όμως...κρυψώνες η μεταφορά από ότι λές .Είναι όμως ασφαλής η άμεση μεταφορά η πρέπει να περάσουν μέρες?

GEORGIOS
09-02-06, 14:30
Ναι ήταν η πρώτη απόπειρα αφου το 400αρι τόεστεισα ένα μήνα τώρα.Παλαιοτερα είχα μόνο τις φροντόζες σε ενα 200αρι ...!!!Δεν γινόταν εκεί σίγουρα τίποτε.Αν και τώρα φτάσανε σε μεγεθος για αναπαραγωγή.

deMetrIs
09-02-06, 14:46
Επισης ενας λογος που συνηθως τα κατπινουν ειναι το οτι μπορει(το θυληκο σου) να προερχετε απο γεννα stripping....

GEORGIOS
09-02-06, 14:55
Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει,το θέμα είναι αν υπάρχει περιπτωση να τα κρατήσει σε κάποια φάση.

Takis
09-02-06, 16:38
.καθώς και 10blue dolphin και ένα compresisops μεγάλο.Γιώργος

Αν με το blue dolphin εννοεις τα Cyrtocara moorii, Αυτα ειναι απο την Malawi και αρα δεν ταιριαζουν με τα αλλα ψαρια. Επιπλεον ειναι και παρα πολλα 10 τετοια ψαρια.
Επισης και το Dimidiochromis compressiceps ειναι απο την Malawi (εκτος και αν εννοεις το Altolamprologus compressiceps).

GEORGIOS
09-02-06, 17:35
Το ΑLTOLAMPROLOGUS εννοώ όσο για τα dolphin το ξέρω ότι δεν ταιριάζουν τα έβαλα στο μεγάλο γιατι δεν μου χωράνε στο μικρότερο ενυδρείο .Αυτό όμως που νομίζω ότι συμβαίνει είναι ότι η διάθεση των dolphin για αναπαραγωγή εξιτάρει τις φροντόζες.Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι λόγω της κινητικότητας και της βουλιμίας των dolphin τρώνε περισσότερο από τις φροντόζες και αναπτύσονται γρηγορότερα σε μέγεθος .

Takis
09-02-06, 18:25
Το σωστο παντως ειναι, σε ενα τετοιο ενυδρειο, να βαλεις μονο C. frontosa και μαλιστα οχι πολλες. Ειναι ηρεμα ψαρια και δεν τους αρεσει η κινητικοτητα που μπορει να εχουν αλλα ειδη.

iliovas
10-02-06, 08:55
- 400 λίτρα (ελπίζω καθαρά νερό)
- 9 C. Frontosa
- 10 C. Moori
- 1 Alt. Compressiceps
στη θέση δε θα ανησυχούσα τόσο γιατί η θηλυκιά δεν κράτησε τα αβγά (κάτι που δεν είναι καθόλου παράξενο με αυτή τη σύνθεση)

αλλά για το που θα βάλω όλα αυτά τα ψάρια

GEORGIOS
10-02-06, 10:33
Εννοείς δηλαδή ότι με αυτή την σύνθεση και όγκο ψαριών είναι τελείως φυσιολογικό να μην τα κρατήσει και να τα φάει?

iliovas
10-02-06, 12:47
Σίγουρα με αυτό το συνοστισμό είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να βρει την ησυχία της το κορίτσι και να στρεσάρεται επιπλέον.

Δεν είναι απίθανο βέβαια να τα κρατήσει κάποια στιγμή (ακόμα και την επόμενη φορά) και απλά να φταίει το ότι ίσως ήταν η πρώτη της φορά. Απλά οι συνθήκες όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και οι ευνοικότερες.

Αν ξαναμπουκωθεί και έχεις κάποιο διαθέσιμο ενυδρείο από 80 λτ. και πάνω, θα σου πρότεινα να τη βγάλεις μόνη της. Κάνε τη μεταφορά νύχτα (σβηστά φώτα) για να μην τη στρεσάρεις.

GEORGIOS
10-02-06, 13:07
Καλά όλα αυτά Βασίλη το μόνο που σκέπτομαι είναι το γεγονός του να προέρχεται απο stripping και αν σε αυτές τις περιπτώσεις θα στρώσει κάποια στιγμή η θα το τραβήξει έτσι.
Πάντως ευχαριστώ για την ανταπόκριση την δικιά σου καθώς και των υπολοίπων συνχομπιστών.
Την επομένη θα δοκιμάσω με την μεταφορά σε άλλο εφεδρικό ενυδρείο (80λτ)

Tolis
10-02-06, 14:05
Ειναι γεγονος οτι υπαρχει μια περιπτωση ψαρια που εχουν γεννηθει με stripping να μην ειναι τοσο καλοι γονεις, αλλά αυτο δεν ειναι κανονας, και δεν συμβαινει καθολου συχνα.

iliovas
10-02-06, 22:19
Αν διαβάσεις τι γράφεται σε ξένα φορουμς (ειδικά στην Αμερική) θα δεις ότι στην πλειοψηφία τους δεν παραδέχονται κανένα απολύτως συσχετισμό ανάμεσα στο stripping και στους μελλοντικούς κακούς γονείς που προέρχονται από τέτοιες γέννες.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη σχέση.
Πιστεύω όμως επίσης ότι η κάθε θηλυκιά μαθαίνει μετά από μερικές γέννες και αρχίζει να κρατάει τα αβγά. Αυτό είναι για 'μένα ο γενικός κανόνας (επλίζω εσύ να μην αποτελέσεις μια από τι εξαιρέσεις που δεν σου κρύβω ότι δεν είναι και λίγες)

Μην ξεχνάς πάντως ότι το ενυδρείο σου θέλει "αραίωμα"