PDA

Επιστροφή στο Forum : θα μας τρελλανουν τα ζωοτοκα..!!!!


Πάνος
06-02-06, 17:13
γεια χαρα σε ολους.
στο ενυδρειο που περιγραφεται στην υπογραφη μου....τα 4 πλατυ προστεθηκαν πριν μια εβδομαδα περιπου. προσαρμοστηκαν μια χαρα και αρχισε το κορτε αναμεσα στα ζευγαρια...εδω και 3 μερες ομως παρατηρω το εξης εξωπραγματικο.....:confused: ενα αρσενικο γκαπυ κορταρει επιμονα ενα θηλυκο πλατυ. στην αρχη το θεωρησα επιθετικοτητα αλλα παρατηρωντας πιο προσεχτικα ειναι ολοφανερο οτι κανει αποπειρες γονιμοποιησης. και μαλιστα ερχεται πολυ κοντα στο σκοπο του. το θηλυκο πλατυ το αποφευγει χωρις να δειχνει σημαδια εντονης ενοχλησης.
εχει κανεις παρομοια εμπειρια? η μονο το δικο μου γκαπυ ειναι σατυρος?:D
ξερω πως οι ξιφοφοροι κανουν υβριδικες αναπαραγωγες με πλατυ γιαυτο και δεν τους εχω στο ενυδρειο μου....αλλα δε περιμενα να το παθω απο γκαπυ..
υπαρχει το ενδεχομενο υβριδισμου οποτε να τα χωρισω η ανησυχω αδικα?

pStathis
06-02-06, 18:47
Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο , καθώς διαφέρουν γενετικά σε μεγάλο βαθμό (άλλο είδος) αντίθετα με τα πλάτυς και τους ξιφοφόρους που μοιάζουν γενετικά (ίδιο είδος (Xiphophorus) , οικόγενεια (Poecilidae) )

Πάνος
06-02-06, 19:21
σ'ευχαριστω σταθη,
με τις οικογενειες ομοταξιες και συνομοταξιες δεν τα παω καλα..οποτε απλα θα αδιαφορησω στο θεαμα:D ..χαιρετισμους στη δευτερη πατριδα μου τη θεσσαλονικη...θα την επισκευθω ξανα συντομα