Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Συμβουλή για κιχλίδες

Liolios
06-02-06, 00:04
Καλησπέρα.

Σε ενυδρείο 82 λίτρων (καθαρά και μετρημένα) λέω να βάλω το πολύ 4 κιχλίδες. 2 Labidochromis sp. "yellow" (θηλυκά) και 2 pseudotropheus socolofi (θηλυκά). Ποια είναι η γνώμη σας και τι άλλες προτάσεις έχετε να μου κάνετε;

Ευχαριστώ.

Takis
06-02-06, 00:36
Καλο ειναι να μην τα βαλεις....
Θα εχεις προβληματα γιατι ειναι πολυ μικρο το ενυδρειο...
Σε ενα τετοιο ενυδρειο καλυτερα να βαλεις καποια αλλα ειδη και οχι αφρικανες.

Liolios
06-02-06, 01:38
Τι άλλο προτείνεις, δηλαδή, Takis; Δεδομένου ότι έχω ήδη αγοράσει coralit για υπόστρωμα (έχω ακούσει και πληροφορηθεί ότι ανεβάζει το pH).
Αν μου προτείνεις συγκεκριμένα είδη θα ήμουν ευγνώμων (για να μπορέσω να ψάξω στο διαδίκτυο για αυτά).

nickall13
06-02-06, 11:54
Αν και αρχάριος κι εγώ οπότε καλύτερα να περιμένεις συμβουλές άλλων:),αν δεν αλλάξεις το υπόστρωμα μπορείς να βάλεις ζωοτόκα που θέλουν αυξημένο ρΗ.Με τις κιχλίδες θα έχεις πρόβλημα σε τόσο λίγο χώρο.Φιλικά, Νίκος

andreas K
06-02-06, 22:16
Ps.demasoni!

γαυρος
06-02-06, 23:21
θα παρακαλουσα αν δεν υπαρχει καποια εμπειρια στο συγκεκριμενο ειδος να μην πεταμε <βαλε ενα ειδος> και μετα ο αλλος να τρεχει...

demasoni 80 λτ ειναι το λιγοτερο εγληματικο.

παμε στο ζητουμενο του ποστ λοιπον.

οπως πολυ σωστα λεει ο τακης τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα για αφρικανικες κιχλιδες. αρα καλο θαναι να το αποφυγεις.
επομενο ζητουμενο ειναι, που θα βρεις θηλυκα, εννοω οτι για να τα βρεις πρεπει να παρεις ενα γκρουπακι 5-6 ψαριων και στην πορεια να δεις ποια θα βγουν και ποσα θηλυκα.
το ιδιο και για τα σοκολοφι.
πρεπει λοιπον να ξεχασεις αυτο το σετ απ αν θες φυσικα να μη μαζευεις πτωματα.

Liolios
07-02-06, 00:32
Τελικά παιδιά κατέληξα όσον αφορά το set up του ενυδρείου. Αλλαγή στο υπόστρωμα, ξύλα mopani, μερικά φυτά και έτοιμο για m. ramirezi;)