Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ποσο καιρο κραταει μια γεννα;

Θεοδωρος
03-02-06, 21:01
ποσο καιρο κραταει μια γεννα guppy;

halvas69
04-02-06, 01:47
Μάλλον εννοείς ποιά είναι η διάρκεια εγκυμοσύνης.Περίπου 28 ημέρες.

PascM
05-02-06, 23:27
Τώρα αν εννοείς πόσο διαρκεί από την ώρα που γεννάει το πρώτο μικρό μέχρι και το τελευταίο δεν είναι κάτι πολύ στάνταρ! Συνήθως πάντος μισή ωρα και τα έχει βγάλει σχεδόν αν όχι όλα!

Πάνος
06-02-06, 15:12
θα συμφωνησω οτι στην πλειοψηφεια μεσα σε 1 ωρα εχουν γεννηθει τα μωρα....αν και υπαρχουν λιγες περιπτωσεις που για καποιο λογο μια θηλυκια μπορει να γεννησει προωρα λιγα μωρα και τα υπολοιπα μετα απο ενα 24ωρο. δε ξερω το λογο απλα αυτο συνεβη σε μενα. την εβαλα στη γεννηστρα...την επομενη γεννησε 5 μωρα και τα υπολοιπα 28 την αλλη μερα....οπως και να εχει....να μας ζησουν!

filoxenos
06-02-06, 23:33
Εχω παρατηρήσει, μέχρι σήμερα, 13 γέννες από τις 17 των γκάππυς μου. Στις 9 από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Εχω καταγράψει το χρόνο που έκαναν για να ολοκληρώσουν οι θηλυκιές (διάρκεια γέννας, αλλά και πολλές άλλες παρατηρήσεις) και οι χρόνοι είναι οι εξής:
Οταν είναι μεγάλα θηλυκά, δηλαδή από 8 μηνών και πάνω, έκαναν και περισσότερα σε αριθμό μωρά, με αποτέλεσμα να κρατάει περισσότερο. Η διάρκεια κυμαινόταν από 5,5 μέχρι 14 ώρες περίπου, με αριθμούς μωρών από 21 μέχρι 73. Οταν είναι μικρά θηλυκά ή όταν είναι πρώτη τους γέννα, επειδή κάνουν μικρότερους αριθμούς μωρών, οι γέννες ολοκληρώνονται από 20 λεπτά μέχρι 3 ώρες το πολύ (από 3 μέχρι 14 μωρά).
Αυτές είναι οι δικές μου καταγραφές. Ελπίζω να βοήθησα. :cool:

Θεοδωρος
09-02-06, 20:19
οκ ευχαριστω

boardman
23-08-06, 12:04
28 ημέρες κρατάει η εγκυμοσύνη, αλλά πότε τα βάζουμε στην γεννήστρα (αν δεν ξέρουμε την ημέρα της πράξης :)) και πόσο καιρό τα αφήνουμε εκεί? Αυτό δεν έχω καταλάβει μέχρι τώρα!:(

PascM
23-08-06, 12:25
Όταν την δεις να τετραγωνίζει από κάτω είναι καιρός να την βάλεις στην γεννήστρα! Ας πουν και οι ποιο έμπειροι εγώ δεν έχω τόσες πολλές γέννες γκάμπυ. (ακόμη :p )!

Υ.Γ. Αν και εγώ προτιμώ το ενυδρείο γεννήστρα και όχι την γεννήστρα γιατί όσο μεγάλη και να είναι στρεσάρει τα ψάρια. Με το ενυδρείο γεννήστρα έχω τη δυνατότητα να βγάζω μετά τη μάνα και να μεγαλώνουν τα μικρά ποιο γρήγορα λογω χώρου.

DimmyF
24-08-06, 01:02
Υ.Γ. Αν και εγώ προτιμώ το ενυδρείο γεννήστρα και όχι την γεννήστρα γιατί όσο μεγάλη και να είναι στρεσάρει τα ψάρια. Με το ενυδρείο γεννήστρα έχω τη δυνατότητα να βγάζω μετά τη μάνα και να μεγαλώνουν τα μικρά ποιο γρήγορα λογω χώρου.

Συμφωνώ. Και με αρκετά φυτάκια για κρυψώνες ;)