PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή μεγέθους ενυδρείου και συμβατότητα

Sulfuras
12-11-24, 11:29
Καλημέρα σε όλους
Κάτοχος ενυδρείου σχεδόν ένα χρόνο τώρα πήρα και γω την απόφαση να κάνω τη μετάβαση σε μεγαλύτερο,
Κοιτάζω για 180-250 λίτρα φυτεμένο και θέλω τα φώτα σας
1ον έχω στο μικρό τώρα 6 black emperor tetra και 6 tetra widows (επιλογή του 4χρονου τότε υιού μου , χωρίς να γνωρίζουμε ότι είναι γεννητικά τροποποιημενα για τα χρώματα) επειδή δεν θέλει ο μικρός να τα αποχωρηστει θα τα μεταφέρω στο μεγάλο, επειδή εκεί θέλω να παίξω με χαμηλότερο ph και σκληρότητες πως μπορώ να κάνω προσαρμογή σε αυτά που ήδη έχω ώστε να μην τα βλαψω ( αν υπάρχει τρόπος)
2ον επειδή μου είχαν πει ότι τα widow πειράζουν τα σκαλαρια προσπαθώ να τα βγάλω από το μυαλό μου και ψάχνω αλλά αμαζονιακα ψαράκια να μπορέσουν να συνυπάρχουν ( να μπορούν να είναι σε φυτεμένο ενυδρείο)
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις προτάσεις και συμβουλές σας

Γιώργος Κ
12-11-24, 15:21
1. Λογικά θα χρησιμοποιήσεις αντοστροφη οσμωση οπότε σε κάθε αλλαγή νερού θα βάζεις όλο και πιο πολύ όσμωση κάθε φορά! Έτσι η μετάβαση θα είναι σταδιακή!
2. Έτσι και αλλιώς τα σκαλαρια στη φύση έχουν σαν τροφή τα tetra κοκ οποτε εγω θα κοίταζα πιο πολύ μικροψαρα ... η να μεγαλώσεις το κοπάδι που ήδη έχεις! Σε μεγαλύτερο ενυδρείο δείχνουν πολύ ωραία μικρά ψάρια σε μεγάλα κοπάδια!

Sulfuras
12-11-24, 18:12
Ωραία οπότε πες ότι εξαιρουμε τα σκαλαρια και ανεβάζουμε αυτά τα 2 είδη σε ποσότητα το κανονικό και όχι η υπερβολή θα ήταν για 240 λίτρα 2 12δες και κάποιο βυθοψαρο ή μπορεί να μπει και κάτι άλλο?

Γιώργος Κ
12-11-24, 20:24
κορυντορακια? εξαρτάται αν ο βυθός είναι αιχμηρός θα τραυματίζονται ! Τους αρέσει να σκάβουν :D

Sulfuras
13-11-24, 14:34
Soil θα βάλω για βυθό ή powder ή τα μπαλάκια που είναι
Νομίζω δεν θα έχουν θέμα πιο πολύ για να δώσω και κίνηση στο βυθό
-------------------------
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω είμαι μεταξύ
Juwel rio 180 και aquatlantis splendit ultra 100 (200lt)
Έχετε εικόνα?

Γιώργος Κ
13-11-24, 19:03
Το ενυδρειο εναι προσωπικη επιλογη αναλογα με την αισθητικη του κανενα και τις διαστασεις που εχει ωστε να χωραει στο χωρο που ειναι διαθεσιμος αλλα και απο το budget... Αρα επιλεγεις οτι σου δινει περισσοτερα απο αυτα με τα λιγοτερα λεφτα! :rolleyes:

Sulfuras
13-11-24, 21:15
Παρόμοια αισθητική έχουν και το budget έχει ελάχιστη διαφορά απλά επειδή το aquatlantis το είδα τώρα σε ενυδρειακο μαγαζί και έχει rgb φωτισμούς με ρύθμιση από το κινητό ρώτησα σχετικά με την αξιοπιστία του σαν εταιρία ή αλιως να πάω στην καθιερωμένη πλέον juwel

Γιώργος Κ
14-11-24, 10:06
Rgb φωτισμο με μια απλη λεντοταινια και ασυρματο κοντρολερ ειναι πανευκολο να φτιαξεις μονος σου το οποιο μπορεις να χειρίζεσαι με το κινητο ακομα και με φωνητικές εντολες μεσω google assistant. Οποτε δε θεωρω οτι ειναι κατι που θα ηταν ισχυρο κινητρο να επιλεξω ενα ενυδρειο για αυτο το λογο! Χωρια που αν θες να ασχοληθεις αργοτερα με φυτεμενο "υψηλων" απαιτησεων κανενας εργοστασιακος φωτισμος που ερχεται με τα ενυδρεια της αγορας ειναι επαρκης οποτε αυτο ειναι το μικροτερο που θα κοιτουσα! Πιο πολυ τα λιτρα/τιμη θα κοιτουσα ωστε να κερδιζα πιο πολλα λιτρα με λιγοτερα ευρω :D

Sulfuras
14-11-24, 12:01
Ευχαριστώ πάρα πολύ, η εμπειρία σας τι λέει τα ενυδρειακα βγάζουν τίποτα προσφορές τώρα στο black Friday ή να προχωρήσω στην αγορά πριν το τέλος του μήνα?

Γιώργος Κ
14-11-24, 12:29
Μερικα βαζουν αλλα υπαρχουν παντα οι ψευτικες προσφορες οποτε μη πας στα τυφλα ... Διαλεξε απο τωρα τι θες -σημειωσε τιμες και οταν ερθει η στιγμη και δεις οτι οντως υπαρχει μειωση τιμης το παιρνεις! Αν δε βιαζεσαι ισως αξιζει να περιμενεις ειναι και θεμα τυχης καθως δε τα βγαζουν ολα σε προσφορες!!