PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια! Γέννησαν τα Apistogramma cacatuoides


DJK
31-01-06, 21:24
Μόλις γύρισα σπίτι από την δουλειά και είδα την μικρή Apistogramma cacatuoides να κόβει βόλτες με τα μικρά της μπροστά από την καρύδα που τόσες μέρες προστάτευε. Τα υπόλοιπα ψάρια είναι αρκετά επιθετικά και δεν βλέπω να μπορεί να προστατεύσει τα μικρά για πολύ ακόμα. Τι μπορώ να κάνω; Δοκίμασα να πιάσω τα μικρά με τη απόχη και να τα βάλω μέσα σε μια γεννήστρα από δίχτυ που έχω για αυτήν την δουλειά αλλά είναι πάρα πολύ κοντά στο χαλίκι και δεν μπορώ. HEEEELP

Να αφήσω την φύση να αποφασίσει ή να προσπαθήσω ξανά για την γεννήστρα (με η χωρίς την μαμά τους); Από τροφή έχω μόνο Tetra baby food και κατεψυγμένη Artemia και bloodworms.

Giorgos
31-01-06, 22:12
Καλώς τα δέχτηκες!
Έχεις τρεις επιλογές:
1. Τα αφήνεις όπως είναι και αποφασίζει η τύχη (όλο και κάποια θα επιζήσουν - συνήθως τα πιο ικανά).
2. Πιάνεις τα μικρά ρουφώντας τα με μια σωλήνα μικρής διατομής (σωλήνα για αεραντλία) και τα βάζεις στο διχτάκι-γεννήστρα για λίγες ημέρες. Θα πρέπει να φροντίσεις να αγοράσεις ένα μικρό ενυδρείο (με ένα μικρό-στρωμένο φίλτρο και θερμοστάτη) για να τα μεγαλώσεις.
3. Πιάνεις τη μητέρα με απόχη και τα μικρά ρουφώντας τα με μια σωλήνα μικρής διατομής (σωλήνα για αεραντλία) και τα βάζεις σε ένα μικρό ενυδρείο (με ένα μικρό-στρωμένο φίλτρο και θερμοστάτη) για να τα μεγαλώσεις.

Το Tetra baby food είναι κατάλληλο για νεογνά αλλά φοβάμαι πως δεν είναι κατάλληλο για νεογνά Apistogramma (βέβαια μπορείς να το δοκιμάσεις). Θα ήταν καλύτερο αν ξεκινούσες μια καλλιέργεια Artemia salina.

DJK
31-01-06, 22:48
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς θα πρέπει να επιλέξω το 1 αφού δεν έχω δυνατότητα για 2ο ενυδρείο αυτή την στιγμή αλλά και λόγω δουλειάς είναι αδύνατον να αφιερώσω τον απαραίτητο χρόνο. Κάποιες μέρες μπορεί και να μην επιστρέφω ούτε το βράδυ στο σπίτι. Μάτρησα περίπου 20 μικρά, ίσως να ήταν και περισσότερα νωρίτερα.

Για την ώρα θα έχω ένα μικρό φως αναμμένο το βράδυ ώστε να βλέπει η μητέρα για να τα προστατεύει.. ή δεν είναι καλή ιδέα; Έκανα μια πατέντα με λαμπάκι και φορτιστή Nokia και δουλεύει καλά.

Giorgos
31-01-06, 23:37
Για την ώρα θα έχω ένα μικρό φως αναμμένο το βράδυ ώστε να βλέπει η μητέρα για να τα προστατεύει.. ή δεν είναι καλή ιδέα;
Πολύ καλά έκανες αφού θα την βοηθήσει αρκετά.
Πάντως μην την υποτιμάς, θα εκπλαγείς πόσο καλά μπορεί να προστατέψει τα μικρά της.