Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αναβάθμιση ενυδρείου

Sulfuras
15-09-24, 16:15
Καλησπέρα μιας και τελικά το να έρθει στη κατοχή μου ένα ενυδρείο φαληρισε
Μπηκα στη διαδικασία να ψάχνω για να αγοράσω και να φτιάξω κάτι μιας και το 60λιτρο που έχω στη κατοχή μου δεν με καλύπτει
Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας
1. Αξίζει να πάρω ένα έτοιμο ενυδρείο σετ με τον εξοπλισμό του και αν ναι έχετε κάτι να προτείνεται
2. Είναι καλύτερα να πάρω γυάλα και εξωτερικό φίλτρο ( και αν ναι τι ? Σε αυτό το κομμάτι δεν μπορώ ούτε να καταλάβω ούτε γνωρίζω εταιρίες)
Υπολογίζω κάτι γύρω στα 110-150 λίτρα και μήκος λιγότερο του 1 μέτρου, σας ευχαριστώ εκ το προτέρων

Γιώργος Κ
16-09-24, 00:15
Νομίζω πιο ορθό είναι πρώτα να βρεις τι ειδη θελεις να φιλοξενήσεις και τι φυτα θες να βαλεις ωστε να γνωριζεις τις απαιτησεις τους και μετα να αναζητήσεις τον εξοπλισμο που θα χρειαστεις!
Μετα αφου συγκεντρωσεις τον εξοπλισμο και τα βαλεις σε λειτουργια και αφου στρωσεις το φιλτρο τοτε βαζεις τα ζωντανα και θα εισαι μια χαρα!!

Sulfuras
16-09-24, 11:40
Σίγουρα θα μεταφέρω τα widow και τα emperor tetra που
έχω στο 60λτ που έχω τώρα καθώς και την anubia και το Java fern + κρυπτοκορινα και κερατοφυλλο που θα πάρω από ένα συνχομπιστα ήθελα να προσπαθήσω να το κάνω πράσινο αρκετά αλλά όλα μαζί οικονομικά δεν βγαίνουν, οποτε θα μείνω στην αρχή σε εύκολα φυτά που δεν χρειάζονται και co2 , από εσάς ήθελα να μάθω λόγο της έλλειψης εμπειρίας ποια από τις παραπάνω επιλογές αξίζει , αν και διαβάζοντας το forum κατάλαβα ότι το εξωτερικό φίλτρο σου δίνει περισσότερες επιλογές και είναι και καλύτερη λύση, απλά δεν έχω ιδέα από μάρκες από γυαλες και τα σχετικά και δεν θα ήθελα να δώσω ένα αρκετά σοβαρό πόσο και να έχω κάνει μια τρύπα στο νερό καθώς τα μαγαζιά τις περισσότερες φορές θέλουν να ξεστοκαρουν πάρα να σε βοηθήσουν

Κλεόβουλος
16-09-24, 15:36
Mια τυχαία επιλογή σε ενυδρείο θα μπορούσε να είναι πχ https://www.aquario.gr/product/haquoss-evolution-100-black-117-lt/
Υπάρχουν διάφορες μάρκες (τα Juwel θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα) αλλά θα μπορούσες να εξοικονομήσεις χρήματα φτιάχνοντας σε ένα μάστορα ένα στις διαστάσεις που θέλεις και να βάλεις τον εξοπλισμό της αρεσκείας σου ;)
Ο εξοπλισμός είναι συνάρτηση του τι θα φιλοξενήσεις (αν βάλεις πχ white cloud δεν θα χρειαστείς θερμοστάτη, αν δεν το φορτώσεις πολλά ζωντανά ακόμα κι ένα εσωτερικό φίλτρο μπορεί να είναι αρκετό, κλπ)

Sulfuras
16-09-24, 17:26
Και υπάρχουν και καπάκια για ένα ενυδρείο από μάστορα?
ή αυτή η περίπτωση αφορά ανοιχτό ενυδρείο?

Κλεόβουλος : Μπορείς να φτιάξεις γυάλινο ή από πλεξιγκλας ή να βάλεις κάποιο εργοστασιακό αν υπάρχει στις διαστάσεις της γυάλας.