PDA

Επιστροφή στο Forum : Γέννα SEVERUM !!


Lsourtzo
30-01-06, 11:10
Το Σάββατο το μεσημέρι πηγαίνοντας στο 250αρι μου με τις αμερικανικές κιχλίδες για να ταΐσω με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι 2 από τα severum μου όχι απλά έγιναν ζευγάρι … αλλά μόλις είχαν αποθέσει τα πρώτα τους αυγά σε μία πέτρα …


<< Πρόλαβα μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας εναπόθεσης και πραγματικά ήταν μια απίστευτη εμπειρία !! για όποιον δεν είχε την τύχη να δει κάτι παρόμοιο, ανεβάζω ένα videaki σε 3gp format για να πάρει μία γεύση !! >> (http://lsourtzo.freespaces.com/p6220004.zip)


Η έκπληξη δεν ήταν μόνο επειδή είχαν ένα ζευγάρι που δεν είχα πάρει πρέφα τόσο καιρό … αλλά κυρίως γιατί το ένα ήταν green severum ( το θηλυκό ) και το άλλο albino !! Δεν ήξερα ότι γίνεται !!! ( τα μικρά τι θα βγουν ?? μάλλον μισά green μισά albino ε ? )

Σαν πρώτη γέννα και με έναν πλακόστομο να πηγαινοέρχεται γύρο γύρο από τα αυγά αποφάσισα να τα πάρω και να τα βάλω για εκκόλαψη στο 15αρι που έχω για γεννίστρα.
Πρόσθεσα μέσα στο 15αρι μία γεννίστρα με δικτάκι .. με τις κατάλληλες πατέντες ( αεραντλία – φίλτρανση ) έβαλα μέσα την πέτρα με τα αυγά!
Πρόσθεσα και ένα φάρμακο που είχα (ESHA 2000) το οποίο έλεγε ότι κάνει και για την προστασία των αυγών από μούχλα.

Τώρα στο προκείμενο !!!
Θέλω την γνώμη των ειδικών !!

Πόσο κάνουν τα αυγά να σκάσουν ??

Εντελώς τυχαία είχα πάρει την Παρασκευή ένα φακελάκι καλλιέργειας artemia της Sera. Υπάρχει κάποιος που να το έχει χρησιμοποιήσει και να έχει να πει κάτι ?? το λέω γιατί για παράδειγμα στις οδηγίες η διαδικασία που περιγράφει είναι λίγο διαφορετική από αυτήν που κατά καιρούς έχω διαβάσει είτε εδώ είτε στο site του Τσάμη.

Μετά από πόσο καιρό στατιστικά οι γονείς ξαναγεννάνε ? τώρα που τους πείρα τα αυγά εννοώ !

Thanks εκ των προτέρων !!

Giorgos
31-01-06, 22:05
Δυστυχώς το link που μας δίνεις δε δουλεύει.
Πάμε στο θέμα μας τώρα... υπόψιν ότι δεν απαντάω σαν ειδικός αφού δεν είμαι...

Η χρωματική ποικιλία δεν παίζει ρόλο στον σχηματισμό του ζεύγους.
Τα αυγά χρειάζονται 2-4 ημέρες για να εκκολαφθούν και οι λάρβες άλλες 3-4 για να κολυμπήσουν ελεύθερα (τότε είναι που πρέπει να ξεκινήσουμε να τα ταΐζουμε 3-5 φορές την ημέρα). Οπότε σε λίγες μέρες θα πρέπει να έχεις ετοιμάσει την καλλιέργεια.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο προϊόν αλλά κανονικά η εκκόλαψη των κυστών μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους, και αυτές που περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Τάκη αλλά και αυτές που αναφέρουν οι οδηγίες.
Στατιστικά, αν το ζευγάρι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες, μπορεί να γεννάει κάθε 3-5 εβδομάδες (αφού έχεις πάρει τα αυγά). Αν τους αφήσεις να μεγαλώσουν τα μικρά (περίπου ένα μήνα), τότε καθυστερούν λίγο περισσότερο.

Lsourtzo
01-02-06, 09:45
Καταρχάς thanks για την απάντηση !!

Λοιπόν τα αυγουλάκια σκάσανε ακριβώς στα 3 εικοσιτετράωρα !με λίγη δική μου βοήθεια στο ξεκόλλημα των αυγών από την πέτρα αφού δυστυχώς δεν κατάφερα να αποφύγω το fugus και πολλά από τα αυγουλάκια δεν τα κατάφεραν … έτσι μόνο το 1/4 περίπου κατάφερε να εκκολαφθεί με επιτυχία !!
Τώρα τα καθάρισα και αυτά που άντεξαν φαίνεται να τα καταφέρνουν !!
Πάντως και το 1/4 δεν είναι λίγα !!

Σήμερα θα βάλω την πρώτη καλλιέργεια artemia να γίνετε οπότε θα μάθουμε σύντομα αν δουλεύουν οι οδηγίες !!

όσο για το Link θα το κοιτάξω !

Lsourtzo
06-02-06, 11:55
Λοιπόν όλα καλά ως τώρα … δυστυχώς από τα 200 αυγά μόνο τα 30-35 έγιναν μικρά, τα οποία όμος από εχθές άρχισαν να τρώνε αρτέμια ..
Όλα φαίνεται να πάνε καλά !! θα δήξει !!

Giorgos
06-02-06, 20:45
Μπράβο! Πάντα τέτοια... να σου ζήσουν.

Lsourtzo
07-02-06, 10:45
να και μία φωτό ...:rolleyes:
φτύστε τα να μην τα ματιάσετε .... :smt110

soza
07-02-06, 14:30
Φτου φτου , σκορδα!!!:smt110