PDA

Επιστροφή στο Forum : Διαχωρισμός φύλου kribensis


karalioman
25-01-06, 01:19
Hello. Είναι εύκολο να μου πεις πως ξεχωρίζουμε το φίλο από τα Kribensis??? Λέω να βάλω μαζί με τα fire μου ένα ζευγαράκι η 1 αρσενικό 2-3 θηλυκά

Giorgos
25-01-06, 08:47
Απόσπασμα από το 4ο τεύχος του περιοδικού του Συλλόγου "Ενυδρείο":

Τα αρσενικά φτάνουν τα 10 εκατοστά ενώ τα θηλυκά σπανίως ξεπερνούν τα 7 εκατοστά. Χαρακτηριστικό είναι η μοβ-κόκκινη κοιλιά τους. Στα θηλυκά το κόκκινο μπορεί να επεκταθεί έως και το πάνω μέρος του σώματος, ειδικά όταν ετοιμάζεται για ζευγάρωμα ενώ στα αρσενικά το κόκκινο δεν είναι τόσο έντονο όσο των θηλυκών. Στο πίσω μέρος των βραγχιακών επικαλυμμάτων έχουν μια καφέ-μαύρη κηλίδα. Στα αρσενικά το περίγραμμά της είναι μπλε ενώ στα θηλυκά κίτρινο. Το ουραίο πτερύγιο έχει ρομβοειδές σχήμα και μακριά βάση. Στο αρσενικό το τελείωμα του πτερυγίου είναι μυτερό, ενώ το βασικό χρώμα είναι κίτρινο και στο επάνω τμήμα είναι πορτοκαλί-κόκκινο με την ύπαρξη μαύρων κηλίδων (eye-spots) σε κίτρινο περίγραμμα.

mikenuke
25-01-06, 10:17
Δεν ειναι και πολυ σωστη κινηση ομως, αφου ειναι απο διαφορετικες ηπειρους.
Και επειτα το ενυδρειο σου ακομη και ενος μετρου να ειναι, ειναι μικρο, λογω της επιθετικοτητας που τα χαρακτηριζει κατα τη διαρκεια της αναπαραγωγης και φυλαξης των μωρων.

lasal
25-01-06, 10:17
Hello. Είναι εύκολο να μου πεις πως ξεχωρίζουμε το φίλο από τα Kribensis???
Δες και εδώ
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?p=97601#post97601